<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

173 szállodát vizsgált az NFH, hogyan verik át a vendégeket?

Magyarországon is használják a jelenleg 13 országban működő HOTELSTARS harmonizált európai minősítő rendszert. A védjegyrendszerébe való belépés önkéntes a szállodáknak. Számos hotel működik azonban hazánkban úgy, hogy még nem kezdeményezte a HOTELSTARS tanúsító védjegy elnyerését. Ezen szálláshelyek többsége csillaggal (1*-5*) jelzi kategória besorolását, tekintettel arra, hogy a csillag, mint kategóriajelzést bármelyik szálloda használhatja - írja a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság közleményében.

Hány csillag? Nem mindegy!

A szálláshely választásánál a fogyasztók többségének különösen fontos a csillagok megjelenítése, hiszen az ár mellett a csillagok száma befolyásolja leginkább a fogyasztókat a döntés meghozatalában. Ha tehát egy adott csillagszámmal rendelkező szálláshely nem a fogyasztók által elvárt minőséget, illetve szolgáltatási színvonalat nyújtja, a minősítés megjelenítése alkalmas lehet arra, hogy megtévessze a fogyasztókat.

A fogyasztóvédelmi hatóság jelen ellenőrzése kiterjedt - a HOTELSTARS védjeggyel nem rendelkező szálláshelyek esetében - az átlagfogyasztók által elvárt követelményeket alapul véve, arra, hogy az adott csillagszámmal jelzett kategória és az ahhoz kapcsolódó, a szálláshely által nyújtott szolgáltatások együttesen alkalmasak-e a fogyasztók megtévesztésére.

A vizsgálat részét képezte továbbá annak ellenőrzése, hogy a szálláshelyek által – pl. honlapon, szórólapon – meghirdetett szolgáltatásokat a fogyasztóknak valóban lehetőségük van-e igénybe venni a helyszínen, valamint arra, hogy az árfeltüntetés– mind a helyszínen, mind az interneten feltüntetett árak tekintetében – megfelel-e a vonatkozó jogszabályban foglaltaknak.

A gyógyszálló vagy gyógyszálloda megnevezést alkalmazó szálláshelyeknél az elnevezés használatára való jogosultságot ellenőrizték, ugyanis az említett megnevezéseket kizárólag abban az esetben tüntethetik fel, ha erre vonatkozóan külön minősítéssel rendelkeznek.

A témavizsgálat során összesen 38 szálláshely esetében történt valamilyen jogsértés megállapítására, amely 22 százalékos kifogásolási arányt hozott. Az ellenőrzött 167 szálloda vizsgálatánál 37 esetben, a 6 gyógyszálloda ellenőrzésénél 1 esetben merült fel valamilyen jogsértés.

A szállodák esetében a leggyakoribb jogsértések az alábbiak voltak:

  • a vizsgált szálláshely a „szálloda” vagy a „hotel” megnevezést használtának ellenére, hogy nem felelt meg a vonatkozó jogszabályban foglalt követelményeknek
  • a szálláshely annak ellenére szállodaként hirdette magát, hogy üzemeltetője panzió üzemeltetésére kapott engedélyt
  • a besorolás kategória szintje (felszereltség, szolgáltatások) nem felelt meg az átlagfogyasztó által elvárt követelményeknek (hiányos felszereltségű, berendezésű szobák, illetve a fürdőszobák)
  • árfeltüntetéssel kapcsolatos hiányosság (a szálloda honlapján feltüntetett ár eltért a helyszínen feltüntetett ártól; az árak kizárólag euróban voltak feltüntetve; a honlapon nem a fogyasztó által ténylegesen fizetendő árak kerültek feltüntetésre)

A gyógyszállodák ellenőrzésénél felmerült jogsértés esetében a honlapon feltüntetett gyógyszállodára utaló megnevezést használt a szálloda, annak ellenére, hogy nem rendelkezett az ilyen jellegű szálláshely üzemeltetéséhez szükséges minősítéssel.

Ingatlan Nem döntik le trónjáról a királyt az ingatlanpiacon
Mester Nándor | 2023. január 26. 19:01
Mindenki szeretné lefaragni a költségeit és optimalizálni az ingatlanvagyon mindennapi használatát. Milliárdokat érő eszközt, az adatot kapták a kezükbe ehhez az épületeket üzemeltetők és egyre többen élnek vele. Olyan királyság ez, amit senki sem akar megdönteni.
Ingatlan Új sorozatot indítunk: Mennyit ér az ingatlanom?
Privátbankár.hu | 2023. január 25. 19:24
Nagyon megéri minden héten követni az összeállításunkat.
Ingatlan Előrejelzés tavaszra: folytatódik az áresés a lakáspiacon
Privátbankár.hu | 2023. január 23. 18:38
De nem minden körzetben és nem minden lakástípusnál.
Ingatlan Behúzta a vészféket az új budapesti lakások piaca
Privátbankár.hu | 2023. január 23. 12:59
Az új építésű lakások értékesítése 30 százalékot zuhant.
Ingatlan Belendült a falusi csokos ingatlanok piaca
Privátbankár.hu | 2023. január 23. 11:15
A fővároson kívüli lakáspiac 19 százalékát a falusi csokos ingatlanok tették ki, ezek átlagosan 26 millió forintba kerültek. Veszprém, Somogy és Győr-Moson-Sopron vármegyében volt a legmagasabb, Jász-Nagykun-Szolnok, Tolna, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Békés vármegyében pedig a legalacsonyabb a négyzetméterár.
Ingatlan Lakás helyett állampapírt vegyek? Mennyit lehet most alkudni? – A hét videója
Izsó Márton-Csabai Károly-Mester Nándor | 2023. január 20. 19:16
Nagyon befékezett a hazai lakáspiac. Az eladók gyors felpattanásban, a vevők áresésben reménykednek. Mindkét várakozást több tényező is elhalványítja. És persze megmaradtak a klasszikus kockázatok. Érdemes-e most kivárni vagy inkább engedménnyel, de eladni és a pénzt, mondjuk az új inflációkövető állampapírba tenni? Ezekről szól "A hét videója", amiben Csabai Károly főszerkesztő és Mester Nándor szakújságíró igyekszik eligazítani a nézőt.
Ingatlan Egyre több a befektetési célú ingatlanvásárlás
Privátbankár.hu | 2023. január 12. 17:32
Emelkedett a befektetési célú ingatlanvásárlás tavaly decemberben Budapesten és vidéken is - közölte a Duna House saját adatai alapján csütörtökön az MTI-vel.
Ingatlan Itt a fordulat: van, ahol már csökkennek a lakásárak
Privátbankár.hu | 2023. január 12. 08:32
Felemásra sikerült a múlt év a használt lakások piacán.  A lassulás jelei már korábban láthatóak voltak a kínálati oldalon, most a tényadatok is megerősítik ezt a tendenciát. 
Ingatlan Putyin másik hadművelete: ingyen föld, olcsó lakáshitel
Mester Nándor | 2023. január 7. 16:09
100 millió négyzetméternyi új otthont akar látni idén az orosz kormány.
Ingatlan Újabb fúziók jönnek a globális ingatlanpiacon?
Mester Nándor | 2023. január 4. 19:12
Nagy ügynökségek egybekeléséről beszélnek a szakértők, de a cégek még cáfolják.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG