<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén - nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2022 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

KKV
Elképesztően látványos QR-kódos appot fejlesztett a Quargo, a volt Telekom-vezér alapja üzleti angyalként a cég mellé állt.

A Day One Capital kockázatitőke-alap a népszerű QR-kódokat az ún. „kiterjesztett valóság” (Augmented Reality) technológiával megreformáló Quargo startup céget választotta második befektetésének. A 10 plusz 40 millió forintos befektetés a napokban indult telefonos és táblagépes alkalmazás nemzetközi értékesítését hivatott támogatni. A kifejezetten korai fázisú, induló vállalkozásokra fókuszáló Day One Capital idén tervezi lezárni első, 400 millió forintos alapjának kihelyezéseit.

A Day One Capital 10 millió forint tőkével indította útjára a hazai tulajdonban lévő Quargo Kft-t, amely számára további 40 millió forintra szóló kizárólagos finanszírozási opciót is biztosít Magyarország első angyal-befektetői kockázati tőkealapja. A cég által kifejlesztett Quargo-kód egy olyan újfajta, modern technológián alapuló mobilkódot takar, amely segítségével keverhetjük a valóságot a képzelettel, és ezt meg is örökíthetjük egy fotón. Az alábbi videó mutatja, hogy miről is van szó pontosan.

Üzleti angyalok
A Day One Capital 2011 októberében indította első, 400 millió forintos magvető alapját. A Quargo Kft. és a korábban bejelentett Flan-Technologies Kft. mellett még két másik befektetést is előkészített a Straub Elek, Simó György, Molnár András és Kákosy Csaba nevével fémjelzett alapkezelő, melyeket várhatóan az idei év első felében fognak bejelenteni. Az alapkezelő terveinek megfelelően eddig a rendelkezésére álló tőke közel felét helyezte ki és háromnegyedére köteleződött el. A kifejezetten korai fázisú, induló vállalkozásokra fókuszáló Day One Capital idén tervezi lezárni első alapjának kihelyezéseit.

Az alkalmazás működésének lényege, hogy a valós térben – például matrica formájában – elhelyezett QR-kódot a mobiltelefon vagy táblagép képernyőjén a hozzá kapcsolt tartalomra cseréli. Az így létrehozott kiterjesztett valóságot azután meg is örökíthetjük, sőt lehetőség nyílik arra is, hogy kedvenc képünket a kód beolvasása után mások is felhasználhassák további fotók készítésekor. A Quargo célja, hogy az iPhone és iPad alkalmazással a nagyközönséghez is eljusson ez a virtuális technológia, amely jelenleg kizárólag az erre szakosodott reklámügynökségek számára elérhető.
A hétköznapi felhasználók számára az alkalmazás letöltése és a saját tartalom készítése is teljesen ingyenes. Készül azonban egy kizárólag üzleti verzió is, amely rendezvényeken, promóciók alkalmával ad lehetőséget a helyszínen látványos fotók készítésére, reklámüzenetek eljuttatására és adatbázis építésére is.

A Quargo csapata meggyőzött bennünket arról, hogy érdemes a vállalkozásba fektetni, mert rengeteg kreatív energiát, munkabírást és a fejlesztés iránti abszolút elkötelezettséget láttuk bennük. A termékben elsősorban a nemzetközi értékesítés lehetőségét és egy valóban újszerű élmény ígéretét látjuk – mondta el Kákosy Csaba, a Day One Capital vezérigazgatója, aki szerint elsősorban Ázsiában és Amerikában lehet tere a Quargo növekedésének.

Az induló vállalatot Csillag Tamás, a hazai reklámiparban veteránnak számító art director és Dudás László értékesítési vezető mellett egy tapasztalt fejlesztőcsapat támogatja. Szakmai tapasztalatuk elsősorban a már említett „Augmented Reality" technológiához kapcsolódik, amivel Magyarországon az elsők között kezdtek el foglalkozni.

A rovat támogatója a 4iG

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

KKV Még idén véget ér a háború? A magyar családi cégek erre számítanak
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 15. 11:38
Úgy tűnik, a hazai családi vállalatok ellenállóbbak az orosz-ukrán háborúval szemben, mint a hagyományos cégek, ugyanis jelentős részük számol árbevétel-növekedéssel.
KKV A szakemberek hiánya és az árfolyamok ingadozása a kkv-k egyre nagyobb problémája
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 14. 12:26
Egyre nagyobb problémát okoz az árfolyamváltozás a hazai vállalkozásoknak – derül ki a K&H kkv bizalmi index második negyedéves eredményéből. A szakemberhiány után a gyengülő forint akadályozza leginkább a cégeket, de az alapanyaghiány és a költségek növekedése is komoly kihívás elé állítja őket.
KKV Egyre több magyar cégnek okoz nehézséget az, hogy időben fizessen
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 29. 17:08
Romlik a fizetési fegyelem Magyarországon.
KKV Még van a piacon egy százalékos kamatra is igényelhető hitel
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 29. 10:14
Az állam által támogatott konstrukcióért a mai naptól folyamodhatnak hazai mikro- és kisvállalkozások.
KKV Nyugtalanok a cégek: jön a végrehajtási hullám a válság miatt?
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 25. 14:42
A gazdasági válság miatt egyre több vállalat tart attól, hogy a késő fizetések miatt veszélybe kerül a működésük. Európában a legtöbb cég jogi végrehajtásokkal küzdene a kintlévőségek ellen, ám az ilyen eljárások költségesek, hosszadalmasok és az eredményük is bizonytalan.
KKV Komoly változtatásokat jelentett be a kormány: csökken az ekho, fellélegezhetnek a katás cégek
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 9. 20:16
Komoly változásokról számolt be a Pénzügyminisztérium legújabb közleménye.   
KKV Itt a figyelmeztetés: új zsarolóvírus támadja a magyar cégeket
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 9. 17:39
Újfajta zsarolóvírus jelent meg a magyar vállalatok rendszereiben.
KKV Egy alacsony, fix kamatozású hitel most kincset ér
Natív tartalom | 2022. augusztus 2. 13:05
Jelentős hitelfelvételi kedvet tapasztaltak a cégek részéről a Magyar Bankholding tagbankjai a támogatott Széchenyi Go-program kifutása miatt, de mi lesz ezután? Melyik szektor szorul most leginkább finanszírozásra? Interjú Kollega-Tarsoly Dániellel, a Magyar Bankholding egyedi üzletfejlesztésért felelős ügyvezető igazgatójával.
KKV Nincs hova halogatni a generációváltást: zajlik a forradalom a magyar családi cégeknél
Privátbankár.hu | 2022. július 11. 10:48
Egyre több családi cégnél történik meg a generációváltás, és ez felgyorsíthatja a digitalizációt –  derült ki a K&H családi vállalatok indexből. Mivel az infláció és az orosz-ukrán konfliktus az ő gazdálkodásuk elé is jelentős akadályokat görget, most mindennél időszerűbb lehet, hogy innovatív fejlesztésekkel növeljék hatékonyságukat.
KKV Hirdetés a Facebookon: ezért nem elég az organikus elérés
Márkázott tartalom | 2022. július 7. 16:48
Rengeteg bejegyzés jön szembe a Facebookon nap mint nap és ezek nagyrésze ma már bizony hirdetés. Annak idején a legtöbb üzleti oldalnak még organikus posztokkal is sikerült elegendő potenciális ügyfelet, vásárlót behúznia. Ma azonban már akkora a verseny, hogy fizetett hirdetés nélkül szinte esélyük sincs a vállalkozásoknak.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG