3p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az idő telik, a dolgok változnak, a névjegykártyák hegemóniája a bemutatkozások során viszont megdönthetetlennek tűnik. Pedig annyi más, nagyszerű lehetőségünk van arra, hogy megmutassuk magunkat, és valóban fontos, erős kapcsolatot teremtsünk a partnereinkkel a találkozások során.

Rengetegen próbálkoztak már azzal, hogy legyőzik ezeket a papírfecniket, de egyelőre mindhiába. Talán az lehet a probléma, hogy eddig még senkinek sem sikerült meghódítania azt a bizonyos kritikus tömeget, amely elég ahhoz, hogy változást indítson be a formális bemutatkozás világában. Ameddig idegesen várakozunk a megváltó újításra, érdemes összeszedni, hogy miért haszontalan a névjegykártya és miért kérlek arra legközelebb, hogy másként, minőségibb módon lépjünk egymással kapcsolatba:

1. Ez egy digitális kor

Mi pedig online éljük az életünk nagy részét. Ha a saját üzletágadban első akarsz lenni, légy az a kommunikációban is: nagyon kevés az esélye, hogy a másodperc töredékénél tovább fogják a partnereid nézegetni a kártyád, és az sem valószínű, hogy újra előkerül, miután a zsebükbe csúsztatták.

Ehelyett inkább biztasd arra az ügyfeleidet, hogy ott helyben lépjenek kapcsolatba veled valamilyen közösségi oldalon, például LinkedIn-en, amelyet direkt erre találtak ki. Ne feledd: az egyre nagyobb hálózat egyre több üzleti lehetőséget rejt magában.

2. Pusztítod a környezetet

Tudom, hogy klisé, de tényleg - ezerféle jobb megoldás van a kártyák adogatásánál, amelyekkel akár még a figyelmet is felhívhatod magadra és a fákat is megvéded. Szép munka! Gondoltál például arra, hogy mi lenne, ha a bemutatkozás pillanatában nem a névjegykártyádért nyúlnál, hanem elkérnéd a partnered email címét?

Innentől már csak annyi a dolgod, hogy küldesz neki egy köszöntő üzenetet a mobilodról, amint tudsz. Miért jó ez? Az email válaszra sarkall és sokkal erősebb kapcsolatot tudsz így kialakítani, mintha szimplán odaadnád a névjegyed, ami - lássuk be -  legtöbbször eltűnik a süllyesztőben.

3. Manuálisan vigyek be adatot? Viccelsz?

Komolyan, még ezzel küszködjek, amikor lassan az egész életem automatizált? Akár hatékony munkával és fejlődéssel is tölthetnénk azt a feleslegesen elpazarolt időt, amíg újra elővesszük a névjegyeket és begépeljük az adatokat az eszközeinkbe.

Legalább annyi segítségünk van, hogy rendelkezésre állnak olyan scanner-applikációk, amelyek egy pillanat alatt befotózzák a telefonunkra a kártyákat, az okosabbak pedig automatikusan hozzárendelik új kontakthoz a megfelelő adatokat.

4. Kényelmetlen és csak a helyet foglalja

Épp elég kacat van így is az asztalomon, talán épp a múlt héten vettem le a névjegykártyatartót, végleg búcsút intve annak. Ha sok névjegyed van, kezelhetetlenné válnak, a rendezésük bajos és időigényes, és még szépen sem mutatnak. A kényelmetlenség kiemelten jelentkezik akkor, amikor a sajátomat kell osztogatnom és másokét elraknom egy eseményen. Míg a tartóért már nem szívesen nyúlok, a telefonom állandóan a kezemben van.

5. Ha minden kötél szakad: legalább tedd félig digitálissá

Ha képtelenek vagyunk lemondani a névjegykártyáról, legalább "okosítsuk" fel  és tegyünk rá egy QR-kódot: a QR-kódok olyan vizuális elemek, amelyek egy arra alkalmas készülékkel beolvasva valamilyen tartalmat tárolhatnak, például linket, képet, parancsokat. Használd ki, tégy egy kódot a névjegyedre, és rakd mögé az elérhetőségeidet, profiljaidat, vagy csak egy parancsot az új kontakt létrehozására a telefonon.

A többnyire semmitmondó névjegyeket így sokkal gazdagabbá teheted és az információidat is könnyebben kezelhetik majd az ügyfeleid.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Karrier Meghalt Jacob Rotschild
Privátbankár.hu | 2024. február 26. 16:32
Elhunyt Lord Jacob Rotschild brit nagybefektető, a Rothschild bankárdinasztia tagja. Halálát hétfőn jelentette be a család.
Karrier Munkatársakat keresünk!
Privátbankár.hu | 2023. december 1. 13:50
Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk!
Karrier Orbán Viktor már csak a harmadik: hátrébb csúszott egy fontos listán
Privátbankár.hu | 2023. november 29. 18:13
A Politico idén is rangsorolta Európa legmeghatározóbb embereit.
Karrier Lesújtó véleménnyel vannak a főnökök a beosztottakról, de a másik oldalnak is van véleménye
Privátbankár.hu | 2023. november 16. 19:04
Egészen másként látják a munkahelyi képzéseket a beosztottak és a vezetők egy új amerikai felmérés szerint. Az előbbiek elvárják a munkahelyüktől, hogy ezekkel támogassa a karrierjüket, miközben az utóbbiak legyintenek a dologra.
Karrier Nincs még minden veszve az MSZP szerint
Privátbankár.hu | 2023. október 31. 16:01
Meghatározó erő akar maradni egy kormányváltás idején is a jelentősen meggyengült MSZP. Komjáthi Imrét, a párt társelnökét erről is kérdeztük az ATV napi adásában, fontos munkaerőpiaci és társadalmi kérdések mellett.
Karrier Megvan a Világbank új elnöke
Privátbankár.hu | 2023. május 3. 19:57
A Mastercard egykori vezérigazgatóját, Ajay Bangát választották a Világbank új elnökévé szerdán - közölte a washingtoni székhelyű pénzintézet.
Karrier Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!
Privátbankár.hu | 2023. április 18. 10:18
A Klasszis Lapcsoport (Privátbankár.hu, Mfor.hu, Piac&Profit, Turizmus Online) Professzionális online Sales és Marketing vezetőt keres. Várjuk jelentkezésedet!
Karrier Milliárdos perben hallgatják ki a világ egyik legismertebb médiamágnását
Privátbankár.hu | 2023. január 19. 14:30
 A Fox tévécsatornákat tulajdonló Fox Corp. elnöke, Rupert Murdoch mehet a bíróságra.
Karrier Megvan a reptéri káosz első áldozata
Szakonyi Péter | 2022. szeptember 17. 14:44
Lemondott posztjáról a Schiphol vezérigazgatója, Európa legnagyobb légikikötőjének első embere az immár állandósult reptéri káosz miatt adta be felmondását. Amszterdam mellett London, Frankfurt és Párizs repterei is kaotikus helyzetben voltak a nyári csúcs alatt.
Karrier Óriási veszteség: román színekben folytatja Magyarország egyik legjobb sportolója
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 4. 18:58
A sakkozó Rapport Richárd román színekben folytatja pályafutását - ezt a román szövetség jelentette be vasárnap.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG