1p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Jövőre a kormány 154 milliárd forintot akar elkölteni a közmunkaprogramra, a minimálbérrel együtt a munkások bére is emelkedhet. A közmunkásokat az ócsai devizahiteles-lakópark építésébe is bevonják, ami egyelőre nem áll túl fényesen, mégis azt ígérik, az év végéig elkészül - bár volt már szó márciusi és augusztusi beköltözésről is.

Még az idén kész lesz a devizahiteles lakópark?

A bajbajutott devizahitelesek számára tervezett ócsai lakópark még az idén megvalósul – mondta a Magyar Hírlapnak Lőrincz Leó. A Belügyminisztérium főosztályvezetője közölte: a projektben vélhetően közfoglalkoztatottak is munkához jutnak.

Eredetileg márciusban adták volna át az otthonukat elveszítő devizahiteleseket befogadó lakónegyedet. A beruházást felügyelő Belügyminisztérium márciusban még azt a tájékoztatást adta: legkorábban a nyár végén költözhetnek be az első lakók, az infrastruktúra teljes kiépítése az év égére várható. A nyárból gyakorlatilag egy nap van hátra, beköltözésről viszont só sincs - a Népszabadság augusztus 24-i körképe szerint gyakorlatilag egy kapavágás sem történt a területen.

A kormány tavaly augusztusban nyilvánította nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé a szociális családiház-építési program keretében Ócsa területén megvalósuló építési beruházással összefüggő közigazgatási hatósági ügyeket. Bár a házak még sehol sincsenek, azt már lehet tudni, mennyi lesz a bérleti díj, illetve a terveket is nyilvánosságra hozta a kormány.

További nagy beruházások „nincsenek a láthatáron”, így nem várható, hogy az érintetteket az otthonuktól száz-százötven kilométerre vigyék el dolgozni a közmunkaprogram keretében. Fontos elv, hogy mindenki a lakóhelyéhez közeli programban vehessen részt – mondta Lőrincz.

Több pénzt kapnak majd a közmunkások

A Magyar Hírlap csütörtöki számában megjelent cikk emlékeztet, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a közelmúltban tartott kőszegi Tranzit fesztiválon kifejtette, a "kormánynak a közmunkatervet végig kell vinnie".

A közfoglalkoztatottak bére a jövőben is emelkedhet, ha a parlament növeli a piaci szférára érvényes minimálbért - mondta a lapnak a főosztályvezető.

A jövő évi költségvetés aktuális változata szerint a kormányzat az ideinél is több, 154 milliárd forintot szánna a programra. Lőrincz Leó úgy fogalmazott, a legfrissebb adatok szerint január óta több mint kétszázezer fő élt a lehetőséggel.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Karrier Meghalt Jacob Rotschild
Privátbankár.hu | 2024. február 26. 16:32
Elhunyt Lord Jacob Rotschild brit nagybefektető, a Rothschild bankárdinasztia tagja. Halálát hétfőn jelentette be a család.
Karrier Munkatársakat keresünk!
Privátbankár.hu | 2023. december 1. 13:50
Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk!
Karrier Orbán Viktor már csak a harmadik: hátrébb csúszott egy fontos listán
Privátbankár.hu | 2023. november 29. 18:13
A Politico idén is rangsorolta Európa legmeghatározóbb embereit.
Karrier Lesújtó véleménnyel vannak a főnökök a beosztottakról, de a másik oldalnak is van véleménye
Privátbankár.hu | 2023. november 16. 19:04
Egészen másként látják a munkahelyi képzéseket a beosztottak és a vezetők egy új amerikai felmérés szerint. Az előbbiek elvárják a munkahelyüktől, hogy ezekkel támogassa a karrierjüket, miközben az utóbbiak legyintenek a dologra.
Karrier Nincs még minden veszve az MSZP szerint
Privátbankár.hu | 2023. október 31. 16:01
Meghatározó erő akar maradni egy kormányváltás idején is a jelentősen meggyengült MSZP. Komjáthi Imrét, a párt társelnökét erről is kérdeztük az ATV napi adásában, fontos munkaerőpiaci és társadalmi kérdések mellett.
Karrier Megvan a Világbank új elnöke
Privátbankár.hu | 2023. május 3. 19:57
A Mastercard egykori vezérigazgatóját, Ajay Bangát választották a Világbank új elnökévé szerdán - közölte a washingtoni székhelyű pénzintézet.
Karrier Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!
Privátbankár.hu | 2023. április 18. 10:18
A Klasszis Lapcsoport (Privátbankár.hu, Mfor.hu, Piac&Profit, Turizmus Online) Professzionális online Sales és Marketing vezetőt keres. Várjuk jelentkezésedet!
Karrier Milliárdos perben hallgatják ki a világ egyik legismertebb médiamágnását
Privátbankár.hu | 2023. január 19. 14:30
 A Fox tévécsatornákat tulajdonló Fox Corp. elnöke, Rupert Murdoch mehet a bíróságra.
Karrier Megvan a reptéri káosz első áldozata
Szakonyi Péter | 2022. szeptember 17. 14:44
Lemondott posztjáról a Schiphol vezérigazgatója, Európa legnagyobb légikikötőjének első embere az immár állandósult reptéri káosz miatt adta be felmondását. Amszterdam mellett London, Frankfurt és Párizs repterei is kaotikus helyzetben voltak a nyári csúcs alatt.
Karrier Óriási veszteség: román színekben folytatja Magyarország egyik legjobb sportolója
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 4. 18:58
A sakkozó Rapport Richárd román színekben folytatja pályafutását - ezt a román szövetség jelentette be vasárnap.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG