<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Baltikum
Makro / Külgazdaság Megroppant Kína befolyása térségünkben
Káncz Csaba | 2022. augusztus 26. 15:16
Kína stratégiai szövetsége Oroszországgal és az ukrajnai inváziót követő tétlensége tovább fokozta a Baltikumban már meglévő szkepticizmust Pekinggel kapcsolatban. A balti államok Kínához való viszonyának újragondolása kötelező feladat volt a nemzeti érdekeik szempontjából. Káncz Csaba jegyzete.
Közérdekű Orosz katonai repülők miatt riasztották a Gripeneket
Privátbankár.hu | 2019. május 14. 17:48
A brit királyi légierő vadászgépeivel együtt kapták a riasztást.
Makro / Külgazdaság Trump belerúg a NATO-ba: London és Varsó stratégia szövetséget kötnek
Káncz Csaba | 2018. június 25. 12:35
Trump az utóbbi hetekben visszatért választási kampányígéreteihez, a Kína-ellenes lépésektől egészen a Washington-Moszkva kapcsolat megerősítésének szándékáig. A NATO magasrangú hivatalnokainak már most rémálmai vannak a szervezet július 11-12-i csúcstalálkozójával kapcsolatban. A múlt héten újra Varsóba látogatott a brit diplomáciai és katonai vezetés, hogy megvitassa „a stratégiai külügyi-, védelmi- és biztonsági együttműködést” a két ország között, tekintve az „orosz agressziót”.
Makro / Külgazdaság Magyarország rosszabbul teljesít, mint Románia
Privátbankár.hu | 2018. március 8. 13:51
A magyar gazdaság jobban növekszik az EU átlagánál, ezt igazolja minden szám. De ez alma a körtével, vagy nehézsúlyú összehasonlítása a pehelysúlyúval. Nem növekedtünk jobban a volt szocialista országok többségénél, sőt többükhöz képest jelentősen lemaradtunk 2010 óta.
Makro / Külgazdaság Vajon Oroszország tényleg le akarja rohanni a balti államokat?
Izsó Márton | 2017. május 12. 20:20
A Baltikumból érkező hírek alapján időnként úgy érezhetjük, hogy visszatért a hidegháború kora: a NATO csapatokat küld, Lettország, Észtország és Litvánia folyamatosan növeli hadi kiadásait, amire válaszul Oroszország olyan rakétaarzenált telepít, amellyel egyébként akár Berlinig is el tudna lőni. Vajon okkal félnek a balti országok az orosz agressziótól? Káncz Csabát, külpolitikai szakértőnket kérdeztük.
Makro / Külgazdaság Mit csinálnak a tankok, amiket még Obama küldött az oroszok ellen?
Privátbankár.hu | 2017. január 16. 17:26
Ünnepélyes fogadtatásban részesült Lengyelországban az a mintegy 3500 amerikai katona, akik az Atlantic Resolve program keretében hadgyakorlatra érkeztek, de azután szétosztják majd őket különböző Kelet-Európai országok között. Az oroszok persze tiltakoznak, pedig az utóbbi években ők is csapatokat vontak össze és hadgyakorlatokat tartottak.
Makro / Külgazdaság Orosz megszállásra készül a NATO
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 6. 12:32
A NATO már egy esetleges orosz támadástól tart. Rengeteg katonát vezéreltek a balti államokba, most pedig hadgyakorlatot tartanak.
Makro / Külgazdaság Félelem Moszkvától: Svédország és a baltiak is fegyverkeznek
Káncz Csaba | 2015. március 26. 09:40
A Minszki Megállapodás ellenére a baltiak és a skandinávok ütemesen növelik védelmi képességeiket. Stockholm egy évtized után újra katonákat küld egy stratégiai jelentőségű szigetre. A Svéd Biztonsági Szolgálat szerint a stockholmi orosz követség diplomatáinak legalább harmada tényleges kém.
Makro / Külgazdaság Nem állnak le az oroszok? Megvan az újabb célpont Ukrajna után?
Káncz Csaba | 2015. február 27. 08:30
Az amerikaiak és az oroszok nukleáris ütközőpontjává lett a Baltikum, ahol rendszeressé vált a kardcsörtetés. A NATO európai szövetséges erőinek főparancsnoka szerint az „orosz agresszió” Ukrajnán túlterjeszkedve elérheti Moldovát is, ahol Moszkva információs kampánya már zajlik.
Makro / Külgazdaság Ukrajna nem Oroszország, hanem önmaga áldozata?
Privátbankár.hu | 2015. február 18. 09:30
Minél erősebb egy államhatalom, annál gyengébb és főként sebezhetőbb az általa vezetett ország – állapítja meg az Alapblognak adott interjújában kutatásai eredményeként Thomas Grennes professzor. Ennek áldozata Ukrajna is. A balti államok a példái annak, hogy a korrupciót a volt szocialista országokban is fel lehet számolni.
Vásárló Kiskereskedelem: az orosz piac berobban, a magyar befullad?
Privátbankár.hu | 2013. április 29. 11:01
Egyre jobban szakadnak el egymást a különböző régiók Európában. A válság miatt ugyanis jelentős különbségek alakultak ki abban, hogy az egyes országokban mennyi pénzt tudnak elkölteni az emberek. Oroszország robbanás előtt áll.
Makro / Külgazdaság Litvánia menetel az eurózóna felé, még a Fitch is felminősítette
Privátbankár.hu | 2013. április 6. 13:09
Javította Litvánia államadós-osztályzatait a Fitch Ratings, a litván gazdaság "meglepően jó" teljesítményével és a maastrichti feltételrendszer teljesítésében elért haladással indokolva a döntést.
Makro / Külgazdaság Már szinte biztos: újra recesszióban az eurózóna, száguld a balti térség
Privátbankár.hu | 2012. december 6. 14:15
Az Európai Unió 27 tagállamának hazai összterméke (GDP) 0,1 százalékkal nőtt, ezen belül az euróövezet 17 tagországában 0,1 százalékkal csökkent a harmadik negyedévben az előző negyedévhez képest - közölte második becslését csütörtökön az Eurostat, az unió statisztikai hivatala.
Pénzügyi szektor A Baltikum lehet a jó példa a régiónknak (Saxo-elemzés)
Privátbankár.hu | 2012. április 2. 14:25
Példaértékűnek tartja a balti államok pénzügyi rendszerét a kelet-közép európai régió számára a Saxo Bank elemzője. Tanulmánya szerint a Baltikumban sikeresek voltak a reformok és hiteles volt a pénzügyi rendszer szabályozása. A kulcskérdés az lesz, hogy mennyire szűkül be a hitelezés a válság miatt.
KKV Orosz atomerőmű építésébe száll be a Ganz
Privátbankár.hu | 2012. február 3. 16:04
A Ganz Engineering és Energetikai Gépgyártó Kft. beszállító lehet az orosz Kalinyingrád megyében épülő baltikumi atomerőmű kivitelezésében miután az egyik tulajdonosa, az orosz Atomenergomas és a francia Alstom cég vegyesvállalata 875 millió eurós megaüzletet kötött. Géptermi berendezéseket szállítanak majd a készülő erőmű építéséhez.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG