BUX
35 210.60
+0.46%
+160.00
OTP
9 735.00
+0.15%
+15.00
MOL
2 000.00
+0.00%
+0.00
RICHTER
6 820.00
+0.89%
+60.00
MTELEKOM
390.00
+1.56%
+6.00
 
2019. május 18. 11:53

Otthont keresel, de még nem találtad meg az igazit? Akkor érdemes kihasználnod a nyári időszakot, amikor kevésbé pörög a piac. Míg mások a vakációt tervezik, addig megéri a hirdetéseket böngészned, mert igazán előnyös ajánlatokra bukkanhatsz.

A nyári lakásvásárlással ráadásul nemcsak pénzt spórolhatsz, hanem azokat a kellemetlen meglepetéseket is elkerülheted, amikbe más időszakokban könnyű belefutni. De mi is teszi a június-augusztusi időszakot ideálissá az ingatlankeresésre?

Kihasználhatod, hogy kevesebb az érdeklődő

Nem mindegyik kategóriáról mondható el, hogy a nyári időszakban kisebb iránta az érdeklődés – az új építésű ingatlanok például egész évben egyformán keresettek –, de a használt lakások piacán van némi mozgástér ebben az időszakban. A legtöbben ugyanis pihennek, nem foglalkoznak a lakásvásárlással, ezért valamelyest csökken a kereslet.

Ezt pedig kihasználhatod, és akár a nyaralásod árát is megspórolhatod. Ha ugyanis nincs annyi potenciális vevő, de az eladónak sürgős az értékesítés – például mert külföldre költözik, vagy nem tudja törleszteni a hitelt, stb. –, akkor nagyobb esélyed lesz alkudni, és egy igazán jó árban megegyezni.

A nyár mindig hoz némi áresést

Az Ingatlannet.hu által készített, több egymást követő évet vizsgáló ingatlanpiaci statisztikák egyértelműen azt mutatják, hogy a nyár mindig hoz valamekkora áresést. Ezt pedig érdemes kihasználni, mert biztosan lesz helye máshol az itt megspórolt pénznek.

Az adatokból az is kiderül, hogy az ősz viszont erőteljesebb áremelkedéssel köszönt be, vagyis, ha egyébként is tervben van a projekt, akkor nem tanácsos addig várnod, amíg újra beindul a piac.

Jobban felmérheted a környéket és az ingatlant

Amikor egy hétköznap délelőtt nézel meg egy ingatlant, akkor esélyed sincs rá, hogy valós képet kapj a környékről. Az emberek dolgoznak, a gyerekek iskolában vannak, vagyis becsapós a helyzet. Nyáron viszont sok család otthon tartózkodik, belakják a környéket, így sokkal reálisabb képet kapsz a szomszédságról.

Ugyanez igaz a lakásra is. Ahelyett, hogy egy gondosan kitakarított, steril ingatlant néznél meg, azt is láthatod, hogy milyen a mindennapi élet a leendő otthonodban. Megnézheted használat közben a kertet is, ha van, és így még jobban el tudod képzelni magad az adott helyen.

Az sem mellékes továbbá, hogy első kézből szerezhetsz információt arról, milyen az ingatlan hőszigetelése, és mire számíthatsz a legnagyobb kánikulában.

Marad időd a szükséges felújításokra

A nyári vásárlás további előnye, hogy a szükséges felújításokat is el tudod végezni még a tél beállta előtt. Sőt, még azelőtt, hogy egyáltalán beköltöznél az új lakásba! Így a későbbiekben nem okoz majd kényelmetlenséget a fúrás-faragás, nem kell a munkásokat kerülgetned, vagyis érdemes ezt a szempontot is figyelembe venned.

Ha tehát ingatlanvásárlást tervezel, akkor ideje készülnöd, hiszen mindjárt itt a nyár – legalábbis a naptár szerint.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Címkék: Ingatlan

Ingatlan A koronavírus kalapálhatja ki a különbséget a vidéki és budapesti lakásárak között
Privátbankár.hu | 2020. május 7. 09:22
A főváros olcsóbb lesz a turisták eltűnése miatt, a vidéki nagyvárosok árai nagyjából stabilak maradnak az egyetemistáknak köszönhetően.
Ingatlan Sokkhatás a budapesti albérlet-piacon: mi jön az árzuhanás után?
Privátbankár.hu | 2020. május 3. 16:12
A márciusi sokkhatás után egyértelműen életre kelt a budapesti albérletpiac, az online világhoz történő alkalmazkodás és a csökkenő bérleti díjak hatására élénkült a bérlők kereslete a kiadandó lakások iránt a Rentingo.com adatai szerint. A bérlők jelenleg már több mint 20 ezer forinttal kevesebbet fizetnek egy átlagos albérletért januárhoz képest, és a bérleti díjra vonatkozó alku általánossá vált. Várhatóan a bérleti díjak csökkenése lassulni fog májusban, visszapattanására azonban aligha számíthatunk, mert a korábban Airbnb-n kiadott lakások folyamatosan jelennek meg a hosszú távú bérleti piacon és hétről hétre növelik a kínálatot.
Ingatlan Zöld jelzés a GVH-tól az MNB-alapítványi vagyont kezelő cégnek
Privátbankár.hu | 2020. május 3. 06:07
Az Optima magántőkealapja egy holland bejegyzésű céget vásárolt fel, amely irodák bérbeadásával foglalkozik.
Ingatlan A karanténban rákaptunk a nyaralókra, házakra
Privátbankár.hu | 2020. május 2. 09:01
Idén áprilisban országos szinten az érdeklődések több mint 51 százaléka házakra összpontosult, szemben a tavalyi 44 százalékos aránnyal. A nyaralók adták az összkereslet 6 százalékát, ami majdnem duplája a korábbinak.
Ingatlan Balatoni nyaralók: 80 százalékkal kevesebben érdeklődnek a koronavírus miatt
Privátbankár.hu | 2020. április 30. 11:34
Alaposan átírta a nyaralópiaci trendet a járványhelyzet.
Ingatlan 30 milliót is lehet spórolni egy házon az agglomerációban Budapesthez képest
Privátbankár.hu | 2020. április 28. 13:14
Mennek is az emberek Érdre, Szigetszentmiklósra, Veresegyházra.
Ingatlan A rozsdaövezeti lakásáfa gyógyítja meg a budapesti ingatlanpiacot?
Privátbankár.hu | 2020. április 17. 08:47
Visszatér a tavaly kifutott kedvezményes lakásáfa: a rozsdaövezetekben épülő ingatlanokra lesz érvényes. Az ingatlan.com szerint hosszabb távon és megfelelő lakásszám esetén ezek az új rozsda-lakások kiegyensúlyozottabbá tehetik a budapesti ingatlanpiacot, mert a növekvő kínálat a versenyhelyzetet fokozhatja az új lakások piacán.
Ingatlan Lejtőre került a lakásépítési kedv
Privátbankár.hu | 2020. április 14. 09:32
Régen látott, több évig tartó tempós emelkedésnek vetett véget a múlt év a lakáspiacon, ráadásul az idén a koronavírus-járvány hanyatlást vetít előre.
Ingatlan Ráborították a 100 ezer forint alatti lakásokat a budapesti albérletpiacra
Privátbankár.hu | 2020. április 8. 08:06
Folytatódik a masszív átalakulás a lakáspiacon belül az albérleteknél: március elejéhez képest országszerte 22 százalékkal nőtt a kínálat, Budapesten pedig 12 százalékos volt a bővülés. Tripláztak a 100 ezer alatti fővárosi lakások.
Ingatlan Nagyot esett a lakáspiac a koronavírus miatt
MTI | 2020. április 1. 15:26
Márciusban 11 100 ingatlan cserélt gazdát Magyarországon, ez 23 százalékos visszaesés tavaly márciushoz képest, amikor 14 373 adásvétel történt és 15 százalékos csökkenés az előző hónaphoz viszonyítva a Duna House (DH) saját adatain alapuló becslése szerint - közölte a társaság.
hírlevél