<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p
Az elismert görög közgazdász, Jannisz Szturnarasz követi a pénzügyminiszteri székben az egészségi állapota miatt rekordgyorsasággal lemondani kényszerült Vasziliosz Rapanoszt. Szturnarasz elismert közgazdász, a görög euró mellett bábáskodott, a strukturális reformok elkötelezett híveként ismerik - ez jó üzenet a piacoknak.

Szturnarasz tagja volt annak a szakértői csapatnak, amely a Görögország eurózónás csatlakozásával kapcsolatos tárgyalásokat folytatta (mint utólag kiderült, a görög statisztikai hivatal a valóságtól messzire elrugaszkodott adatai alapján). Antonisz Szamarasz miniszterelnök kedden kérte fel pénzügyminiszternek, a hírek szerint a koalíció egységesen elfogadta a Mr. Euró néven emlegetett egyetemi professzor jelölését.

Jannisz Szturnarasz, azaz Mr. Euró.
Ott volt a görög euró születésénél - a piacok remélik,
hogy eutanáziát nem vállal...A szemműtétje után lábadozó miniszterelnök a nap folymán otthonában fogadja a koalíciós partnerek - a PASZOK és a Demokratikus Baloldal - vezetőit, hogy megbeszéljék a mentőcsomag feltételeinek újratárgyalásával kapcsolatos terveket.

Az új pénzügyminiszter egy komoly, köztiszteletben álló személy, aki bizalmat ébreszthet a piacokban. A kormányban azonban, amelyhez csatlakozik, számos kulcspozíciót olyan emberek töltenek be, akik hajlamosak a pazarlásra - velük még meggyűlhet a baja - vélik szakemberek.

Szturnarasz fejlesztési miniszter volt a választásokig hivatalban lévő ügyvivő kormányban. Liberális nézeteket valló közgazdászként ismerik, aki a strukturális reformok elkötelezett híve - írja a Reuters.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Karrier Az Airbnb-nél nem kell bemenni az irodába. De még a városba, vagy az országba se!
Bendl Vera | 2022. április 30. 15:55
Az Airbnb támogatja, hogy dolgozói ott végezzék a munkájukat, ahol akarják. Mondjuk a tengerparton például egy távoli országban. 
Karrier Bővíti tanácsadó testületét a 4iG
Privátbankár.hu | 2022. április 22. 15:37
Armin Papperger és Sunil Sabharwal csatlakoznak a vállalatcsoport tanácsadóihoz.
Karrier Hogyan őrizzük meg a reményt, amikor úgy tűnik, hogy minden borzalmas?
Kollár Dóra | 2022. március 20. 12:04
A remény kulcsfontosságú szerepet játszik az egyén fejlődésében, azonban ez a rendkívül fontos tényező a járvány előtt időszakban csak elhanyagolható szerepet kapott. Amikor a világon minden a feje tetejére állt, sokszor úgy tűnhet, hogy aki mer reménykedni, arra bármelyik sarkon ott leselkedhet a következő csalódás, holott ez nem így van. Ami pedig még fontosabb: a remény elengedhetetlen az elégedettségünkhöz, motiváltságunkhoz, egészségünkhöz és teljesítményünkhöz.
Karrier "Tanárnak lenni egzisztenciálisan az öngyilkosságot közelíti" – A hét videója
Bíró Vilma - Izsó Márton Artúr | 2022. március 18. 16:31
Nem csak bérprobléma, hanem strukturális probléma van az oktatásban, és legjobban a diákok látják, hogy baj van. 
Karrier 5 kérdés, amelyet minden főnöknek meg kell kérdeznie, mielőtt túl késő
Kollár Dóra | 2022. február 20. 15:21
Abban a világban, ahol továbbra is nagyon sokan döntenek a felmondás mellett, gyakran felmerül a kérdés: mégis hogyan lehetne mindezt megelőzni? Ez lehet az egyik válasz.
Karrier Sztrájkolnának a mozdonyvezetők – a MÁV szerint jogszerűtlenül
Privátbankár.hu | 2022. február 2. 18:49
Március tizedikére hirdettek munkabeszüntetést. 
Karrier Több mint 400 új munkahelyet hozott létre a Lidl Magyarországon
Privátbankár.hu | 2022. január 28. 10:22
A Lidl 36 milliárd forintos projekt keretében nyitott új logisztikai központot Ecseren, a Budapesten és környékén lévő áruházai kiszolgálására.
Karrier Újabb rangos díjat vehet át Karikó Katalin
Privátbankár.hu | 2022. január 26. 14:24
Ezúttal egy spanyol tudományos díjjal ismerik el Karikó Katalin és kutatótársai munkáját.
Karrier Jöhetnek vissza a magyar vendéglátósok?
Privátbankár.hu | 2022. január 14. 10:20
Németországban minden negyedik állás eltűnt a gasztronómiai ágazatban.
Karrier Koronavírusos az osztrák kancellár
Privátbankár.hu | 2022. január 7. 18:16
Karl Nehammer szerint nem kell aggódni miatta. 
hírlevél
Ingatlantájoló