<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Ernst & Young
Pénzügyi szektor Immár tény: közel 32 milliárd forintot bukott az állam a Budapest Bankon
Csabai Károly | 2021. június 29. 05:15
Ennyivel kevesebbre értékelte egy független nemzetközi könyvvizsgáló a BB részvénycsomagját tavaly év végén annál, mint amennyit az állam kifizetett azért öt és fél évvel korábban, 2015 júniusában. Ez hámozható ki a Budapest Bankot az állam képviseletében tulajdonló Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. 2020-as üzleti jelentéséből.
KKV Egyre hatékonyabb a NAV, mégis érdemes vele vitatkozni
Privátbankár.hu | 2018. október 19. 15:40
Minden eddiginél eredményesebbek az adóhatóság ellenőrzései, mégis célszerű bíróságon vitába szállni a szervezet néhány megállapításával.
Vállalat Úristen, jön az adóellenőr! Mit tegyek?
Privátbankár.hu | 2018. május 31. 11:06
Jön az új adótörvény, több és alaposabb vizsgálatra számíthatnak a magyar cégek. Mi ilyenkor a teendő?
Vállalat Képtelenség leszámolni a korrupcióval? Így látják a helyzetet a magyar cégvezetők
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 28. 15:01
Hiába látják, mégsem tesznek a visszaélések ellen a magyar vállalatvezetők.
KKV Háromszor annyi lehet a korrupció nálunk, mint Nyugaton
Privátbankár.hu | 2014. június 19. 13:48
Két éve változatlan a megvesztegetés és a korrupció mértéke az üzleti világban nemzetközi szinten. Míg azonban Nyugat-Európában a vezetők 19 százaléka szerint gyakori a korrupció, és Kelet-Közép-Európában ez az arány 47 százalékra csökkent, nálunk 58-ról 60-ra nőtt. A kiberbűnözés veszélyeit alulbecsülik.
Adó Nyár közepéig az államnak robotolunk, aztán felszabadulunk
Privátbankár.hu | 2014. május 8. 08:33
Magyarországon július közepéig az államnak dolgoznak az emberek, július 16-a az adófelszabadulás napja, amikortól éves alapon számítva már kifizették az adókat, és keresetük a saját zsebükbe kerül.
Karrier Megvan az Év üzletembere
Privátbankár.hu | 2013. november 17. 16:37
2013-ban az IND Group pénzügyi technológiai vállalat alapítója és ügyvezetője, Vinnai Balázs nyert.
Makro / Külgazdaság A magyar gazdaság surranó pályán előzi Európát
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 19. 17:46
Míg az eurózónában átlagosan 0,5 százalékos gazdasági visszaeséssel kell számolni az idén, Magyarországon várhatóan 0,5 százalék körüli bővülés lehet, ami felülmúlja az előrejelzéseket - derül ki az EY legfrissebb Eurózóna Előrejelzéséből.
KKV Nálunk alapítottak műhelyt, ami a régió versenyképességet szolgálja
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 29. 17:18
A közép-kelet-európai régió versenyképességének fokozására tizenkét cég szakmai műhelyt alapított a GE és az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) felhívására - közölte a kamara és a GE csütörtökön .
Pénzügyi szektor Sosem volt még ennyi problémás hitel a bankoknál
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 13. 13:39
Rekordot dönthetnek a nem teljesítő hitelek idén az eurózónában, arányuk elérheti a 7,5 százalékot. A bankok mérleg főösszege akár további 1500 milliárd euróval csökkenhet majd az euróövezetben, a hitelezés pedig idén még tovább szűkül. 2014-től azonban már lassú javulás kezdődik – mutat rá az EY (korábban Ernst & Young) legfrissebb gyorsjelentése.
Pénzügyi szektor Optimistábbak a bankok - Magyarországon azért más a helyzet
Privátbankár.hu | 2013. július 3. 11:42
Az európai bankok visszafogott optimizmussal tekintenek a következő hat hónapra, a bizalmat a ciprusi válság sem rendítette meg.
Karrier Milliárdos üzlet lett a görög joghurt - íme, az év üzletembere
Privátbankár.hu | 2013. június 17. 14:27
Az év üzletembere feta sajttal indította karrierjét, az igazi áttörést azonban a görög joghurt hozta meg Hamdi Ulukayának.
KKV Az amerikai cégek nyereségesebbek, mint az európaiak
Privátbankár.hu | 2013. május 31. 14:00
Az amerikai vállalatok általában nyereségesebbek, mint európai társaik - olvasható az Ernst & Young elemzésében.
KKV A vállaltok már látják a fényt az alagút végén
Privátbankár.hu | 2013. május 31. 13:39
A hazai vállalatok harmada már a gazdasági növekedésre és a munkahelyteremtésre koncentrál. A megkérdezettek 32 százaléka bízik a magyar gazdaság 1 és 3 százalék közötti növekedésében, többségük hasonló eredményre számít a világgazdaságban is.
Adó Úgy érzi, egyre többet bírságol az adóhatóság? Jól érzi
Privátbankár.hu | 2013. május 30. 14:45
Minden korábbinál több áfa-ellenőrzést hajtottak végre az adóhatóságok nemzetközi szinten az elmúlt három évben, a kiszabott bírságok száma és nagysága is emelkedett a vállalatok beszámolója szerint – derül ki az Ernst & Young legfrissebb tanulmányából. A nemzetközi trendekbe Magyarország is illeszkedik.
KKV Magyarország is kap a 10 ezer milliárd dollárból
Privátbankár.hu | 2013. május 15. 11:32
Több szolgáltatás jobb minőségben. Évente tízezer dollárral költenek többet a szolgáltató központokra világszerte. Magyarország szerepe pedig egyre nő a szektorban.
KKV A korrupció az üzlet része? A magyarok kétharmada így gondolja
Privátbankár.hu | 2013. május 7. 13:38
A pénzügyi célok elérése miatt növekvő személyes nyomás nehezedik az itthoni és a régióban jelen lévő cégek vezetőire és menedzsmentjére. Ez komoly kísértést jelent az etikátlanul szerzett üzleti eredményesség felé – derül ki az Ernst & Young Regionális Visszaélési Felméréséből. A helyzetet súlyosbítja a vállalatok nem megfelelően kialakított és rosszul működő kontroll környezete, amely nem elég hatékony ahhoz, hogy a hibákat és visszaéléseket megakadályozza és feltárja.
Adó Előre a magyarok után! Európa megtudja, milyen a magas áfa
Privátbankár.hu | 2013. május 2. 12:15
Tovább folytatódik az áfa-emelési trend az Európai Unióban, így a fogyasztóknak további áremelkedésre, a cégeknek az adminisztratív terhek növekedésére kell készülniük. Áfában a listavezető egyelőre Magyarország, de a forgalmi adó mellett a tranzakciós adóban is követőkre találhatunk.
KKV Így látják a cégvezetők az uniós forrásokat
Privátbankár.hu | 2013. április 28. 10:51
A magyar cégvezetők 98 százaléka szerint egyszerűbbé kell tenni az európai uniós források elérését - derül ki az Ernst & Young legfrissebb európai felméréséből.
KKV Van remény: a világ élvonalában a magyar autóipar
Privátbankár.hu | 2013. március 20. 12:29
A gyártási költségek tekintetében továbbra is a világ és Európa egyik legversenyképesebb autóipari piaca a magyar, az iparági szereplők szerint a költséghatékonyság jelentősen javult hazánkban az elmúlt két évben. A magyar gazdaság kilátásait nagyban befolyásolja, hogyan alakul az autóipar teljesítménye.
KKV Megint kevesebbet költöttek tévéreklámokra
Privátbankár.hu | 2013. március 7. 12:47
Megint csökkent a televíziók reklámbevétele tavaly. A mintegy 6,1 milliárd forintos visszaesés után a tévék összesen 48,7 milliárd forintos bevételt értek el tavaly - állapította meg a Magyar Elektronikus Műsorszolgáltatók Egyesülete és az Ernst and Young közös felmérése.
Pénzügyi szektor Egységeben az erő: letarolhatják-e a piacot a takarékok?
Privátbankár.hu | 2013. február 28. 14:48
Az ország legnagyobb pénzintézete jöhetne létre, ha egyesülnének a takarékszövetkezetek. 1400 fiókjával már így is az első. Igaz, egységes arculatot és fiókhálózatot kellene kialakítaniuk.
Biztosítás A biztosítási adót nem minden esetben tudják áthárítani
Privátbankár.hu | 2013. február 13. 10:20
Lassú és hosszadalmas kilábalás kezdődhet a biztosítási szektorban; a magyarországi biztosítók számára továbbra is a költséghatékonyság, a működési költségek racionalizálása lesz az egyik legnagyobb kihívás - mutat rá az Ernst & Young legfrissebb elemzése.
Pénzügyi szektor Nehéz évük lesz a bankoknak - főleg Magyarországon
Privátbankár.hu | 2013. január 31. 13:45
Idén is nehéz év vár az európai bankokra: a vállalati és a lakossági hitelezés is tovább szűkül, valamint rekordot dönthetnek a bedőlt hitelek az eurózónában.
Makro / Külgazdaság Jövőre 20 milliós csúcson tetőz az európai munkanélküliség
Privátbankár.hu | 2012. december 18. 12:26
Az Ernst&Young felmérése szerint húszmilliós csúcson tetőzik az eurózóna munkanélküliségi rátája jövő év végén, a befektetések aránya pedig egészen 2014-ig nem nő majd.
Karrier Sándor József lett az év üzletembere
Privátbankár.hu | 2012. november 18. 12:55
Kihirdették az Ernst and Young "Az év üzletembere" díjazottjainak névsorát: díjazták a chocoMe-t és a Cserpest is.
Makro / Külgazdaság Senki nem akar céget venni
Privátbankár.hu | 2012. október 8. 16:32
Mélyponton van a vállalatok felvásárlási hajlandósága a gazdasági helyzet bizonytalansága és a lehetséges kockázatok miatt - állítja az Ernst and Young.
Adó A 10%-os áfát még simán elbírná a költségvetés?
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 26. 18:01
A "Fórum az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentéséért" az Ernst & Young (E&Y) tanulmánya alapján azt javasolja, hogy az alapvető élelmiszerek áfáját csökkentsék 10 százalék alá; javaslatukat kedden, futárral juttatták el a miniszterelnöknek, s az érintett tárcák, valamint parlamenti bizottságok vezetői is megkapták - jelentették be a szerveződés képviselői szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.
Adó Botrányos adócsalás a magyar élelmiszer-kereskedelemben
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 17. 08:05
Az élelmiszerek kereskedeleménél négy adóforintból egy nem folyik be a költségvetésbe, az ágazatban 130 milliárd forint adót csalnak el évente - írta a Magyar Nemzet.
Részvény / Deviza / Áru Kijózanította cégeket a Facebook tőzsdei beégése
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 23. 13:25
Visszaesett a tőzsdei kibocsátások száma a második negyedévben. Az Ernst and Young szerint a válsághírek mellett a Facebook tőzsdei kudarca is elriasztotta a befektetőket.
KKV Növekvő optimizmus: keresik a pénz helyét a magántőke-befektetők
Privátbankár.hu | 2012. június 28. 11:27
Egy friss felmérés szerint növekvő optimizmust mutatnak a nemzetközi és a hazai magántőke-társaságok mind a gazdasági, mind a befektetési környezet tekintetében. A magántőke-befektetők aktívan keresik a különféle befektetési és egyéb tranzakciós lehetőségeket.
Makro / Külgazdaság Beindulhat a magyar gazdaság, ha nem bukjuk az uniós pénzeket
Privátbankár.hu | 2012. március 19. 16:10
Az eurózóna kihívásokkal teli évvel néz szembe, ami refinanszírozásra váró nagy összegű állami és magánszektorbeli adósságot, szigorú hitelezési feltételeket, további költségvetési megszorításokat és elbocsátásokat tartogat a tagállamok számára. Mindezek ellenére az Ernst & Young Tavaszi Eurózóna Előrejelzése (EEF) mégis lassú növekedést jósol 2013-ra. Az Európai Központi Banknak továbbra is meghatározó szerepet kell vállalnia a kamatlábak csökkentésében és a periférikus országok államkötvényeinek vásárlásában. Az euróövezet előtt álló nehézségek Magyarországra is kihatással vannak, azonban jövőre már hazánk gazdasága is növekedésnek indulhat.
KKV Járatok törölve, reggel hatkor leállt a Malév
Privátbankár.hu | 2012. február 3. 07:14
A társaság bejelentése szerint péntek reggel hat órakor, a kár minimalizálása érdekében leállt a Malév. A járatok törlését hét órakor jelentették be a budapesti Liszt Ferenc Repülőtéren, a döntés értelmében közel 66 évnyi folyamatos működés után nem szálltak fel a Malév repülőgépek. A Bud.hu oldal szerint ma 64 Malév-járat indulna.
Makro / Külgazdaság Globalizáció: Magyarország a régió legnyitottabb gazdasága
Privátbankár.hu | 2012. január 25. 10:40
A jelenlegi világgazdasági helyzet ellenére a világ hatvan vezető gazdasága egyelőre ellenáll a protekcionizmus csábításának, így a globalizációs folyamat továbbra is enyhén növekszik. Magyarország továbbra is nyitott gazdaság, így a Globalizációs Index alapján a 10. helyet foglalja el, míg a közép-kelet-európai régiót nézve első helyre került.
KKV Vállalati tápláléklánc: több kishal fogyott 2011-ben
Privátbankár.hu | 2012. január 24. 15:30
Az előző évhez képest nőtt a hazai vállalati összeolvadások és felvásárlások (Mergers & Acquisitions – M&A) száma. A tranzakciók értéke azonban közel 30 százalékkal, 7 milliárd dollárral csökkent. A jelentős csökkenés oka elsősorban a Jeremie program miatt megugró kisebb méretű tranzakciók számával magyarázható.
KKV Nagyot spórolt az ÁKK a közbeszerzéssel
Privátbankár.hu | 2012. január 21. 07:40
Az eredetileg becsült összeg negyedéért könyvel egy vállalkozás a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapnak. A közbeszerzésből korábban kizártak két nagy könyvvizsgáló céget, mert nem minősültek kis-és középvállalkozásnak.
Karrier Új szakértő az Ernst & Young csapatánál
Privátbankár.hu | 2012. január 17. 13:14
Mészáros Attila személyében új szakértővel bővült az Ernst & Young csapata a tranzakciós tanácsadási szolgáltatások területén. A szakember elsődleges feladata a nemzetközi tanácsadó cég restrukturálási szolgáltatásokkal foglalkozó részlegének vezetése.
Makro / Külgazdaság Már recesszióban lehet a brit gazdaság
Privátbankár.hu | 2012. január 16. 16:12
A brit gazdaság valószínűleg már recesszióban van, és 2012 egészét is jó eséllyel recesszióban tölti - jósolták londoni pénzügyi elemzők, jóllehet ez utóbbi vélekedés nem egyöntetű a City elemzői közösségében. A londoniak egyre nagyobb esélyt adnak Görögország bukására és arra, hogy több ország is kilép az eurózónából.
KKV Óvatossá tette cégeket a válság
Privátbankár.hu | 2011. december 18. 09:36
A magyar vállalatvezetők a környező országok cégvezetőihez hasonlóan óvatosak a közeli jövő kilátásait és a finanszírozási környezet alakulását illetően. Míg globálisan a cégek közel fele már a növekedésre koncentrál, a térségben és Magyarországon még a stabil helyzet megőrzése a leggyakoribb rövid távú cél - derül ki az Ernst & Young felméréséből.
Állampapír / Kötvény Olcsóbb lenne az európai pénznyomda, mint az euróövezet bukása
Privátbankár.hu | 2011. december 15. 11:33
Az Ernst & Young szerint az euróövezet felbomlásának költségeinél sokkal olcsóbb lenne, ha az EKB közvetlen kötvénypiaci intervencióval megmentené a legnagyobb adósságterhekkel küszködő tagállamokat. Az elemzés éppen abba az irányba nyomná az Európai Központi Bankot, amit az úgy tűnik elutasít.
Karrier Két új taggal erősíti csapatát az Ernst & Young
Privátbankár.hu | 2011. december 13. 13:20
Az Ernst & Young két új taggal is bővítette csapatát, Kulcsár Alexandra az Informatikai Tanácsadási Szolgáltatások új menedzseri, míg Dr. Kocsis Gergely a Pénzügyi Szolgáltatások új menedzseri pozícióját tölti majd be.
KKV Tőkeproblémák a magyar vállalatoknál
Privátbankár.hu | 2011. december 1. 12:17
Az Ernst & Young szerint tovább romlott a magyar társaságok forgótőke-hatékonysága. A készpénz meghatározó szerepe ellenére, máig csak kevés vállalkozás él a likviditás és az olcsó finanszírozás legelérhetőbb formájával, a forgótőkével. A gazdaság kiszámíthatatlan működése tovább rontja a forgótőke-menedzsment lehetőségeit és hatékonyságát.
Karrier Az E-Star elnöke lett az év üzletembere
Privátbankár.hu | 2011. november 27. 17:01
 
KKV A piaci zűrzavarban is adják-veszik egymást a vállalatok
Privátbankár.hu | 2011. november 16. 10:20
Új jelenség figyelhető meg, amely szerint az összeolvadással és felvásárlással kapcsolatos tevékenység és a piaci bizonytalanságok úgy tűnik, megférnek egymással. Jelenleg a világ vezető vállalatai felülemelkednek a piaci zűrzavaron, és a növekedésre, illetve az M&A tevékenységre összpontosítanak.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló