<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

A nyári kempingezés az egyik legjobb kikapcsolódás bárki számára. Jó, de mit vigyünk magunkkal? Mutatjuk a válaszokat!

Eszközök, amelyeket mindenképpen vigyünk magunkkal

Kempingezéshez az egyik alapvető eszköz, felszerelés, a sátor. A sátor kiválasztásánál lényeges szempont, hogy hány fő számára keresünk sátrat, hol kempingezünk, és mennyire gyakran költözködünk.

Attól, hogy szeretünk kempingezni, még nem biztos, hogy le szeretnénk mondani az olyan rituálékról, mint a reggeli kávézás. Ha csak a kempingpalackot visszük magunkkal, azon is tudunk kávét főzni, de a tejhabosító sem maradhat otthon, ha friss tejjel szeretjük a reggeli kávénkat fogyasztani.

A hálózsákról se feledkezzünk meg, főleg ha a természetben sátorozunk, hiszen éjszakánként extra meleget biztosít, nem beszélve a kényelemről, amit nyújt. Hálózsákot méret és szabás alapján is vásárolhatunk.

A lámpa elengedhetetlen kelléke a sátorozásnak, mint ahogyan a kések és a multifunkciós szerszámok is. A tábori bútorokkal, mint az asztalok, székek, kempingágyak, függőágyak, kicsit komfortosabbá tehetjük a természetben eltöltött napjainkat.

4 érv a kempingezés mellett

A kempingezés, legfőképpen a vadkempingezés, az egyik legjobb dolog a világon, persze csak annak, aki imádja a fák illatát, a tiszta levegő érintését a bőrén, a madarak csicsergését és az éjszaki állatok neszezését. A természet közelsége, a friss levegő és az elektromos eszközök kiiktatása az életünkből, hihetetlen változásokat okoz a szervezetben. Megtapasztalhatjuk, ahogy napról-napra egyre nyugodtabbak és boldogabbak leszünk. Ez az egyik legjobb relaxációs módszer, ami csak létezik. Hiszen nem csörög a mobil, nincsenek nyomasztó munkahelyi feladatok, nem kell megválaszolni a huszadik e-mailt. Csak a természet van és mi magunk.

A kempingezést a hozzánk legközelebb állókkal képzeljük el. Többnyire a családdal, vagy a barátokkal. Akárhol is vertük fel a sátrat, egy élmény egy ilyen nyaralás. Minden tevékenység még közelebb hozza egymáshoz a családtagokat és lehetőséget ad a nagy beszélgetésekre, a jókedvre. A közös főzések, a túrák, az esti tábortűz, mind-mind alkalmat ad a kommunikációra, amely nem csak elmélyíti, szorosabbá is fűzheti ezeket a kapcsolatokat.

A kempingezés nem csak a „vadembereknek” való, igenis bele lehet jönni és hazatérve azt vehetjük észre, hogy sok olyan készségünk került felszínre, amiről nem is tudtunk, hogy egyáltalán létezik. Hiszen finom lecsót készítettünk, tábortüzet is tudtunk gyújtani és a sátor is stabilan állt több napig. Ne lepődjünk meg, ha az első sátorozós nyarat, majd több is követi.

Nem csak a saját, eddig rejtve maradt képességeinket fedezhetjük fel, hanem a körülöttünk lévő tájat is, és mindezt azokkal, akik oly közel állnak a szívünkhöz. A természet csendje, a friss levegő, a nyugalom, ami körülvesz bennünket, szinte új embert varázsol belőlünk és egy ilyen nyugodt környezet sok mindent megvilágít. Rádöbbenünk arra, hogy mennyire hálásak lehetünk, hogy szerető emberek vesznek körül bennünket, és hogy több időt kell a jövőben együtt eltöltenünk.

Címkék: Agrár

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Agrár A héten sem várható eső, egyre tragikusabb aszály sújtja Magyarországot is
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 15. 19:11
A hőség és az aszály is fokozódik a következő napokban.
Agrár Nincs megállás, megint nőttek a termelői árak a mezőgazdaságban
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 12. 13:55
Az előző havi megtorpanás után júniusban ismét gyorsult a mezőgazdasági termelői árak emelkedése: a felvásárlási árak a májusi 45,4 százalék után júniusban átlagosan 48,3 százalékkal voltak magasabbak az egy évvel korábbiaknál a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatai szerint.
Agrár Csak döcögött az iparunk
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 12. 09:18
Júniusban az ipari termelés volumene 1,5 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit, a munkanaphatástól megtisztítva 4,8 százalékkal nőtt. Az előző havinál 0,6 százalékkal nagyobb volt a szezonálisan és munkanappal kiigazított kibocsátás - erősítette meg pénteken második becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
Agrár Bekeményít az MNB az agrárbiztosítókkal szemben
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 11. 10:52
A növénytermesztőknek egyre súlyosabb károkat okozó csapadékhiány és hőhullámok nyomán az MNB kiemelten tekinti át a továbbiakban, hogy a mezőgazdasági biztosítók eleget tesznek-e az aszálykárok gyorsított felmérésére és kárkifizetésére vonatkozó kormányzati elvárásnak.
Agrár A bankok is segíteni akarnak a bajba került agrárcégeknek
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 9. 15:36
Közleményt adott ki a Magyar Bankszövetség.
Agrár Kiakadtak a gazdák: nem igaz a mezőgazdasági gépek hatósági ársapkája
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 9. 11:26
Amikor Gulyás Gergely miniszter július végén bejelentette az üzemanyagok ma is érvényes árszabályozását, azt mondta, hogy a 480 forintos garantált árat a magántulajdonú gépjárművekre, a taxikra és a mezőgazdasági erőgépekre, traktorokra tartják fenn. Csakhogy kiderült: ez mégsem érvényes a mezőgazdasági gépekre. 
Agrár Több mentőövet is dobtak az agrárgazdáknak - mutatjuk a részleteket
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 9. 07:28
Közzétették azokat a rendeleteket, amelyek szabályozzák az aszály miatti új hitelmoratóriumot, valamint a biztosítók aszálykár miatt speciális kifizetéseit.
Agrár Újabb gabonaszállítmányok indultak el Ukrajnából
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 5. 16:39
Ezúttal három, kukoricát szállító hajó.
Agrár Megint egy orosz érdekeket szolgáló álhír ömlik ránk a kormánysajtó segítségével
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 5. 12:53
Nem, nem árusítja ki az ukrán termőföldet Zelenszkij, hiába írta meg ezt a Magyar Nemzet vagy a hirado.hu egy két hónappal ezelőtti cikkre hivatkozva.
Agrár Az aszály miatt az apróbb vetőmagokat is kénytelen volt engedélyezni a minisztérium
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 4. 09:55
A katasztrofális időjárási körülmények a vetőmag-előállításban is nagy károkat okoztak - túl sok mag hullott át a rostán, ezért változtatni kell a követelményeken.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG