Közösségi média
Makro / Külgazdaság Kivágta a Facebook az összeesküvés-hívő csoport tagjait
MTI | 2020. október 7. 06:18
Eltávolította a QAnon szélsőséges mozgalom tagjainak nemcsak egyes bejegyzéseit, hanem a fiókjait is a Facebook és leányvállalata, a fotók és rövid videók megosztására alkalmas Instagram.
Makro / Külgazdaság Magyarország-reklámokkal árasztjuk el a szomszédok közösségi médiáját
MTI | 2020. június 29. 11:17
Budapest- és Magyarország-kampányt indított a Magyar Turisztikai Ügynökség az autós távolságban lévő országokban, hogy minél több látogatót csalogassanak Magyarországra a nyári hónapokban.
Vállalat Trump rendelettel bünteti a közösségi médiát, mert megsértődött a Twitterre
MTI | 2020. május 29. 09:18
Mark Zuckerberg azonnal az amerikai elnök mellé állt.
Részvény / Deviza / Áru Trump bosszúja gyors volt, gépi intelligenciában nyomulnak az óriások
Eidenpenz József | 2020. május 28. 11:53
Az európai tőzsdéken ma is jó a hangulat, az USA-ban azonban egyelőre kérdéses. Főleg a tech-szektorban, miután Donald Trump máris beváltani látszik fenyegetését, és büntetésekkel igyekszik korrigálni az (őt) helytelenül moderáló közösségimédia-alkalmazásokat. A nagy technológiai óriások öt éve nem vásároltak fel ennyi startupot, főleg a mesterséges intelligenciában nyomulnak.
Vállalat Ausztrália besokallt, fizetésre kényszerítené a Google-t és a Facebookot az átvett cikkek után
MTI | 2020. április 20. 08:03
A koronavírus miatt felszívódtak a hirdetők, így a média helyzete még kilátástalanabbá vált. Az ausztrál kormány szerint nem működhet tovább a két techóriás a sajtós reklámpénzek java részét benyelő gazdasági modellje.
Makro / Külgazdaság Koronavírus - engedik, hogy a közösségi média dühe a helyi önkormányzatokra zúduljon
Szarvas György | 2020. február 8. 06:57
Példa nélküli jelenségnek lehettünk tanúi az elmúlt hetekben Kínában, a hatóságok szabad teret engedtek a kritikának a közösségi médiában, és korlátozás nélkül lehetett bírálni a helyi önkormányzatok munkáját.
Részvény / Deviza / Áru Csavar a történetben: a Facebook és a Google akarnak nekünk több hatalmat adni
Eidenpenz József | 2019. december 19. 18:29
A nagy internetes óriások sok problémával küzdenek, például a szélsőséges tartalmak vagy a szabályozó hatóságok miatt. Vezetőik mintha abban látnák a kiutat, hogy több hatalmat adnak a felhasználók kezébe, azaz nekünk. Vajon ez komoly, vagy csak valamiféle figyelemelterelés?
Makro / Külgazdaság Táncikálva lopta el az amerikai tinédzserek lelkét, most jöhet a pénztárcájuk
Tiszai Balázs | 2019. december 8. 14:36
A TikTok kivetette a hálóját az amerikai socialmediás hirdetési piacra, ahol most Mark Zuckerberg cége az uralkodó. A rakétaként kilövő kínai socialmediás app reklámstratégája azt ígéri, sokkal több pénzt fognak önteni az ágazatba, technológiai újításokat vezetnek be, és azt, hogy nem küldik el a felhasználók adatait Kínába. Utóbbi kapcsán azért vannak, akik szkeptikusak, és nem is kevesen.
Vállalat Besokallt a fake newstól, új közösségi oldalt indított a Wikipedia egyik atyja
Privátbankár.hu | 2019. november 14. 08:21
Jimmy Wales a Facebook és a Twitter riválisának szánja a WT:Social-t. Szerinte az emberek "torkig vannak az ócska hírekkel és az álhírekkel", és azt ígéri, náluk ilyesmi nem lesz.
Makro / Külgazdaság Kínai propaganda Hongkongban – régi szólamok, új technológia
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 9. 20:20
Intenzív propagandaháborút folytat a népi Kína a hongkongi elégedetlenkedőkkel szemben. Az ötvenes években már jól kitalált pártzsargon is új erőre kapott az új média eszközeinek felhasználásával, így ma jóval szélesebb körben terjednek az így generált és közreadott tartalmak, mint amikor még csak a hagyományos csatornák álltak rendelkezésre.
Részvény / Deviza / Áru Kriptodevizában fizetnek neked a részvételért
Eidenpenz József | 2019. augusztus 13. 06:06
A bitcoinon túl is van élet, méghozzá nagyon is pezseg: számos kriptodevizával működő alkalmazás, weboldal célozza meg a felhasználók azon vágyát, hogy szórakozva keressenek egy kis kriptodevizát. Játékkal, szerencsejátékkal, blogolással, képmegosztással – sőt egyszerűen csak olvasgatással is lehet.
Személyes pénzügyek Harc a zaklatók ellen – a robotok fogják megmondani, mit posztolhatsz?
Privátbankár.hu | 2019. július 18. 19:11
Az Instagram, a Facebook és a Twitter küzd, hogy megakadályozzák az online zaklatás elharapódzását. A Instagram új funkciót vezetett be a nem megfelelő tartalmak leküzdésére. A harcban a mesterséges intelligencia is egyre nagyobb szerepet kap. Van, ami azonban a hirdetőket is elriasztaná.
Vállalat Eltitkolta a Facebook, mennyi mocskot posztolunk - masszív bírságot kaptak
Privátbankár.hu | 2019. július 2. 16:29
Kétmillió eurós bírságot szabtak ki a Facebookra, miután kozmetikázták a jogsértő, gyűlöletkeltő tartalmak statisztikáját. Persze az is igaz: a sok mocskot, ami miatt büntetik a céget, mind a felhasználók hordják össze.
Részvény / Deviza / Áru Jön a Facebook-kriptó, és jön a kriptó-Facebook
Eidenpenz József | 2019. június 3. 17:33
Miközben egyre több jel mutat arra, hogy a Facebook egyfajta kriptodevizát fejleszt, az egyik nagyobb kriptodeviza fejlesztőgárdája Facebook-szerű közösségimédia-oldalt indít. Közeledik egymáshoz a két világ? A Facebook kriptója azonban állítólag nagyon távol lesz majd a bitcointól és egyéb, labilis árfolyamú társaitól.
Vállalat Több mint 3 milliárd hamis fiókot törölt fél év alatt a Facebook
Privátbankár.hu | 2019. május 24. 07:48
A legtöbbet sikerült röviddel a regisztráció után azonosítani, még mielőtt nekiállhattak volna az aktív károkozásnak.
Személyes pénzügyek Hát mégis elfogadták a törvényt - hogy nézünk ezután Youtube-ot?
Privátbankár.hu | 2019. március 27. 20:15
El sem hinnéd, miért ment több tízezer ember az utcára Németországban - a szerzői jogokért. Pontosabban azért, mert az internetes szabadság korlátozásától tartanak az új jogszabály nyomán. A Youtube-nak vagy a Faceboknak már feltöltéskor szűrnie kell a jogvédett tartalmakat. Mások szerint épphogy több joga lesz a felhasználóknak, legalábbis ha a tartalom szolgáltatója megegyezik a kiadókkal. Megint mások azt kérdezik, mibe kerül mindez, és ki fizeti meg.
Vállalat A Facebook-tól tényleg nincs menekvés: ha le is töröljük magunkat, a barátaink köpnek rólunk
Privátbankár.hu | 2019. január 23. 12:04
Ha egyszer már regisztráltunk valamelyik közösségi oldalra, akkor olyan mély digitális nyomot hagytunk magunk után, amit a fiókunk megszüntetésével már nem lehet eltörölni. A szájtok robotjai pedig a barátaink bejegyzésein keresztül is képesek kikövetkeztetni, mi jár a fejünkben.
Vállalat Zseni mackóalsóban: őrült sztorik a Facebook korai éveiből
Privátbankár.hu | 2018. október 26. 20:00
Mark Zuckerberg ma már egy végletekig komoly gigavállalatot kormányoz, de a cég első néhány éve sokkal jobban hasonlított egy nagy, kolis marhulásra, mint bármi másra. És tulajdonképpen az is volt, csak közben mégis megváltoztatták az egész világot.
Személyes pénzügyek Mi történik a Facebookoddal a halál után?
Privátbankár.hu | 2018. október 10. 20:20
A digitális térben keringő adatok nem csak érzelmileg, hanem anyagilag is komoly súllyal bírhatnak - épp ezért nem mindegy, miként rendelkeznek róla a végrendeletben és ki férhet hozzá a hagyatéki eljárás végeztével. Spanyolországban hamarosan új törvényt vezethetnek be, amely jogi alapokat biztosít a digitális hagyatékok sorsával kapcsolatban.
Vállalat Elege lett az EU-nak: megbüntetnék a Facebookot
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 20. 12:38
Az év végéig kaptak haladékot, hogy eleget tegyenek az uniós fogyasztóvédelmi előírásoknak.
Személyes pénzügyek Lecserélnék a Facebook-ot, Youtube-ot, fizetnek a lájkolásért
Eidenpenz József | 2018. június 15. 13:48
A blokklánccal és kriptodevizákkal foglalkozó vállalkozók, programozók sok gazdasági ágazat megreformálását várják az új technológiától, az egyik ilyen a közösségi oldalaké. Míg a Google, a Facebook és társai kihasználják, hogy a felhasználók aktívak, és meggazdagodnak rajta, másutt fizetnek ugyanezért. Csak felettébb egyenletlenül.
Vállalat Diszkriminál a Facebook-vezér – senkit sem érdekelnek az európaiak?
Privátbankár.hu | 2018. május 24. 11:07
Hiába van 2,7 millió érintett a kiszivárogtatási botrányban, nem kapnak kompenzációt.
Vállalat Kikadtak az oroszok Zuckerbergen – ezt mégis hogy gondolta?
Privátbankár.hu | 2018. április 5. 12:20
A Facebbok-vezér kigyomláltatta az orosz médiaoldalakat a közösségi oldalról.
Vásárló Mennyire bízhatunk a Facebookban?
Fellegi Tamás | 2018. március 27. 16:00
Az elmúlt hetek botránya, miszerint Facebook felhasználók adatai kerültek egy céghez, amely azt akár politikai kampányban is felhasználhatta, sok felhasználóban kételyeket ébresztett. Miről van szó, kell-e a félnünk, vagy nyugodtan folytathatjuk jól megszokott virtuális társadalmi életünket ezeken az oldalakon? Na és mit tegyünk, ha részvényesek vagyunk bennük?
Vásárló Nekik ne higgy el semmit: 5 jel, hogy megpróbálnak propagandát lenyomni a torkodon
Privátbankár.hu | 2018. március 24. 15:06
A Brexit-népszavazásban és Donald Trump elnökké választásában is komoly szerepe volt a főként Oroszországból irányított online propagandának, a Facebook nemrég feltárt, tízmilliókat érintő adatvédelmi botránya is óvatosságra int - de honnan tudhatjuk, hogy jó eséllyel egy robot posztjait olvassuk, ami propagandával próbál eltéríteni minket fontos politikai ügyekben?
Makro / Külgazdaság Egyre nagyobb a patália a Facebook körül: bíróság előtt kell felelnie Zuckerbergnek
Privátbankár.hu | 2018. március 21. 14:48
Hatalmasra nőtt a Cambridge Analytica nevű brit-amerikai cég körül kialakult botrány, a vád szerint ugyanis mintegy 50 millió Facebook-felhasználó adatait használták fel az amerikai elnökválasztási kampányban. Mark Zuckerberget most bekérette a londoni alsóház, hogy bíróság előtt feleljen arra, pontosan hogyan történhetett mindez. Mindeközben lefejezték az elemző céget is.
Makro / Külgazdaság A Facebook mellé állnak a hollandok? Nagyon fura rendeletre készülnek
Privátbankár.hu | 2018. március 21. 11:01
Kibővítenék a kémszervezetek hozzáférését az internetes tartalmakhoz.
Vállalat Ilyen is ritkán van: elsötétült a Facebook
Privátbankár.hu | 2018. március 16. 14:26
Valami gubanc lehet a közösségi médiánál, elérhetetlenné váltak oldalak.
Vállalat Olyan változás jön a Facebookon, amit még nem láttál
Privátbankár.hu | 2018. március 8. 15:48
Ha ezt bevezetik, teljesen átalakulnak az üzenőfalaink.
Vállalat Óriási újítást tervez a Facebook – nálad megjelent már?
Privátbankár.hu | 2018. február 12. 17:18
Akkor te is azon kevesek közé tartozol, akik tesztelhetik a dislike gombot - és nem Magyarországon élsz.
Vásárló Most tényleg egy kalap pénzt adnak, ha ügyesen facebookozol
Privátbankár.hu | 2018. február 9. 13:15
Tízmillió dollárt osztanak szét azok között, akik közösségeket hoznak létre és menedzselnek.
Makro / Külgazdaság Nem esznek elég gyümölcsöt a magyarok - így akarják megoldani
Privátbankár.hu | 2018. február 1. 13:56
Kóstoltatással, termékbemutatóval és kampányvideókkal készülnek az idei szezonra.
Makro / Külgazdaság Baj van: nehezebb kiiktatni a terroristákat, mint gondoltuk
Privátbankár.hu | 2018. január 28. 14:43
Nem olyan egyszerű eltüntetni a radikalizáló anyagokat és posztokat az internetről, rengeteg jogi akadályt kell leküzdeni.
Makro / Külgazdaság Szokatlan interút adott Obama: ezért veszélyes a közösségi média?
Privátbankár.hu | 2017. december 27. 15:21
Barack Obama szerint számos veszéllyel jár a közösségi médiaportálok felelőtlen használata.
Vállalat Ki fog akadni a telefonod a Facebook legújabb frissítésétől
Privátbankár.hu | 2017. december 20. 12:51
Mostantól nem kell tagelni sem, hogy értesítést kapj: képet tettek fel rólad.
Vállalat Nekimentek a Facebooknak: ebből hogyan másznak ki?
Privátbankár.hu | 2017. december 19. 13:25
Komoly vizsgálat alá vetették a közösségi oldalt Németországban.
Vállalat Rubint Rékát is megizzasztották – megúszta a büntetést
Privátbankár.hu | 2017. december 1. 12:16
Kasza Tibor után Rubint Réka közösségi média-hirdetéseit vizsgálta a GVH.
KKV Komoly bírságot úszott meg Kasza Tibi - figyelmeztetés az összes híres magyarnak
Privátbankár.hu | 2017. november 20. 20:45
Régóta nagy kérdés, hogy mit kezdjünk azokkal a közösségimédia-posztokkal, amelyekért pénzt vagy ajándékot kapott a népszerű posztoló egy cégtől (magyarán fizettek neki a közzétételért), de ezt nem tüntette fel a követőinek. Most Kasza Tibi és a Magyar Telekom példáján ad útmutatást a Versenyhivatal - a jövőben viszont garantáltan nem lesznek ilyen elnézőek.
Személyes pénzügyek Meghalt az SMS, éljen a chat – de mégis, melyik?
Eidenpenz József | 2017. november 8. 17:20
Ma már mindenki chat-el, aki teheti, mert az ingyen van, és hangulatjeleket, képeket, linkeket, videókat csatolhatunk hozzá. Nem mindenki használja azonban ugyanazt, gyakori, hogy a család, a barátok vagy a munkatársak más-más rendszeren vannak. Aki használ asztali gépet, annak érdemes lehet a számos programot egy helyen áttekinteni.
Vásárló Felkészülni: most jönnek az igazán kemény beszólások Trumptól?
Privátbankár.hu | 2017. november 8. 09:37
A Twitternél valamiért úgy érezték, a legégetőbb fejlesztési kérdés a posztok karakter-korlátozásának megduplázása. Lefejlesztették, letesztelték, bevezették, most úgy néz ki, olyan nagyon nem változott meg semmi, de boldogok lehetnek a bőbeszédűek. Trump egyik legfontosabb kommunikációs csatornája alakul át.
KKV Ne hagyd, hogy átverjenek az álhírek világában! Szelektálj!
Privátbankár.hu | 2017. október 5. 14:47
Iszonyatos mennyiségű információ zúdul ránk nap mint nap, a baj már az, hogy hogyan válogassuk ki a számunkra hasznosat. Nem kell elveszni a rengetegben, erre ma már sokféle megoldás van, hírlevelek, toplisták, a weboldalak válogatásai vagy a híreket szűrő alkalmazások.
Vállalat Baj van: lehalt a Facebook!
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 1. 15:26
Valami történt a magyar régióban, hol van, hol nincs.
Személyes pénzügyek A Facebook nemsokára reklámokkal pakolhatja meg a Messengeredet
Eidenpenz József | 2017. július 12. 14:30
A számos különböző chat-elő és üzenetküldő, ingyenes netes telefonálást adó alkalmazás közül néhány nemsokára elveszítheti reklámmentes jellegét. A Facebook nemsokára a Messenger kezdőoldalára reklámokat helyezhet el, miután az ez irányú tesztüzem Ausztráliában és Thaiföldön sikeres volt. Más alkalmazások is követhetik.
Vállalat Új funkcióval bővült a Twitter – neked is feltűnt?
Privátbankár.hu | 2017. július 11. 07:38
Meglepő, hogy eddig ez nem volt lehetőség.
Vállalat Rászáll a magyar celebekre a hatóság – Kasza Tibinél már jártak
Privátbankár.hu | 2017. május 13. 13:16
Célkeresztbe vette a GVH a sztárok közösségi oldalait.
Vásárló Segítség a nyaralás szervezéséhez: ezeken az oldalakon érdemes körülnézni
Privátbankár.hu | 2017. május 5. 11:36
Lezárult az idei Tourism Social Media Awards verseny, így kiderült, hogy melyek a legjobb Facebook- és Instagram-oldalak a magyar hotelek körében, és melyek a legjobb közösségimédia-megoldások a turizmusban.
Vállalat Nem várt fordulat: Trump még a végén felfuttatja a Twittert?
Privátbankár.hu | 2017. április 26. 14:03
Egy éve nem látott emelkedésbe kezdett a felhasználószám a közösségi oldalon.
Személyes pénzügyek A közös gyűlölködésből támadhat fel az igaz szerelem?
Privátbankár.hu | 2017. február 17. 20:02
Egy új mobilalkalmazás közös érdeklődés vagy szimpátiák helyett éppen ellenkezőleg, a mindkét fél számára antipatikus, gyűlölt vonásokat keresi az emberekben és így próbál nekik társat találni. Hogy ez mennyire lesz hatékonyabb a hagyományos szolgáltatásoknál, később derül ki, de az érdeklődés óriási, hetek alatt sok tízezer ember jelentkezett utálkozónak.
hírlevél