<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p
Az idő telik, a dolgok változnak, a névjegykártyák hegemóniája a bemutatkozások során viszont megdönthetetlennek tűnik. Pedig annyi más, nagyszerű lehetőségünk van arra, hogy megmutassuk magunkat, és valóban fontos, erős kapcsolatot teremtsünk a partnereinkkel a találkozások során.

Rengetegen próbálkoztak már azzal, hogy legyőzik ezeket a papírfecniket, de egyelőre mindhiába. Talán az lehet a probléma, hogy eddig még senkinek sem sikerült meghódítania azt a bizonyos kritikus tömeget, amely elég ahhoz, hogy változást indítson be a formális bemutatkozás világában. Ameddig idegesen várakozunk a megváltó újításra, érdemes összeszedni, hogy miért haszontalan a névjegykártya és miért kérlek arra legközelebb, hogy másként, minőségibb módon lépjünk egymással kapcsolatba:

1. Ez egy digitális kor

Mi pedig online éljük az életünk nagy részét. Ha a saját üzletágadban első akarsz lenni, légy az a kommunikációban is: nagyon kevés az esélye, hogy a másodperc töredékénél tovább fogják a partnereid nézegetni a kártyád, és az sem valószínű, hogy újra előkerül, miután a zsebükbe csúsztatták.

Ehelyett inkább biztasd arra az ügyfeleidet, hogy ott helyben lépjenek kapcsolatba veled valamilyen közösségi oldalon, például LinkedIn-en, amelyet direkt erre találtak ki. Ne feledd: az egyre nagyobb hálózat egyre több üzleti lehetőséget rejt magában.

2. Pusztítod a környezetet

Tudom, hogy klisé, de tényleg - ezerféle jobb megoldás van a kártyák adogatásánál, amelyekkel akár még a figyelmet is felhívhatod magadra és a fákat is megvéded. Szép munka! Gondoltál például arra, hogy mi lenne, ha a bemutatkozás pillanatában nem a névjegykártyádért nyúlnál, hanem elkérnéd a partnered email címét?

Innentől már csak annyi a dolgod, hogy küldesz neki egy köszöntő üzenetet a mobilodról, amint tudsz. Miért jó ez? Az email válaszra sarkall és sokkal erősebb kapcsolatot tudsz így kialakítani, mintha szimplán odaadnád a névjegyed, ami - lássuk be -  legtöbbször eltűnik a süllyesztőben.

hirdetés

3. Manuálisan vigyek be adatot? Viccelsz?

Komolyan, még ezzel küszködjek, amikor lassan az egész életem automatizált? Akár hatékony munkával és fejlődéssel is tölthetnénk azt a feleslegesen elpazarolt időt, amíg újra elővesszük a névjegyeket és begépeljük az adatokat az eszközeinkbe.

Legalább annyi segítségünk van, hogy rendelkezésre állnak olyan scanner-applikációk, amelyek egy pillanat alatt befotózzák a telefonunkra a kártyákat, az okosabbak pedig automatikusan hozzárendelik új kontakthoz a megfelelő adatokat.

4. Kényelmetlen és csak a helyet foglalja

Épp elég kacat van így is az asztalomon, talán épp a múlt héten vettem le a névjegykártyatartót, végleg búcsút intve annak. Ha sok névjegyed van, kezelhetetlenné válnak, a rendezésük bajos és időigényes, és még szépen sem mutatnak. A kényelmetlenség kiemelten jelentkezik akkor, amikor a sajátomat kell osztogatnom és másokét elraknom egy eseményen. Míg a tartóért már nem szívesen nyúlok, a telefonom állandóan a kezemben van.

5. Ha minden kötél szakad: legalább tedd félig digitálissá

Ha képtelenek vagyunk lemondani a névjegykártyáról, legalább "okosítsuk" fel  és tegyünk rá egy QR-kódot: a QR-kódok olyan vizuális elemek, amelyek egy arra alkalmas készülékkel beolvasva valamilyen tartalmat tárolhatnak, például linket, képet, parancsokat. Használd ki, tégy egy kódot a névjegyedre, és rakd mögé az elérhetőségeidet, profiljaidat, vagy csak egy parancsot az új kontakt létrehozására a telefonon.

A többnyire semmitmondó névjegyeket így sokkal gazdagabbá teheted és az információidat is könnyebben kezelhetik majd az ügyfeleid.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Karrier Vezércsere a Magyar Bankholding Zrt. élén
Privátbankár.hu | 2021. november 30. 13:33
Vida József a Takarék Jelzálogbank Nyrt. elnöki tisztségét tölti be a jövőben a holdingon belül.
Karrier Azonnali hatállyal kirúgták Dárdai Pált és segítőit
Privátbankár.hu | 2021. november 29. 10:51
A Hertha BSC Tayfun Korkutot nevezte ki helyette - megköszönték Dárdai munkáját, és hogy bent tartotta a csapatot az első osztályban. 
Karrier Végre megérkezett a home office szabályozás?
Privátbankár.hu | 2021. november 24. 14:38
A kedd este benyújtott „veszélyhelyzettel összefüggő egyes szabályozási kérdésekről” szóló salátatörvény-javaslat az élet szinte minden területét szabályozza, a választási szabályoktól a hulladékkezelésen át és több, eddig rendeleti úton bevezetett szabályt véglegesít. A Niveus Consulting Group ezek közül a legfontosabb munkaügyi és adózási kérdéseket vizsgálta.
Karrier Újabb rangos díjat kap Karikó Katalin
Privátbankár.hu / MTI | 2021. november 9. 17:34
Kutatótársával, Drew Weissmannal együtt Karikó Katalin magyar biokémikus is megkapja a New York-i Orvosi Akadémia (New York Academy of Medicine - NYAM) díját, amelyet - magyar idő szerint - kedden késő este adnak át egy virtuális eseményen.
Karrier Kiderült, hogyan érzik magukat a fiatalok a munkahelyükön
Privátbankár.hu | 2021. október 25. 10:56
Kevésbé érzik jól magukat a munkahelyükön a fiatalok. Legalábbis az idei második negyedévben 39 százalékra csökkent azoknak az aránya, akik megbecsültnek érzik magukat - derül ki a K&H ifjúsági indexéből. 
Karrier Új értékesítési igazgatósági tanácsadó erősíti a Diófa Alapkezelőt
Privátbankár.hu | 2021. október 22. 10:47
A Diófa Alapkezelő Pozsgai Gábort nevezte ki a vállalat új értékesítési igazgatósági tanácsadójának.
Karrier Minimálbér-tárgyalás: lezajlott egy újabb forduló
Privátbankár.hu / MTI | 2021. október 20. 18:23
Újabb tárgyalási fordulóval folytatódtak a kötelező legkisebb bérekkel kapcsolatos egyeztetések a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumán.  
Karrier A fiatalok harmada veszítette el az állását a pandémia miatt
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 16. 09:58
Szerencsére sokan már új munkát találtak. 
Karrier A Takarék Jelzálogbanktól igazolt új üzletfejlesztési vezetőt a Diófa Alapkezelő
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 1. 14:47
A Diófa Alapkezelő Incze Zsombort nevezte ki a vállalat új üzletfejlesztési vezetőjének. A szakember munkájának kiemelt fókuszában az üzleti folyamatok hatékonyságnövelése, a meglévő befektetési termékek fejlesztése, valamint új befektetési konstrukciók kialakítása lesz.
Karrier A magyar sportolók már a laborban elkezdték a felkészülést az olimpiára
Privátbankár.hu | 2021. augusztus 10. 13:11
A Synlab labordiagnosztikai cég sportdiagnosztikai üzletága több mint 70, a tokiói olimpián szereplő sportoló felkészülését segítette többek között tűpontosan beállított étrenddel, valamint ötezer paraméterből kiválasztott vitamin- és ásványianyagszint-méréssel.
Friss
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló