<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
Február 15-éig, azaz már csak 5 napig van lehetőség jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre.

Fontos határidő jár le

Legkésőbb hétfő éjfélig lehet a személyes és kötelező adataikat rögzíteniük a felvételizőknek, eddig kell megjelölniük a kiválasztott szakokat és feltölteniük a szükséges, már rendelkezésre álló dokumentumokat. Szintén legkésőbb eddig kell befizetniük a kiegészítő díjat - átutalással vagy internetes fizetésre alkalmas bankkártyával - azoknak, akik a díjmentesen megjelölhető három jelentkezési helynél többet - legfeljebb hatot - jelöltek meg.

A jelentkezők ezt mind a www.felvi.hu oldalon tehetik meg. Ezt követően február 23-ig van lehetőség a jelentkezés hitelesítésére vagy az Ügyfélkapun keresztül vagy az e-felvételi felületéről kinyomtatott és aláírt hitelesítő adatlap postára adásával - tájékoztat az Oktatási Hivatal.

Így kerülhetsz be a felsőoktatásba

2016. évi általános felsőoktatási felvételi eljárás során a felsőoktatási intézményekbe az nyerhet felvételt, aki érvényes jelentkezést nyújt be legalább egy jelentkezési helyre, rendelkezik a továbbtanuláshoz megfelelő végzettséggel (alap-, osztatlan mesterképzések, valamint felsőoktatási szakképzések esetében legalább érettségi bizonyítvánnyal, mesterképzések esetében oklevéllel).

Feltétel még, hogy alapképzésen, osztatlan mesterképzésen a szabályoknak megfelelően kiszámított pontszáma elérje a jogszabályban meghatározott minimum 280 pontot, a felsőoktatási szakképzésben a 240 pontot, mesterképzésen az 50 pontot, illetve néhány állami ösztöndíjas alapszak esetében a korábban meghatározott (280 pontnál magasabb) minimum követelményt. A ponthatárok kihirdetésére várhatóan 2016. július 26-án kerül sor.

Ha már jelentkeztél

Abban az esetben, ha már beadtad a kívánt intézménybe a felvételi kérelmedet, de még azon agyalsz, miből fizeted majd a tandíjakat, figyelmedbe ajánljuk, hogy a diákhitelek változatlanul kedvező kamattal érhetők el: a szabad felhasználású Diákhitel1 3,9 százalékos, a képzési költség kiegyenlítésére fordítható Diákhitel2 fix 2 százalékos kamattal nyújt segítséget a felsőoktatásban töltött évek alatt. A diákhitelre való igénylés leadásának határideje szintén február 15., abban az esetben, ha már márciusban szeretnéd kézhez kapni az összeget.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Karrier Megvan a reptéri káosz első áldozata
Szakonyi Péter | 2022. szeptember 17. 14:44
Lemondott posztjáról a Schiphol vezérigazgatója, Európa legnagyobb légikikötőjének első embere az immár állandósult reptéri káosz miatt adta be felmondását. Amszterdam mellett London, Frankfurt és Párizs repterei is kaotikus helyzetben voltak a nyári csúcs alatt.
Karrier Óriási veszteség: román színekben folytatja Magyarország egyik legjobb sportolója
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 4. 18:58
A sakkozó Rapport Richárd román színekben folytatja pályafutását - ezt a román szövetség jelentette be vasárnap.
Karrier Rengeteg fiatal fog fizetésemelésért kopogtatni a munkáltatójánál
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 30. 13:31
25. életévük betöltése után is ragaszkodna az SZJA mentességgel járó magasabb nettó fizetéshez a fiatalok fele, ennek érdekében fizetésemelést kérnek majd munkaadóiktól – derül ki egy friss felmérésből. 
Karrier Rekordbírságot és börtönbüntetést kapott egy kínai milliárdos
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 19. 13:29
Soha senki nem kapott ekkora pénzbüntetést még az ázsiai országban.
Karrier Milyen a munkaerő, ha kölcsönzött? - Aki akar, tud dolgozni
Elek Lenke | 2022. június 15. 15:54
Ma, amikor szinte minden ágazat munkaerőhiánytól szenved, a vendéglátástól a festő-mázolókig és az asztalosokig, és a betanított munkás ugyanúgy hiánycikk, mint a szakmunkás, felmerül a kérdés, beválik-e, mint módszer, a munkaerőkölcsönzés és ha igen, mi a siker titka? Jelenleg közel 200 ezer ember tartozik ebbe a körbe Magyarországon.
Karrier Új vezérigazgató az Invitech élén
Privátbankár.hu | 2022. május 26. 18:10
Az Invitechet három éve irányító Gerald Grace július 1-vel leköszön a vállalat éléről. 
Karrier A milliárdos ranglista teteje: ők a leggazdagabbak Nagy-Britanniában
Privátbankár.hu | 2022. május 20. 15:22
Újabb rekordra emelkedett a Nagy-Britanniában élő milliárdosok száma és vagyona, bár néhány orosz nagybefektető vagyoni helyzetét erőteljesen kikezdték az Ukrajna elleni orosz invázió miatt elrendelt szankciók.
Karrier Az Airbnb-nél nem kell bemenni az irodába. De még a városba, vagy az országba se!
Bendl Vera | 2022. április 30. 15:55
Az Airbnb támogatja, hogy dolgozói ott végezzék a munkájukat, ahol akarják. Mondjuk a tengerparton például egy távoli országban. 
Karrier Bővíti tanácsadó testületét a 4iG
Privátbankár.hu | 2022. április 22. 15:37
Armin Papperger és Sunil Sabharwal csatlakoznak a vállalatcsoport tanácsadóihoz.
Karrier Hogyan őrizzük meg a reményt, amikor úgy tűnik, hogy minden borzalmas?
Kollár Dóra | 2022. március 20. 12:04
A remény kulcsfontosságú szerepet játszik az egyén fejlődésében, azonban ez a rendkívül fontos tényező a járvány előtt időszakban csak elhanyagolható szerepet kapott. Amikor a világon minden a feje tetejére állt, sokszor úgy tűnhet, hogy aki mer reménykedni, arra bármelyik sarkon ott leselkedhet a következő csalódás, holott ez nem így van. Ami pedig még fontosabb: a remény elengedhetetlen az elégedettségünkhöz, motiváltságunkhoz, egészségünkhöz és teljesítményünkhöz.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG