2p
Megkezdődött az idei cukorrépa-feldolgozási kampány a Magyar Cukor Zrt. cukorgyárában Kaposváron.

Kovács Gergely, a társaság kereskedelmi és marketing igazgatója elmondta: az egyetlen magyarországi cukorgyár szeptember 12-től várhatóan 130 napon át átlagosan napi 7300 tonna cukorrépa feldolgozását tervezi.

A gyár ellátásához idén tavasszal mintegy 14 ezer hektáron vetettek cukorrépát, a kedvező időjárásnak köszönhetően rekord közeli termés prognosztizálható, a hektáronkénti átlagos hozam elérheti a 70 tonnát.
Mennyit drágult a cukor egy év alatt? Mit mértünk mi? A Privátbankár Árkosár-felmérése >>>

Az igazgató közölte, az idei nyersanyagmennyiség a cég 105 ezer 420 tonnás cukorkvótájához biztonsággal elegendő, emellett várható, hogy kvótán felül is gyártanak cukrot.

Eltörlik a kvótát

A feldolgozást 213 állandó és 41 ideiglenes dolgozó három műszakos, négy csoportos munkarendben végzi.

Kovács Gergely emlékeztetett, hogy a cukor kvótarendszer 2017 októberétől megszűnik, így a 2016/17-es idény lesz a kvótaszabályozás utolsó éve. "A kvóták eltörlése a piac részleges liberalizációját jelenti, mivel továbbra is fennmarad az uniós belső piacot védő vámok rendszere" - tett hozzá. 

24 órában

A vállalatnak a 2015-ben, 18,5 millió eurós beruházás keretében átadott új csomagolóüzemében már minden nap 24 órában folyik a munka, a létesítményben az idén 20 éves Koronás Cukor márkanevű, 1 kilogrammos kristálycukor mellett az ipari felhasználók igényeihez igazodó csomagolási egységek kiszerelése történik.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Agrár Bortragédia Spanyolországban, 2,5 millió eurónyi italt tettek tönkre
Privátbankár.hu | 2024. február 20. 06:39
Öt tartály tartalma ment kárba, bosszú is állhat a háttérben.
Agrár Traktorok borították fel a menetrendet Prágában
Privátbankár.hu | 2024. február 19. 12:47
Fennakadásokat okozott a prágai közlekedésben hétfő reggel az a több száz traktor és más mezőgazdasági gép, amelyekkel a cseh gazdák vonultak be a mezőgazdasági minisztérium épületéhez, hogy felhívják a figyelmet az agrárium problémáira.
Agrár Csúcson az MBH AgrárTrend Index
Szirmai S. Péter | 2024. február 13. 18:42
Nyugodtabb évre számíthat 2024-ben a hazai agrobiznisz. Mintegy 2700 milliárd forintos pályázati forrás érkezik, kisebb az infláció, a jobb tervezhetőség javítja az agrárkilátásokat. Ez derül ki a kedden bemutatott MBH AgrárTrend Indexből.
Agrár Kevesebb pénzből is több profitot csinált a PepsiCo
Privátbankár.hu | 2024. február 9. 15:25
A PepsiCo Inc., a világ egyik legnagyobb üdítőital-gyártója csökkenő bevételről és növekvő profitról számolt be pénteken közzétett negyedik negyedéves pénzügyi jelentésben.
Agrár Blokádot építettek a lengyel gazdák
Privátbankár.hu | 2024. február 9. 13:30
Eltorlaszolták az összes lengyel-ukrán határátkelőt.
Agrár Kezdhetünk aggódni: az egekbe szállhat a csoki és a kakaó ára
Privátbankár.hu | 2024. február 9. 12:05
Egy év alatt megduplázódott a kakaóbab ára, és nem úgy tűnik, hogy itt a vége az áremelkedésnek.
Agrár Kemény félév előtt állnak az ukránok, egyre több orosznak nem tetszik a háború
Privátbankár.hu | 2024. február 6. 07:44
Az év első felében várhatóan folytatódni fog az ukrán hadsereg lőszerhiánya, mivel időre van szükség a nyugati és az ukrán fegyvergyártás felfuttatására. A második félévben enyhülhet a probléma.
Agrár Újabb adóterhet kaphatunk a nyakunkba
Szirmai S. Péter | 2024. január 31. 05:43
Az EU-illetékesek már komolyan tárgyalnak arról, hogy az European Green Deal és a fenntarthatósági stratégia következő állomásaként 2025-30 között bevezetik a 15 százalékos húsadót.
Agrár Megérkezett az áruházak polcaira az emberbarát édesség
Buksza blog | 2024. január 25. 15:29
Az édességekben használt kakaó alapanyagát termelő farmerek gyakran alig részesednek az óriási haszonból, amit az ezeket gyártó multik tesznek zsebre. Ők kaptak végre egy jó hírt.
Agrár Még nem lépték át Bukarest határát a mérges román gazdák
Privátbankár.hu | 2024. január 21. 12:58
Továbbra is Bukaresten kívül tüntetnek a mezőgazdasági termelők és fuvarozók, mivel a főpolgármester által engedélyezett, a parlament előtti téren tartandó háromnapos demonstrációt egy politikai párt hirdette meg, amelytől el akarnak határolódni - jelentette be a Bukarest egyik bejáratánál, Afumati térségében demonstrálók választott szószólója, Andrus Danut vasárnap.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG