<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Hedge fund
Részvény / Deviza / Áru Naponta két forinttal drágul az euró, vegyes fogadtatásra talált a Mol
Eidenpenz József | 2023. február 17. 11:25
A Mol gyorsjelentéséről megoszlanak a vélemények, nem mindenki szerint hozta a papírformát. A forint pedig napok óta gyengül. A piacokat a héja Fed-vezetők és a termelői árak növekedése lombozták le. Jól megy a Mercedes gyárnak, a kriptodeviza-tranzakciók egy százaléka kapcsolódott tavaly bűncselekményhez.
Részvény / Deviza / Áru Kilenc hónapos csúcson a forint, Soros György szereti a Teslát és a kriptót
Eidenpenz József | 2023. február 14. 12:23
Alaposan megemberelte magát a forint ezen a héten, már 382 alatt is járt az euró. A piacok optimistán várják az amerikai inflációs adatot. Soros György alapja sokféle részvénybe fektetett az év végén, köztük Teslába, kriptodevizás vállalkozásokba, bankokba és autógyárakba.
Részvény / Deviza / Áru Az izmosodó euró segíti a forintot, még nagyobb zuhanást vár a guru
Eidenpenz József | 2022. szeptember 9. 12:34
A tőzsdékre jó hatással volt, hogy az EKB a papírformát hozta, és a gázár, olajár is jól viselkedik. A forint is stabil, az OTP húzza  BUX-ot. A gyengülő dollár az összes feltörekvő piaci devizára és árupiaci termékre hatással lehet. Kitart elmélete mellett a híres guru, amely szerint még nagyobb esés várható a részvénypiacon
Részvény / Deviza / Áru A redditesek az elektromosautó-részvényeknél támadnak, csalóka a Richter mai árfolyama
Eidenpenz József | 2021. június 4. 12:16
Enyhe mínuszban vannak az európai tőzsdék, ami azonban délután nagyot is változhat a fontos amerikai foglalkoztatási adatok közzététele után. A BUX kisebb pluszban van, az OTP-re újabb célár-emelés érkezett. A GameStop-on edződött kisbefektetők a WorkHorse-t nézték ki maguknak, az AMC viszont visszazuhant. Nem akárki optimista a technológiai papírokra.
Részvény / Deviza / Áru Hedge fund-csőd miatt zuhannak a bankok, Sorosék is felülnek a bitcoin-vonatra
Eidenpenz József | 2021. március 29. 12:26
Enyhén optimista a tőzsdék hangulata Európában annak ellenére, hogy legalább három itteni nagybank érintett egy amerikai hedge fund tízmilliárd dolláros nagyságrendű összeomlásában. Részben kiszabadították a megfeneklett hajót Egyiptomban, bár a forgalom még nem indult újra. Már a Soros Fund is bitcoinozik.
Befektetési alapok Bitcoin-befektetés lustáknak – a jövő a kriptodeviza-alapoké?
Eidenpenz József | 2021. február 24. 05:36
Meddig mehetnek még a kriptodeviza-árfolyamok? Az egyszerű vételen túl hogyan lehet a kriptodevizákból pénzt csinálni? Mekkora hozamot ért el az első Magyarországról kezelt kriptodeviza-alap? Lufi, csalás, humbug, vagy világmegváltó újítás ez az egész szektor? Interjú Szabó Dávid alapkezelővel.
Részvény / Deviza / Áru Újabb célpontot talált magának a horda - élen jár a budapesti tőzsde, hasít a forint
Gáspár András | 2021. február 1. 11:51
Még mindig csak korlátozottan lehet vásárolni a Robinhoodnál az elmúlt hét sztár- (vagy botrány-) részvényeit, de oldódik a szigor - az internetes fórumon szerveződő kisbefektetők viszont most új prédát találtak maguknak. Az ezüst árfolyama emiatt rakétázik most, az árupiacon azonban sokkal nagyobb fába (vagyis fémbe) vágták a fejszéjüket a traderek. A továbbra is óriási részvénykitettséggel rendelkező nagybefektetők talán most szusszanhatnak egy kicsit. A romló világgazdasági kilátások ellenére pluszban járnak a világ tőzsdeindexei, a hangulatot a vakcinahírek dobták meg.
Részvény / Deviza / Áru Bemutatták az Apple új telefonjait, már a fekete péntek sem lesz a régi
Eidenpenz József | 2020. október 14. 11:52
Borús kezdés után pluszba fordultak az európai tőzsdeindexek, Budapesten és Varsóban felülteljesít az index. Főleg az OTP húzza a BUX-ot, a forint viszont tovább gyengül. Az Apple iPhone hozta a papírformát, a Walmart apró részekre szabdalta a fekete pénteket. Profi hedge fund-kezelők shortolják a vírusválságból meggazdagodó társaságok részvényeit, pedig a válsághelyzet romlik.
Részvény / Deviza / Áru Csalódás érte az oltásban reménykedőket, aranyat vesznek a legnagyobb kutyák
Eidenpenz József | 2020. május 20. 11:51
Ma Európában stagnálásszerű állapot látható, miután tegnap este az amerikai piacot csalódásként érték az oltóanyagok várható elkészültével kapcsolatos szakértői vélemények. A BUX fél százalékkal esik, a forint kissé gyengül, vezető papírjaink nem mutatnak nagy mozgásokat. A világ legnagyobb és leghíresebb alapkezelői szorgalmasan veszik az aranyat.
Részvény / Deviza / Áru Megvan, mit tesznek eközben Soros György és társai
Eidenpenz József | 2018. április 9. 13:05
Szépen zöldbe borultak ma az árfolyamjelzők a kriptodevizáknál, miután a Wall Street két nagyágyúja, a Soros és Rockefeller nevével fémjelzett cégek is az ágazat felé fordulnak. Ám lehet, hogy Rothschildék már régen beszálltak.
Részvény / Deviza / Áru Megvan, miért esett nagyot az olaj – apránként sütögették a spekulánsokat
Eidenpenz József | 2017. március 13. 13:27
Olyan történt az olajpiacon a múlt héten, mint már november eleje óta nem, közel tíz százalékkal estek az árak. Pedig az OPEC kitermelés-csökkentése nyomán nagyon sokan számítottak arra, hogy az árfolyam tovább emelkedik. Mi lehet ennek az oka, csak annyi, hogy magasak az amerikai készletek, vagy valami más is van mögötte?
Részvény / Deviza / Áru Nem tart a buboréktól: durván bevásárolt a világ legnagyobb befektetője
Privátbankár.hu | 2017. február 27. 14:39
Warren Buffett szerint „nincs buborék” az amerikai részvénypiacon, ezért vásárolt 120 milliót az egyik cég részvényéből.
Makro / Külgazdaság Kik azok a szupergazdagok és mennyi pénzük van?
Privátbankár.hu | 2016. október 24. 11:46
Harmincmillió dollár – tisztán. Ekkora vagyonnal kell rendelkeznie annak, aki a legfelső egy százalékhoz szeretne tartozni.
Részvény / Deviza / Áru Veszteségek? Soros két alvezére is távozik egyszerre
Privátbankár.hu | 2016. április 20. 11:38
Két vezető vagyonkezelő is távozik egyszerre Soros György vagyonkezelő vállalkozásából, miután nézeteltérésük támadt egy harmadik, január óta ott levő befektetési igazgatóval. Az alap idén állítólag 4-5 százalékos veszteséget ért el.
Részvény / Deviza / Áru Soros György prosztata-részvényeket vett, de botoxa is van
Eidenpenz József | 2016. március 2. 16:15
Február végével kellett közölni sok amerikai hedge fund összetételét, így történt ez Soros György érdekeltségénél is. A befektetési guru alapja egy kisebb biotech-cégben vásárolt részesedést, de legnagyobb tulajdonai közé tartozik egy másik gyógyszeripari vállalat is. Úgy látszik, szereti a cégösszeolvadásokat.
Részvény / Deviza / Áru Soros György megint vészmadárkodik és 2008-at emlegeti
Privátbankár.hu | 2016. január 7. 11:23
A globális piacok krízissel állnak szembe és a befektetőknek nagyon óvatosnak kell lenniük – mondta Soros György egy ázsiai gazdasági fórumon Colombo-ban a Bloomberg szerint. Ez a mondat ugyan bármely kezdő elemző szájából elhangozhatott volna, de van folytatás is.
Karrier A pénzügyi szektor fiatal császárai - tőlük reszkethetnek a nagyöregek
Privátbankár.hu | 2015. augusztus 23. 17:34
Tőzsdéznek, a világ vezető cégeinél dolgoznak, nem is akárhogy. A pénzügyi világ már régen nem csak a nagyöregek játéka, a listán szereplők nagyon komoly üzleteket ütnek nyélbe nap, mint nap. Hat zseniális harminc alatti fiatal következik.
Részvény / Deviza / Áru Óriási lesz a számla – a világ legnagyobb adóhátralékát hozta össze Soros?
Privátbankár.hu | 2015. május 1. 11:11
Nem kevesebb, mint 6,7 milliárd dollárra, azaz 1809 milliárd forintra rúghat Soros György korábbi évekről egy kiskapu segítségével törvényesen elhalasztott adója, amit 2017-ben be kell fizetnie. De nem csak neki, hanem az egész iparágnak. Ha mindig minden amerikai adót befizetnek, csak töredékét termelték volna ki a hozamnak.
Részvény / Deviza / Áru Medvére vadásznak az amerikai befektetők, hat éve drágulnak a részvények
Privátbankár.hu | 2015. április 17. 16:05
Szaporodnak az amerikai tőzsdék túlértékeltségével, egy várható összeomlással kapcsolatos vélemények, erre utal az is, hogy a Goldman Sachs nyilvánosan tippeket osztogat, milyen amerikai részvényeket érdemes shortolni. Tőzsdei összeomlás ugyan hat éve nem jön, de van arra is stratégia, ha felfelé megy a piac, de egyes részvények lemaradók lesznek.
Részvény / Deviza / Áru Idén nagyon shortolják az OTP-t a külföldiek
Eidenpenz József | 2015. február 11. 17:01
Decemberben, januárban és február elején is nagyon megugrott az OTP részvényeire szóló short (eladási) ügyletek száma a kötelező bejelentések szerint. Az adatbázis 2012 végi felállítása óta sohasem volt ilyen magas a short-állomány, meg sem közelítette ezt a szintet.
Állampapír / Kötvény Mi is sírni fogunk Argentína miatt? – kiskapun keresztül törlesztené kötvényeit
Privátbankár.hu | 2014. augusztus 22. 19:33
Egy New Yorki bíró törvénytelennek minősítette Argentínának azt a tervét, hogy az USA helyett otthon fizetné ki kötvényeseit. Ezzel meg lehetne kerülni a bírói ítéleteket, de kettészakadhat az államkötvény-piac. Annak pedig Európáig, sőt Magyarországig érő hatásai is lehetnek.
Állampapír / Kötvény Ismét csődbe ment az unortodoxia egyik fellegvára
Privátbankár.hu | 2014. július 31. 06:35
A határidő lejártáig nem vezettek eredményre az argentin gazdasági miniszter és az amerikai kötvénybefektetők tárgyalásai New Yorkban egy több száz millió dolláros kamattörlesztésről, így Dél-Amerika harmadik legnagyobb gazdasága 13 év után ismét technikai csőddel néz szembe.
Befektetési alapok Máltai hedge fundokat indított a Concorde Alapkezelő – interjú
Privátbankár.hu | 2013. november 7. 09:31
A magyar befektetési alapok egyes területeken komoly piacbefolyásoló tényezővé válhatnak, van, amelyiknél már a tőkebeáramlás korlátozását fontolgatják. A Concorde Alapkezelő úttörő lépést tett, négy hedge fundot indított külföldön. Interjú Bilibók Botond vezérigazgatóval.
Befektetési alapok Ezért nem tört ki a pánik
Privátbankár.hu | 2013. október 17. 17:19
A fedezeti alapok többségét hidegen hagyta az Egyesült Államokban heteken át tartó patthelyzet és feszült vita a költségvetésről és az államadósság megengedett maximális értékének emeléséről, aminek a tétje az volt, technikai csődöt jelent-e a világ legerősebb gazdasága.
Részvény / Deviza / Áru Megneszeltek valamit? Kik shortolják az OTP-részvényeket?
Eidenpenz József | 2013. július 31. 06:10
Tavaly ősz óta folyamatosan növöget az OTP árfolyamának esésére játszó intézményi pozíciók értéke, de júniusban és júliusban különösen megnőtt. Két új szereplő is megjelent a piacon, az egyik nem sokkal a nagy áresések előtt. A BÉT-en is sok milliárd forint az OTP-részvény határidős kötésállománya.
Részvény / Deviza / Áru Szörnyű rossz befektetések 9.: A csalók felfedezték a Facebook-ot és a Twittert
Privátbankár.hu | 2013. április 3. 09:50
Míg korábban célzott levelekkel nevesincs cégek bóvlirészvényeit próbálták rásózni a kisbefektetőkre, nemrég újfajta csalás ütötte fel a fejét: komoly vállalatok papírjait nyomják le álhírekkel. Ez csak tömegek megmozgatásával lehetséges, amire kiválóan alkalmas a Facebook, a Twitter.
Befektetési alapok Árral szemben úszik, mégis magas hozamokat ér el a guru
Privátbankár.hu | 2012. november 27. 13:51
A hedge fund guruk többsége kerüli a nyilvánosságot, vannak viszont, akik kifejezetten provokálják a közvéleményt. Hugh Henry munkáscsaládban nevelkedett, aki saját bevallása szerint momentum kereskedő, bár sokszor a trendektől eltérő irányokkal kereskedik.
Állampapír / Kötvény Fregattfoglalás: Argentína sem úszta meg teljesen a fizetést az államcsőddel
Privátbankár.hu | 2012. október 25. 06:30
Filmbe illő fordulatokat kezd venni a Libertad nevű argentin fregatt ügye, amelyet egy amerikai hedge fund keresete alapján egy nyugat-afrikai kikötőben foglaltak le a hatóságok a vissza nem fizetett argentin államkötvények ellenértékeként. A hajón lassan nem lesz áram sem, a legénység mégsem hajlandó repülőgéppel hazamenni.
Befektetési alapok A guru, aki a japán földrengésen kaszált hatalmasat (videó)
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 18. 15:47
Danny Yong, a szingapúri Dymon hedge fund vezetője az egyik legsikeresebb ázsiai befektető. Volt olyan éve, amikor túlóvatoskodta a kereskedést, de a 2010-11-es lendülete kiemelte a versenytársak közül, és világszerte ismertté tette. Legnagyobb üzletét a tavalyi japán földrengésen hozta össze.
Karrier Milliárdok, tudományos alapon: így kaszál egy elméleti fizikus (videó)
Privátbankár.hu | 2012. július 17. 10:03
David Harding a Cambridge-i Egyetemen végzett elméleti fizikusként, tudását azonban inkább a piacok és befektetések világában hasznosította. A Winton Capital az egyik legsikeresebb hedge fund, a punk rockért rajongó tudós cége 29 milliárd dollárnyi vagyont kezel; a siker titka nem a befektetői intuíció, a háttérben kőkemény tudomány áll.
Személyes pénzügyek Részvények helyett a hegde fundok felé kacsintgatnak a nyugdíjalapok
Privátbankár.hu | 2012. május 28. 18:59
Az adósságválság mélyülése és a részvényárfolyamok szélsőséges ingadozása miatt Európában a nyugdíjalapok egyre jobban csökkentik portfóliójukban a részvények, valamint az adósságválsággal küszködő országok államkötvényeinek az arányát.
Állampapír / Kötvény Áldott legyen a hozam neve – így fektetnek be az egyházak
Privátbankár.hu | 2012. április 8. 08:00
A svájci egyházak és német kolostorok etikusan fektetik be pénzüket, a biztonságot is nagyon fontosnak tartják, de hozamot is mindenképpen meg akarnak célozni vele. Főleg özvegyeknek és árváknak is ajánlható biztonságos kötvényeket és betéteket használnak, de a részvények vagy a hedge fund-ok sem ismeretlenek számukra. Van kolostor, amely modern portfólió-kezelésre tért át.
Állampapír / Kötvény Megint visszarántották Görögországot a szakadék széléről - de korai még az öröm
Privátbankár.hu | 2012. március 9. 07:58
Sikeresen zárult a görög államadósságot tartó magánbefektetők számára a kötvénycsere-programban való részvételre meghirdetett jelentkezés. Ezzel várhatóan sikerül elkerülni, hogy Görögország rendezetlen államcsődbe süllyedjen, ami újabb válságba taszítaná az euróövezetet. A dolog azért nem zökkenőmentes: néhány hedge fund máris fogást talált a programon, hogy kisajtolhasson pár milliárdot az országból.
Deviza / Áru Már a nemesfémeknek sem kedvez a görög válság
Privátbankár.hu | 2012. február 20. 09:21
Nyugodt mederben csordogált a múlt héten a kereskedés a nemzetközi nemesfémpiacon, az arany szerény pluszban, míg az ezüst enyhe csökkenéssel zárta a hetet. Görögország és az eurózóna végeláthatatlan válsága egyaránt képesek hajtani, vagy mint most, éppenséggel fékezni is az árfolyamokat.
Deviza / Áru Extrém szintre nőtt már a pesszimizmus az euróval kapcsolatban
Privátbankár.hu | 2012. január 3. 12:02
Az amerikai hedge fund-ok által az euró ellen felvett short pozíciók száma extrém módon meghaladja a long pozíciókét, ami változást vetít előre az árfolyamban. Elemzők az euró/dollárt 1,28-ra várják leesni, Jim Rogers híres guru azonban inkább vásárol, mert szerinte eltúlzott a short pozíciók mennyisége és korrekció jöhet.
Befektetési alapok Szörnyű évük volt a hedge fund-oknak, Paulsonnak végképp
Privátbankár.hu | 2011. december 24. 13:32
Nagyon valószínű, hogy a 2011-es lesz az utóbbi húsz év második legrosszabb éve a hedge fund-ok számára, csak a 2008-as válságév volt ennél rosszabb. A szakma korábbi sztárja, John Paulson is egyre mélyebbre süllyed, egy sor hiba után most az aranyár esésén veszít.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG