Hirdetés
Hirdetés

Sehol a világon nincs annyi parlagfű, mint nálunk

2018. augusztus 30., 09:25
Cimkék
allergia
, parlagfű

A világon Magyarországon a legtöbb a parlagfű, és láthatóan képtelenség érdemben csökkenteni a számát - mondta Nékám Kristóf allergológus.

A szakember az M1-en arról beszélt: a parlagfű pollenje által okozott allergiás tüneteket fokozzák a szennyezett levegőben lévő részecskék; a pollenszám idén is jelentősen meghaladja az átlagot, ami arra utal, hogy rendszerszintű problémák vannak a növény visszaszorításában.

A parlagfüvet csak átfogó intézkedéssel lehetne visszaszorítani, hiszen nemcsak magánkertek, közterek, de állami földterületek is fertőzöttek. Az ma már egyértelmű, hogy a szigorú szabályozás és büntetés nem hozott eredményt - mondta.

Hirdetés

Jelenleg az ország északi felében jellemzően magas (I. fokú riasztás), a többi területen nagyon magas (II. fokú riasztás) a parlagfű pollenterhelés. Ahogy az a polleninfo.oki.hu oldalon látható, ma is nagyon magas a parlagfű pollenkoncentrációja az ország nagy részén:

Július óta tart országszerte a parlagfüves területek ellenőrzése, a parlagfűvel fertőzött terület nagyságától függően 15 000 forinttól 5 millió forintig terjedő bírságot is kiszab a hivatal. A parlagfűvel szennyezett területet kizárják az agrártámogatásból is.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Kiszivárgott egy javaslat: bekeményítenek a menekültek ellen

Kiszivárgott egy javaslat: bekeményítenek a menekültek ellen

Elég jelentős változtatásokra készülnek Németországban, legalábbis a Bild am Sonntag értesülései szerint. A szövetségi belügyminisztérium még nem nyilvános javaslatcsomagjára hivatkozva azt írták, hogy a kitoloncolások számának növelése érdekében egy sor szigorításra lehet számítani a közeljövőben.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Utánajártunk

  • BUX39328.39+0.66%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?