<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p
Idén tovább romlik a munkapiaci helyzet az eurózónában, 20 millión tetőzhet a munkanélküliség, melynek 40%-át most is két ország állástalanai adják.

A munkanélküliség 2012 utolsó negyedévében ismét növekedett Spanyolországban, a Nemzeti Statisztikai Intézet (INE) legfrissebb adatai szerint 187 300 fővel emelkedett a munkanélküliek tábora, összesen így 5 965 400 fő, vagyis csaknem 6 milliós spanyol tengődik munka nélkül. Egy év alatt Spanyolországban 691 700 ember vesztette el a munkáját. Ez azt jelenti, hogy a spanyol munkanélküliségi ráta történelmi csúcsra, 26%-ra emelkedett tavaly év végén, ez több mint 3%-kal haladja meg a 2011 év végi adatot. A válság kitörése óta először csökkent a közszférában foglalkoztatottak száma, 5,5%-kal, vagyis közel 200 ezer fővel (2011-hez képest).Bezzeg az építőipar

 

A magyaroknak így is vonzó Ibéria
Hiába a gazdasági válság és a megszorítások, valamint az Európa-bajnok munkanélküliségi ráta, a magyarok körében Spanyolország továbbra is vonzó célpont, egyre többen költöznek ki. Részletek egy korábbi összeállításunkban >>>

Spanyolországban 6 éve folyamatosan nő a munkanélküliség, a válság kitörése előtti szinthez képest 4,1 millió fővel nőtt az állástalanok száma. A tavalyi évben az aktív korúak száma is csökkent, nagyjából 160 ezer fővel, így 23 millió alá csökkent a munkára fogható spanyolok száma. A spanyol munkanélküliek több mint 46%-a tartósan munka nélkül maradt, nagyjából felük fiatal. Érdekes, hogy az összes nemzetgazdasági ágban nőtt a munkanélküliség a félszigeten, egyetlen kivétel akad csupán az építőipar. A szektor, ahonnan a spanyol krízis "csendben" kiindult 2007 végén, majd' egy évvel a Lehmann Brothers csődje előtt.

Beérték a görögöket, idén még rosszabb lesz a helyzet az eurózónában

A spanyol munkanélküliségi ráta ezzel "beérte" a görögöt, a helléneknél december végi adatok szerint a munkaképes lakosság 26%-a nem dolgozott, ami 1,3 millió munkanélkülit jelent. Görögországban egy év alatt 38%-kal nőtt az állástalanok száma. Az Eurostat adatai szerint tavaly decemberben 1999 - tehát értelemszerűen a mérések kezdete óta - óta a legmagasabb munkanélküliséget mértékét az eurózónában: 11,7%-ot. Ez 18,7 millió állástalant jelent az eurót használó országokban, 40%-uk pedig két országból kerül ki: Spanyol- illetve Görögországból. Az Ersnt&Young tavaly év végi prognózisa szerint idén tovább súlyosbodik a helyzet, 20 millióra nőhet a munkanélküliek száma az euróövezetben.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Karrier Milyen a munkaerő, ha kölcsönzött? - Aki akar, tud dolgozni
Elek Lenke | 2022. június 15. 15:54
Ma, amikor szinte minden ágazat munkaerőhiánytól szenved, a vendéglátástól a festő-mázolókig és az asztalosokig, és a betanított munkás ugyanúgy hiánycikk, mint a szakmunkás, felmerül a kérdés, beválik-e, mint módszer, a munkaerőkölcsönzés és ha igen, mi a siker titka? Jelenleg közel 200 ezer ember tartozik ebbe a körbe Magyarországon.
Karrier Új vezérigazgató az Invitech élén
Privátbankár.hu | 2022. május 26. 18:10
Az Invitechet három éve irányító Gerald Grace július 1-vel leköszön a vállalat éléről. 
Karrier A milliárdos ranglista teteje: ők a leggazdagabbak Nagy-Britanniában
Privátbankár.hu | 2022. május 20. 15:22
Újabb rekordra emelkedett a Nagy-Britanniában élő milliárdosok száma és vagyona, bár néhány orosz nagybefektető vagyoni helyzetét erőteljesen kikezdték az Ukrajna elleni orosz invázió miatt elrendelt szankciók.
Karrier Az Airbnb-nél nem kell bemenni az irodába. De még a városba, vagy az országba se!
Bendl Vera | 2022. április 30. 15:55
Az Airbnb támogatja, hogy dolgozói ott végezzék a munkájukat, ahol akarják. Mondjuk a tengerparton például egy távoli országban. 
Karrier Bővíti tanácsadó testületét a 4iG
Privátbankár.hu | 2022. április 22. 15:37
Armin Papperger és Sunil Sabharwal csatlakoznak a vállalatcsoport tanácsadóihoz.
Karrier Hogyan őrizzük meg a reményt, amikor úgy tűnik, hogy minden borzalmas?
Kollár Dóra | 2022. március 20. 12:04
A remény kulcsfontosságú szerepet játszik az egyén fejlődésében, azonban ez a rendkívül fontos tényező a járvány előtt időszakban csak elhanyagolható szerepet kapott. Amikor a világon minden a feje tetejére állt, sokszor úgy tűnhet, hogy aki mer reménykedni, arra bármelyik sarkon ott leselkedhet a következő csalódás, holott ez nem így van. Ami pedig még fontosabb: a remény elengedhetetlen az elégedettségünkhöz, motiváltságunkhoz, egészségünkhöz és teljesítményünkhöz.
Karrier "Tanárnak lenni egzisztenciálisan az öngyilkosságot közelíti" – A hét videója
Bíró Vilma - Izsó Márton Artúr | 2022. március 18. 16:31
Nem csak bérprobléma, hanem strukturális probléma van az oktatásban, és legjobban a diákok látják, hogy baj van. 
Karrier 5 kérdés, amelyet minden főnöknek meg kell kérdeznie, mielőtt túl késő
Kollár Dóra | 2022. február 20. 15:21
Abban a világban, ahol továbbra is nagyon sokan döntenek a felmondás mellett, gyakran felmerül a kérdés: mégis hogyan lehetne mindezt megelőzni? Ez lehet az egyik válasz.
Karrier Sztrájkolnának a mozdonyvezetők – a MÁV szerint jogszerűtlenül
Privátbankár.hu | 2022. február 2. 18:49
Március tizedikére hirdettek munkabeszüntetést. 
Karrier Több mint 400 új munkahelyet hozott létre a Lidl Magyarországon
Privátbankár.hu | 2022. január 28. 10:22
A Lidl 36 milliárd forintos projekt keretében nyitott új logisztikai központot Ecseren, a Budapesten és környékén lévő áruházai kiszolgálására.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG