<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van élet az orosz gázon és olajon túl? Tényleg lehetetlen teljesen elszakadni Moszkvától? Elzárhatja Putyin a gázcsapot?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Holoda Attila energetikai szakértővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. május 26. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

KKV
Az ÉVOSZ is megszólalt: a pályázatok minden szabálynak megfeleltek. Az EB mégis vizsgálódik.

Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) álláspontja szerint mind az Európai Unió, mind pedig a magyar közbeszerzési szabályoknak megfeleltek az építési, és ezen belül az útépítési tenderek is az elmúlt hét évben.


Az ÉVOSZ az MTI-hez eljuttatott közleményében arra reagált, hogy az Európai Bizottság 2007-ig visszamenőleg vizsgálja a magyar útépítéseket. A szóban forgó útépítési, felújítási munkák európai uniós támogatást kaptak, a 2007-2013 közötti létesítmények megvalósulásának ellenőrzése Brüsszel kötelező feladata.

Az ÉVOSZ úgy tudja, hogy egy külföldi székhelyű útépítő cég az Európai Bizottsághoz fordult a magyar közbeszerzésekkel kapcsolatban, és a kiírás megfogalmazását kifogásolta, miszerint az ajánlattevőnek a megvalósítandó projekt közelében saját aszfaltkeverő üzemmel is rendelkeznie kell. Hozzáteszik azt is: szakmai körökben teljesen egyértelmű elvárás az aszfaltkeverő üzem közelsége, miután a bedolgozandó aszfaltnak előírt hőmérsékletűnek kell lennie, amely a szállítás során sem veszítheti el a bedolgozhatóságát. Magyarországon kétszer annyi aszfaltkeverő kapacitás áll rendelkezésre - jó területi elosztásban -, mint amennyire a vizsgált létesítmények elkészítéséhez szükség volt - írták.

Az ÉVOSZ állásfoglalásában rámutat: az uniós közbeszerzési irányelvek - és ehhez igazodva a hazai jogszabályok - csak az olyan feltételek megkövetelését tiltják, amelyek diszkriminatívak. Amelyik cégnek nincs keverőtelepe, az konzorciumba szerveződve tehet ajánlatot, vagy mobil keverőtelepet létesíthet a projekt közelében.

A közleményben kiemelik: európai gyakorlat a cégek közös, konzorciális ajánlatadása, mivel nagy értékű eszközök szükségesek az infrastrukturális beruházásokhoz. Az ÉVOSZ véleménye szerint a Brüsszelben panaszt tevő cégnek szintén volt lehetősége az elvárt feltétel teljesítésére.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

KKV Akik sokra vitték – cégvezetés és Cégépítők
Privátbankár.hu | 2022. május 18. 12:01
Interjúsorozatunk harmadik, befejező részében Egerszegi Krisztiánnal, a MiniCRM cégvezetőjével a MiniCRM rendszerének használatáról és a Cégépítők podcast legnagyobb tapasztalatairól beszélgettünk.
KKV A kolléga a belső ügyfél – világklasszis HR-részleg egy jó rendszerrel
Privátbankár.hu | 2022. május 3. 14:05
Egyedül nem megy – hogyan segíthet egy jó rendszermegoldás abban, hogy a cégem megtartsa a kollégákat? Interjúsorozatunk második részében erről beszélgettünk Egerszegi Krisztiánnal, a MiniCRM cégvezetőjével.
KKV Több százmilliós adócsalást buktatott le a NAV
Privátbankár.hu | 2022. április 26. 08:42
Gumiabroncs-kereskedelemmel foglalkozó, a költségvetésnek mintegy 400 milliós kárt okozó bűnbandát iktatott ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.
KKV Hogyan kezelhető az infláció a cégben?
Privátbankár.hu | 2022. április 19. 14:06
Interjúsorozatunk első részében arról beszélgettünk Egerszegi Krisztiánnal, a MiniCRM cégvezetőjével, hogy mihez kezdjenek azok a cégek, amelyek sikeresen akarják kezelni  az inflációs nyomást. 
KKV Varga Mihály milliárdos támogatásokra figyelmeztette a cégeket
Privátbankár.hu | 2022. április 8. 10:11
A tárcavezető közösségi oldalára posztolt az energiahatékonysági támogatásokról.
KKV Egy nap van már csak a kamarai tagdíj határidejéből
Privátbankár.hu | 2022. március 30. 10:40
Március 31-ig kell megfizetni a tagdíjat. Nagy változás a korábbi évekhez képest, hogy ezúttal a Tiborcz István érdekeltségébe tartozó banknál vezetett számlára kell küldeni a pénzt.
KKV Mit tegyenek azok, akiket kihagytak a kamatstopból?
Csabai Károly | 2022. március 15. 12:16
A gyorsuló infláció miatt tavaly november óta drasztikusan emelkednek a kamatok. Utánajártunk, hogy ebben a helyzetben milyen ajánlatokkal várják a cégeket a bankok, milyen kedvezményes és milyen piaci kamatozású forrásokat kínálnak, milyen célra és kinek. S megnéztük azt is, mit tehet az a kis- és középvállalkozás (kkv), amely a kamatemelkedések miatt nehéz helyzetbe került, illetve kerülhet.
KKV Megnyitották a pénzcsapot: közel 100 milliárd forintot akasztottak le a magyar cégek
Privátbankár.hu | 2022. február 14. 10:02
Lassan már 98 milliárd forintnyi gyorskölcsön jutott a cégeknek.
KKV Holnap lejár egy fontos határidő – több céget is érinthet
Privátbankár.hu | 2022. január 30. 17:53
Ha az érintettek nem kapnak észbe, akkor könnyen bírság lehet a történet vége.
KKV A vállalatokat is elérte az infláció
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 10:19
Bár a nagyvállalatok jellemzően már beépítették áraikba a pénzromlás hatását, a cégek több mint felének okoz nehézséget a magas infláció. A K&H nagyvállalati növekedési index szerint a szektorok közül magasan a mezőgazdasági cégeknek jelenti a legnagyobb kihívást az áremelkedés.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG