<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
Gyakori téma, hogy vajon milyen lehet egy igazán jó vezető, sikeres főnök. A hatékony munkához szükség van arra, hogy valaki olyan irányítson, aki kellően hozzáértő és dinamikus, de mégsem nyomja el a beosztottait. Mutatjuk kiből lesz jó vezető a felmérések szerint!

 

 

A Business Insider listájából válogattunk:

hirdetés

1. Önmenedzselés

A hatékony vezetők tudnak gazdálkodni az idejükkel és a figyelmükkel, valamint kontrollálni tudják az érzelmeiket is. Ismerik a saját erősségeiket és hiányosságaikat is. Tudják kezelni a stresszes helyzeteket, de fegyelmezettek és követik az előírásokat, anélkül, hogy túlságosan korlátozottá válnának.

2. Jó szervező

Egy sikeres főnök a szervezés mestere, tudja, hogy bánjon az erőforrásokkal, fel tudja mérni, mire van szükség, de nem nyomja el a vele együtt dolgozókat. Elismeri a saját hibáit, és alkalmazottaitól is elvárja ezt.

3. Csapatépítés, csapatmunka

Képes csapatot építeni eltérő személyiségű és motivációjú emberekből anélkül, hogy bárki nagyon háttérbe szorulna. A vezetőnek a csapat részeként kell működnie, és a kollégák számára elérhetőnek kell lennie. Fontos, hogy empatikusan tudjon állni mások érzelmeihez és ötleteihez is.

4. Problémamegoldás

Akár legyen szó egy munkatársak közti konfliktusról, vagy bármilyen egyéb problémáról, nagyon fontos az emberek megértése. A vezetőnek képesnek kell lennie a munkát akadályozó problémák enyhítésére, és az együttdolgozók közti kapcsolat fenntartására.

Nem szabad megijednie a kényes kérdésektől sem, sokkal egyszerűbb, ha ezekkel egyszerűen szembe megy, mintha kikerülné őket.

5. Jövőkép

Egy sikeres vezetőnek nagyon erős elképzelése van a jövőről – de nem csak a sajátjáról, hanem a cégéről is. Képesnek kell lennie arra, hogy másokat is motiváljon ezzel és optimizmust sugározzon a vele dolgozók felé. Egy jó főnök nem rémül meg a nagy nyilvánosságtól sem, ha a cége jövőjének előremozdításáról van szó.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Karrier Vezércsere a Magyar Bankholding Zrt. élén
Privátbankár.hu | 2021. november 30. 13:33
Vida József a Takarék Jelzálogbank Nyrt. elnöki tisztségét tölti be a jövőben a holdingon belül.
Karrier Azonnali hatállyal kirúgták Dárdai Pált és segítőit
Privátbankár.hu | 2021. november 29. 10:51
A Hertha BSC Tayfun Korkutot nevezte ki helyette - megköszönték Dárdai munkáját, és hogy bent tartotta a csapatot az első osztályban. 
Karrier Végre megérkezett a home office szabályozás?
Privátbankár.hu | 2021. november 24. 14:38
A kedd este benyújtott „veszélyhelyzettel összefüggő egyes szabályozási kérdésekről” szóló salátatörvény-javaslat az élet szinte minden területét szabályozza, a választási szabályoktól a hulladékkezelésen át és több, eddig rendeleti úton bevezetett szabályt véglegesít. A Niveus Consulting Group ezek közül a legfontosabb munkaügyi és adózási kérdéseket vizsgálta.
Karrier Újabb rangos díjat kap Karikó Katalin
Privátbankár.hu / MTI | 2021. november 9. 17:34
Kutatótársával, Drew Weissmannal együtt Karikó Katalin magyar biokémikus is megkapja a New York-i Orvosi Akadémia (New York Academy of Medicine - NYAM) díját, amelyet - magyar idő szerint - kedden késő este adnak át egy virtuális eseményen.
Karrier Kiderült, hogyan érzik magukat a fiatalok a munkahelyükön
Privátbankár.hu | 2021. október 25. 10:56
Kevésbé érzik jól magukat a munkahelyükön a fiatalok. Legalábbis az idei második negyedévben 39 százalékra csökkent azoknak az aránya, akik megbecsültnek érzik magukat - derül ki a K&H ifjúsági indexéből. 
Karrier Új értékesítési igazgatósági tanácsadó erősíti a Diófa Alapkezelőt
Privátbankár.hu | 2021. október 22. 10:47
A Diófa Alapkezelő Pozsgai Gábort nevezte ki a vállalat új értékesítési igazgatósági tanácsadójának.
Karrier Minimálbér-tárgyalás: lezajlott egy újabb forduló
Privátbankár.hu / MTI | 2021. október 20. 18:23
Újabb tárgyalási fordulóval folytatódtak a kötelező legkisebb bérekkel kapcsolatos egyeztetések a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumán.  
Karrier A fiatalok harmada veszítette el az állását a pandémia miatt
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 16. 09:58
Szerencsére sokan már új munkát találtak. 
Karrier A Takarék Jelzálogbanktól igazolt új üzletfejlesztési vezetőt a Diófa Alapkezelő
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 1. 14:47
A Diófa Alapkezelő Incze Zsombort nevezte ki a vállalat új üzletfejlesztési vezetőjének. A szakember munkájának kiemelt fókuszában az üzleti folyamatok hatékonyságnövelése, a meglévő befektetési termékek fejlesztése, valamint új befektetési konstrukciók kialakítása lesz.
Karrier A magyar sportolók már a laborban elkezdték a felkészülést az olimpiára
Privátbankár.hu | 2021. augusztus 10. 13:11
A Synlab labordiagnosztikai cég sportdiagnosztikai üzletága több mint 70, a tokiói olimpián szereplő sportoló felkészülését segítette többek között tűpontosan beállított étrenddel, valamint ötezer paraméterből kiválasztott vitamin- és ásványianyagszint-méréssel.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló