| 
| Benke László mesterszakács lecsót készít a Magyar Gasztro-Sétány elnevezésű rendezvényen még 2010-ben. MTI Fotó: Mohai Balázs | 
Magyarország az elmúlt évtized alatt visszakerült Európa gasztronómiai térképére - mondta Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára csütörtökön Szolnokon egy konferencián, amelyen a magyar konyha, illetve a magyar vendéglátás és a magyar agrárium kapcsolatát elemezték.
Az államtitkár hangsúlyozta: a Kárpát-medence gazdálkodási hagyományait képviselő állat- és növényfajták - mint a mangalica, a makói hagyma, a szegedi paprika, valamint a magyar szürke szarvasmarha - olyan minőségi jellemzőkkel rendelkeznek, hogy semmi mással nem helyettesíthetők. 
                    
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
							4 milliárd dolláros tranzakció.						
                        
                        
                        
                        
                        
                        
                        

