1p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Az év üzletembere feta sajttal indította karrierjét, az igazi áttörést azonban a görög joghurt hozta meg Hamdi Ulukayának.

Hamdi Ulukaya, az amerikai Chobani joghurtgyártó alapító-vezérigazgatója nyerte az Ernst & Young Az év üzletembere nemzetközi díját. A Törökországban született vállalkozó kevesebb mint egy évtized alatt vitte sikerre amerikai székhelyű világcégét.

Hamdi Ulukaya

 

Amerika kedvenc joghurtja 3000 embernek ad munkát

Sándor József volt a magyar jelöltAz Ernst & Young Az év üzletembere nemzetközi díjátadóját szombaton este rendezték meg Monte Carlóban. A nemzetközi versenyben idén 49 ország vett részt. A magyarországi döntő idei fődíjasa Sándor József, a Fémalk Zrt. vezérigazgatója volt.

A Törökországban született vállalkozó 2005-ben alapított cégét New York államban. A görög joghurt gyártását két évvel ezt követően kezdték el. Mára a Chobani vált a legkeresettebb joghurttá az Egyesült Államokban, évi egymilliárd dolláros forgalmat bonyolítva.  A világ legnagyobb joghurtgyárával büszkélkedő cég ma már háromezer főt foglalkoztat. Termékeiket az Egyesült Államok mellett Kanadában, Ausztráliában és az Egyesült Királyságban is értékesítik.

„Az a tény, hogy az Egyesült Államok gazdasága gyorsabban kilábalt a recesszióból, nagyban köszönhető annak, hogy az amerikai világképet jobban átszövi a vállalkozói szellem. Hamdi Ulukaya nemcsak méltó nyertese az Ernst & Young Az év üzletembere díjnak, hanem példája annak is, hogy az amerikai álom még napjainkban is beteljesíthető” – mondta Havas István, az Ernst & Young vezérigazgatója.

Chobani, az amerikai álom beteljesülése

Hamdi Ulukaya Kelet-Törökországban született, 1994-ben költözött az Egyesült Államokba angolt és üzleti ismereteket tanulni. A tanulmányait végül nem fejezte be, ehelyett inkább feta sajt gyártásába kezdett 2002-ben. Három évvel később – barátai tanácsa ellenére – megvásárolt egy korábban bezárt joghurtgyárat és megalapította a Chobanit. Az első komoly mérföldkövet a cég eletében a Costco amerikai kereskedelmi lánccal aláírt 2009-es beszállítói szerződés jelentette. Mára a vállalkozás egymilliárd dollár évi forgalmú világcéggé vált.

Bevándorlóként Hamdi Ulukaya elkötelezett híve a helyi közösségek fejlesztésének. Ennek szellemében a cég profitjának 10 százalékát minden évben a vállalat által alapított Sheperd’s Gift Foundationnek jótékonysági szervezetnek ajánlják fel. A cég emellett hivatalos szponzora az amerikai olimpiai csapatnak is.



LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Karrier Meghalt Jacob Rotschild
Privátbankár.hu | 2024. február 26. 16:32
Elhunyt Lord Jacob Rotschild brit nagybefektető, a Rothschild bankárdinasztia tagja. Halálát hétfőn jelentette be a család.
Karrier Munkatársakat keresünk!
Privátbankár.hu | 2023. december 1. 13:50
Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk!
Karrier Orbán Viktor már csak a harmadik: hátrébb csúszott egy fontos listán
Privátbankár.hu | 2023. november 29. 18:13
A Politico idén is rangsorolta Európa legmeghatározóbb embereit.
Karrier Lesújtó véleménnyel vannak a főnökök a beosztottakról, de a másik oldalnak is van véleménye
Privátbankár.hu | 2023. november 16. 19:04
Egészen másként látják a munkahelyi képzéseket a beosztottak és a vezetők egy új amerikai felmérés szerint. Az előbbiek elvárják a munkahelyüktől, hogy ezekkel támogassa a karrierjüket, miközben az utóbbiak legyintenek a dologra.
Karrier Nincs még minden veszve az MSZP szerint
Privátbankár.hu | 2023. október 31. 16:01
Meghatározó erő akar maradni egy kormányváltás idején is a jelentősen meggyengült MSZP. Komjáthi Imrét, a párt társelnökét erről is kérdeztük az ATV napi adásában, fontos munkaerőpiaci és társadalmi kérdések mellett.
Karrier Megvan a Világbank új elnöke
Privátbankár.hu | 2023. május 3. 19:57
A Mastercard egykori vezérigazgatóját, Ajay Bangát választották a Világbank új elnökévé szerdán - közölte a washingtoni székhelyű pénzintézet.
Karrier Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!
Privátbankár.hu | 2023. április 18. 10:18
A Klasszis Lapcsoport (Privátbankár.hu, Mfor.hu, Piac&Profit, Turizmus Online) Professzionális online Sales és Marketing vezetőt keres. Várjuk jelentkezésedet!
Karrier Milliárdos perben hallgatják ki a világ egyik legismertebb médiamágnását
Privátbankár.hu | 2023. január 19. 14:30
 A Fox tévécsatornákat tulajdonló Fox Corp. elnöke, Rupert Murdoch mehet a bíróságra.
Karrier Megvan a reptéri káosz első áldozata
Szakonyi Péter | 2022. szeptember 17. 14:44
Lemondott posztjáról a Schiphol vezérigazgatója, Európa legnagyobb légikikötőjének első embere az immár állandósult reptéri káosz miatt adta be felmondását. Amszterdam mellett London, Frankfurt és Párizs repterei is kaotikus helyzetben voltak a nyári csúcs alatt.
Karrier Óriási veszteség: román színekben folytatja Magyarország egyik legjobb sportolója
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 4. 18:58
A sakkozó Rapport Richárd román színekben folytatja pályafutását - ezt a román szövetség jelentette be vasárnap.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG