<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Görögország
Makro / Külgazdaság Megduplázzák a kerítés hosszát a görög–török határon
Privátbankár.hu | 2023. január 21. 17:37
A 35 kilométer hosszú szakasz mintegy 100 millió euróba fog kerülni.
Makro / Külgazdaság Véres csomag landolt Ukrajna görög nagykövetségén
Privátbankár.hu | 2022. december 12. 13:09
Az ukrán külügyminisztérium szóvivője, Oleg Nikolenko elmondta, hogy görögországi nagykövetsége egy névtelen „véres csomagot” kapott, amelyet Kijev „terror- és megfélemlítési kampánynak” minősített.
Makro / Külgazdaság Harc a kémprogramok ellen - politikusokat és újságírókat hallgattak le Predator segítségével
Privátbankár.hu | 2022. december 10. 08:58
Új törvényt fogadott el a kémprogramok betiltásáról a görög parlament, miután nagy botrányt váltott ki, hogy az országban politikusokat és újságírókat hallgattak le a Predator nevű szoftver segítségével.
Makro / Külgazdaság Görögország felszólította állampolgárait, hogy hagyják el Ukrajnát - ezek történtek az elmúlt órákban
Privátbankár.hu | 2022. október 18. 19:43
Az ukrán erőművek harmada odavan, Ukrajna meg akarja szakítani a diplomáciai kapcsolatait Iránnal, menesztették Németország kiberbiztonsági vezetőjét. Ezek is történtek az elmúlt órákban.
Makro / Külgazdaság Újabb háború érik Európában?
Káncz Csaba | 2022. október 12. 19:36
Erdogan elnök húsz éves pályafutása legnehezebb szakaszához érkezett, hiszen a jövő évi választás előtt az égbe törő inflációról kell elterelnie a figyelmet. Athén és Kairó most világos üzenetet küld Ankara provokatív lépésére válaszul. Káncz Csaba jegyzete.
Szubjektív A város, ami meghalt, mégis túlélte
Litván Dániel | 2022. szeptember 3. 06:19
Nem sok maradt az ókori Athénból, mégis több, mint egykori legyőzőjéből. És ez talán így is van jól. De akkor most bevált vagy nem vált be a népuralom első híres kísérlete? Világjáró rovatunk az egykor világhódító Athénból jelentkezik.
Makro / Külgazdaság 38 fős migránscsoportra bukkantak egy névtelen szigeten
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 16. 14:01
Egy 38 fős migránscsoportot, köztük egy erősen várandós nőt találtak egy apró, névtelen szigeten a török-görög határ mentén.
Makro / Külgazdaság "Ez kollektív bukás" – megint beszólt Brüsszelnek Janisz Varufakisz
Wéber Balázs | 2022. augusztus 7. 06:17
A rebellis görög ex-pénzügyminiszter eddig sem visszafogottságáról volt híres, és nemrég ismét erős mondatokkal rukkolt elő egy interjúban. Szerinte az uniós energiapolitika megbukott, helyette zöld energiaunióra lenne szükség. Úgy véli, Brüsszel értelmetlen döntéseket hoz a válságban, amiket sikerként ad el. A Helyreállítási Alap pedig szörnyű, mert úgyis csak kormányközeli oligarchák kapnak belőle.
Részvény / Deviza / Áru Ellephetik Görögországot a turisták, hallgatásba burkolózott a Mol
Eidenpenz József | 2022. május 5. 12:25
Európában emelkednek a tőzsdék, de az USA-ban már nem ennyire kedvezőek a kilátások. Hallgatásba burkolózik a Mol a finomítói árréseivel kapcsolatban. Mi jöhet a Fed szuperszerdája után? Jól indul a szezon Görögországban.
Makro / Külgazdaság Fizetni az orosz gázért, de miben? Újabb ország árulta el, mint tervez
Privátbankár.hu | 2022. április 28. 15:31
Görögország az orosz gázszállítások következő hónapban esedékes számláját az uniós szankciókba nem ütköző módon tervezi kifizetni.
Makro / Külgazdaság Merész húzásra készül a magyarok közkedvelt turistacélpontja
Elek Lenke | 2022. február 6. 11:37
A görög kormány néhány nappal ezelőtt bejelentette, hogy Rodosz lesz a következő helyszín a jövő fenntartható turizmusának demonstrálására, az úgynevezett „The Rhodes Co-Lab” nevű szervezetben, együttműködve a TUI utazási irodával. 
Makro / Külgazdaság Erdogan sötét árnya – megtáltosodott a görög hadiipar
Káncz Csaba | 2022. február 4. 15:27
A Törökországgal rendszeresen fellángoló válságok arra késztetik Görögországot, hogy modernizálja hadseregét és sorra kösse meg katonai megállapodásait az USA-val, Franciaországgal, Izraellel és az Emirátusokkal. A görög haderőreform már most megmutatkozik aktív erőkivetítésben Észak- Afrikában és az Arab-öbölben. Káncz Csaba jegyzete.
Részvény / Deviza / Áru Elon Musk lassan kitáraz, az omikron árnyékában oldalaznak a részvények és az olaj
Eidenpenz József | 2021. december 22. 11:49
Az európai tőzsdék nem mernek semerre sem menni, sok a kockázat. Budapesten a pluszok dominálnak, a forint azonban süllyed. Fontos adat érkezik az olajpiacról, de az emelkedés lehetősége itt is korlátozott. Fogy Elon Musk Tesla-csomagja, kiegyezett a Nikola.
Makro / Külgazdaság Klímakrízis-minisztériumot hozott létre Görögország a pusztító erdőtüzek miatt
MTI | 2021. szeptember 6. 13:23
Idén nyáron több mint ezer négyzetkilométernyi terület égett le az országban.
Makro / Külgazdaság Világ bankok nélkül – megint hallat magáról az újbalos görög ikon
Wéber Balázs | 2021. szeptember 2. 16:34
Jánisz Varufákisz különös világában nem léteznek tőzsdék és kereskedelmi bankok, a cégek a dolgozók tulajdonában vannak, és ők szabják meg a béreket is. A nonkonform ex-pénzügyminiszter politikai csillaga egyelőre leáldozott, így most a regényírásban próbálja ki magát. Pénzügyminiszternek lenni szerinte olyan volt, mint levinni este a szemetet, a kapitalizmus pedig mára tech-feudalizmussá alakult át.
Ingatlan Más európai országokban is felrobbant a lakások ára, de nekünk ez sovány vigasz
Mester Nándor | 2021. augusztus 20. 05:43
Kitartóan emelkednek a lakásárak a környező országokban. A reáljövedelem sok helyütt nőtt, a járvány miatt el nem költött pénz egy része a lakáspiacra áramlik, már csak az inflációs félelmek miatt is. 
Makro / Külgazdaság Eloltották az erdőtüzek java részét Görögországban
MTI | 2021. augusztus 13. 11:12
Szórványos tüzek azért még vannak. És hétvégén erős szél várható, ami ismét felszíthatja a lángokat.
Makro / Külgazdaság Parázsló Kelet-Mediterráneum: a NATO jövője a tét 
Káncz Csaba | 2021. február 16. 15:07
Görögország és Ciprus joggal várja el, hogy a NATO akkora figyelmet fordítson a kelet-mediterrán frontra, mint amilyet a Baltiak kapnak az északi fronton.  A NATO kohéziója és szolidaritása nagymértékben függ attól, hogy a védelmi szövetség hogyan rendezi ezt a kardinális kérdést.  Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Miért tussolta el a Nyugat az 1955-ös isztambuli pogromot?
Káncz Csaba | 2020. szeptember 13. 10:34
Jószerivel teljesen kitörlésre került a történelmi emlékezetből egy 65 évvel ezelőtti súlyos atrocitás Isztambulban, amelyet a török kormány készített elő. De miért hallgatott Washington, Párizs és London? Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság A görögök is szigorítanak, mert csúcson az új fertőzések száma
Wéber Balázs | 2020. augusztus 11. 09:51
Görögország is visszaállítja a korlátozó intézkedések egy részét, mivel minden korábbinál több új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak.    
Makro / Külgazdaság Még teszt sem kell: júniustól kitárja kapuit Görögország
Wéber Balázs | 2020. május 21. 08:57
Jövő hónap közepétől ismét várja a turistákat Görögország, hogy megmentse a gazdaságát. Globálisan a diagnosztizált fertőzöttek száma átlépte az ötmilliót. Nemzetközi összefoglalónk következik.
Makro / Külgazdaság Két uniós ország, amely eddig kifogott a koronavíruson
Wéber Balázs | 2020. április 29. 20:11
Szlovákia és Görögország gyorsan és szigorúan reagált a járvány kitörésére. Ez a stratégia abból a szempontból eredményes volt, hogy relatív alacsonyan tudták tartani a halálos áldozatok számát. 
Makro / Külgazdaság Tengeren már nem jöhetnek a menedékkérők Görögországba
Privátbankár.hu | 2020. március 7. 13:11
Legalábbis ezt állítja a török parti őrség. Erdogan pedig felülvizsgáltatná a 2016-os migrációs egyezményt.
Makro / Külgazdaság Mentőövet dobott Von der Leyen Görögországnak, újabb összecsapások a határon
Wéber Balázs | 2020. március 4. 10:44
Az Európai Bizottság elnöke Európa pajzsának nevezte Görögországot, és 700 millió euró segítséget ígért az országnak. Az újabb migrációs hullámnak már halálos áldozata is van, szerda éjjel pedig újabb összecsapások törtek ki a görög-török határon.
Makro / Külgazdaság NATO tagállamok egymás ellen - háborús készülődés a Mediterráneumban
Káncz Csaba | 2020. február 3. 09:05
Francia hadihajók indulnak a Kelet-Mediterráneumba, miközben az örmény elnök is megjelenik az egyiptomi hadikikötő megnyitó ünnepségén. A törökök elleni katonai készülődés közepette Ankara újra Berlin felé nyújtja ki a kezét. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Izzik a levegő, a törökök támogatásának 75 százalékát törölték
Privátbankár.hu | 2020. január 18. 17:09
Az EU drasztikusan csökkentette a Törökországnak nyújtott csatlakozás-előkészítő támogatást ebben az évben. Ez azonban az EU által Törökországnak a menekültügyi megállapodás alapján fizetett kifizetéseit nem érinti. Közben izzik a levegő Líbia körül, holnap nagy emberek ülnek le tárgyalni róla.
Makro / Külgazdaság Erdogan semmibe veszi a migrációs megállapodást – tüntetések Görögországban
Káncz Csaba | 2019. november 11. 09:40
Az EU Bizottság belső jelentése szerint az év eddig eltelt időszakában 37 százalékkal nőtt a Görögországba érkezett migránsok száma. Az új görög jobboldali kormány egyre ellenségesebb álláspontot vesz fel, az ország több pontján pedig tüntetésekkel tiltakoznak a muszlim migránsok letelepítése ellen. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Orbán titkos lépése a Balkánon – de Washington sem alszik
Káncz Csaba | 2019. október 8. 09:05
Az új amerikai katonai bázis Görögországban segíti Washingtont gyors műveletek végrehajtásához a Balkánon. Eközben Putyin elnök két regionális bizalmasa, Orbán és az amerikai szankciós listán lévő Milorad Dodik már másodszor találkoztak idén – mindkét alkalommal a magyar sajtó teljes kizárásával. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Országos sztrájk van ma Görögországban
Privátbankár.hu | 2019. október 2. 10:28
Az új kormány munkaügyi reformjai ellen tiltakoznak.
Makro / Külgazdaság Nem férnek el a görög szigeteken a menekültek
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 28. 16:06
A görög hatóságok szombaton illegális bevándorlók újabb nagy csoportját, mintegy 350 embert szállítottak el az Égei-tenger keleti medencéjében fekvő szigetek túlzsúfolt menekülttáboraiból a görög szárazföldre.
Makro / Külgazdaság Nagy ígéretek a görögöktől: valahogy meg kell győzni a hitelezőket?
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 8. 12:21
A gyorsabb gazdasági növekedés érdekében adócsökkentést, privatizációt, állami befektetéseket és a bürokrácia csökkentését ígérte Kiriakosz Micotakisz görög kormányfő egy szombat esti beszédében.
Vásárló Csoportosan Görögországba, egyénileg Horvátországba utazik a magyar
- | 2019. július 24. 07:42
Többnyire.
Makro / Külgazdaság Görög balsors: elbukott az évtized forradalma
Wéber Balázs | 2019. július 9. 06:10
A régi politikai elit kerülhet vissza a hatalomba Görögországban azáltal, hogy a jobbközép Új Demokrácia legyőzte a kormányzó Szirizát a vasárnapi választásokon. Az egykor radikálisan baloldali párt ugyanabba bukott bele, ami ellen ellenzékben még hangosan tiltakozott: a nemzetközi hitelezők által elvárt megszorító politikába. Kormányzásának ugyanakkor pozitívumai is voltak.
Makro / Külgazdaság Sorsdöntő szavazásra készülnek a görögök
Privátbankár.hu | 2019. január 14. 13:18
Csúnyán összekaptak a görög kormány koalíciós pártjai, a miniszterelnök széke is veszélyben.
Makro / Külgazdaság Ritka feszült látogatásra indul Angela Merkel
Privátbankár.hu | 2019. január 10. 07:33
Kétnapos hivatalos látogatást kezd Angela Merkel német kancellár ma Athénban.
Makro / Külgazdaság Megint a Balkánon feszült egymásnak a Nyugat és Oroszország - ki nyert?
Privátbankár.hu | 2018. október 13. 15:30
Macedónia egy régóta húzódó névvitát zárna le Görögországgal, hogy bejuthasson a NATO-ba és az EU-ba - csakhogy az oroszok ezt nem nézik tétlenül, magyar támogatással sikeresen kisiklatták az erről szóló népszavazást. A Nyugat mégis gratulált az eredményhez, ami megnyithatná az utat a szövetségekbe - de a dráma még csak most kezdődik. Külpolitikai szakértőnket, Káncz Csabát kérdeztük.
Makro / Külgazdaság Ma eldől, hogy mi lesz egy ország sorsa
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 30. 11:11
Hét órakor megnyíltak a szavazóhelyiségek, és megkezdődött az ország európai jövőjét jelentősen befolyásoló népszavazás Macedóniában.
Makro / Külgazdaság Merkel történelmi lehetőségről beszél, népszavazásra buzdít
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 8. 15:44
A német kancellár elmondta, mit gondol Macedónia névváltásáról, és hogy ez miért is fontos az ország számára.
Makro / Külgazdaság A műtét sikerült, a beteg kómában van – görög euró és török revansizmus
Káncz Csaba | 2018. augusztus 21. 06:06
Athén tegnaptól saját lábán áll pénzügyileg, de ez nem tölti el felhőtlen örömmel. Fiatal értelmisége kivándorolt, az olasz politikai válság pedig viharként jön fel a horizonton. Erdogan közben nyíltan revansista követeléseket tesz.
Makro / Külgazdaság Nagy nap lesz a mai a görögök életében, de…
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 20. 08:52
Görögország sikeresen befejezte az utolsó segélyprogramját, amelyben 2015 augusztusában állapodott meg a hitelezőkkel, hogy kikerüljön az adósságválságból - közölte hétfőre virradóra az euróövezeti állandó mentőalap (ESM). De még 2030-ban is óriási lesz az adósságuk.
Makro / Külgazdaság A nyugdíjat is kölcsönből fizetik a görögök
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 12. 12:50
Megjött a harmadik mentőcsomag utolsó részlete is.
Makro / Külgazdaság Kitört a pokol Görögországban - több tucatnyian meghaltak
Privátbankár.hu | 2018. július 24. 10:32
Óriási tűz pusztít Görögországban.
Makro / Külgazdaság Milliárdokat ad az EU a menekültválság miatt
Privátbankár.hu | 2018. július 2. 16:37
Komoly pénzeket kapnak a görögök és a spanyolok gyorssegély gyanánt.
Makro / Külgazdaság Iszonyatos pénzbe került, de este véget ért a 8 éve tartó válság
Privátbankár.hu | 2018. június 22. 07:40
Vége a harmadik segélyprogramnak, a görögök a vártnál is jobban teljesítettek - visszatérhetnek a piaci alapú finanszírozáshoz.
Makro / Külgazdaság A kormány rábólintott: új nevet kaphat egy ország
Privátbankár.hu | 2018. június 18. 14:01
Már "csak" a parlamentnek és a köztársasági elnöknek kell elfogadnia a javaslatot.
Makro / Külgazdaság Mélyütés Orbánnak – Nyugat fele indul a balkáni ország
Káncz Csaba | 2018. június 14. 14:32
A Nyugat és a szomszédos országok többsége ujjong, a macedón és a görög konzervatív ellenzék kapitulációról beszél az áttörés kapcsán. A magyar miniszterelnök balkáni darázsfészekbe lépett a videó-üzenetével és média-vásárlásaival.
Makro / Külgazdaság Új nevet kap egy ország a Balkánon
Privátbankár.hu | 2018. június 13. 16:30
Jugoszlávia felbomlása óta se szeri, se száma az új balkáni országoknak, de még mindig nincs nyugalom, mert Koszovót nem minden ország ismeri el, Macedónia nevét pedig Görögország nem hajlandó elfogadni. Most találtak egy nevet, ami jó a görögöknek is, és megszavaztatják róla a macedón népet.
Részvény / Deviza / Áru Megint vakon megy a szakadék felé a tőzsde, mint tíz éve?
Privátbankár.hu | 2018. június 5. 16:30
A tőzsdék egészen jól mentek az utóbbi napokban, mintha minden a legnagyobb rendben lenne, de valójában Olaszországban semmi sem oldódott meg. A problémahalmaz akkora, és olyan súlyos, hogy még nagyon sokáig rángathatja össze-vissza az árfolyamokat. Kiút egyelőre nem látszik, kérdés, mi lesz az ígéretekből.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG