<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Egyre közelednek a választások a szigetországban, és a jelenleg kormányzó Konzervatív Párt nagyon igyekszik a széliránynak megfelelően hajlani.

Ahogy arról mi is írtunk korábban, David Cameron kis túlzással bármit megígér, hogy növelje újraválasztásának esélyeit. A ma bemutatott nyolcvannégy oldalas választási program az EU-kilépéstől a bevándorlók vegzálásáig mindent tartalmaz.

Mi lesz, ha kifenyegetőzik magukat az unióból?

Jelenleg úgy tűnik, hogy 2017-ben népszavazás lesz a brit tagságról, de ezt megelőzően még komolyabb tárgyalások is várhatóak a külföldi EU-munkavállalók jóléti juttatásainak szigorításáról.

Az MTI gyűjtéséből az is kiderül, hogy a Konzervatív Párt tervei szerint az EU-társállamokból érkezők csak négyévi folyamatos nagy-britanniai munkaviszony után juthatnának hozzá a brit jóléti ellátások teljes köréhez. Terveik szerint ez lényegesen csökkentené a „megélhetési bevándorlást”, azaz az alacsony keresetű és alacsony szakképesítésű bevándorlók nem az Egyesült Királyságban próbálnak majd szerencsét. .

Gyakorlatilag lehetetlen lesz a semmiből elkezdeni

A toryk tervei szerint egyébként azok a külföldi uniós munkavállalók, akik gyermekeiket nem hozzák magukkal, a jövőben egyáltalán nem vehetnének fel brit családi pótlékot, függetlenül attól, hogy mennyi ideje dolgoznak Nagy-Britanniában és mennyi adót fizetnek.

Azaz például így a tizenéve két ország közt ingázó, megbecsült munkaerőként számon tartott kollégák is buknák a gyerekek után járó támogatást.

Az állásajánlat nélkül érkező uniós bevándorlók a Konzervatív Párt tervei szerint semmiféle álláskeresési támogatást nem kaphatnának, és ha fél év elteltével sem találnak munkát Nagy-Britanniában, haza kell térniük.

Itt az érdekházasságok vége?

Az EU-munkavállalók nem európai uniós állampolgárságú házastársaira vonatkozó bevándorlási szabályok szigorítása is tervben van.

Esetükben egyebek mellett egy meghatározott jövedelemszint eléréséhez és angol nyelvvizsgához kötnék a nagy-britanniai letelepedés engedélyezését.

Az uniós jog teljes sárba tiprása

Az eddig felsoroltak még úgy, ahogy rendben vannak. Csakhogy Cameronék tervei szerint a további tagországok felvételét Nagy-Britannia csak akkor hagyná jóvá, ha a legalapvetőbb uniós elv, a szabad munkaerőmozgás nem vonatkozna az új tagországokra egészen addig, míg azok gazdaságai nem zárkóznának fel a jelenlegi EU-tagállamok fejlettségi szintjének közelébe.

A Konzervatív Párt ennek alapján gyakorlatilag azt szeretné elérni, hogy az EU-tagállamok a mostani uniós szerződésekben szereplő, legfeljebb hét évi átmeneti időszaknál hosszabb ideig is korlátozhassák az újonnan csatlakozó országok munkavállalóinak bevándorlását.

Cameron ezt a fenyegetést nemrég már belengette egyszer, mondván, hogyha Brüsszel erre nem adja áldását, akkor London megvétózza a további bővítéseket.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság 320 800 forint az átlagos nettó bér: Ön is hazavisz ennyit?
Privátbankár.hu | 2022. január 25. 09:01
2021 novemberében a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 482 400, a kedvezmények nélkül számolt nettó átlagkereset 320 800 forint volt, mindkettő 10,1 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban.
Makro / Külgazdaság Sokan csalódtak Joe Bidenben
Privátbankár.hu | 2022. január 25. 08:10
Megcsappant Joe Biden amerikai elnök népszerűsége a hivatalba kerülése óta eltelt egy évben a fekete bőrű szavazók körében is, pedig ez a társadalmi csoport kulcsszerepet játszott abban, hogy a Fehér Házba kerülhessen - jelentette hétfőn az AP amerikai hírügynökség egy újabb felmérésre hivatkozva.
Makro / Külgazdaság 170 milliót ad a kormány a mezei őrszolgálatok fejlesztésére
Privátbankár.hu | 2022. január 25. 07:13
A pénzen kilenc település osztozik.
Makro / Külgazdaság Még könnyebben lehet Angliába utazni februártól
Privátbankár.hu | 2022. január 25. 06:25
Februárban szűnik meg a külföldről Angliába utazók érkezés utáni koronavírus-tesztelési kötelezettsége - jelentette be hétfőn Grant Shapps brit közlekedési miniszter. A kötelező teszt megszűnéséről Shapps tájékoztatása előtt nem sokkal Boris Johnson miniszterelnök is szólt, de ő időpontot még nem említett.
Makro / Külgazdaság Ez már a válság végének jele? Egyre többet repülnek az osztrákok
Elek Lenke | 2022. január 24. 18:36
A világjárvány miatt az első negyedévben tapasztalt nagyon alacsony utasforgalom után az osztrákok töretlen nyaralás alatti utazási hajlandósága 2022 nyarán az utasok számának jelentős növekedéséhez vezethet. 2022-ben a bizakodó előrejelzések szerint mintegy 17 millió utas fordul meg a bécsi reptéren - legalábbis ezek a reményteljes előrejelzések.
Makro / Külgazdaság Elhunyt Csollány Szilveszter - 51 éves volt
Privátbankár.hu | 2022. január 24. 17:54
Halálának hírét a Magyar Torna Szövetség és a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) jelentette be hétfőn.
Makro / Külgazdaság Pórul járhat, ha nem így biztosítja be az elektromos autóját
Privátbankár.hu | 2022. január 24. 17:33
Tavaly nem egészen egy év alatt több mint másfélszeresére emelkedett a közúti forgalomban lévő tisztán elektromos gépkocsik száma. Bár számtalan anyagi és egyéb érv szól az elektromos autók vásárlása mellett, a vásárlás mérlegelésekor nem szabad megfeledkezni az olyan költségekről sem, mint a gépjármű biztosításai, illetve, hogy a casco egyes esetekben kötelező is lehet – emlékeztet a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).
Makro / Külgazdaság Súlyos következményekkel fenyegette meg Putyint Brüsszel
Privátbankár.hu | 2022. január 24. 17:12
Az EU Külügyi Tanácsa szerint a befolyási övezetek fogalmának nincs helye a 21. században, egy esetleges orosz támadás Ukrajna ellen pedig "súlyos következményekkel" járna - azt nem részletezték, melyekkel. A Kreml szerint ugyanakkor a NATO keleti szárnyának megerősítése fokozza a feszültséget.
Makro / Külgazdaság Mennyire árt a pénzözön a sportban? - Steinmetz Ádám lesz Klasszis Klubunk következő vendége
Székely Sarolta | 2022. január 24. 16:49
A hazai rendezésű kézilabda Európa-bajnokságon sem sikerült a várt eredményt elérni, holott nem álmodtak nagyot a szakvezetők: a legjobb nyolcba jutást tartották reális célnak. Ehelyett a csoportjából sem tudott továbbjutni a férfi kéziválogatott. Százmilliárdok mentek a sportágba, de az eredmények nem jönnek. Hogy lehet ennyi pénzt ilyen rosszul elkölteni? Többek között erre is választ keresünk Klasszis Klubunk következő rendezvényén.
Makro / Külgazdaság Nagyon jó hír jött az Angliába utazóknak
Privátbankár.hu | 2022. január 24. 16:29
Az oltottaknak hamarosan már nem kell teszteltetni magukat érkezés után.
Friss
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló