<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Euróárfolyam
Részvény / Deviza / Áru Jól ébredt a forint, lefele indultak az árfolyamok ma reggel
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 13. 08:21
Euró, dollár, svájci frank? Minden olcsóbb lett egy kicsivel.
Részvény / Deviza / Áru Az izmosodó euró segíti a forintot, még nagyobb zuhanást vár a guru
Eidenpenz József | 2022. szeptember 9. 12:34
A tőzsdékre jó hatással volt, hogy az EKB a papírformát hozta, és a gázár, olajár is jól viselkedik. A forint is stabil, az OTP húzza  BUX-ot. A gyengülő dollár az összes feltörekvő piaci devizára és árupiaci termékre hatással lehet. Kitart elmélete mellett a híres guru, amely szerint még nagyobb esés várható a részvénypiacon
Részvény / Deviza / Áru Rosszul ébredt a forint, eddig tartott a kamatemelés hatása?
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 1. 08:26
A 400 felé közelítő árfolyamhoz képest drágult az euró ma reggel.
Részvény / Deviza / Áru A forintnak is borús napja lesz ma?
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 23. 08:17
Reggelre mindenesetre gyengült az árfolyam.
Részvény / Deviza / Áru Ne reménykedjünk abban, hogy egyhamar visszaerősödik a forint
Eidenpenz József | 2022. július 14. 18:31
Mennyi lesz az euró ára és az alapkamat mértéke? – tették fel a kérdést a Raiffeisen Bank elemzőinek sajtótájékoztatóján. A szakemberek nem számítanak erősödő forintra a közeljövőben, sőt 420 forint feletti euróárfolyamok is könnyen jöhetnek. Az infláció magas maradhat, energiahiány következhet Magyarországon is és az olajár esése sem ment meg minket. 
Részvény / Deviza / Áru Mi jöhet még? 8000 alatt az OTP, 414 az euró
Eidenpenz József | 2022. július 12. 12:36
Megint elromlott a részvénypiacokon a hangulat, amit Budapest és Varsó különösen megszenved. Az OTP két százalékkal esik, a Mol kevésbé, de néhány kisebb cég árfolyama igen csúnyán néz ki. A forint harmatgyenge, megint közelít a rekordhoz, miközben egy euróért már csak egy dollárt kell adni.
Részvény / Deviza / Áru A héten csődöt jelenthet Oroszország - megint esik a forint, 400 közelében az euró
Gáspár András | 2022. június 23. 11:16
A recessziótól való félelem mozgatja a befektetők kezét a piacokon, a Fed elnökének beszédéből az szűrődik le, hogy egyelőre az infláció letörését fontosabbnak tartják, mint a gazdasági visszaesés elkerülését. Nehéz és volatilis idők járnak mostanában a tőzsdéken. Oroszországnak a héten fontos törlesztési határidejei járnak le, egyelőre kérdés, hogy képes lesz-e rendben fizetni a háborúzó állam. Az MNB ma nem nyúlt a kamathoz, a forint esik, 400 közelében jár az euró jegyzése.
Makro / Külgazdaság Gyorsuló infláció, gyengülő forint: mit lépnek Matolcsy Györgyék?
Csabai Károly | 2021. október 19. 05:15
Arra továbbra sem érdemes fogadni, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa mai ülésén tovább emeli-e a jegybanki alapkamatot. Hiszen már korábban bejelentette, hogy elkerülhetetlen a szigorítás folytatása. Arra viszont már korántsem lehet mérget venni, hogy az irányadó ráta 15 bázisponttal emelkedik – ahogy azt Matolcsy Györgyék a legutóbbi, szeptember 21-ei kamatdöntés után gyakorlatilag számszerűsítették. Azóta ugyanis romlottak a kilátások.
Részvény / Deviza / Áru Bűncselekmény lehet a Gamestop-manipuláció, gyenge tőzsdehónap a február
Eidenpenz József | 2021. január 28. 12:25
A tegnapi csúnya esés után ma is tart a tőzsdék lejtmenete, de késő délelőttre mérséklődött a veszteség Európában. A Gamestopnál felmerült, hogy nem minden zajlik törvényesen, ám a ragály addigra számos más, erősen shortolt részvényre átterjedt. Az EKB második verbális beavatkozása már nem hatott az euróra. A BUX jól bírja, a forint stabil.
Részvény / Deviza / Áru Jöhet-e újabb magyar kamatcsökkentés? Meddig mehet az euró?
Eidenpenz József | 2020. július 22. 11:52
A tegnapi négy hónapos csúcsokról, amit az EU mentőcsomagjának elfogadása segített elérni, ma lefelé indultak el az európai tőzsdeindexek. Ismét inkább a gyorsjelentések és a nem túl biztató járványhírek határozzák meg a hangulatot, de a befektetők nagyon figyelnek arra is, hogy Washington mit lép legközelebb a gazdaságélénkítés terén. Eltérően ítélik meg a további hazai kamatcsökkentés lehetőségét az elemzők.
Részvény / Deviza / Áru A nagy dilemma: államkötvényt vegyek, vagy inkább eurót?
Eidenpenz József | 2019. november 14. 06:06
De miért ne vehetnél mindkettőt egyszerre? Történelmi mélypont közelében a forint. Összeszedtük, milyen választási lehetőségek előtt áll az, aki a forint további gyengülésétől tart, vagy akinek eurója van a fiókban, bankban, és nem akarja, hogy elinflálódjon. Legalább hat verzió van.
Részvény / Deviza / Áru A forintárfolyam kacifántos története, 10 pontban elmesélve
Eidenpenz József | 2019. szeptember 27. 14:45
Újabb és újabb mélypontokra süllyed a forint. Pár év stagnálás után felfelé tört ki az euró/forint árfolyam, de valójában a mozgás még csekély. Mikor volt 19 évig változatlan a dollár ára? Mennyit erősödött 70 év alatt a svájci frank? Hová jutnánk, ha megismétlődne a Lehman-pánik? Miért drága a cseh sör?
Pénzügyi szektor Mi rángatja a valutákat?
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 16. 10:35
Átmeneti stagnálás után lassú ütemű forintgyengülésre, és ezáltal felfelé kúszó euróárfolyamra; az angol font esetében pedig a Brexit sorsától függő zuhanásra vagy meredek emelkedésre számít a banki szakértő. Aki rubelbe fektetne, a Krímre figyeljen!
Makro / Külgazdaság Bölcs volt, aki nyár elején váltott eurót
Baka F. Zoltán | 2019. augusztus 28. 15:15
Elszállni látszik a Pénzügyminisztérium előrejezése az euróárfolyamra vonatkozóan. Ha a mostani szinten ragadna a kurzus, az azt jelentené, hogy a tárca technikai előrejelzése módosításra szorul, mert itt már nem néhány tízezer forintról van szó.
Részvény / Deviza / Áru Meddig gyengülhet még a forint? A brókerek megmondják
Privátbankár.hu | 2019. július 11. 06:06
Átlépte a 325, majd a 326 forintos szintet is az euró árfolyama. Rövidebb távon valahol 327,5 körül lehet egy megálló az euró emelkedésében, de jelentős fordulatra, komolyabb forinterősödésre nem számítanak az elemzők.
Részvény / Deviza / Áru A nap tőzsdesztorija: galambok, euróár, arany és bányászok
Eidenpenz József | 2019. június 6. 20:20
Az EKB mai ülésén galamblelkűnek mutatkozott, amit az euró erősödése követett. De az is lehet, hogy inkább a dollár gyengült az amerikai kamatvárakozások hatására. A kötvényhozamok is a mélyben vannak, a tőkepiac is turbulens, sok minden összejött, hogy az arany emelkedhessen.
Részvény / Deviza / Áru Durván elkaszálták az eurót – minden az olaszok miatt borul?
Privátbankár.hu | 2018. május 29. 16:49
Tíz hónapja nem láttunk ilyen alacsony árfolyamot.
Részvény / Deviza / Áru Atomot dobott Trump a kereskedésre, gyengül a forint
Privátbankár.hu | 2018. március 2. 11:10
Szinte kizárólag vörösben zártak a távol-keleti tőzsdék, Nyugat-Európa és Budapest szintén vörösbe borult.
Részvény / Deviza / Áru 2017 a devizapiacon: egy nagy pofon, meg a mi kis erős várunk
Eidenpenz József | 2018. január 3. 06:06
Egy évvel ezelőtt tele volt az internet azzal, hogy a dollár meddig fog még erősödni, ehelyett hatalmasat gyengült 2017-ben. Sok mindenhez képest erősödött az euró, de a kelet-európai devizák többsége ez alól kivétel. Erős vár a mi forintunk, alig mozdult el az óesztendőben. Néhány feltörekvő piaci deviza értéke nagyot zuhant.
Részvény / Deviza / Áru Grillezik Matolcsyékat, megtáltosodott a forint
Privátbankár.hu | 2017. október 18. 10:59
Csendes kereskedést jósolnak a hét közepére az elemzők, néhány makroadaton kívül csak céges gyorsjelentések várhatóak a világban. Az igazi izgalmak este érkeznek, ekkor publikálja a Fed az aktuális Bézs könyvét. A magyar piacon alig van elmozdulás, Matolcsy Györgynek azonban ma kell jelentenie a jegybank működéséről az Országgyűlés előtt – ez mozgatja a forint árfolyamát is.
Részvény / Deviza / Áru Túlélhető boszorkányszombat, új BUX-rekord, 309 forint feletti euró
Eidenpenz József | 2017. szeptember 15. 18:36
Meglepően kicsik voltak ma az ármozgások a tőkepiacon, pedig esemény volt bőven. A BUX ma is emelkedni tudott, rekordot döntött, miközben Európában nem volt túl jó a hangulat. Nem csoda, az euró megint erősebb lett. A forint viszont gyengébb, 309,60 is volt az euró. Őrült ugrálás a bitcoinnál.
Részvény / Deviza / Áru A szupercsütörtök tényleg szuper – kivéve az eurónak és az aranynak
Eidenpenz József | 2017. június 8. 18:50
A három nagy eseményből kettő lezajlott, a tőzsdék pedig dübörögnek, alaposan megerősödött a dollár is. Az euró és az arany a vesztesek közé iratkozott fel. A BUX index szépen emelkedett, megint az OTP húzta, a forint is erősebb lett.
Részvény / Deviza / Áru Te is olyan vagy, mint ő, Te döntötted be a forintot, tudsz róla?
Eidenpenz József | 2017. május 8. 17:28
Mármint, ha azok közé tartozol, akik leértékelődésre várva német márkát, vagy eurót szoktak venni. Ugyanazt csináltad, mint Soros György, csak nem pár száz millió dolláros, hanem pár száz ezer forintos, vagy pár milliós tőkével. Ráadásul ugyanúgy nyertél rajta. Közben esetleg megmentettél 1-2 munkahelyet.
Részvény / Deviza / Áru Eladni nem kell félnetek jó lesz – ez összeomlott, azt felrántották a végére
Eidenpenz József | 2017. május 4. 18:40
Nem találtak fundamentális indokot a magyar brókercégek a hazai részvények tegnapi csúnya esésére, van, aki szerint az OTP jó vétel lehet. Ma már megemberelte magát a hazai tőzsde és együtt emelkedett az európai társaival. Macron várható győzelme nagy optimizmust okozott Európában, az olaj ára viszont valósággal összeomlott, a november végi szintre ment vissza.
Részvény / Deviza / Áru Hétezer felett a Richter, tart az euróláz, lecsúszással riogat a forint
Eidenpenz József | 2017. április 25. 18:31
Jóval szerényebb mértékben ugyan, de folytatódott a francia elnökválasztás első fordulója után kitört optimizmus Európában. A BUX index sokáig esegetett, majd magához tért, a fő hajtóerőt az új történelmi csúcsot döntő Richter adta. A forint a kamatdöntés után gyengélkedett.
Részvény / Deviza / Áru Idei mélypontján a forint – mi lehet ennek az oka?
Eidenpenz József | 2017. április 18. 14:30
Az euró/forint árfolyam az ünnepek alatt megközelítette a 314-et is, ami új idei csúcspont. Ennek látszólag nincs különösebb közvetlen kiváltó oka, lehet, hogy a magyarázatot hosszabb távon kell keresni. Néhány nagy hazai alap vagy brókercég kifejezetten a forint gyengülésére számít.
Részvény / Deviza / Áru Megtáltosodott a tőzsde: szárnyal az OTP, erősödik a forint
Privátbankár.hu | 2017. március 16. 10:24
Jót tett egy nap pihenő a Budapesti Értéktőzsdének, itthon is és nyugaton is remek a hangulat.
Részvény / Deviza / Áru Ilyet is rég láttunk: 312 az euró
Privátbankár.hu | 2017. március 10. 14:43
Idén még nem volt ennyire gyenge a forint.
Részvény / Deviza / Áru Behúztak egyet az OTP-nek és a Telekomnak, 308 alatt az euró
BR | 2017. február 23. 10:52
Vegyesen alakul a kereskedés Budapesten és a nagyvilágban is, a forint alig mocorog, a BUX Európa sereghajtója lett.
Részvény / Deviza / Áru Betett az eurónak Le Pen, magához tért a Richter
Eidenpenz József | 2017. február 7. 18:59
A hétfői csúnya esés után az európai tőzsdék többsége szépített, kivéve a politikai félelmektől terhes párizsit. A BUX is emelkedni tudott, a Richter is ledolgozta az előző napi zuhanás egy részét. Erősödött a dollár, ami nem tett jót a nyersanyagoknak, nagyot esett az olaj.
Részvény / Deviza / Áru El sem hinnéd, melyik fizetőeszközök teljesítettek a legjobban tavaly
Eidenpenz József | 2017. január 6. 14:10
Izgalmas év volt a tavalyi a devizapiacokon is, sok fizetőeszköz két számjegyű mértékben drágult vagy zuhant. Olyan is volt, amelynek értéke több mint kétszeresére, meg olyan is, amelyé kevesebb, mint felére változott. Térségünk és forintunk ehhez képest maga volt a megtestesült nyugalom. A cseh, lengyel, román, horvát devizákhoz képest a forint erősebb volt.
Részvény / Deviza / Áru Döntött az EKB, nagyot durrantott a Mol
BR | 2016. december 8. 18:05
Kitartott az optimizmus a mai napban, szépen menetelt a Budapesti Értéktőzsde is.
Részvény / Deviza / Áru Végre megvan, mikor érdemes forintot devizára váltani
Eidenpenz József | 2016. május 31. 12:14
Ilyenkor sokan kérdezik, mikor vegyenek devizát? Utánajártunk annak a hiedelemnek, hogy mikor olcsóbb az euró, van-e szezonalitása az árfolyamnak. Ha nem is sok, de van, ennek ellenére nem nagyon érdemes erre vásárlási taktikát bazírozni. Nagy átlagban olcsóbb volt nyáron, de az esetek körülbelül felében ez mégsem volt így. De melyik a legjobb hónap?
Részvény / Deviza / Áru Ó, dollár, te olcsó – megtorpantak a tőzsdék, de a BUX nem
Eidenpenz József | 2016. március 31. 18:47
Megállt az európai tőzsdék emelkedése, átlagosan egy százalékkal estek az indexek. A dollár nagyot gyengült az euróval szemben. A hazai tőzsdén szerényen bár, de tovább emelkedtek az árfolyamok, a forint erősödött, ismét 314 alá süllyedt az euró.
Részvény / Deviza / Áru Készüljünk a 320 forintos euróra, szörnyű pesszimizmus a kisbefektetők körében
Eidenpenz József | 2016. január 11. 18:31
A reggeli vastag kínai mínuszok ellenére Európában emelkedni tudtak a tőzsdék, a Richter folytatja elképesztő emelkedését. Még soha nem volt ilyen magas a pesszimista kisbefektetők aránya Németországban. Az euró 317 forint felett volt egész délután, a 318 forintot is megközelítette, készülhetünk a 320-ra.
Befektetési alapok Ingatlanalap-mánia indul, sok deviza érkezett decemberben az alapokba
Eidenpenz József | 2016. január 6. 15:26
Az ingatlanalap és az eurós, dolláros megtakarítás volt a sláger decemberben a befektetési alapok piacán, részben a kisbefektetők, részben nagybefektetők hoztak pénzeket, összesen 40 milliárd forint értékben. Ezzel ez lett az év második legjobb hónapja az alappiacon. A friss tőke nagy része devizában érkezett.
Részvény / Deviza / Áru Csendesen fog ma javulni Európa
Privátbankár.hu | 2015. március 16. 08:14
Jól kezdhetik a hetet az európai indexek, emelkedésre számítanak a tőzsdei szakértők a 9 órás nyitáskor,
Részvény / Deviza / Áru Draghi szavai elintézték az eurót - ki figyel most a részvényekre?
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 25. 08:38
Vegyesen indulhat a kereskedés csütörtökön a vezető európai értéktőzsdéken.
Makro / Külgazdaság Draghi: monetáris lazítás jöhet
Privátbankár.hu | 2014. április 13. 13:54
Az euró erősödése esetére ígérte ezt az Európai Központi Bank elnöke. Washingtonban, az IMF és a Világbank tavaszi közgyűlésén beszélt az alacsony inflációról és a még mindig elfogadhatatlanul magas munkanélküliségről. Szerinte az európai gazdaság fellendülőben van, köszönhetően az Egyesült Államoknak és Németországnak.
Makro / Külgazdaság Milyen gyenge lesz a forint? - londoni elemzők megmondják
Privátbankár.hu | 2014. január 25. 09:36
Hónapokig ne álmodozzon senki arról, hogy az euró 300 forint alá fog erősödni, londoni befektetési szakértők a lélektani határ fölé teszik az árfolyamot. Szerintük a rezsicsökkentés megnyomja az inflációt, kamatemelésre késztetve a jegybankot.
Befektetés Nem izgul a forint, nyugodtan kezdte az évet
Privátbankár.hu | 2014. január 1. 14:15
Csak kicsit gyengült a főbb devizákkal szemben a bankközi devizapiacon. Egy euró 297, egy svájci frank 242 forint.
Befektetés Mi történt a forinttal 2013-ban?
Privátbankár.hu | 2013. december 28. 14:03
Nagyjából ugyanannyit ér a forint az euróhoz képest év végén, mint év elején. Az árfolyam idén átlagosan 296 forint volt. Kivéve márciusban és májusban.
Deviza / Áru Még nem tudott lejönni a 303-ról a forint
Privátbankár.hu | 2013. december 3. 07:52
A hétfőn elért nyolchavi mélypont közelében stagnált kedden reggel a forint.
Deviza / Áru Megugrott a forint, szűk sávban az euró
Privátbankár.hu | 2013. november 20. 13:25
Hirtelen erősödni kezdett a forint, már 296, 4-nél jár a kurzus.
Befektetési alapok Jó akciós kamatokról még évekig ne álmodjunk!
Eidenpenz József | 2013. október 29. 06:10
A tranzakciós adó jobbágyhűséget okoz. Még évekig eltarthat az alacsony kamatok korszaka, amikor a bankok sem versenyeznek különösebben az ügyfelek pénzéért. A befektetési alapoknak mindez jól jöhet. Ragaszkodunk a forintunkhoz, ezért a külföldi alapkezelők alig tudnak labdába rúgni – mondták el alapkezelők.
Deviza / Áru Nincs változás forintfronton
Privátbankár.hu | 2013. október 18. 08:58
Alig változott a forint árfolyama péntek reggelre csütörtök estéről. Péntek reggel az euró forintárfolyama 294,26 forint volt, szinte azonos a csütörtök esti 294,07 forintos árfolyammal.
Deviza / Áru Megint a Fedre figyelnek: ugrott a forint, már 294 alatt jár
Privátbankár.hu | 2013. október 17. 16:38
Mivel csak ideiglenes megoldás született Amerikában, pesszimistább lehet a Fed, amiből profitál a forint.
Deviza / Áru Szakad az euró, erősödik a forint
Privátbankár.hu | 2013. október 15. 13:58
Már pusztán amiatt megugrottak a tőzsdék és a dollár árfolyama is, hogy a szenátus vezetői párbeszédbe fogtak és így elérhető közelségbe került megállapodás.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG