<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

KKV
Áprilisban is több autót adtak el, mint korábban, és talán idén ki is juthat a gödörből a hazai autópiac. A legtöbb autót még mindig a cégek veszik, de idén már a magánszemélyek is több autót vehetnek.

Áprilisban 4623 új személygépkocsi került forgalomba, 7,8 százalékkal több mint tavaly, közölte a DataHouse autópiaci adatszolgáltató adataira hivatkozva a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE). Az év első négy hónapjában 17 180 új autót helyeztek forgalomba, 6 százalékkal kevesebbet, mint az előző év azonos időszakában. Hasonló számokat közölt csütörtökön a JATO Dynamics is.

Az MGE azt várja, hogy éves összehasonlításban folyamatosan mérséklődik majd az elmaradás és várhatóan az év második felére meg fog valósulni az előre jelzett kismértékű növekedés.

Még mindig a cégek veszik az új autókat

Az értékesítésben a továbbra is jelentős arányt képviselő céges vásárlások számottevő mennyiségi bővülése ugyanakkor nem várható, de kismértékű növekedésre itt is lehet számítani.

Idén a magánszemélyek lassú visszatérése mozdíthat a piacon, amelyhez a gépjármű-finanszírozás élénkülése is szükséges az egyesület szerint. Hozzátették: a szakma szolgáltatási színvonalának fennmaradásához legalább havi 7000 új személyautót kellene forgalomba helyezni.

Áprilisban 724 kis haszonjárművet helyeztek forgalomba, ez árnyaltnyi növekedés 2012 azonos időszakához képest, január-áprilisban pedig 3003 ilyen jármű került forgalomba, 15 százalékkal kevesebb mint egy évvel korábban.

A teherautók és a motorok jól fogytak

A nagy haszonjárművek piacán emelkedést vár az MGE 2013 végére az első negyedévi többlet alapján, és úgy véli, hogy a nagy haszonjármű piacot továbbra is a nemzetközi fuvarozásban működő vállalatok gépjárműcseréje, illetve flottáik bővülése húzza majd. Áprilisban 409 nagy haszonjárművet helyeztek forgalomba, ami 17 százalékos növekedés. Az első négy hónapban ennek csaknem kétszeresével, 30 százalékkal emelkedett ebben a szegmensben a forgalomba helyezett járművek száma.

Áprilisban 285 motorkerékpárt helyeztek forgalomba, 8,4 százalékkal többet mint egy éve, és január-áprilisban is 5,4 százalékos emelkedést regisztráltak éves összehasonlításban. Az MGE ugyanakkor megjegyzi, hogy a motorkerékpár piacot érinti legsúlyosabban az értékesítési válság.

A számok eltérnek, a trend ugyanaz

A JATO Dynamic összesítése szerint 2013 áprilisában összesen 6652 darab új személygépkocsi, valamint 730 darab 3,5 tonna összsúlyt nem meghaladó kishaszongépjármű került forgalomba. Az év első négy hónapjában összesen 17 284 új személyautó és 2997 új kishaszongépjármű került a magyar utakra.

A személygépjárműveknél ez a forgalomba helyezési mennyiség a tavaly áprilisi számoknál 8 százalékkal magasabb. Az első négy hónap összesítésében 6 százalékkal kevesebb autó került forgalomba, mint a megelőző év azonos időszakában. A kis haszongépjárművek esetén az előző év áprilisi eredményeihez képest nem történt változás, az első négy hónapot figyelembe véve a számok 16 százalékkal alacsonyabbak.

Áprilisban a legsikeresebb autómárka (személyautó és összes haszongépjármű) a Ford volt, 608 darabbal, s a 2013-as évben április hónappal bezárólag is a Ford került ki győztesen 2261 darabos forgalomba helyezéssel, amellyel a hazai piac 13 százalékát sikerült lefednie a márkának.

A rovat támogatója a 4iG

KKV Egyre több kkv fedezi fel a TikTok előnyeit
PR | 2023. január 5. 11:19
A 2011-ben alapított TikTok töretlen népszerűségnek örvend elsősorban a fiatalok és a pályakezdők körében, amit egyre több cég ismer fel és fordít a maga javára. A felhasználók elsősorban a szórakozás miatt nyitják meg naponta többször is a TikTokot, de nyitottak a minőségi, márkaépítő jellegű tartalmakra is, ezért a kis- és középvállalkozások, valamint a multinacionális cégek egyaránt profitálhatnak a friss, reklámzajmentes felület aktív használatából. Szakértővel elemeztük a különböző kommunikációs trendeket.
KKV Elmentek a magyar cégek kedve az innovációtól?
Privátbankár.hu | 2022. december 19. 16:22
A magyar vállalatok az utóbbi hónapokban alaposan visszafogták innovációs elképzeléseiket. A K&H innovációs index enyhe visszaesést mutat.
KKV K&H-felmérés: az árfolyamingadozás a kkv-szektor harmadát hátráltatja
Privátbankár.hu | 2022. december 9. 12:13
A K&H mikro-, kis- és középvállalkozásokat körében végzett kutatása igazolja, az árfolyamok ingadozása, a szakemberhiány, az infláció és az anyaghiány nagyobb kihívást jelent, mint a koronavírus-járvány.
KKV Be vannak rezelve a vállalkozások attól, hogy a kormány újabb megszorító intézkedéseket hoz
Privátbankár.hu | 2022. november 21. 06:34
Ez is kiderül a több mint 160 ezres vállalkozói felhasználó bázissal rendelkező Billingo online számlázó kutatásából. 
KKV Egyre jobban látszik, mennyire aggasztja a cégeket a dráguló energia
Privátbankár.hu | 2022. október 12. 15:20
Romlik a német cégek hangulata, elég egyértelműen.
KKV Még idén véget ér a háború? A magyar családi cégek erre számítanak
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 15. 11:38
Úgy tűnik, a hazai családi vállalatok ellenállóbbak az orosz-ukrán háborúval szemben, mint a hagyományos cégek, ugyanis jelentős részük számol árbevétel-növekedéssel.
KKV A szakemberek hiánya és az árfolyamok ingadozása a kkv-k egyre nagyobb problémája
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 14. 12:26
Egyre nagyobb problémát okoz az árfolyamváltozás a hazai vállalkozásoknak – derül ki a K&H kkv bizalmi index második negyedéves eredményéből. A szakemberhiány után a gyengülő forint akadályozza leginkább a cégeket, de az alapanyaghiány és a költségek növekedése is komoly kihívás elé állítja őket.
KKV Egyre több magyar cégnek okoz nehézséget az, hogy időben fizessen
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 29. 17:08
Romlik a fizetési fegyelem Magyarországon.
KKV Még van a piacon egy százalékos kamatra is igényelhető hitel
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 29. 10:14
Az állam által támogatott konstrukcióért a mai naptól folyamodhatnak hazai mikro- és kisvállalkozások.
KKV Nyugtalanok a cégek: jön a végrehajtási hullám a válság miatt?
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 25. 14:42
A gazdasági válság miatt egyre több vállalat tart attól, hogy a késő fizetések miatt veszélybe kerül a működésük. Európában a legtöbb cég jogi végrehajtásokkal küzdene a kintlévőségek ellen, ám az ilyen eljárások költségesek, hosszadalmasok és az eredményük is bizonytalan.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG