<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p
Egyre közelednek a választások a szigetországban, és a jelenleg kormányzó Konzervatív Párt nagyon igyekszik a széliránynak megfelelően hajlani.

Ahogy arról mi is írtunk korábban, David Cameron kis túlzással bármit megígér, hogy növelje újraválasztásának esélyeit. A ma bemutatott nyolcvannégy oldalas választási program az EU-kilépéstől a bevándorlók vegzálásáig mindent tartalmaz.

Mi lesz, ha kifenyegetőzik magukat az unióból?

Jelenleg úgy tűnik, hogy 2017-ben népszavazás lesz a brit tagságról, de ezt megelőzően még komolyabb tárgyalások is várhatóak a külföldi EU-munkavállalók jóléti juttatásainak szigorításáról.

Az MTI gyűjtéséből az is kiderül, hogy a Konzervatív Párt tervei szerint az EU-társállamokból érkezők csak négyévi folyamatos nagy-britanniai munkaviszony után juthatnának hozzá a brit jóléti ellátások teljes köréhez. Terveik szerint ez lényegesen csökkentené a „megélhetési bevándorlást”, azaz az alacsony keresetű és alacsony szakképesítésű bevándorlók nem az Egyesült Királyságban próbálnak majd szerencsét. .

Gyakorlatilag lehetetlen lesz a semmiből elkezdeni

A toryk tervei szerint egyébként azok a külföldi uniós munkavállalók, akik gyermekeiket nem hozzák magukkal, a jövőben egyáltalán nem vehetnének fel brit családi pótlékot, függetlenül attól, hogy mennyi ideje dolgoznak Nagy-Britanniában és mennyi adót fizetnek.

Azaz például így a tizenéve két ország közt ingázó, megbecsült munkaerőként számon tartott kollégák is buknák a gyerekek után járó támogatást.

Az állásajánlat nélkül érkező uniós bevándorlók a Konzervatív Párt tervei szerint semmiféle álláskeresési támogatást nem kaphatnának, és ha fél év elteltével sem találnak munkát Nagy-Britanniában, haza kell térniük.

Itt az érdekházasságok vége?

Az EU-munkavállalók nem európai uniós állampolgárságú házastársaira vonatkozó bevándorlási szabályok szigorítása is tervben van.

Esetükben egyebek mellett egy meghatározott jövedelemszint eléréséhez és angol nyelvvizsgához kötnék a nagy-britanniai letelepedés engedélyezését.

Az uniós jog teljes sárba tiprása

Az eddig felsoroltak még úgy, ahogy rendben vannak. Csakhogy Cameronék tervei szerint a további tagországok felvételét Nagy-Britannia csak akkor hagyná jóvá, ha a legalapvetőbb uniós elv, a szabad munkaerőmozgás nem vonatkozna az új tagországokra egészen addig, míg azok gazdaságai nem zárkóznának fel a jelenlegi EU-tagállamok fejlettségi szintjének közelébe.

A Konzervatív Párt ennek alapján gyakorlatilag azt szeretné elérni, hogy az EU-tagállamok a mostani uniós szerződésekben szereplő, legfeljebb hét évi átmeneti időszaknál hosszabb ideig is korlátozhassák az újonnan csatlakozó országok munkavállalóinak bevándorlását.

Cameron ezt a fenyegetést nemrég már belengette egyszer, mondván, hogyha Brüsszel erre nem adja áldását, akkor London megvétózza a további bővítéseket.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Már hivatalos: fontos kelet-ukrajnai várost vettek be az oroszok – esti összefoglaló
Privátbankár.hu | 2022. július 3. 20:25
Ez történt ma az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan.  
Makro / Külgazdaság Erdogan villámgyors behatolása a Balkánra
Káncz Csaba | 2022. július 3. 18:25
Bár Ankara a balkáni muszlimok védőszentjeként tünteti fel magát – különösen Boszniában –, valójában nagyobb figyelmet fordít a gazdasági együttműködésre. A török ​​közszolgálati műsorszolgáltató elindított egy balkáni szolgáltatást, amelynek célja, hogy „Törökország hangját” közvetítse a régióban. Káncz Csaba jegyzete. 
Makro / Külgazdaság Nagyon jó hírt kapott Putyin a keleti frontról
Privátbankár.hu | 2022. július 3. 17:31
Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter vasárnap a szakadár "Luhanszki Népköztársaság" területének felszabadításáról tájékoztatta Vlagyimir Putyin elnököt - adta hírül az orosz védelmi minisztérium.
Makro / Külgazdaság "Visszalépünk hetven évet" – bírálta az újbóli fegyverkezést Ferenc pápa
Privátbankár.hu | 2022. július 3. 14:59
Békére van szükség, de nem olyanra, amely a fegyverkezési egyensúlyon alapszik, mondta.
Makro / Külgazdaság Vészhelyzet Németországban, ársapkát követelnek az elszálló energiaárakra
Privátbankár.hu | 2022. július 3. 13:29
A lakossági energia árának korlátozását sürgeti a legnagyobb német munkavállalói érdekképviselet, a szakszervezetek országos szövetsége (DGB).
Makro / Külgazdaság Leereszkedett a digitális vasfüggöny Oroszországra
Kormos Olga | 2022. július 3. 12:33
Február 24. óta minden orosz internetfelhasználó megtapasztalta, mi is az a „digitális vasfüggöny”. A Kreml célja, hogy irányítsa az emberek online életét, ami egyértelműen veszélyezteti a szabadságjogaikat.
Makro / Külgazdaság Manfred Weber elosztaná az orosz földgázt az EU-tagállamok között
Privátbankár.hu | 2022. július 3. 12:01
Igazságosan kell elosztani az Európai Unióba érkező földgázt a tagországok között, az orosz gázszállítások korlátozása miatt pedig rendkívüli EU-csúcsot kell tartani júliusban Manfred Weber szerint.
Makro / Külgazdaság A nap képe: egy nagy tökkel viccelődik Orbán Viktor
Privátbankár.hu | 2022. július 3. 11:16
A hőség a magyar miniszterelnököt is megihlette.
Makro / Külgazdaság Támadás érhetett egy orosz várost, halottak is vannak – háborús összefoglaló
Privátbankár.hu | 2022. július 3. 09:25
Ez történt az orosz-ukrán háborúban az elmúlt órákban.
Makro / Külgazdaság Fékevesztett infláció: fontos adat érkezik a héten
Privátbankár.hu | 2022. július 3. 08:14
Érezni már érezzük, de a héten jön az újabb hivatalos adat.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG