<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Ideális étrend az állatok számára?

Az emberi étkezés kapcsán egyik napról a másikra is komoly dietetikai szaktudásra tehetünk szert pusztán azzal, hogy követjük az éppen egészségesnek talált ételek változásának folyását. Diéták jönnek és mennek; fehérjék, aminosavak, vitaminok, ásványi anyagok és egészséges zsírok szakértői vagyunk egyre többen. Azzal kapcsolatban, hogy mi a helyzet az állatok esetében, már jóval alacsonyabb az önképzett szakértők száma. Erről és a takarmányozási ipar átalakulásáról olvashatunk a Mezőgazdasági magazin cikkében.

Egységes étrend mindenkinek?

A csodaételek kapcsán világossá vált, hogy nincs olyan étrend, ami mindenkinek egyformán megfelelne. Ez pedig az állatok esetében is igaz abban a formában, hogy a lovak egészen másként táplálkoznak optimális esetben, mint a disznók. De ezt úgy is szemléltethetnénk, hogy a versenylovak is máshogy esznek, mint az igahúzók.

Miért fontos az megfelelő takarmány?

Ennek nem is kellene felmerülnie kérdésként, hiszen alapvető, hogy egy élő szervezet a számára szükséges tápanyagokhoz jusson. Alapvető --  gondolnánk, de közel sem ennyire egyértelmű a helyzet. Pedig minél egészségesebb az állatállomány, annál kevésbé szükséges a felesleges gyógyszerezés. Tekintettel a nagyipari tenyésztésre, ma már sokkal egyszerűbb megoldásnak tűnik a hiánybetegségek gyógyszeres kezelése, mint felszámolása. A jövőben az alapprobléma felszámolására születhetnek törekvések, aminek egyik kiváltója a globális ellátási láncokban történő fennakadások, illetve az emiatt kialakult helyzeteknek az újragondolásra kényszerítő ereje.

 

Köszönjük a cikket a Billionaire, az Evolution, a Cokeclub, a Törökbálinti újság, Diashow és Hatnet portáloknak!

Címkék: Agrár

Agrár Csak összejött: tovább él a gabonamegállapodás
Privátbankár.hu | 2023. március 18. 17:48
Nehezen, de összehozták a hosszabbítást. 
Agrár Szöul is kénytelen elindítani atomprogramját
Privátbankár.hu | 2023. március 13. 15:49
Dél-Korea már nem követheti azt a célt, hogy egyszer atomfegyvermentessé teszik a Koreai-félszigetet, atomfegyvereket kell fejlesztenie az Észak-Koreával szembeni védelme megerősítésére - jelentette ki a Reuters hírügynökségnek adott exkluzív interjújában O Sze Hun, Szöul főpolgármestere.
Agrár A Kárpát-medencében töltene be vezető szerepet a legnagyobb hazai takarmánygyártó
Szakonyi Péter | 2023. március 10. 18:03
A következő években az állattartás súlypontja Nyugat-Európából áthelyeződik Kelet-Közép-Európába, ahol az állattartás koncentrálódásával egyre nagyobb igény lesz a nagyüzemi, jó technológiával előállított, minőségi tápokra. 
Agrár Az MNB közbelépett: visszavonták egy biztosító egyesület engedélyét
Privátbankár.hu | 2023. március 8. 09:49
Az MNB visszavonta a Magyar Gazdák Kölcsönös Biztosító Egyesületének tevékenységi engedélyét. Az intézmény nem rendelkezik a működése folytatásához szükséges minimális szavatolótőkével, s a tőkepótlásra nincs szándéka .
Agrár Bízik az uniós forrásokban Csányi Sándor, jó évek jöhetnek az agráriumban
Privátbankár.hu | 2023. március 1. 19:07
A recessziót várhatóan el tudjuk kerülni idén, jövőre pedig folytatódhat a gazdasági növekedés, míg a magyar agrárium a korábbinál is lendületesebben fejlődhet a következő években – hangzott el az OTP Agrár Gálán, a hitelintézet Vállalati és Agrár Igazgatóságának partnerrendezvényén. Az eseményen átadták az Agráriumért OTP Díjakat is.
Agrár Nem nyugszik a mély, újabb földrengés történt
Privátbankár.hu | 2023. február 25. 09:42
Most Dél-Walesben rengett a Föld.
Agrár Újabb csapás: lélektani határ fölé drágult a termelőföld
Privátbankár.hu | 2023. február 23. 10:59
Az átlagár 2022-ben 2 millió forint fölé került.
Agrár Rossz hír jött a német árakról
Privátbankár.hu | 2023. február 22. 09:28
Gyorsult az infláció az év elején Németországban, elsősorban az energiaárak emelkedése miatt a szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis szerdai jelentése alapján.
Agrár Még hogy kivezetné az ársapkákat a kormány? Éppen ellenkezőleg!
Privátbankár.hu | 2023. február 18. 12:44
Állítólag most a magyarországi termőföldekre - májustól.
Agrár Lassan egy éve lefele tartanak a globális élelmiszerárak
Privátbankár.hu | 2023. február 3. 15:19
Csökkentek az élelmiszerek világpiaci árai januárban decemberhez képest.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG