1p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Workania.hu felmérése az álláspiac kínálati oldalát vizsgálta, hogy mely régiókban, milyen területekhez tartozó munkakörökre toboroztak leginkább a cégek az interneten. A felmérés szerint a hirdetések legtöbbje budapesti állást kínál, valamint az online álláspiacon az értékesítők a legkeresettebbek.

A Workania.hu internetes állásportál felmérése, amely 2011. első tíz hónapjában online megjelent álláshirdetésekről készült elemzést mutatja meg, mely régiókban, milyen területekhez tartozó munkakörökre toboroztak leginkább a cégek az interneten.  A hirdetések mintegy 65 százalékát jelentették meg közvetlenül a munkaadók, a fennmaradó 35 százalék tanácsadó cégek, munkaerő közvetítő irodák által közzétett állásajánlat.

A legtöbb álláslehetőség Budapesten van

A felmérés szerint a földrajzi régiók szerinti összehasonlításban látható, hogy budapesti állásokat kínált a hirdetések legtöbbje, majdnem egyharmada (30%). Győr-Moson-Sopron megyében lévő álláslehetőségről szólt az ajánlatok mintegy 20 százaléka, Pest és Csongrád megyei állásokat kínált a hirdetések valamivel több mint 5 százaléka.

Fejér megyéből származott a meghirdetett ajánlatok 3,2 százaléka, Vas megyéből pedig 2,5 százalékuk. Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Komárom-Esztergom, Veszprém megyei állásokra vonatkozó hirdetések aránya 1,5-1,5 százalék. A sor végén Békés és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye található kevesebb, mint 1 százalékkal.

A pozíciók szintje szerinti összevetés alapján a technikailag szakképzett alkalmazottak a legkeresettebbek az online álláspiacon: az interneten megjelent hirdetések 26,3 százaléka vonatkozik ilyen munkakörökre, míg a hirdetések 16,8 százaléka kínál szolgáltatási szférához tartozó alkalmazotti állásokat. Középvezetői és menedzseri állások betöltését célozza a hirdetések 14,7 százaléka. Adminisztratív alkalmazottakat keresnek a hirdetések közel 12 százalékában, segédmunkásokra az online hirdetéseknek csupán 7 százaléka vonatkozik.

Értékesítők és kereskedők a legkeresettebbek

A szakterületek szerinti összehasonlítás szerint a vizsgált időszakban a hirdetések 17,4 százaléka értékesítés, kereskedelem területéhez tartozó álláslehetőségeket kínált, így elmondható, hogy az év eddigi időszakában ez volt  leggyakoribb álláslehetőség a világhálón.

Az információs technológiákhoz kapcsolódó állásokra vonatkozott az ajánlatok 10,3 százaléka, az adminisztráció, a gépipar, a közgazdasági, pénzügyek, könyvelés területére vonatkozott  7-7 százalékuk. A gyártás, termelés területén kínált állásokat az álláshirdetések 6,5 százaléka, a szállítmányozás, logisztika területén pedig 5 százalék.

Az egészségügyhöz, szociális ellátáshoz kapcsolódó munkalehetőségeket kínáltak a hirdetések 4,1 százalékában, elektrotechnika és energetika területéhez köthető állásra vonatkozott az ajánlatok 3,2 százaléka.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Karrier Megvan a Világbank új elnöke
Privátbankár.hu | 2023. május 3. 19:57
A Mastercard egykori vezérigazgatóját, Ajay Bangát választották a Világbank új elnökévé szerdán - közölte a washingtoni székhelyű pénzintézet.
Karrier Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!
Privátbankár.hu | 2023. április 18. 10:18
A Klasszis Lapcsoport (Privátbankár.hu, Mfor.hu, Piac&Profit, Turizmus Online) Professzionális online Sales és Marketing vezetőt keres. Várjuk jelentkezésedet!
Karrier Milliárdos perben hallgatják ki a világ egyik legismertebb médiamágnását
Privátbankár.hu | 2023. január 19. 14:30
 A Fox tévécsatornákat tulajdonló Fox Corp. elnöke, Rupert Murdoch mehet a bíróságra.
Karrier Megvan a reptéri káosz első áldozata
Szakonyi Péter | 2022. szeptember 17. 14:44
Lemondott posztjáról a Schiphol vezérigazgatója, Európa legnagyobb légikikötőjének első embere az immár állandósult reptéri káosz miatt adta be felmondását. Amszterdam mellett London, Frankfurt és Párizs repterei is kaotikus helyzetben voltak a nyári csúcs alatt.
Karrier Óriási veszteség: román színekben folytatja Magyarország egyik legjobb sportolója
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 4. 18:58
A sakkozó Rapport Richárd román színekben folytatja pályafutását - ezt a román szövetség jelentette be vasárnap.
Karrier Rengeteg fiatal fog fizetésemelésért kopogtatni a munkáltatójánál
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 30. 13:31
25. életévük betöltése után is ragaszkodna az SZJA mentességgel járó magasabb nettó fizetéshez a fiatalok fele, ennek érdekében fizetésemelést kérnek majd munkaadóiktól – derül ki egy friss felmérésből. 
Karrier Rekordbírságot és börtönbüntetést kapott egy kínai milliárdos
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 19. 13:29
Soha senki nem kapott ekkora pénzbüntetést még az ázsiai országban.
Karrier Milyen a munkaerő, ha kölcsönzött? - Aki akar, tud dolgozni
Elek Lenke | 2022. június 15. 15:54
Ma, amikor szinte minden ágazat munkaerőhiánytól szenved, a vendéglátástól a festő-mázolókig és az asztalosokig, és a betanított munkás ugyanúgy hiánycikk, mint a szakmunkás, felmerül a kérdés, beválik-e, mint módszer, a munkaerőkölcsönzés és ha igen, mi a siker titka? Jelenleg közel 200 ezer ember tartozik ebbe a körbe Magyarországon.
Karrier Új vezérigazgató az Invitech élén
Privátbankár.hu | 2022. május 26. 18:10
Az Invitechet három éve irányító Gerald Grace július 1-vel leköszön a vállalat éléről. 
Karrier A milliárdos ranglista teteje: ők a leggazdagabbak Nagy-Britanniában
Privátbankár.hu | 2022. május 20. 15:22
Újabb rekordra emelkedett a Nagy-Britanniában élő milliárdosok száma és vagyona, bár néhány orosz nagybefektető vagyoni helyzetét erőteljesen kikezdték az Ukrajna elleni orosz invázió miatt elrendelt szankciók.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG