Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
Az áfacsökkentés miatt megnőtt kereslet is közrejátszhatott abban, hogy folyamatos csökkenés után megállt a vágósertés felvásárlási ára. A krumpli viszont erősen drágult.

2016 januárjában a mezőgazdasági termelői árak 4,8 százalékkal emelkedtek az előző év azonos időszakához képest. A növekedés a növényi termékek árának 10,5 százalékos emelkedésével függ össze, míg az élő állatok és állati termékek ára 4,7 százalékkal csökkent - közölte a Központi Statisztikai Hivatal a Privátbankárral.

Tavaly januárhoz képest

 • a gabonafélék ára 4,9 százalékkal emelkedett, ami elsősorban a kukorica árának 16 százalékos növekedésével magyarázható, miközben a búza ára 8,9 százalékkal csökkent.
 • A gyümölcsök ára 23, a burgonyáé 54 százalékkal a nőtt.
 • Az élő állatok termelőiárszintje 3,4, az állati termékeké 7,6 százalékkal alacsonyabb lett.
 • A vágósertés felvásárlási ára 2015. szeptember és december között 15 százalékkal csökkent (369-ről 313 forint/kilogrammra), majd ez a csökkenés megállt és 2016 januárjában 321 forint volt az ár kilogrammonként.

   LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

   Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

   Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

   Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


   Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

   Jól jönne 1,5 millió forint?

   A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz januárban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

   Agrár Súlyosbodik az élelmiszerválság az arab világban
   Káncz Csaba | 2021. április 13. 14:44
   Mik a főbb okai az arab államokban tapasztalható egyre súlyosabb élelmiszer-bizonytalanságnak?  A klímaváltozás és a környezeti leromlás is kihatnak az emelkedő élelmiszerárakra és a konfliktusok növekvő számára. Káncz Csaba jegyzete.  
   Agrár Azt javasolják a kormánynak, kezdjenek oltani a stadionokban - regisztráció nélkül
   MTI | 2021. április 10. 15:56
   Ellenzéki pártok és a főpolgármester is azt javasolja a kormánynak, hogy törölje el a koronavírus elleni oltásokra szóló regisztrációt a lakosság minél gyorsabb és szélesebb körű beoltása érdekében.
   Agrár Nagyot ment tavaly a takarmányexport
   MTI | 2021. április 3. 13:05
   Az élelmiszeripari melléktermékek, elkészített állati takarmányok árucsoport érte el - a gabonák után - a második legnagyobb exportárbevételt és külkereskedelmi aktívumot a 24 élelmiszeripari árucsoport közül 2020-ban - olvasható az Agrárközgazdasági Intézet (AKI) jelentésében.
   Agrár Bige László állítja: terhelő dokumentumai is vannak
   Privátbankár.hu | 2021. március 30. 08:29
   Interjút adott a Partizánnak Bige László, házi őrizetben lévő milliárdos, akit 112 milliárd forintos vagyonával a 10. leggazdagabb magyarnak tartottak 2020-ban. Ebben utalt rá, hogy terhelő információi is vannak.
   Agrár Rekordösszegű kárenyhítő juttatást kapnak a gazdák
   MTI | 2021. március 26. 13:36
   A Magyar Államkincstár március 26-án megkezdi a 2020-as kárenyhítési évre benyújtott kérelmek után a kárenyhítő juttatások kifizetését, így az érintett termelők már jövő hétfőn megkapják a részükre jóváhagyott összeget - nyilatkozta Nagy István agrárminiszter pénteken.
   Agrár Százmilliós földvagyont halmoztak fel a legnagyobb földbirtokos képviselők Magyarországon
   Mester Nándor | 2021. március 22. 05:34
   Megint jó évet zártak a parlamentben ülő kisbirtokosok. A kormánypárti veteránok közül néhányan 100 hektár fölé tornászták szántóik méretét és egyikük sem szeretne túladni ezeken, mint ahogy valószínűleg megművelni sem. Hasonló szándékai vannak az ellenzékieknek is. Egy most nyilvánosságra került szakanyag szerint az értéknövekedés évek óta tart, csak egy kicsit lassabb lett az elmúlt években. Kényelmesebb bérbeadni a földeket, elég jó árat lehet felszámítani. 
   Agrár Összeütközött két járvány, közel 6 százalékkal csökkent tavaly a húsiparunk teljesítménye
   MTI | 2021. március 18. 14:43
   A madárinfluenza a és a koronavírus hatásai húzták le együtt az ágazatot.
   Agrár Földrengésszerű változást hozhat a földpiacon az osztatlan közös tulajdon felszámolása
   Mester Nándor | 2021. március 15. 18:55
   Évtizedek óta nem tapasztalt erős kilengésekre számíthatunk a hazai földpiacon a nem régen életbe lépett új törvény hatására – véli több szakember is. Az egyik cég szerint a koronavírus járvány nyomán újabb kényszereladások is lehetnek, akár tömegesen is.  
   Agrár Hirtelen mindenki vásárolni indult – járvány idején ez tényleg jó ötlet
   Privátbankár.hu | 2021. március 6. 15:34
   Számos áruházat és bevásárlóközpontot megrohamoztak az emberek, és a kéthetes boltzár előtt még szeretnének néhány dolgot beszerezni. A dolog egyrészt érthető, ám ha a járványügyi oldalát nézzük a kérdésnek, akkor aligha lehet racionálisnak nevezni a vásárlók döntését.
   Agrár Száz napnak elégnek kell lennie az új oltóanyagok kifejlesztésére
   MTI | 2021. február 19. 06:53
   Gyors csapásmérésre alkalmassá gyúrná a globális járványügyi intézményrendszert Boris Johnson brit kormányfő.
   hírlevél
   depositphotos