1p
A bankkártyákhoz hasonló, mikrocsipes igazolványt kapnak az őstermelők annak érdekében, hogy kiszűrhetők legyenek a csalók - tudta meg a Magyar Nemzet Jakab Istvántól, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének elnökétől.

Az Országgyűlés fideszes alelnöke a lapnak elmondta: mivel az őstermelők kevesebb közterhet fizetnek, mint az egyéni vállalkozók, sokan eleve azért választják ezt az adózási formát, hogy visszaéljenek vele. Az őstermelői igazolvánnyal való visszaélés tipikus formája, amikor valakinek nincs saját gazdasága, hanem a másoktól megvásárolt terményeket árulja vagy külföldről, feketén behozottat értékesít hazaiként.

A közeljövőben a csalások kiszűrése érdekében minden őstermelő mikrocsipes igazolványt fog kapni, amelyre rávezetik majd az összes adatát. A kártya kiadásakor a falugazdásznak fel kell vezetnie a kamarai adatbázisba, hogy az adott termelő mekkora területen, milyen terményeket állít elő, s azokat milyen formában kívánja értékesíteni. Az ellenőrzések során egy kártyaleolvasóval meg lehet nézni az őstermelői igazolvány tulajdonosának fényképét, illetve azt, hogy mekkora területre, s milyen termény előállítására váltotta ki a kártyát.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Agrár Fütyül ez az orosz ágazat az európai uniós szankciókra
Elek Lenke | 2024. szeptember 19. 15:08
Az állam több mint öt éve döntött úgy, hogy odafigyel a hazai bortermelésre, és elkezdődött a szőlészeti és borászati ​​törvény kidolgozása. Ennek legfontosabb alaptétele az volt, hogy a nem helyi szőlőből készült bort többé nem nevezhetik orosznak.
Agrár Egyre elkeserítőbb helyzetben a magyar gazdaság húzóágazata
Privátbankár.hu | 2024. szeptember 18. 10:11
Vannak dogmák, amelyekkel kiemelten foglalkozni szükséges, és le kellene számolni mielőbb, ha erős hazai agrárgazdaságot szeretnénk.
Agrár Életbe lépett a magyarországi árvízrendelet
Privátbankár.hu | 2024. szeptember 18. 07:54
Pintér Sándor belügyminiszter menedzseli az árvíz elleni közdelmet. 
Agrár Újabb fordulót zárt a forint az euróval szemben, gyenge eredménnyel
Privátbankár.hu | 2024. szeptember 18. 06:44
Az euró erősebben kelt. 
Agrár Brüsszel bekeményít – vizsgálják a támogatott beruházásokat
Szirmai S. Péter | 2024. szeptember 17. 15:04
Segíti-e, vagy rontja-e az uniós pénzből épült üzemek versenyképességét a tagországi energiaár és gazdaságpolitika? Hasznosul-e a helyi élelmiszergazdaságban a fejlesztési támogatás? Ez került az agrárpolitikai reformra készülő uniós döntéshozók fókuszába.
Agrár Zimbabwéban kényelenek 200 elefántot leölni
Privátbankár.hu | 2024. szeptember 16. 19:34
A zimbabwei hatóságok kétszáz elefánt leölését engedélyezték, hogy élelmiszert biztosítsanak az elmúlt évtizedek egyik legsúlyosabb aszályától szenvedő lakosoknak. 
Agrár Ez egy más kávéház, napi 161 milliós forintos fizetésért
Buksza blog | 2024. szeptember 13. 16:08
Évek óta vergődik az amerikai Starbucks kávézólánc, amit a cég vezérigazgatója arra vezet vissza, hogy eltértek a kávézás kultúrájának ősi gyökereitől. Újra naggyá akarja tenni a kávéfogyasztást.
Agrár Már a borban sincs vigasz?
Privátbankár.hu | 2024. szeptember 12. 08:51
Közel tíz százalékkal esett a hazai borfogyasztás. Miért? És mit lehetne tenni a csökkenő tendencia megállításáért? Ez is szóba kerülhet a Budavári Palotában csütörtöktől vasárnapig tartó Borfeszten.
Agrár QCAV-4: érdemes megjegyeznie ezt a nevet, ha szereti a banánt
Privátbankár.hu | 2024. szeptember 9. 12:45
Úgy tűnik, hogy ausztrál kutatóknak sikerült megoldást találniuk a banánproblémára. 
Agrár A globális felmelegedés kinyírja a magyarok kedvenc gyümölcseit
Szirmai S. Péter | 2024. szeptember 4. 09:31
A klímaváltozás, a veszteséges előállítás miatt egyre több fontos növénnyel hagynak fel a gazdák. Az aszályos vidékeken öntözés nélkül már a repce, sőt a kukorica, a napraforgó termesztését is sok kis gazdaság kénytelen befejezni.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG