KD

KD cikkei

Vásárló Megvan, melyik a magyar Országgyűlés kedvenc autója 
KD | 2019. február 1. 20:10
Közzétették a képviselői vagyonnyilatkozatokat, ezért jobban is megnéztük, hogy melyik a leggyakoribb autómárka most a parlamentben.
Makro / Külgazdaság Hátrányban a romák: a közmunka csak látszólag oldott meg mindent  
KD | 2018. november 24. 19:20
Az Európai Bizottságnak a magyar foglalkoztatáspolitikát is áttekintő, 2017-ről készült országjelentése amellett, hogy elismerőn szólt a munkaerőpiaci indikátorok javulásáról, egyértelműen kritikusan írt a hátrányos helyzetűek foglalkoztatásával kapcsolatos, nagyon is létező visszásságokról, amelyeket a KSH számai is alátámasztottak.
Makro / Külgazdaság Az összeomlás szélén: pofátlan csalás történt a választásokon?  
KD | 2018. május 21. 15:40
Igazából senki sem kételkedett abban, hogy Nicolás Maduro a hétvégén választást fog nyerni Venezuelában. Viszont az enyhén szólva is gyanús körülmények közt lezajlott voksolásnak komoly következményei lehetnek: az Egyesült Államok már az olajipar elleni szankciókkal is fenyeget.
Makro / Külgazdaság Újabb mélypontot ért el Trump - miről akarja elterelni a figyelmet? 
KD | 2018. január 18. 08:45
Donald Trump ismét nagyot alkotott Twitteren. Nehéz nem azt hinni, hogy nem csak az orosz beavatkozási körüli nyomozás egyre komolyabbá válásáról akarja elterelni a figyelmet, ugyanakkor azt sem lehet elvitatni, hogy az általa kiemelt tíz anyagban ténylegesen álhírek jelentek meg.
Makro / Külgazdaság Óriási veszélyben az üdülőhely - bármelyik percben megtörténhet a katasztrófa 
KD | 2017. november 27. 15:26
Egyre nagyobb a baj a világ egyik legkülönlegesebb üdülőhelyén, a kitelepítések mellett a légi forgalom is leállt Balin.
Makro / Külgazdaság Tovább élni vagy többet keresni - nőnek vagy férfinek jobb lenni Magyarországon?  
KD | 2017. november 3. 15:16
A két nem között sok a komoly különbség, és ez meglátszik az élet alakulásán is. Az Eurostat, az Európai Unió statisztikai hivatala legújabb összeállításában azt vizsgálta, hogy mik a legnagyobb eltérések a férfiak és a nők életvitelében.
Személyes pénzügyek Hitted volna, hogy ennyire jó dolga van a magyar nyugdíjasoknak? 
KD | 2017. szeptember 1. 16:06
Bár a jövő a fiataloké, minden társadalom, így a magyar alapjának is az idősebbek számítanak. Az, hogy a magyar öregek sorsa milyen, igazán az Európai Unió más tagállamainak lakóival összehasonlítva látszik. Ugyan várható élettartam terén jócskán van hová fejlődnünk, több szempontból is elég jól élnek a magyar nyugdíjasok.
Makro / Külgazdaság Trump egyre kétségbeesettebb: tönkreteheti a fenyegetőzése Amerikát? 
KD | 2017. augusztus 24. 15:17
Nem lennénk mostanában szívesen Donald Trumpok, az elnök több terve is komoly falba ütközött. Először az Obamacare kinyírását bukta el egymásután többször is, aztán Charlottesville-ben a neonáci tüntetés miatt kellett magyarázkodnia, most pedig a demokraták tettek neki keresztbe a mexikói határra építendő falnál. Csoda, hogy fenyegetőzik?
Makro / Külgazdaság Félelmetes irányba haladunk: tényleg neonáci terrortámadás történt Amerikában? 
KD | 2017. augusztus 14. 16:35
Amerikában lényegesen több fér bele a véleménynyilvánítás szabadságába, mint nálunk. Azonban a szélsőjobbos, náci felhangú vonulgatást még ott sem nézik jó szemmel, így tulajdonképpen semmi meglepő nincs abban, hogy ellentüntetők jelentek meg és a vita eldurvult a két oldal között. Autóval belehajtani a tömegbe szándékosan viszont simán csak terrorcselekmény.
Karrier Még csak reggel van, de már megtaláltuk a nap hülyéjét 
KD | 2017. augusztus 1. 08:13
Az amerikai politikai kultúra világa mindig is egy mágikus és furcsa hely volt.
Vásárló Reménykeltő eredmények: megtalálták az örök fiatalság kulcsát? 
KD | 2017. július 21. 20:20
Óriási divattá váltak az elmúlt években a vámpíros könyvek, filmek és történetek, így nem csoda, hogy ez a téma a kutatókat is lázba hozta. Jelenleg is több kutatás fut a témában, de egyre biztosabbnak tűnik, hogy a fiatal vér ténylegesen megfiatalítja az öregeket. Az egereknél bejött, de mi lesz az emberekkel?
Makro / Külgazdaság Titkos találkozó? Megint kitört a hisztéria Trump és Putyin körül 
KD | 2017. július 19. 08:37
Jó vacsora mellett egy beszélgetés is jobban esik, ez egy nagy igazság. Valószínűleg ennek szellemében csevegett Donald Trump felesége, Melania Trump Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, akikhez később Amerika első embere is csatlakozott. Az amerikai média meg egy kicsit túlpörögte az esetet.
Makro / Külgazdaság Valami kiszivárgott: tényleg az oroszok miatt nyert Trump? 
KD | 2017. június 6. 11:45
Nem is olyan régen engedték szabadon a WikiLeaks-nek szivárogtató Chelsea Manninget, helyette most újabb nevet kell megtanulnunk: Reality Winner. Tegnap megjelent egy cikk, amely szerint megint kiszivárgott valami az NSA-tól, és egyre biztosabbá válik, hogy tényleg megtámadták a hackerek az amerikai szavazógépeket.
Makro / Külgazdaság Erdogan körül mindig van valami hisztéria: miért rúgták össze a port az EU egyik alapállamával? 
KD | 2017. március 15. 15:31
Miközben a világ egyik fele a hollandiai választásokat figyeli, mostanában elsősorban nem Mark Rutte és Geert Wilders harca miatt lehetett hallani Európa egyik legbefogadóbb országáról. Törökországban április 16-án népszavazás lesz az elnöki rendszer átalakításáról, de mi köze ennek ahhoz, hogy a törökök lassan teljes Nyugat-Európával durván összerúgják a port?
Makro / Külgazdaság 8+1 súlyos tény, amit idén megtudtunk Lázár Jánosról 
KD | 2016. december 27. 16:01
Lázár János heti Kormányinfója már tradicionálissá vált, és ez nagyjából az egyetlen olyan platform, ahol a kormánytagoknak feltett kérdésekre ténylegesen választ is lehet kapni. Emellett a Miniszterelnökséget vezető miniszterről is kiderültek érdekes tények, idén megtudtuk, hogy mit gondol Voldemortról, ismeri-e Habony Árpád magánéletét, valamint, hogy miért csak egy évre kaphat útlevelet?
Karrier A nő, aki Donald Trumpot is befolyásolni tudja – kicsoda igazából az új first lady? 
KD | 2016. november 25. 16:50
Miközben Donald Trump idegenellenes retorikájával választást tudott nyerni, azért az mindenképpen egészen furcsán hat, hogy felesége nem amerikai születésű, sőt három házasságából csak Marla Maples született az Egyesült Államokban. Ami viszont biztos, az az, hogy Melania Trumpból first lady lesz, és férje politikája mellett az ő akcióira is nagyon figyelnek majd. De milyen a megválasztott amerikai elnök felesége igazából?
Makro / Külgazdaság Holnap alapjaiban változik meg a világ – 7 dolog, amit tudnod kell az amerikai választásról 
KD | 2016. november 8. 08:48
Holnap ilyenkor már, ha végleges eredményünk még nem is, de valami fogalmunk már biztosan lesz arról, hogy ki vezeti az Egyesült Államok 45. elnökének címéért szóló versenyt. Sosem voltak még ennyire népszerűtlen elnökjelöltek, az amerikaiak nagyobbik része se Clintonnal, se Trumppal nem tud igazán azonosulni. Befordultunk a finisbe, ezért összeállítottunk egy körképet a mostani állásról.
Vásárló Sosincs elég pénzed? Több százezret szórsz ki az ablakon, és észre sem veszed 
KD | 2016. október 17. 16:05
Azt már tudjuk, hogy rengeteg pénzt költünk el mindenféle kissé káros szenvedélyre. Az alkohol és a bulizás nagyon drága, ezt már korábban is megírtuk, de most megnézzük, hogy mi a helyzet a gyorséttermi kajákkal és a cigarettával. Ha sok a gondod a spórolással, akkor lehet, hogy erre megy el a pénzed nagy része. Számoljatok velünk!
Vásárló Több százezret dobsz ki egy évben – gondolnád, hogy mennyit költesz alkoholra? 
KD | 2016. október 11. 20:15
Valljuk be, a legtöbb felnőtt azért egy-két hetente elugrik egy kocsmába, és ez a gazdaságon is meglátszik. 2012-ben az Egyesült Államokban a bár, kocsma és szórakozóhelyek több mint 23,4 milliárd dolláros bevételt húztak be, és ebben nincs benne a boltokban beszerzett hatos sörcsomag sem. Mi magyarok is rengeteget iszunk, ráadásul fel sem ismerjük a problémát. Utánaszámoltunk.
Makro / Külgazdaság Még a terroristákért is egymást okolták – tényleg Putyin hackerei támadják Amerikát?  
KD | 2016. szeptember 27. 08:19
Megint eljött az amerikai elnökválasztási időszak legszórakoztatóbb eseménye, a televíziós vita. Donald Trump és Hillary Clinton nem vacakolt sokat, rendesen egymásnak mentek az eseményen, az amerikai gazdaság, a feketék problémái, a terrorizmus, és a nemzetbiztonsági kérdések mellett Clinton egészségéről és Trump adóbevallásáról is szó esett. Ez volt az idei első televíziós elnökjelölti vita.
Makro / Külgazdaság A kihalás szélén vannak az elefántok - katasztrófa fenyeget 
KD | 2016. augusztus 31. 20:05
Horrorisztikus képek bontakoznak ki Afrika elhagyatott területein, egyre több fejetlen, rohadó elefántholttestet találnak. Az orvvadászok az agyaraikért ölik az állatokat, mivel az elefántcsont még mindig óriási értéknek számít. Az afrikai elefánt a túlvadászat miatt a kihalás szélén áll, a lövések olyan gyakoriak, hogy a turistakempingek közelében is lehet őket hallani. Mi lesz ezután?
Karrier Hosszú Katinka újabb aranyérme – félelmetes formában a magyar csapat 
KD | 2016. augusztus 9. 12:10
Csak úgy néztünk ma hajnalban az úszók délutáni programján, Hosszú Katinka a 400 méteres vegyes úszás óriási világcsúcsa után könnyedén elverte a hátúszó specialistákat a szám száz méteres döntőjében. De megkezdte olimpiai szereplését Cseh László és Kenderesi Tamás is, és a fiúk formáját elnézve Michael Phelpsnek is lesz mitől tartania.
Makro / Külgazdaság Kimondták a halálos ítéletet a brit diplomáciára - ők írják újra Európa határait 
KD | 2016. július 14. 08:26
Átvette a brit kormány vezetését Theresa May volt belügyminiszter, és már azt is tudni lehet, hogy kikkel vág majd neki az abszolút történelmet író Brexitnek. A kilépés mellett kampányolók nagy figuráit pozíciókkal jutalmazták, a rendszeresen botrányokat okozó Boris Johnsonnak pedig a brit diplomácia vezetéséért kell majd felelnie.
Makro / Külgazdaság Fél az utcán és rengeteget dolgozik – így él egy átlagos magyar ma 
KD | 2016. július 13. 16:07
Sokat szoktunk panaszkodni azon, hogy valahogy Magyarországon mindenki mérhetetlenül pesszimista, pedig az összevető statisztikák szerint egyáltalán nem is vagyunk annyira rossz helyzetben. Az Eurostat, az Európai Unió közös statisztikai hivatala összevetette a tagállamok polgárainak életminőségét, na de vajon hogy is szerepelt Magyarország?
Makro / Külgazdaság Egyre nő a feszültség: Amerika beintett Kínának 
KD | 2016. május 24. 12:07
Nagyon ráfeküdt Barack Obama az amerikai diplomácia rendbetételére, Kuba után Vietnám felé nyitott hatalmasat. Bár több lépését is meg lehet kérdőjelezni, alapvetően az látszik, hogy az elnök olyan örökséget akar maga után hagyni, amelyet az erősen eltérő külpolitikai hozzáállású utódjelöltek nem tudnak majd olyan egyszerűen visszacsinálni.
Makro / Külgazdaság Egyenes út a Fehér Házig? Elfogytak Trump ellenfelei 
KD | 2016. május 4. 08:31
Gyakorlatilag vége az Indiana államban zajló előválasztásoknak, Donald Trump hatalmasat nyert. Már régóta sejteni lehetett, hogy be fog következni, de most már biztos: az egyik legnagyobb déli államból elhozott nagyarányú győzelmével a milliárdos a Republikánus Párt jelöltje. A pártelit által támogatott Ted Cruz elismerte a vereségét.
Makro / Külgazdaság Már nem divat gépeket eltéríteni? Megváltoztak a terroristák módszerei 
KD | 2016. április 1. 20:30
Körülbelül tizenöt perccel az indulás után az EgyptAir MS181-es kóddal ellátott gépét eltérítették. Szeif Ed Din Musztafa közölte a személyzettel, hogy egy bombaövet visel, majd azt követelte, hogy az egyébként belföldi járat repüljön tovább Ciprusra. Ez eddig egy szokványos történet, amit egy viccbe illő fordulat követett, és mindenki biztonságban megúszta. Évek óta nem volt komolyabb külsős gépeltérítés. Miért?
Makro / Külgazdaság Ez lesz a menekültválság megoldása? 
KD | 2016. március 13. 11:11
Kanada sosem volt egy átlagos ország. Míg máshol a politikai pártok a menekültek távoltartásával kampányolnak, addig ott az októberi választások előtt minden induló azt ígérgette, hogy rengeteg szír menekültet fognak az országba hozni. Ami viszont ennél is érdekesebb, az az, hogy mintha a kanadaiak imádnának menekülteket ellátni. De miért?
Vállalat Tényleg a terroristák oldalán áll az Apple? 
KD | 2016. február 25. 14:10
Érdekes botrány van kialakulóban az Egyesült Államokban, az egyébként rettenetesen ellentmondásos Apple nyíltan szembement az FBI követeléseivel. Tim Cook nem hajlandó kioldatni a San Bernardino-i mészárlást elkövető Syed Farook iPhone-ját, pedig erre mostmár bírósági döntés is kötelezné a céget. De vajon kinek van igaza?
Makro / Külgazdaság A terroristák mindenhol ott vannak - biztonságos repülőre ülni? 
KD | 2016. február 12. 14:01
A terrorizmus terjedésével egyre nagyobb a félelem a repülésbiztonság miatt is. Elég csak a tavaly októberben felrobbantott orosz gépre, vagy a pár hete nagyon gyanús körülmények közt kilyukadó szomáliai utasszállítóra gondolni, és máris felmerül, hogy merjünk-e még repülőre ülni? Bár a statisztikák szerint egyre biztonságosabb a légi közlekedés, a helyzet nem ilyen egyszerű.
Makro / Külgazdaság Késésben vagyunk - ez lesz a következő világjárvány? 
KD | 2016. február 8. 14:06
Nagyon sokat lehet idén hallani a zika vírusról, de a WHO csak február elsején nyilvánította közegészségügyi vészhelyzetnek. A vírust okolják többek közt a kórosan kisfejű babák születéséért is, és egyelőre védőoltás sincs ellene. De miért csak most reagált a világ egy ekkora egészségügyi kockázatra?
Makro / Külgazdaság Idegengyűlölet és menekültellenesség - lehet vele választást nyerni? 
KD | 2016. január 5. 12:34
Lassan egyre biztosabb, hogy Donald Trump nem viccből indult el az amerikai elnökválasztáson. Kijött a kampányvideója is, kemény állításokkal.
Vállalat Nem akármilyen év - ez volt 2015 tíz legdurvább techbotránya 
KD | 2015. december 30. 19:51
Előfordul, hogy még a legnagyobbaknak sem megy. Ez az év a menekültválság, az orosz-ukrán konfliktus, a kínai gazdasági félelmek mellett a nagyobbnál nagyobb technológiai bukásokról is szólt. A CNN kiválogatta az idei év legdurvább beégéseit, amiben bizony olyan óriások is érintettek, mint a Google, a Yahoo, vagy éppen a Twitter.
Makro / Külgazdaság Mi jön most? Alapjaiban megváltozhat az egész arab világ 
KD | 2015. december 26. 19:33
Miközben az Iszlám Állam azon dolgozik, hogy szépen lassan visszalökje Szíriát és a környező országokat a mélybe, az egyik legszigorúbb királyságban a változás apró szelei fújnak. Kívülről nézve igen kis lépés a szaúd-arábiai, de hosszútávon óriási társadalmi átrendeződés bontakozhat ki. De mi is történt?
Vállalat Mitől ilyen olcsó a repülőjegyem? Extrém dolgokon spórolnak 
KD | 2015. december 25. 10:31
Biztosan sokan terveznek utazást karácsony után, akár repülővel is. Ma már természetesnek vesszük, hogy akár 3-4 ezer forintokért utazgathatunk ide-oda, de ez nem volt mindig így. Legyen szó akár fapados, akár hagyományos légitársaságokról, elképesztő, hogy mikkel akarnak spórolni a vállalatok. Jöjjön velünk egy kis repüléstörténelem órára!
Makro / Külgazdaság Éhínségek, háborúk és pusztulás - ezen múlhat most minden? 
KD | 2015. december 13. 12:35
Végül sikerült elfogadni a párizsi klímacsúcson összerakott egyezményt, az már más kérdés, hogy mennyire lesz betartva. A tárgyalások során többször is előkerült az iparosodás előtti szinthez viszonyított 2 fokos felmelegedési maximum, de felmerülhet a kérdés, hogy miért pont ez kell a Föld megmentéséhez? Most elmagyarázzuk!
Makro / Külgazdaság Tömeggyilkosságok és iskolai mészárlás - miért nem szigorítják az amerikai törvényeket? 
KD | 2015. november 29. 19:15
Az amerikai fegyvertartási törvények nem csak ott, hanem világszinten is komolyabb vitákat robbantanak ki időről-időre. Az iskolai lövöldözések, vagy akár a nemrég rasszista indíttatásból, főleg afroamerikaikból álló gyülekezet lemészárlása után is felmerült az igény arra, hogy megszigorítsák a vonatkozó rendeleteket.
Makro / Külgazdaság Hiába az életveszély? Így rokkan bele Európa a menekültáradatba 
KD | 2015. november 22. 15:40
Bár Magyarországot elkerülik a menekültek, attól még az áradat kicsit sem csökken. Lassan itt a december, a Földközi-tenger kezd életveszélyessé válni, de még így is rengetegen próbálnak eljutni Európába egy jobb élet reményében. Mikor lélegezhet fel az öreg kontinens, lesz-e egyáltalán megtorpanás idén?
Tippek 10 ok, amiért örökké csak dolgozni akarsz majd  
KD | 2015. november 4. 14:01
Mindenki szereti, ha a munkáját megbecsülik. A kávégép a legtöbb munkahelyen ma már alap dolog, ezért a cégek nem is állnak meg itt a munkaerő motiválásában, az ingyen sörtől a vállalati hajóig minden létezik, a határ csak a csillagos ég. Nézzük, hogy mik a legfurcsább és ötletesebb pluszjuttatások!
Makro / Külgazdaság Megvan a görög megállapodás, most mi lesz? Elmagyarázzuk! 
KD | 2015. július 13. 18:38
Dráma, szenvedés, a siker illúziója - szinte minden megtörtént a görögökkel és egész Európával az elmúlt néhány hónapban, mire elérkeztek a közös megállapodáshoz. A felek huzavonája sokat ártott az Európai Uniónak és komoly bizalmi válságba sodorta a döntéshozókat az egymással és választóikkal folytatott kommunikáció során. Visszaállhat még az unió kikezdhetetlennek vélt nagysága?
Makro / Külgazdaság Zsarolással és fenyegetőzéssel szabadulna Nagy-Britannia a bevándorlóktól? 
KD | 2015. április 14. 17:10
Egyre közelednek a választások a szigetországban, és a jelenleg kormányzó Konzervatív Párt nagyon igyekszik a széliránynak megfelelően hajlani.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG