Agrár
Tudomány-technika Bevetik a napelemeket, szintet lép a spórolás  
Buksza blog | 2023. augusztus 13. 07:45
A klímaváltozás nem pusztán kopogtatott, hanem dörömbölt Dél-Európa országainak és az Egyesült Államok déli államainak ajtaján 2023 nyarán. Az elviselhetetlen forróságra választ kell adni, a mezőgazdaság tett is egy lépést. 
Agrár Igazi káposztafejek jelenhetnek meg a munkahelyeken 
Buksza blog | 2023. augusztus 8. 16:14
A koronavírus-járvány egyik mellékhatása, hogy a vállalatoknak kevesebb irodára van szükségük, mert munkavállalóik megszokták és igénylik az otthoni munkavégzést. Adódik a kérdés szinte mindenhol, hogy mi legyen a kiürülő irodákkal? 
Makro / Külgazdaság Kinek adja el az Orbán-kormány a magyar földet? 
Vég Márton | 2023. augusztus 7. 15:21
A Magyar Turisztikai Ügynökség szerint szárnyal a külföldi turizmus a Balatonon, a KSH számai azonban mást mutatnak. A balatoni turizmusban nem indult jól a szezon. Ráadásul átlagon felüli az infláció a hazai turizmusban. Budapest viszont jól teljesít. Milyen az összkép? Közben pedig lezajlott az állami földárverések következő fordulója. Kik szereztek földek? Erről beszélt újságírónk, Vég Márton a Trend FM hétfő reggeli műsorában.
Makro / Külgazdaság Zelenszkij: az EU gabonakorlátozásai elfogadhatatlanok, súlyosak és kegyetlenek 
Privátbankár.hu | 2023. május 9. 14:55
Zelenszkij erősen bírálta az EU-ba irányuló gabonaimport korlátozásait, miután öt közép- és kelet-európai országból álló csoportnak baja akadt vele. Azt is mondta, hogy a tilalom Oroszországot segíti. 
Agrár Esőért imádkoznak az olaszok és a spanyolok is 
Privátbankár.hu | 2023. április 27. 10:30
Spanyolország jelentős része aszállyal sújtott, és Olaszország északi részén is nehéz körülmények között növekednek a vízhiányos időjárás miatt az őszi vetések - írta áprilisi nemzetközi agrometeorológiai elemzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Agrár Megint kap egy mélyütést az orosz gazdaság nyugatról 
Privátbankár.hu | 2023. március 29. 10:47
A világ egyik legnagyobb gabonakereskedő cége nem exportál többet Oroszországból.
Agrár Itt a legolcsóbb a magyar termőföld 
Privátbankár.hu | 2022. december 20. 17:11
A termőföldek ára 8,5 százalékkal, négy éve nem látott mértékben emelkedett 2021-ben az előző évi 6,6 százalék után - közölte a Magyar Bankholdinghoz tartozó Takarék Jelzálogbank. 
Agrár Az ársapka hatása: jövő év végéig többezer kisbolt húzhatja le a rolót – véli Raskó György 
Privátbankár.hu | 2022. november 25. 19:14
Immár 21. alkalommal került sor lapcsoportunk Klasszis Klub-rendezvényére, amelyen 2021 februárjától havonta rendszeresen beszélgetünk a hazai közélet egy-egy neves személyiségével, egy órán keresztül. Ezúttal Raskó György agrárközgazdász, gazdálkodó, az Antall-kormány idején, 1991-94 között a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára volt a vendégünk, akinek nemcsak mi, hanem a szép számú nézőközönség is feltehette és fel is tette a kérdéseit.
Agrár Nem jön tulipán Amszterdamból? Gázválság sújtja a holland üvegházakat, helyzetbe kerülhet a magyar zöldségtermesztés 
Tiszóczi Roland | 2022. szeptember 11. 05:49
Közel egynegyedével csökkentették gázfelhasználásukat a holland üvegházak, miközben az ágazat 40 százaléka, különösen a virágtermesztők bajban vannak. Egyes üvegházi növények termesztése Spanyolországba, Marokkóba, Kenyába vagy akár hazánkba is költözhet. A magyar zöldségtermesztés a geotermikus energia üvegházakban történő nagyarányú felhasználása miatt most relatíve jó helyzetbe kerülhet.
Agrár A katonai konfliktus és a gyenge forint szorítja az agráriumot 
Privátbankár.hu | 2022. április 13. 11:16
Az ukrajnai események és a gyengélkedő forint miatt különösen fontos, hogy hatékonyabb legyen a mezőgazdaság.
Agrár Klímaváltozás: súlyos veszélyben a bükkerdők Magyarországon 
Bíró Vilma | 2022. február 18. 05:57
A bükkerdők kipusztulhatnak. Az alacsony talajvízszint hosszú távon aszálykárokhoz, pusztuláshoz vezethet a termelésben és az erdőgazdálkodásban. A lapunknak nyilatkozó szakértők szerint a több éves esőhiány vagy nem megfelelő esőzés a mezőgazdaságban komoly változtatást követel a termelőktől, az erdők térképe pedig teljesen megváltozhat Magyarországon a következő évtizedekben. 
Agrár Hasítanak a beruházások - fő cél a hatékonyságnövelés 
Privátbankár.hu | 2022. január 25. 10:47
A nagyobb vállalkozások csaknem fele hajtott végre jelentősebb, legalább 10 millió forint értékű beruházást az elmúlt két évben – derül ki a Magyar Bankholding kis- és középvállalkozásokat vizsgáló kutatásából.
Agrár A magyar milliárdosok száma meghaladta a kétezret 
Hollós János | 2021. november 13. 11:00
AgroLink Zrt. néven új mezőgazdasági integrátor cég kezdte meg működését giga gazdasági háttérrel, Mészáros Lőrinccel, Takarékbankkal és rendkívül ambiciózus tervekkel. Vajon mit jelent ez a piacon, erről kérdeztük Raskó György, agrárközgazdászt, volt FM államtitkárt.
Agrár Tovább bonyolódik a milliárdos bebukás a műtrágya-piacon 
Szakonyi Péter | 2021. november 10. 05:16
Immár kilenc végrehajtási eljárás folyik a Keleti Agrár Kft. ellen. A sokmilliárdos tartozást felhalmozó műtrágyakereskedő cég vezetője ugyanakkor továbbra is állítja: náluk minden rendben van. Ennek azonban szinte minden részinformáció ellentmond. Kérdés csak az, hogy ki fizeti, kártalanítja a károsultakat - ha egyáltalán ez megtörténik.
Agrár Árat emelnének a baromfitartók 
MTI | 2021. augusztus 13. 06:38
A takarmányárak 30-35 százalékkal emelkedtek tavaly szeptember óta, és mivel a tápok az élőbaromfi-előállítás önköltségének kétharmadát teszik ki,  minimum 20-25 százalékkal kellett volna emelkedniük a termelői baromfiáraknak - mondta Csorbai Attila, a Baromfi Termék Tanács elnök-igazgatója a Világgazdaságnak.
Részvény / Deviza / Áru Hogyan fektethetsz termőföldbe anélkül, hogy sáros lenne a cipőd? 
Eidenpenz József | 2021. július 17. 05:41
Minden felmérés szerint nagyot emelkedett a termőföld ára Magyarországon, Németországban és az USA-ban egyaránt. A föld jó infláció elleni védelemnek számít. Ebbe az üzletágba azonban nagy tőkével és szaktudással érdemes csak beszállni. Vagy mégsem? Külföldi tőzsdéken keresztül kis összegekkel is lehet.
Agrár Bencsik András fia is helyettes államtitkár lett 
Privátbankár.hu | 2021. február 16. 08:05
Új helyettes államtitkárt nevezett ki Orbán Viktor kormányfő.
Agrár Mezőgazdaság 2021: negatív spirálban maradhat a sertéshús, de bizakodnak a gabonatermesztők 
Privátbankár.hu | 2021. január 25. 15:01
Felemás képet mutat a hazai agrárium hangulatáról az aktuális Takarék AgrárTrend Index. A Takarékbank tavalyi utolsó negyedévet értékelő, és az idei évet előrejelző jelentése szerint a szántóföldi növénytermesztők továbbra is ellesznek, de a baromfi- és sertéságazat helyzete egyre forróbbá válik, részben az állatbetegségek, részben pedig az elszálló takarmányárak miatt. A marhatenyésztőket viszont legalább az utóbbi nem nyomasztja: ők nem veszik a takarmányt, hanem megtermesztik saját maguk.
Agrár A magyar zöldpaprikának is betett 2020 
MTI | 2020. december 31. 08:59
Csökkent a termőterülete, és az átlaghozam javulása ellenére magasabb lett az ára, miközben csökkent az exportja és nő az importja.
Agrár Most ért véget a tavaszi korona-spórolás, viszik a gazdák a traktorokat, mint a cukrot 
Privátbankár.hu | 2020. október 12. 09:08
40 százalékkal több új traktort adtak el szeptemberben, mint egy évvel korábban.
Agrár Megmaradt a beruházási kedv a mezőgazdaságban 
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 14. 13:28
A hazai gazdák továbbra is kiemelkedően fontosnak tartják a beruházásokat, sőt, 22%-uk a tavalyinál nagyobb mértékben tervez fejleszteni – derült ki a Budapest Bank legfrissebb Agrárgazdasági Indexéből.
Agrár A klímaváltozás és a mezőgazdaság: mit termeljünk, ha beüt a krach? 
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 9. 20:06
A legnagyobb problémát a klímaváltozás sebessége jelenti. Olyan ütemben és olyan szélsőséges mértékben változik az időjárás, amivel a természetes környezet – és minden, ami arra épül – nem bír lépést tartani.  
Agrár Tragikusan kevés alma és körte terem idén 
MTI | 2020. július 30. 08:21
Előbb a tavaszi fagyok, utána az aszályos időszak készítette ki a gyümölsfákat.
Agrár Még idén is veszteséget fog termelni Mészáros Lőrinc megbotlott agrárcége 
Székely Sarolta | 2020. július 29. 06:56
Az üzleti terv szerint még 2020-ban is veszteséget fog termelni Mészáros Lőrinc egyik régi vállalkozása, a Búzakalász 66 Kft.
Agrár 80 milliárd forintnyi pályázati pénz nyílhat meg az állattenyésztők és a kertészek előtt 
Privátbankár.hu | 2020. július 21. 10:49
Július-augusztusban, a Vidékfejlesztési Program keretében.
Agrár Katasztrófák sora a földeken - Minden még drágább lesz 
Privátbankár.hu | 2020. június 21. 10:38
Fagy, aszály, özönvíz - mindenből kijutott a hazai zöldség és gyümölcstermesztőknek. Akár 50-80 százalékkal kevesebb lehet a termés, nagy lesz a drágulás.
Agrár Újabb milliárdot bukott az állam a tokaji borászkodáson 
Vég Márton | 2020. június 4. 17:46
Az Európai Unió területén ugyan sikerült több palackot eladnia az állami Grand Tokaj Zrt.-nek, de a borászati cég így is milliárdos veszteséget hozott össze 2019-ben. Az angol kézben lévő Royal Tokajinak sem jön össze a profit.
Agrár Nem segített az a kis eső, továbbra is nagy bajban a magyar búza 
MTI | 2020. június 2. 08:04
A múlt heti csapadék nem volt elég ahhoz, hogy megszüntesse az aszályhelyzetet, gyenge lesz a hozam.
Agrár Megnyitják a magyar határokat a vendégmunkások előtt 
Privátbankár.hu | 2020. május 7. 07:24
Mivel elbocsátott irodistákkal nem lehet elvégeztetni a mezőgazdasági munkákat, a kormány most külföldi vendégmunkások beengedésével igyekszik megoldani az agrárium legégetőbb problémáját.
Agrár A termelőknek adná a megmaradt támogatások egy részét az Európai Bizottság 
Privátbankár.hu / MTI | 2020. május 4. 21:12
Az Európai Bizottság javasolja, hogy 2020-ban a tagállamok fel nem használt vidékfejlesztési forrásaikat a mezőgazdasági termelők és a kis agrár-élelmiszeripari vállalkozások támogatására fordíthassák.
Makro / Külgazdaság Élelmiszerek: tovább folytatódhat az árak emelkedése 
Privátbankár.hu | 2020. április 8. 17:11
A KSH szerdán publikálta az inflációs számokat, amelyből kiderült, hogy számottevően drágultak az élelmiszerek márciusban. Rossz hír, hogy a világpiacon számos gabonaféle árfolyama szökött a magasba, és a piaci szereplők a munkaerőhiányra is panaszkodnak, ami nehezíti a zöldség- és gyümölcstermesztést.
Agrár Sok mezőgazdasági termelő került kilátástalan helyzetbe 
Privátbankár.hu | 2020. április 7. 15:30
Míg itthon sok termelő számára a vásárlóik eltűnése okozza a legnagyobb fejfájást, Nyugat-Európában az idénymunkások hiánya okozza a legnagyobb fejtörést a szektor szereplői és a politikai döntéshozók számára.
Agrár Koronavírus: nem a mezőgazdaság lesz a megoldás a hirtelen megugró munkanélküliségre 
Privátbankár.hu | 2020. április 7. 14:51
A koronavírus-járvány miatt az itthon vagy Nyugat-Európában elbocsátott magyar alkalmazottak többsége számára nem reális alternatíva a mezőgazdasági idénymunka – derül ki a Trenkwalder alábbi elemzéséből.  
Makro / Külgazdaság Fontos segítséget kapnak a zöldség-és gyümölcstermesztők 
Privátbankár.hu | 2020. január 23. 17:54
Új, fontos ágazatot képviselő szakmaközi szervezettel kötött együttműködési megállapodást a Takarékbank az AgroMash Expón. A Takarékbank és a FruitVeB Magyar Zöldség- Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeB) a szerződés alapján nemcsak információ- és tapasztalatcserével, hanem tanácsadással, szakmai képzésekkel, piaci előrejelzésekkel is segíti a zöldség-gyümölcságazat hatékonyságának és versenyképességének javítását. Az ágazatban az átlagosnál alacsonyabb uniós támogatás miatt különösen fontos a banki szerepvállalás.
Agrár Tavaly is drágult a termőföld, nem is kevéssel 
Privátbankár.hu | 2019. november 22. 08:04
Plusz 11 százalék.
Agrár 600 milliót ad a kormány a gazdáknak a viharkárok miatt 
Privátbankár.hu | 2019. október 7. 08:33
Az elmúlt hónapok viharai súlyos, sok esetben a gazdálkodás folytatását ellehetetlenítő károkat okoztak a mezőgazdasági termelőeszközökben - ültetvényekben, épületekben, berendezésekben -, amely nehéz helyzet elé állítja az érintett termelőket.
Agrár 200 ezer hektárral kisebb területen vetettek a gazdák tavasszal 
Privátbankár.hu | 2019. június 6. 07:51
Csak a gabonák tavaszi vetésterülete majdnem 100 ezer hektárral csökkent idén az előző évihez képest.
Agrár Az aszály után most az eső csinálja ki a termést 
Privátbankár.hu | 2019. május 27. 08:02
Késik a vegyszeres gyomirtás, mert a gazdák a gépekkel nem tudnak rámenni a felázott földekre.
Agrár Felpaprikázzák a termelőket: 500 milliót ad a kormány 
Privátbankár.hu | 2019. március 14. 10:05
A termelési kedv fenntartása érdekében még az idén több mint 500 millió forint támogatást kap a fűszerpaprika ágazat - mondta Nagy István agrárminiszter.
Agrár Megválasztották Az év agráremberét - Bálint gazda is díjat kapott 
Privátbankár.hu | 2019. február 3. 12:01
A szakmai zsűri Ledó Ferencnek, a FruitVeb, Zöldség-gyümölcs Szakmaközi Szervezet elnökének ítélte a 2018-as Az év agrárembere díjat.
Agrár A tehenek és a birkák miatt következhet be a páratlan katasztrófa 
Privátbankár.hu | 2018. december 5. 15:10
Biztosan nem lesz elég hosszútávon az, hogyha csak az autók és a gyárak károsanyag-kibocsátását csökkentjük, a mezőgazdaság hatékonyságán is nagyon sokat kell még fejleszteni ahhoz, hogy tényleg sikerüljön megmenteni a bolygót a várható pusztulástól.
Vásárló Rengeteg lesz a magyarok egyik kedvenc gyümölcséből 
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 17. 12:53
Nem kell aggódni az almatermés miatt.
Agrár Hirtelen elkezdték ezeket a húsokat enni a magyarok 
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 11. 07:35
Nagyon jól fogynak a víziszárnyasok.
Agrár Kiöregednek: veszélyben egy foglalkozás? 
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 27. 09:18
Meg kell állítani a gazdatársadalom vészes elöregedését.
Agrár Lezuhant a krumpli ára, de mi van a tojással? 
Privátbankár.hu | 2018. május 11. 09:10
Megjöttek a mezőgazdasági termelői árak.
Agrár Villámgyorsan szórja ki a pénzeket a Magyar Államkincstár 
Privátbankár.hu | 2018. április 5. 14:36
Örülhetnek a gazdálkodók.
Agrár Odacsapott az Európai Bíróság a magyar kormánynak  
Privátbankár.hu | 2018. március 6. 11:28
Jogsértőnek mondták ki a mezőgazdasági földek haszonélvezetére vonatkozó szabályozást.
Agrár Most fog igazán drágulni a kenyér? Emelkedik a liszt ára 
Privátbankár.hu | 2018. február 6. 08:22
Lisztáremelésre számítanak a Magyar Gabonafeldolgozók.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG