<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p
David Harding a Cambridge-i Egyetemen végzett elméleti fizikusként, tudását azonban inkább a piacok és befektetések világában hasznosította. A Winton Capital az egyik legsikeresebb hedge fund, a punk rockért rajongó tudós cége 29 milliárd dollárnyi vagyont kezel; a siker titka nem a befektetői intuíció, a háttérben kőkemény tudomány áll.

A hedge fund világban sok a fizikus végzettségű szakember, a vezetők között azonban csak elvétve akad ilyen. David Harding Cambridge-ben végzett elméleti fizikusként, majd egy brókercéghez szegődött. Később Winton Capital néven indított saját céget: a hedge fund a legsikeresebbek közé tartozik, ma már több mint 29 milliárd dollárnyi kezelt vagyona van.

A cég sikerének egyik titka az elméleti fizikai háttér segítségével kiépített kereskedési stratégia: a cég 243 alkalmazottjából mindössze 12 trader van, aki ténylegesen a kereskedéssel foglalkozik - a kifejlesztett trendkövető rendszernek köszönhetően az ügyletek 90 százalékát automatizáltan hajtják végre. 99-en viszont a fejlesztéssel, elemzéssel foglalkoznak a társaságban.

Hardingnak nincs magánrepülője vagy jachtja, viszont nagyon szereti a punk rockot.

Faluvégi Balázs, a Bridge Wealth Management befektetési vezetője a GazdaságTV.hu-nak beszélt David Harding pályájáról és sikeréről.

Miért épp az elméleti fizika?

Az elméleti fizika a fizika azon ága, amely matematikai modellek és fizikai absztrakciók segítségével ésszerűsíti, magyarázza és előrevetíti a természetben előforduló jelenségeket. A matematika fontosságát az elméleti fizikában az is hangsúlyozza, hogy szokták még egyszerűen csak matematikai fizikának nevezni - írja a Wikipedia a Matematikai Fizika naplójában található meghatározás alapján.

Márpedig ha a magasszintű matematikai modellek alkalmasak a természeti jelenségek magyarázatára és előrevetítésére, nyilván alkalmasak arra is, hogy az OTP részvény vagy a dollár/euró árfolyam viselkedését is leírják, és megjósolják várható viselkedésüket.

Karrier Milliárdos perben hallgatják ki a világ egyik legismertebb médiamágnását
Privátbankár.hu | 2023. január 19. 14:30
 A Fox tévécsatornákat tulajdonló Fox Corp. elnöke, Rupert Murdoch mehet a bíróságra.
Karrier Megvan a reptéri káosz első áldozata
Szakonyi Péter | 2022. szeptember 17. 14:44
Lemondott posztjáról a Schiphol vezérigazgatója, Európa legnagyobb légikikötőjének első embere az immár állandósult reptéri káosz miatt adta be felmondását. Amszterdam mellett London, Frankfurt és Párizs repterei is kaotikus helyzetben voltak a nyári csúcs alatt.
Karrier Óriási veszteség: román színekben folytatja Magyarország egyik legjobb sportolója
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 4. 18:58
A sakkozó Rapport Richárd román színekben folytatja pályafutását - ezt a román szövetség jelentette be vasárnap.
Karrier Rengeteg fiatal fog fizetésemelésért kopogtatni a munkáltatójánál
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 30. 13:31
25. életévük betöltése után is ragaszkodna az SZJA mentességgel járó magasabb nettó fizetéshez a fiatalok fele, ennek érdekében fizetésemelést kérnek majd munkaadóiktól – derül ki egy friss felmérésből. 
Karrier Rekordbírságot és börtönbüntetést kapott egy kínai milliárdos
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 19. 13:29
Soha senki nem kapott ekkora pénzbüntetést még az ázsiai országban.
Karrier Milyen a munkaerő, ha kölcsönzött? - Aki akar, tud dolgozni
Elek Lenke | 2022. június 15. 15:54
Ma, amikor szinte minden ágazat munkaerőhiánytól szenved, a vendéglátástól a festő-mázolókig és az asztalosokig, és a betanított munkás ugyanúgy hiánycikk, mint a szakmunkás, felmerül a kérdés, beválik-e, mint módszer, a munkaerőkölcsönzés és ha igen, mi a siker titka? Jelenleg közel 200 ezer ember tartozik ebbe a körbe Magyarországon.
Karrier Új vezérigazgató az Invitech élén
Privátbankár.hu | 2022. május 26. 18:10
Az Invitechet három éve irányító Gerald Grace július 1-vel leköszön a vállalat éléről. 
Karrier A milliárdos ranglista teteje: ők a leggazdagabbak Nagy-Britanniában
Privátbankár.hu | 2022. május 20. 15:22
Újabb rekordra emelkedett a Nagy-Britanniában élő milliárdosok száma és vagyona, bár néhány orosz nagybefektető vagyoni helyzetét erőteljesen kikezdték az Ukrajna elleni orosz invázió miatt elrendelt szankciók.
Karrier Az Airbnb-nél nem kell bemenni az irodába. De még a városba, vagy az országba se!
Bendl Vera | 2022. április 30. 15:55
Az Airbnb támogatja, hogy dolgozói ott végezzék a munkájukat, ahol akarják. Mondjuk a tengerparton például egy távoli országban. 
Karrier Bővíti tanácsadó testületét a 4iG
Privátbankár.hu | 2022. április 22. 15:37
Armin Papperger és Sunil Sabharwal csatlakoznak a vállalatcsoport tanácsadóihoz.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG