3p
Donald Trump ismét nagyot alkotott Twitteren. Nehéz nem azt hinni, hogy nem csak az orosz beavatkozási körüli nyomozás egyre komolyabbá válásáról akarja elterelni a figyelmet, ugyanakkor azt sem lehet elvitatni, hogy az általa kiemelt tíz anyagban ténylegesen álhírek jelentek meg.

Furcsa világban élünk, na. Amikor nem egy vicc poénja az, hogy az amerikai elnök óvodás neveket aggat másokra, és tényleges hírértéke van annak, hogy nem elmebeteg, akkor tulajdonképpen semmi meglepő sincs abban, hogy van ideje azzal foglalkozni, hogy Twitteren díjakat osztogasson a „Fake News”-nak.

Az elnöki díjátadót a Republikánus Párt honlapjára pakolták fel, ahol nem médiumok megnevezései, hanem a Donald Trump által hamisnak tartott történetek olvashatók. Az összeállítás tíz történetet idéz fel, amelyek mindegyike az úgynevezett fősodratú média orgánumaiban jelent meg. A felsorolt sztorik a CNN-en, az ABC televízióban, a New York Timesban, a Washington Postban, vagy a Time magazinban kaptak teret.

Donald Trump valamennyit elfogult, részrehajló, hamis információként vagy riportként értékelte, és mindegyiknél felsorolta, hogy mi a baja velük. Önmagában a kiválasztott anyagok mindegyike tévedésen alapul, és a médiumok mindenhol elismerték a tévedést.

A díjátadót Trump saját pártján belül sem nézték jó szemmel, Jeff Flake arizonai szenátor egy igen éles hangú beszédben bírálta az elnököt, kiemelve azt, hogy nagyon nem szerencsés, hogy a szabad médiára Sztálinhoz köthető kifejezésekkel hivatkozik.

Mindeközben a Trump közeli médiában…

Trump elnöki stábjának nem nagyon szeretnek arról beszélni, hogy egyre szorul a hurok a vitatott orosz kapcsolatok miatt, nemrégiben éppen a volt Breitbart-vezér és elnöki tanácsadó, Steve Bannont hallgatták meg a Trump-stáb orosz elnökválasztási kapcsolatai miatt a kongresszus hírszerzési bizottsága előtt.

A következő kör ennél eggyel durvább lesz, ugyanis a Robert Mueller vezette különleges vizsgálóbizottság szintén büntetés terhe mellett idézte be Bannont, mégpedig nem egyszerű meghallgatásra, hanem a vádemelésre is jogosult nagy esküdtszék elé. Ez a bizottság is Oroszország vélt szerepét vizsgálja.

Robert Mueller különleges ügyész, aki még Bush és Obama idején az FBI-t is irányította, folyamatos támadások alatt áll a konzervatív médiától. Ez jelentősen megkönnyíti Trump dolgát, ugyanis mint ahogy egy kutatásból kiderült, a Fox News-ban bízik a legtöbb amerikai. Ameddig a csatornán mindenféle bizonyíték nélkül lehet állítani, hogy az orosz beavatkozást vizsgáló bizottság „illegitim és korrupt Trump-gyűlölők bandája”, vagy, hogy „Robert Muellert nem csak le kéne váltani, hanem be is kéne zárni”, addig bármilyen eredményre is jut a nyomozás, Trump szavazóinak szemében mindig csak a „Fake” News műve lesz.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Ukrajna támadást indított a Krím félsziget ellen - leszedtek egy orosz vadászgépet is
Privátbankár.hu | 2024. március 3. 10:09
Az orosz légvédelem állítólag mind a 38 drónt lelőtte, az ukrán légvédelem pedig egy Szu-34-es lelövéséről számolt be. Több gyermek is meghalt egy orosz dróntámadásban - összefoglaló.
Makro / Külgazdaság Szijjártó Péter lassan pakolhatja a bőröndöt: irány Oroszország!
Privátbankár.hu | 2024. március 3. 09:17
Pár napja találkozott utoljára orosz kollégájával a magyar külügyminiszter, ideje egy oroszországi látogatásnak.
Makro / Külgazdaság Így kell megakadályozni, hogy két politikus találkozzon egymással
Privátbankár.hu | 2024. március 3. 08:29
A tüntetőknek nem tetszett Kanada válasza a gázai konfliktusra, így blokád alá vették a tervezett kanadai-olasz miniszterelnöki találkozó tervezett helyszínét.
Makro / Külgazdaság És akkor felrobbant egy lift – a CIA és az ukrán szolgálatok titkos játszmái
Wéber Balázs | 2024. március 3. 05:43
Az amerikai hírszerzés eleinte bizalmatlan volt az ukrán nemzetbiztonsági szervekkel. Miután azonban titkos információk tömegét kapta meg tőlük az oroszokról, a kapcsolat egyre szorosabb és kölcsönösen előnyös lett. Emiatt Washington még a „szabálysértő” likvidálásokat is elnézte Kijevnek.          
Makro / Külgazdaság Csakis Orbán Viktor utasíthatta Novák Katalint a kegyelem megadására - véli Lengyel László
Csabai Károly | 2024. március 2. 17:58
Bár a Pénzügykutató Zrt. elnök-vezérigazgatóját a róla készült internetes szócikk közgazdászként jellemzi, a Klasszis Klub február 28-ai adásában vele folytatott beszélgetésben a legkevesebb szó a gazdaságról esett. Elvitte ugyanis a fókuszt a rendszerváltás utáni legnagyobb botrány, mely Novák Katalin köztársasági elnök lemondásához vezetett. Ha nem látta, vagy szeretné újra megnézni, itt és most megteheti.
Makro / Külgazdaság Virágok Navalnij sírján, balhé Németországban
Privátbankár.hu | 2024. március 2. 17:34
Szombati háborús hírek.
Makro / Külgazdaság Áll a bál Németországban, Olaf Scholz is vizsgálódna az oroszok által nyilvánosságra hozott hangfelvétel ügyében
Privátbankár.hu | 2024. március 2. 16:47
Az is problémás, amiről a német főtisztek beszéltek, de a legnagyobb kérdés az, hogyan kerülhetett Moszkvába egy ilyen felvétel.
Makro / Külgazdaság Megvan Ursula von der Leyen új kihívója, aki véget vetne a megszorításoknak
Privátbankár.hu | 2024. március 2. 16:28
Az Európai Szocialista Párt egyhangúlag választott jelöltet az Európai Bizottság élére.
Makro / Külgazdaság Amerikai gépek zúgtak Gáza felett - videóval
Privátbankár.hu | 2024. március 2. 16:14
Le is dobtak valamit.
Makro / Külgazdaság Háromhónapos gyereket is ölt egy orosz drón
Privátbankár.hu | 2024. március 2. 15:23
Négy halott, nyolc sebesült Odesszában.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG