<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

A nyári kempingezés az egyik legjobb kikapcsolódás bárki számára. Jó, de mit vigyünk magunkkal? Mutatjuk a válaszokat!

Eszközök, amelyeket mindenképpen vigyünk magunkkal

Kempingezéshez az egyik alapvető eszköz, felszerelés, a sátor. A sátor kiválasztásánál lényeges szempont, hogy hány fő számára keresünk sátrat, hol kempingezünk, és mennyire gyakran költözködünk.

Attól, hogy szeretünk kempingezni, még nem biztos, hogy le szeretnénk mondani az olyan rituálékról, mint a reggeli kávézás. Ha csak a kempingpalackot visszük magunkkal, azon is tudunk kávét főzni, de a tejhabosító sem maradhat otthon, ha friss tejjel szeretjük a reggeli kávénkat fogyasztani.

A hálózsákról se feledkezzünk meg, főleg ha a természetben sátorozunk, hiszen éjszakánként extra meleget biztosít, nem beszélve a kényelemről, amit nyújt. Hálózsákot méret és szabás alapján is vásárolhatunk.

A lámpa elengedhetetlen kelléke a sátorozásnak, mint ahogyan a kések és a multifunkciós szerszámok is. A tábori bútorokkal, mint az asztalok, székek, kempingágyak, függőágyak, kicsit komfortosabbá tehetjük a természetben eltöltött napjainkat.

4 érv a kempingezés mellett

A kempingezés, legfőképpen a vadkempingezés, az egyik legjobb dolog a világon, persze csak annak, aki imádja a fák illatát, a tiszta levegő érintését a bőrén, a madarak csicsergését és az éjszaki állatok neszezését. A természet közelsége, a friss levegő és az elektromos eszközök kiiktatása az életünkből, hihetetlen változásokat okoz a szervezetben. Megtapasztalhatjuk, ahogy napról-napra egyre nyugodtabbak és boldogabbak leszünk. Ez az egyik legjobb relaxációs módszer, ami csak létezik. Hiszen nem csörög a mobil, nincsenek nyomasztó munkahelyi feladatok, nem kell megválaszolni a huszadik e-mailt. Csak a természet van és mi magunk.

A kempingezést a hozzánk legközelebb állókkal képzeljük el. Többnyire a családdal, vagy a barátokkal. Akárhol is vertük fel a sátrat, egy élmény egy ilyen nyaralás. Minden tevékenység még közelebb hozza egymáshoz a családtagokat és lehetőséget ad a nagy beszélgetésekre, a jókedvre. A közös főzések, a túrák, az esti tábortűz, mind-mind alkalmat ad a kommunikációra, amely nem csak elmélyíti, szorosabbá is fűzheti ezeket a kapcsolatokat.

A kempingezés nem csak a „vadembereknek” való, igenis bele lehet jönni és hazatérve azt vehetjük észre, hogy sok olyan készségünk került felszínre, amiről nem is tudtunk, hogy egyáltalán létezik. Hiszen finom lecsót készítettünk, tábortüzet is tudtunk gyújtani és a sátor is stabilan állt több napig. Ne lepődjünk meg, ha az első sátorozós nyarat, majd több is követi.

Nem csak a saját, eddig rejtve maradt képességeinket fedezhetjük fel, hanem a körülöttünk lévő tájat is, és mindezt azokkal, akik oly közel állnak a szívünkhöz. A természet csendje, a friss levegő, a nyugalom, ami körülvesz bennünket, szinte új embert varázsol belőlünk és egy ilyen nyugodt környezet sok mindent megvilágít. Rádöbbenünk arra, hogy mennyire hálásak lehetünk, hogy szerető emberek vesznek körül bennünket, és hogy több időt kell a jövőben együtt eltöltenünk.

Címkék: Agrár

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Agrár Az ársapka hatása: jövő év végéig többezer kisbolt húzhatja le a rolót – véli Raskó György
Privátbankár.hu | 2022. november 25. 19:14
Immár 21. alkalommal került sor lapcsoportunk Klasszis Klub-rendezvényére, amelyen 2021 februárjától havonta rendszeresen beszélgetünk a hazai közélet egy-egy neves személyiségével, egy órán keresztül. Ezúttal Raskó György agrárközgazdász, gazdálkodó, az Antall-kormány idején, 1991-94 között a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára volt a vendégünk, akinek nemcsak mi, hanem a szép számú nézőközönség is feltehette és fel is tette a kérdéseit.
Agrár Ön is kérdezhet Raskó Györgytől a Klasszis Klub csütörtöki rendezvényén!
Privátbankár.hu | 2022. november 22. 11:46
Októberben immár 40 százalék volt az élelmiszerek éves inflációja. Alapvetően ez járult hozzá ahhoz, hogy az általános árszínvonal huszonhat éve nem látott szintre ment fel. Vajon ez már a csúcs, vagy látunk még nagyobb mértékű drágulást? Egyebek mellett erről is kifejti a véleményét Raskó György agrárközgazdász,  gazdálkodó, egykori államtitkár Klasszis Klubunk következő, november 24-ei adásában, amelyen ön is felteheti a kérdéseit.
Agrár Még feljebb is mehetnek az élelmiszerárak? Raskó György lesz a Klasszis Klub következő vendége
Privátbankár.hu | 2022. november 17. 17:21
Abban, hogy az immár hónapok óta több évtizedes rekordokat döntögető hazai infláció éves szintje októberben immár 21 százalék fölé került, az energiaárak mellett alapvetően az élelmiszerárak játszottak közre, amelyek éves átlagos növekedésének mértéke immár elérte a 40 százalékot. Kérdés, hol lehet a drágulási folyamat vége? Mit kéne tennie a kormánynak és a jegybanknak? Egyebek mellett ezekről is kérdezzük Raskó György agrárközgazdászt, gazdálkodót, egykori államtitkárt Klasszis Klubunk következő, november 24-ei adásában.
Agrár ENSZ: meghosszabbítják a fekete-tengeri gabonaexport-megállapodást
Privátbankár.hu | 2022. november 17. 10:14
Megállapodás született az ukrán gabona fekete-tengeri exportjáról szóló megállapodás meghosszabbításáról - jelentette be csütörtökön kiadott közleményében António Guterres ENSZ-főtitkár.
Agrár A nap képe: ásót ragadott az Orbán-kormány minisztere
Privátbankár.hu | 2022. november 15. 14:52
Vidéki romantika Lázár János módra.
Agrár Van értelmük az élelmiszerár-sapkáknak? Következő Klasszis Klubunkban Raskó Györggyel beszélgetünk
Privátbankár.hu | 2022. november 14. 10:37
Abban, hogy az immár hónapok óta több évtizedes rekordokat döntögető hazai infláció éves szintje októberben immár 21 százalék fölé került, az energiaárak mellett alapvetően az élelmiszerárak játszottak közre, amelyek éves átlagos növekedésének mértéke immár elérte a 40 százalékot. Kérdés, hol lehet a drágulási folyamat vége? Mit kéne tennie a kormánynak és a jegybanknak? Egyebek mellett ezekről is kérdezzük Raskó György agrárközgazdászt, gazdálkodót, egykori államtitkárt Klasszis Klubunk következő, november 24-ei adásában.
Agrár Az ukránok verhetetlenek a tojásinflációban
Mester Nándor | 2022. november 13. 17:28
Más alapvető élelmiszerek is folyamatosan drágulnak.
Agrár Nem kell félni, lesz elég tojás és krumpli!
Privátbankár.hu | 2022. november 13. 14:54
Ezt állítja Nagy István agrárminiszter.
Agrár Csoda, ha az ársapka miatt hiány lesz a krumpliból?
Privátbankár.hu | 2022. november 13. 12:24
Az alapján, hogy a hatósági árkorlátozás alá eső termékekből hiányok alakultak ki, ez vár a héten ársapkát kapott krumplira. Ezt még valószínűbbé teszi, hogy annak termelése 10 év alatt a harmadára csökkent.
Agrár Az Auchan üzletet nyitott a hírhedt ukrajnai Bucsában
Mester Nándor | 2022. november 10. 10:20
A szintén elhíresült Irpinyben is van már egy kisebb egysége.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG