2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Ennyit érnek a szankciók: meglepő helyről szerzik be a fontos gépeket az orosz fegyvergyárak. Szijjártó Péter úton van Ukrajnába. Háborús hírek.

  • Ma találkozik Kárpátalján Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter és Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter. A találkozón minden bizonnyal szóba kerül Ukrajna uniós tagsága, az Ukrajnának szánt, Magyarország által megvétózott 50 milliárd eurós uniós támogatás kérdése, valamint egy Orbán-Zelenszkij csúcstalálkozó lehetősége is.

  • Volodimir Zelenszij ukrán elnök a német ARD közszolgálati televíziónak adott vasárnapi interjújában a harmadik világháború kitörésének lehetőségéről is beszélt, kijelentve, hogy amennyiben Oroszország egy NATO-ország ellen hajtana végre támadást, az a világháború kezdetét jelentené. Azt is kifejtette, hogy Németország a Krím 2014-es orosz megszállása idején nem lépett fel elég határozottan Ukrajna mellett.

  • 40 millió dollárnyi, tüzérségi lövedékek vásárlására szánt pénz sikkasztottak el az ukrán védelmi minisztérium tisztviselői egy ukrán fegyvergyártó cég alkalmazottaival együttműködve, közölte az ukrán belbiztonsági szolgálat. Öt embert helyeztek vád alá, egyiküket pedig az ukrán határ átlépésének kísérlete közben tartóztatták fel.
  • Észtország 600 bunkert épít Oroszországgal közös határa mentén. Az építkezés a három balti állam által pénteken aláírt megállapodás keretében, a „balti védelmi vonal” létrehozásának keretében történik majd.
  • Görögország számos szovjet légvédelmi rendszerét adja át Ukrajnának, köztük S-300-as, Tor, Osa, illetve ZU-23-2 légvédelmi rendszereket.
  • Fontos szerepet játszanak tajvani gépek az orosz hadiipar működőképességének fenntartásában. Miután a szankciók miatt a német, japán és svájci szerszámgépgyártók elhagyták az orosz piacot, Oroszországnak más beszerzési forrás után kellett néznie a fegyverek és lőszerek apró, nagy precizitást igénylő fémalkatrészeinek megmunkálására alkalmas gépek terén. Az űrt a tajvani cégek töltötték be, miután kiderült, hogy a kínai gépek minősége nem felel meg a kívánalmaknak. Tajvan hivatalosan Ukrajna támogatójának számít, ám a gépeket a szankciók megkerülésével, harmadik országokon, például Törökországon keresztül szállítják Oroszországba.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Rossz hírt kapott a Szegeden építkező kínai autógyár
Privátbankár.hu | 2024. június 12. 13:16
Az Európai Bizottság vizsgálata szerint az akkumulátoros elektromos járműgyártás Kínában tisztességtelen támogatásban részesül, ami gazdasági kárral fenyegeti az Európai Unió elektromos járműgyártásban érdekelt vállalatait, valamint hátrányos lehet a kínai gyártmányok uniós importőreire, felhasználóira és fogyasztóira, ezért ideiglenes kiegyenlítő vámok bevezetését helyezte kilátásba - tájékoztatott az uniós bizottság szerdán.
Makro / Külgazdaság Le kell cserélni az árakat a magyar benzinkutakon
Privátbankár.hu | 2024. június 12. 12:03
A gázolaj átlagára péntektől 600 forint fölé kerül. 
Makro / Külgazdaság Sötét alagútba tart a német lokomotív
Privátbankár.hu | 2024. június 12. 11:27
A kelet-közép-európai régió gazdasága az a német iparhoz kapcsolódó beszállítói láncra épül, így idegesítő azt látni, hogy a rendszer központja olyan fordulóponthoz ért, amit mintha nem tudna kezelni. Legalábbis erre jutott egy friss elemzés. 
Makro / Külgazdaság Meglepetést okozott Kína
Privátbankár.hu | 2024. június 12. 10:34
A piaci várakozásokat alulmúlta a kínai infláció. 
Makro / Külgazdaság Az oroszok tudják, hogy elveszíthetik a háborút?
Privátbankár.hu | 2024. június 12. 07:22
Harkivot visszafogottabban lövik az oroszok, miután az ukrán sereg támadja az orosz területen lévő csapatokat. 
Makro / Külgazdaság Nagyon nagy a baj: nincs elég cement, tégla, üveg és beton Ukrajnában
Mester Nándor | 2024. június 11. 15:17
Az építőanyagokat előállító gyárak közül sokat lebombáztak az oroszok, az ukránok pedig nem tudják hitelesen felmérni, hogy mennyi anyag kell az infrastruktúra és az épületek újjáépítéséhez. Enélkül a nyugati kormányok és cégek nem fognak túl sok pénzt adni, miközben azért a vállalatok ugrásra készen várják, hogy béke legyen.
Makro / Külgazdaság Tizenharmadszor is átírta az alaptörvényt az Országgyűlés
Privátbankár.hu | 2024. június 11. 14:57
Szabályozni kellett, kinek nem adhat kegyelmet a jövőben a köztársasági elnök - de az uniós hitelfelvétel módjáról és a hadsereg bevetésének lehetőségéről is rendelkeztek.
Makro / Külgazdaság Irigykedve nézünk erre a cseh adatra
Privátbankár.hu | 2024. június 11. 10:59
Csehországban főként az élelmiszerárak mérséklődése miatt csökkent a pénzromlás mértéke májusban.
Makro / Külgazdaság Mi kell ahhoz, hogy jobban éljünk? Botos Katalint erről is kérdezzük a Klasszis Klubban
Privátbankár.hu | 2024. június 10. 16:22
A közgazdász, gazdaságtörténész, a rendszerváltás utáni első kormány, az Antall József vezette kabinet pénzügyi államtitkára, majd tárca nélküli minisztere, az Állami Bankfelügyelet 1992-1994 közötti elnöke június 19-én, szerdán délután fél 4-kor lesz a vendégünk. Az egyórás beszélgetésen szokás szerint nemcsak mi kérdezzük Botos Katalint, hanem Önök is, ehhez csak egy ingyenes regisztrációra van szükség.
Makro / Külgazdaság Elképesztő összefüggéssel próbálják bizonyítani a Fidesz-szavazóknak, hogy semmit nem veszítettek az EP-választásokon
Privátbankár.hu | 2024. június 10. 15:57
Kormánypárti elemzők azt hozták ki, hogy a Fidesz és a KDNP vasárnap elért eredménye ismét kétharmados parlamenti többséget eredményezett volna.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG