Szemben az átlagos hónapokban kimutatott nagyjából két kilóval - írja hétfői számában a Világgazdaság. A lap cikke szerint az elmúlt húsz évben a magyar lakosság sertéshúsfogyasztása 32 százalékkal esett vissza, és mára nem éri el a napi 10 dekát sem. Németh Antal, a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke a lapnak elmondta, hogy az elmúlt évtizedekben a baromfihúsokat jól menedzselték, a hazai kereslet is ebbe az irányba tolódott el.
És a hal?
Bőséges a karácsonyi halkínálat, a kereskedők elérhető áron, jó minőségű halat kínálnak a fogyasztóknak - közölte a napokban a Magyar Haltermelők és Halászati Vízterület-hasznosítók Szövetségének elnöke. A ponty kilogrammonként 800-1000 forintba kerül, a ragadozó halak - harcsa, csuka, süllő - kilogrammonként 1500-3000 forint közötti áron kerülnek forgalomba, de a növényevő halakat - kárászt, busát - kilónként már 600-700 forintért is meg lehet vásárolni.