<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Ukrajna
Makro / Külgazdaság Leereszkedett a digitális vasfüggöny Oroszországra
Kormos Olga | 2022. július 3. 12:33
Február 24. óta minden orosz internetfelhasználó megtapasztalta, mi is az a „digitális vasfüggöny”. A Kreml célja, hogy irányítsa az emberek online életét, ami egyértelműen veszélyezteti a szabadságjogaikat.
Agrár Brutálisan megdrágulhat a búza, ha nem köt békét hamarosan Oroszország és Ukrajna
Kollár Dóra | 2022. július 2. 17:04
Meglehetősen aggasztóan látja a helyzetet a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet az orosz-ukrán háború miatt a nemrég közzétett, az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezetével közösen készített „OECD-FAO Mezőgazdasági kilátások 2022-2031” című tanulmányában.
Makro / Külgazdaság Egymilliárd eurós segély jöhet az EU-tól - Tovább nőtt az odesszai légitámadás áldozatainak száma - esti háborús összefoglaló
Privátbankár.hu | 2022. július 1. 19:03
Az orosz-ukrán háború 127. napjának hírei röviden. 
Makro / Külgazdaság A vártnál jobb állapotban az orosz gazdaság – további kamatcsökkentés várható
Tiszóczi Roland | 2022. június 30. 17:35
Az orosz jegybank folytathatja kamatcsökkentését, hogy enyhítse az idei gazdasági visszaesést, erre pedig az ad teret, hogy az infláció alacsonyabb lesz, mint korábban várták, míg a gazdasági visszaesés enyhébb.
Makro / Külgazdaság Putyin történelmi küldetése – az orosz vér szava
Káncz Csaba | 2022. június 30. 17:12
Az Ukrajna elleni háborúval Oroszország „szlavofil” irányvonala messianisztikus vonásokat öltött. A harcias orosz nacionalizmusnak a magja az Izborszk Klubban, egy formálisan független kutatóintézetben rejlik, amely mára kiterjesztette befolyását Oroszország politikai és kulturális szférájára. Káncz Csaba jegyzete
Makro / Külgazdaság Az ukrán menekültek miatt ugrott meg a német munkanélküliség
Privátbankár.hu | 2022. június 30. 11:21
Németországban megugrott a munkanélküliek száma és a munkanélküliségi ráta júniusban az előző hónaphoz képest elsősorban amiatt, hogy az Ukrajnából menekülőket nagy számban regisztrálták a munkakereső szolgálatnál.
Makro / Külgazdaság Meg nem erősített jelentés szerint elrabolták Herszon polgármesterét - az elmúlt órák dióhéjban
Privátbankár.hu | 2022. június 29. 06:44
Zelenszkij szerint Oroszország terrorista állam,az ukrán elnök Kremencsukba invitálja az ENSZ-t, orosz vélemény szerint az ENSZ Biztonsági Tanácsának ülésén PR-kampányt adott elő Zelenszkij. Ezek is történtek az elmúlt órákban. 
Makro / Külgazdaság Boris Johnson: nem hagyhatjuk Putyin zsarolását
Privátbankár.hu | 2022. június 27. 12:19
Boris Johnson brit miniszterelnök szerint nem szabad megengedni, hogy az ukrán élelmiszerexport blokádjával Vlagyimir Putyin orosz elnök felhajtsa a világpiaci árakat. London olyan vizsgálati módszer kifejlesztését is kezdeményezi, amellyel kideríthető, ha Oroszország Ukrajnából lopott gabonát próbál értékesíteni a világpiacon.
Makro / Külgazdaság Nem vagytok rabszolgák – üzente Zelenszkij a szomszédos országba – hétfő reggeli háborús hírek
Privátbankár.hu | 2022. június 27. 07:06
Az ukrán elnök a belorusz emberektől kért szolidaritást. Döbbenetes mennyiségű bűncselekményről kapott adatokat az ENSZ emberi jogi szervezete. Hétfő reggeli háborús összefoglaló.
Makro / Külgazdaság Putyinon viccelődtek a G7 vezetők, miközben az oroszok rakétákkal üzentek – vasárnapi háborús összefoglaló
Privátbankár.hu | 2022. június 26. 18:16
Az oroszok ismét támadták az ukrán fővárost, lakóházakat és egy óvodát lőttek az oroszok. A G7 vezetői újabb szankcióról döntöttek. Háborús összefoglaló.
Makro / Külgazdaság Újabb várost rombolnának porig az oroszok, Karácsony Gergelyt is átverték - vasárnap reggeli háborús összefoglaló
Privátbankár.hu | 2022. június 26. 08:22
Szeverodonyeck elfoglalása után most a közeli Liszicsanszk porig rombolása lehet az oroszok célja. Zelenszkij szerint az összes elvesztett települést vissza fogják szerezni. Vélhetőleg orosz hackereknek esett áldozatul több európai nagyváros polgármester, így Karácsony Gergely is. Vasárnap reggeli háborús összefoglaló.
Makro / Külgazdaság Durva háborús kínzás: az oroszok egy régi módszerhez nyúltak vissza
Kormos Olga | 2022. június 26. 05:54
Borzalmas ellentmondás feszül a háború sújtotta Ukrajnában. Miközben ukránok ezrei éheznek az orosz erők által ostromlott városokban, és a kijevi kormány nemzetközi segítségért könyörög a gabonája világpiaci felszabadításához, addig az ország más pontjain az üzletek hemzsegnek az élelmiszerektől. A búza felszabadítása enyhíthet a világ élelmiszerválságán, de még ez sem tud megakadályozni egyes országokat abban, hogy az éheztetést fegyverként használják.
Makro / Külgazdaság Putyin új játszmába kezdett óriás szomszédjánál
Káncz Csaba | 2022. június 25. 15:01
A Kreml üzenete világos: amíg együttműködés és partnerség van, addig a területi követelések nem érvényesülnek. Máskülönben minden lehetséges – mint Ukrajna esetében.  Káncz Csaba jegyzete.  
Makro / Külgazdaság A Kreml terrorcselekménynek minősítette a mai autórobbantást - háborús összefoglaló
Privátbankár.hu | 2022. június 24. 19:13
Donyeck nem biztonságos senki számára, egy orosz tisztségviselő felrobbant az autójában, amit a Kreml terrorcselekménynek minősített, Zelenszkij a Glastonbury fesztivál látogatóihoz beszélt. Ezek is történtek a mai napon.
Makro / Külgazdaság Aknákkal szórják tele az oroszok a Fekete-tengeri kikötőket?
Privátbankár.hu | 2022. június 24. 16:20
Az Egyesült Államok szerint az orosz haditengerészetet aknák elhelyezésére utasították Ukrajna fekete-tengeri kikötőiben. A titkosszolgálat azt állítja, hogy a művelet része az orosz gabonaexport blokádjának, amely globális éhínség kiváltásával fenyeget.
Makro / Külgazdaság Szijjártó Péter: "Érthetetlen, Grúzia miért nem kapta meg az EU-tagjelölti státuszt"
Privátbankár.hu | 2022. június 24. 14:09
Ukrajna és Moldova mellett Grúziának is meg kellett volna kapnia az európai uniós tagjelölti státuszt, ennek elmaradása megmagyarázhatatlan, érthetetlen és Európa szempontjából is káros - szögezte le Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Tbilisziben.
Személyes pénzügyek Rekordot döntött az Ausztriában dolgozó magyarok száma – de megérkeztek az ukránok
Eidenpenz József | 2022. június 24. 05:46
Az Ausztriában dolgozó magyar munkavállalók száma még sohasem volt ilyen magas, de alaposan megugrott az ukránok száma és az ázsiai menekülteké is. Elárasztják-e a munkaerőpiacot a menekültek? Miért nem helyezkednek el még többen?
Makro / Külgazdaság Azonnali tagjelölti státuszt adna az Európai Parlament Ukrajnának
Privátbankár.hu | 2022. június 23. 15:49
Az Európai Parlament azt kérte az Európai Unió tagországainak vezetőitől, hogy a délután kezdődő csúcstalálkozójukon haladéktalanul adják meg a tagjelölti státuszt Ukrajnának és Moldovának - tájékoztatott az uniós parlament csütörtökön.
Makro / Külgazdaság Lenullázták az ukrán olajfinomítást az orosz rakéták, nehéz helyzetben az ukránok Luhanszk régióban – reggeli összefoglaló
Privátbankár.hu | 2022. június 23. 06:52
Napindító összefoglalónk: ez történt az ukrán-orosz háborúban és ahhoz kapcsolódóan.
Makro / Külgazdaság A finnek készek fegyvert ragadni, ha Oroszország támad; kigyulladt a legnagyobb dél-oroszországi olajfinomító – esti háborús összefoglaló
Privátbankár.hu | 2022. június 22. 18:59
Ez történt az orosz-ukrán háború 119. napján.
Makro / Külgazdaság Putyin és az orosz szélsőjobb – éles ellentétek Ukrajna miatt
Káncz Csaba | 2022. június 22. 15:56
Oroszország ukrajnai katonai offenzívája csak szította a nacionalisták közötti megosztottságot. Bár a Kreml az elmúlt években feloszlatta az ország szinte valamennyi nacionalista szervezetét, az általuk terjesztett ötletek ennek ellenére sok orosz véleményét tükrözik. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság "Az orosz-ukrán határ rosszabb, mint a berlini fal" - mondja egy oroszbarát képviselő
Privátbankár.hu | 2022. június 22. 10:34
A RIA Novosztyi jelentése szerint a megszállt ukrajnai hatóságok egyik vezetője „rosszabbnak minősítette a németek számára a berlini falnál” az Oroszország és Ukrajna közötti határt.
Makro / Külgazdaság Elkeserítőek az első háború óta elkészült uniós felmérések
Privátbankár.hu | 2022. június 22. 08:30
Elkészült az Eurobarometer első felmérése, amit az orosz-ukrán háború kitörése óta végeztek. 
Makro / Külgazdaság Boris Johnson: "Ellen kell állni a háborús fáradtságnak" - ezek történek az elmúlt órákban
Privátbankár.hu | 2022. június 22. 06:41
Litvániát fenyegeti Oroszország, állítólag hamarosan megkezdődik az orosz tömeges mozgósítás, a Fekete-tengeren egy olajfúrótoronyhoz közel lángol a tűz, háborús bűnökkel foglalkozó csoportot állítanak fel Kijevben. Ez is történt az elmúlt órákban a háborúban.
Makro / Külgazdaság Kijev egy kicsit közelebb került Brüsszelhez - háborús összefoglaló
Privátbankár.hu | 2022. június 21. 19:28
A kimerült orosz és ukrán seregek ugyan folyamatosan pusztítják egymás erőit, ám egyik fél sem képes áttörést elérni a harcok kelet-ukrajnai központjában. Közben Kijev egy lépést tett az EU felé.
Makro / Külgazdaság Putyin ádáz küzdelme a láthatatlan térben
Káncz Csaba | 2022. június 21. 18:44
Különleges sakkjátszma zajlik Ukrajnában: mindkét fél igyekszik blokkolni az ellenfél rádió- és radarrendszerét. Miután az első időszakban az oroszok meglepően gyengén teljesítettek az elektronikus hadviselésben, most felzárkóznak. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Magyar és orosz érdekekért áll ki Ukrajnában Brüsszel
Litván Dániel | 2022. június 21. 16:44
Amit nem tudott a magyar kormány elérni az ukrajnai magyar kisebbség érdekében, azt az EU a tagjelölti státusz feltételéül szabja Ukrajnának. A további feltételeket is nézve azzal szembesülhetünk, hogy ezeket a léceket Magyarország jelenleg nem igazán ugraná meg. Jegyzet.
Makro / Külgazdaság Szlovénia gyalogsági harcjárműveket küldött Ukrajnának
Privátbankár.hu | 2022. június 21. 16:07
Szlovénia 35 jugoszláv gyártmányú BVP M80A gyalogsági harcjárművet küldött Ukrajnának, és ezek Lengyelországon keresztül már valószínűleg megérkeztek Nyugat-Ukrajnába - közölte a 24ur.com című szlovén hírportál kedden.
Makro / Külgazdaság Zelenszkij köszönetet mondott a magyaroknak
Privátbankár.hu | 2022. június 21. 13:37
Telefonon egyeztetett a magyar miniszterelnök és az ukrán elnök, a megbeszélés fő témája az ukrán EU-tagjelölti státusz volt.
Makro / Külgazdaság Háborús bűnnek számít, amit az oroszok a gabonával művelnek - esti összefoglaló
Privátbankár.hu | 2022. június 20. 18:31
Ez történt az orosz-ukrán háború 117. napján. 
Agrár Szijjártó Péter zöld utat adott az ukrán élelmiszerszállítmányoknak
Privátbankár.hu | 2022. június 20. 16:34
Ördögi körbe lépett a világ a külügyminiszter szerint. 
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor nemcsak Ukrajnának tenne egy nagy gesztust
Privátbankár.hu | 2022. június 20. 15:53
A miniszterelnök bővítette a kört.
Makro / Külgazdaság Évek óta nem volt ilyen súlyos a nukleáris fenyegetettség
Privátbankár.hu | 2022. június 20. 14:51
Erről az osztrák külügyminiszter beszélt. 
Makro / Külgazdaság Zelenszkij azt mondta, mindent visszaszereznek az oroszoktól - óriási veszteségek mindkét oldalon
Privátbankár.hu | 2022. június 19. 19:28
Az ukrán vezérkar szerint több helyen visszaverték az orosz erőket, az oroszok több tucat ukrán tábornok és több száz katona megöléséről adtak hírt. Összesítették a felek azt is, szerintük mekkora veszteségeket szenvedett el az ellenség. Az orosz könyveket, zenéket betiltották Ukrajnában - vasárnap esti háborús összefoglaló.
Makro / Külgazdaság Freedom for Russia: oroszok, akik Ukrajnáért harcolnak
Kormos Olga | 2022. június 19. 18:11
Igor Volobujev, a Gazprombank volt alelnöke abban a reményben csatlakozott a Freedom for Russia (Szabad Oroszországért) légióhoz, hogy legyőzhetik hazájukat, és esetleg megdönthetik Vlagyimir Putyin rendszerét. Kijevben, új ukrán katonai öltözékében úgy érzi, végre teljesítette célját.
Makro / Külgazdaság Óriási bajok az orosz hadseregben: fegyverrel mennek egymásnak a katonák
Privátbankár.hu | 2022. június 19. 13:35
Az ukrán oldalon is vannak dezertálások, de az orosz oldalon még az is előfordul, hogy fegyvert rántanak a katonák egymás ellen a brit hírszerzés szerint. 
Makro / Külgazdaság Mindent beleadnak az oroszok Szeverodonyecknél, és sikerrel is járhatnak - reggeli összefoglaló
Privátbankár.hu | 2022. június 19. 08:49
Folytatótdak a heves harcok Szeverodonyecknél - az oroszok bevehetik a várost a közeljövőben, de ehhez erejük nagy részét itt kell bevetniük. A NATO-főtitkár szerint a pár naposra tervezett háború évekig eltarthat. Reggeli összefoglaló a 116. napon.
Makro / Külgazdaság Hallatlanul izgalmas NATO csúcstalálkozó jön Madridban
Káncz Csaba | 2022. június 18. 12:19
Amikor a NATO-vezetők a hónap végén Madridban találkoznak, sokkal nagyobb kül- és biztonságpolitikai kihívásokkal kell szembenézniük, mint amikkel tavaly Brüsszelben kellett megküzdeniük. Európának ki kell nőnie abból a gondolkodásmódból, hogy Európa problémái egyben a világ problémái, de a világ problémái már nem Európa problémái. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Még hosszú út vezet Ukrajna EU-tagságáig
Wéber Balázs | 2022. június 18. 05:59
Az Európai Bizottság szerint Ukrajna és Moldova EU-tagjelölt lehet többek között azzal a feltétellel, hogy sokat tesz majd a korrupció ellen és a jogállamiság erősítéséért. A döntést a tagjelöltségről az Európai Tanács hozza majd meg a jövő héten. A Bizottság kiállása Ukrajna mellett egyben üzenet Moszkvának, a tagságig viszont még hosszú út vezet – már ha egyáltalán megvalósul valaha.
Makro / Külgazdaság Soha nem fogják átvenni az irányítást Ukrajna felett az oroszok? - esti összefoglaló
Privátbankár.hu | 2022. június 17. 18:42
A mai nappal közelebb került Ukrajna az Európai Unióhoz, beszédet tartott Vlagyimir Putyin orosz elnök, továbbra is több százan vannak a szeverodonyecki Azot vegyi üzemben, a brit fegyveres erők vezetője szerint Oroszország már stratégiailag elvesztette a háborút. A háború 114. napjának összefoglalója. 
Makro / Külgazdaság Zelenszkij bejelentést tett: ez minden oroszt érinteni fog
Privátbankár.hu | 2022. június 17. 16:09
Ukrajna július 1-től vízumkötelezettséget vezet be az Oroszországi Föderáció állampolgárainak.
Makro / Külgazdaság Bejelentés: Ukrajna óriásit lépett az uniós tagság felé
Privátbankár.hu | 2022. június 17. 12:29
Hivatalos: az Európai Bizottság támogatja Ukrajna uniós tagjelölti státuszát.
Makro / Külgazdaság Az oroszok továbbra is tagadják az inváziót - Zelenszkij gázembargót sürget - reggeli összefoglaló
Privátbankár.hu | 2022. június 17. 06:36
Több nyugati ország is az ukrán EU-tagság mellett tette le voksát a kijevi látogatás után. Zelenszkij gázembargót sürget, Franciaország újabb fegyvereket ad, az oroszok szerint pedig továbbra sincs invázió. Reggeli összefoglaló az invázió 114. napján.
Makro / Külgazdaság Két amerikai önkéntes eltűnt Ukrajnában - háborús összefoglaló
Privátbankár.hu | 2022. június 16. 18:43
Európai kormányfők látogattak Kijevbe, kémet fogott Hollandia, Kirill pátriárkát szankcionálja Anglia, amerikai önkéntesek tűntek el, Oroszországból újságírókat tiltottak ki. Többek között ez is történt a háború mai napján.
Makro / Külgazdaság Így reagált az ortodox egyház a Kirill pátriárka elleni szankcióra
Privátbankár.hu | 2022. június 16. 15:26
Szankciókat jelentett be csütörtökön a brit kormány több orosz katonai vezető, kormánytisztviselő és közéleti személyiség, köztük Kirill pátriárka, az orosz ortodox egyház vezetője ellen. Már reagált is az ortodox egyház. 
Makro / Külgazdaság Medvegyev: "A békák, a májas hurka és a spagetti rajongói szeretnek Kijevbe járni"
Privátbankár.hu | 2022. június 16. 13:14
Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök és miniszterelnök, jelenleg az Oroszországi Biztonsági Tanács alelnöke megalázó és rassiszta üzenetet posztolt a Twitteren a francia elnök, a német kancellár és az olasz kormányfő kijevi látogatása kapcsán.
Makro / Külgazdaság Biden elnök és a NATO már békét szeretne Ukrajnában?
Káncz Csaba | 2022. június 15. 15:33
Megfordult a katonai széljárás Ukrajnában, és az Egyesült Államok, valamint a NATO vezetői már tapogatóznak egy békemegállapodás irányába. 5 hónap múlva félidős választások jönnek az USA-ban és a magas üzemanyagárak aláássák a demokratákat. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Kárpátalján is légiriadót rendeltek el az ukránok
Privátbankár.hu | 2022. június 14. 17:31
Csak az orosz kézben lévő területeken nem.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG