<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
6p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Miközben Donald Trump idegenellenes retorikájával választást tudott nyerni, azért az mindenképpen egészen furcsán hat, hogy felesége nem amerikai születésű, sőt három házasságából csak Marla Maples született az Egyesült Államokban. Ami viszont biztos, az az, hogy Melania Trumpból first lady lesz, és férje politikája mellett az ő akcióira is nagyon figyelnek majd. De milyen a megválasztott amerikai elnök felesége igazából?
Csak a legkisebb Trump hiányzott a hotelmegnyitóról. Balról jobbra Eric, Donald Jr., Donald, Melania, TIffany és Ivanka Trump. EPA/SHAWN THEW

Gyakorlatilag az egész világot kisebb sokk érte, amikor a demokraták elbukták a november nyolcadikai választásokat. Azt, hogy ez pontosan miért történt, ennek a cikknek a terjedelmén jócskán túlmutatóan lehetne elemezni, de ez most nem a mi dolgunk.

Amerikai körökben elterjedt az a némileg ízléstelen vicc, hogy Donald Trump első intézkedése egy fekete család kiköltöztetése lesz elnökként, ami annyiban fedi a valóságot, hogy a demokraták egyik legnépszerűbb elnöke, aki az elmúlt nyolc évben rengeteg problémát rendbetett Amerikában, Barack Obama távozik családjával a Fehér Házból. Sajnálni azért nem kell, a kormányzati lakás mellett egy professzori állás várja a Harvardon.

Helyükre érkezik Donald Trump és a legkisebb lánya Tiffany Trump. Kifejezetten meglepő lenne, ha a nagyobbik Trump-gyerekek is beköltöznének, mivel Ivanka, Eric és Donald Trump jr. házasok, illetve több helyen már unokái is vannak az új elnöknek. Melania Trump és fia Barron egyelőre még marad New Yorkban, mivel a tízéves fiút nem szeretnék évközben elrángatni az iskolájából.

Ki az új first lady?

Férje megválasztásával a gyerekek mellett Melania Trump kap rengeteg figyelmet, emellett több otromba támadás is érte, internetes viccek születtek furcsán feltöltött szájáról és botoxolt arcáról. Ezzel együtt, ahogy azt Török Gábor politológus is megfogalmazta, egészen hihetetlen történet, hogy a jugoszláv kommunista párt egyszerű tagjának Újhelyen született lánya az Amerikai Egyesült Államok első hölgye lesz.

EPA/GARY HE

A most 46 éves Melania a második olyan first lady lesz az Egyesült Államok történetében, aki az országon kívül született, először John Adams brit felesége, Louisa volt hasonló szerepben. Trumpné 2001 óta él hivatalosan is Amerikában, 2006 óta pedig már állampolgársága is megvan, leánykori nevének angolosított formája Melania Knauss. A ljubljanai egyetemen tanult fotográfiát és divattervezést egy évig, de ezután modellkarrierjére összpontosított. Bár diplomája nincsen, az biztos, hogy a leendő first lady kiváló nyelvérzékkel rendelkezik, az anyanyelvi szlovén mellett magas fokon beszél angolul, szerbül, franciául, németül és olaszul is.

Az amerikai elnökválasztásról és Donald Trumpról írt Privátbankáros cikkeket itt és itt lehet megtalálni. >>>

Eredetileg az Egyesült Államokban is modellkarrierjének köszönhetően került, és bár 1996-ban már munkavállalói vízuma volt, az AP információi szerint több modellmunkáért még illegálisan fizették ki korábban, de ezt papírokkal sosem tudták megerősíteni.

Donald Trumppal először 1998-ban találkozott, aki ekkor még Marla Maples férje volt, de már külön éltek. A történetek szerint Melania visszautasította a közeledéseit ekkor, és a számát sem adta meg a milliárdosnak, de 2000 elejétől kezdve már egy párnak számítottak. A 2004-es eljegyzést 2005-ben egy méregdrága esküvő követte, ahol a hírességek mellett Bill és Hillary Clinton is ott voltak lányukkal. Ivanka Trump és Chelsea Clinton egyébként a mai napig nagyon jó barátnők, a két család közt sok a személyes kapcsolat, ezért sem lehetett egy pillanatig sem komolyan venni Trump azon ígéretét, hogy lecsukatja Hillaryt.

Kampány és Michelle Obama beszéde

Tavaly novemberben Melania még nem igazán szállt be férje elnöki kampányába, ekkor még csak annyit mondott, hogy teljes szívből támogatja a jelölést, mivel Donald szereti az amerikaiakat és segíteni szeretne nekik.

Az első krach idén július 18-án ütött be, amikor Trumpné beszédet mondott a Republikánus Párt nagygyűlésén, ugyanis egy bekezdést gyakorlatilag teljesen átvett a korábbi first lady Michelle Obama 2008-ban elmondott beszédéből. Melania ezt az azonosságot eleinte letagadta, de két nappal később már Trump elnöki kampányának szóvivője kért elnézést a kínos ügyért.

Szeptember elején több brit pletykalap azt állította, hogy a 90-es években Olaszországban escortlányként dolgozott, itt a perrel fenyegetőzés hatására sürgősen helyreigazítást adtak ki és elnézést kértek Trump feleségétől.

Mit várhatunk tőle?

Melania több interjúban is úgy fogalmazott, hogy szeretne egy tradicionális first lady lenni, aki támogatja a nők és gyerekek jogait, valamint fellép a cyberbullying (internetes zaklatás ellen). Ez utóbbi bár jól hangzik, annak fényében kicsit furcsán hat, hogy pont Donald Trump hajlamos arra, hogy mocskolódós üzenetekben az interneten támadja a vele egyet nem értőket. Trumpné szerint ő mindig elmondja férjének, hogy a gyűlölködés nincs rendben, valamint többször is kiemelte, hogy utálja Donald twitterezései szokásait, és szólt a leendő elnöknek amiatt is, hogy sokkal konszolidáltabban kellene viselkednie.

Érdekes egyébként, hogy bár egyelőre még semmit sem csinált, a Washington Post és az ABC felmérése szerint az amerikaiak többsége mérhetetlenül utálja Melania Trumpot, utoljára Hillary Clinton volt ennyire népszerűtlen first lady. Bár az is igaz, hogy annyiban biztosan nem lesz egyszerű dolga, hogy az a Michelle Obamát követi a sorban, akiért a társadalom elég komoly része rajongott.

Alapvetően mi arra számítunk Melaniától, hogy nem csak egy csinos dísz lesz férje mellett, ugyanakkor a nagypolitikából kimarad majd, és a női jogok mellett az egészséges életmóddal foglalkozik majd.

A volt feleségek

A két korábbi Trumpné, Ivana Trump és Marla Maples ma leginkább tévés személyiségekként tevékenykedik. Ivana lelkes valóságshow szereplő; amellett, hogy férjet is a tévén keresztül keresett magának, a Survivor celebes  verziójában is szerepelt. Gyerekei Eric, Ivanka és Donald Trump Jr.

Marla Maplesnek egy lánya van a leendő elnöktől, Tiffany Trump áll talán a legtávolabb apja belső köreitől, a kampány egyik legemlékezetesebb momentuma volt, ahogy elhajolt apja puszija elől.

Marla Maples egyébként B-listás színésznő és modell, 52 éve ellenére ragyogóan néz ki, és lelkes környezetvédő, valamint a közösségi médiában is kifejezetten aktív.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Karrier Jöhetnek vissza a magyar vendéglátósok?
Privátbankár.hu | 2022. január 14. 10:20
Németországban minden negyedik állás eltűnt a gasztronómiai ágazatban.
Karrier Koronavírusos az osztrák kancellár
Privátbankár.hu | 2022. január 7. 18:16
Karl Nehammer szerint nem kell aggódni miatta. 
Karrier Megvan a megállapodás: a Spar pénztárosai akár 392 ezer forintot is kereshetnek havonta
Privátbankár.hu | 2022. január 3. 11:59
Megszületett a bérmegállapodás a Spar Magyarországnál.
Karrier Béremelés az Aldinál: a kezdő dolgozók is 360 ezer forint felett keresnek
Privátbankár.hu | 2022. január 3. 11:34
Valamennyi munkakörben az inflációt meghaladó mértékben, egységesen 8 százalékkal emeli munkavállalói bérét az Aldi Magyarország január 1-jétől - közölte a vállalat.
Karrier Novák Katalin lemond - ez volt az utolsó kormányülése
Privátbankár.hu | 2021. december 22. 15:06
Ezt közösségi oldalán jelentette be.  
Karrier Most már törvény szabályozza a távmunkát Magyarországon
Privátbankár.hu | 2021. december 14. 15:36
A veszélyhelyzet meghosszabbításával állandósul a távmunka rugalmas átmeneti szabályozása.
Karrier Új állást keres? Ezekre a készségekre harapnak a munkaadók
Privátbankár.hu | 2021. december 14. 14:25
Többet ér a jó hozzáállás és a kommunikációs készség, mint bármilyen konkrét ismeret. Azért egy idegen nyelvet nem árt tudni.  
Karrier Döntött az Alkotmánybíróság az egészségügyi dolgozók kötelező oltásáról
Privátbankár.hu | 2021. december 3. 12:49
Elutasították az indítványokat.
Karrier Vezércsere a Magyar Bankholding Zrt. élén
Privátbankár.hu | 2021. november 30. 13:33
Vida József a Takarék Jelzálogbank Nyrt. elnöki tisztségét tölti be a jövőben a holdingon belül.
Karrier Azonnali hatállyal kirúgták Dárdai Pált és segítőit
Privátbankár.hu | 2021. november 29. 10:51
A Hertha BSC Tayfun Korkutot nevezte ki helyette - megköszönték Dárdai munkáját, és hogy bent tartotta a csapatot az első osztályban. 
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló