<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p
KKV
Lucsik Jánost, a Lucsik és Társa Kft, a WellKomm Kft, a Brandy Szaküzlet Kft. ügyvezető igazgatóját 2009-ben Az év vállalkozója díjjal tüntették ki. Mi a siker titka? (x)
2009. december 4-én a Vállalkozók Napja alkalmából került sor a Művészetek Palotájában „Az év vállalkozója 2009” díjak ünnepélyes átadására. A díjban részesült Lucsik János, a Lucsik és Társa Kft, a WellKomm Kft, a Brandy Szaküzlet Kft. ügyvezető igazgatója.

- Gratulálunk „Az év vállalkozója 2009” díjhoz. Kérem, mondjon pár szót arról, hogy mely tevékenységeknek köszönhető a kitüntetés?

- Tisztelettel köszönöm a gratulációt. A díjat minden évben azok vehetik át, akik a vállalkozásuk területén elért kiemelkedő eredményeik mellett jelentős közéleti tevékenységet is folytatnak. Az általam vezetett gazdasági társaságok közül a Lucsik és Társa Kft a szolgáltatói szektorban működik (közbeszerzési szakterületen és a gazdasági tanácsadás területén), míg a WellKomm Kft és a Brandy Szaküzlet Kft export-import, illetve kis- és nagykereskedelmi tevékenységgel foglalkozik.

A díjat 2009-ben közel hatvan vállalkozó vehette át. A teljesség igénye nélkül néhány díjazottat megemlítenék amellett, hogy természetesen valamennyi díjazottnak szívből gratulálok: Margitáné Z. Nagy Rozália asszony, a Z. Nagy cukrászda tulajdonosa, Dr. Bischof Zsolt úr, a Béres Gyógyszergyár Zrt. cégvezetője, Boross István úr, az Oázis Kertészeti Kft. vezetője, Somlai Sándor úr, a Marso Kft vezetője vagy éppen Tóth József Péter úr, a Lipóti Pékség vezetője. Büszkeséggel tölt el, hogy ezen remek emberekkel együtt vehettem át a díjat.

Azt gondolom, talán két dolog játszhatott közre leginkább abban, hogy engem is érhetett a megtiszteltetés. Az egyik az, hogy az általam irányított vállalkozások még a jelenlegi gazdasági helyzetben is képesek voltak növekedni, fejlődni, és ez nem csak az árbevétel növekedésében, vagy az egyre szélesebb ügyfélkörben mutatkozott meg, hanem abban is, hogy komoly erőfeszítéseket tettünk a munkahelyeink megőrzése érdekében, és nemcsak sikerült azokat megtartani, hanem sikerült az eredményeink révén munkahelyeket is teremtenünk. A sikerünk másik titka talán az lehetett, hogy a WellKomm Kft erőfeszítéseinek köszönhetően nemrégiben feléledtek és rendszeressé váltak a Magyar Köztársaság és az Örmény Köztársaság közötti kereskedelmi kapcsolatok.  A személyes sikeren túl úgy vélem, a jelenlegi gazdasági helyzetben, „Az év vállalkozója” díj 2009-ben minden magyar vállalkozót megillet.. 

- Közbeszerzés és brandy import? Hogy fér meg a kettő együtt?

- A közbeszerzési szakterülettel immáron több mint 11 éve foglalkozom. A Lucsik és Társa Kft. nemcsak ismert, de elismert közbeszerzési tanácsadói iroda Magyarországon. Évente átlagosan 3-400 közbeszerzési eljárás teljes körű lebonyolításával segítjük állandó és eseti partnereinket beszerzéseik, beruházásaik sikeres megvalósításában. Ezzel a teljesítménnyel az elmúlt öt év alatt, a vezető közbeszerzési szaktanácsadói irodák és ügyvédi irodák közé sorakozhattunk fel.  A közbeszerzés a hivatássommá vált.

Hogy került be a képbe az ARARAT brandy? Első alkalommal 2006-ban, turistaként jártam Örményországban. Ekkor született a gondolat, tegyük számukra itthon is hozzáférhetővé a méltán legendás italt, az ARARAT brandyt. Az elhatározást tettek követték, és 2008. nyarán, közel két éves előkészületeket követően a WellKomm Kft kapta meg a Yerevan Brandy Company-tól, a kizárólagos import és forgalmazási jogokat az ARARAT brandy-család vonatkozásában Magyarország területére.

- Milyen eredményekkel zárják a 2009-es esztendőt?

- A közbeszerzési szakterületen hatalmas fellendülés volt tapasztalható.  Ügyszámunk a tavalyi bázisévhez képest a duplájára, árbevételünk közel háromszorosára nőtt. Állandó partnereink száma a kétszeresére, eseti partnereink száma közel ötszörösére nőtt. Az igényeknek megfelelően kapacitásbővítést hajtottunk végre, és amire leginkább büszke vagyok, hogy sikerült öt fő új munkavállaló részére munkalehetőséget biztosítani.

Az ARARAT brandy-családot importáló WellKomm Kft 2009. szeptember 1-től országos médiakampányba kezdett az ARARAT brandy-család népszerűsítése érdekében. Az elmúlt négy hónapban, a WellKomm Kft megnégyszerezte az ARARAT brandy-család termékeinek értékesítését, és a 2010 első negyedévére szóló megrendelési adatok is egyértelműen azt mutatják, hogy mind a kereskedelmi partnereink, mind a vásárlók meg vannak elégedve a termék minőségével. A széles termékskálának köszönhetően együttműködő partnereink kedvező feltételekkel értékesíthetik az ARARAT brandy-család valamennyi tagját, míg a vásárlók visszajelzései alapján elmondhatjuk, hogy a termék sikeréhez hozzájárul az is, hogy mindenki megtalálja nemcsak az ízlésének, hanem a pénztárcájának megfelelő italt is. 

- Mik a jövőbeli tervek?

- A Lucsik és Társa Kft-vel, a közbeszerzési élet területén szeretnénk továbbra is eredményesen, megbízóink megelégedésére végezni munkánkat. Az utóbbi fél-egy évben napvilágot látott, a közbeszerzési eljárásokat ért kritikák ismeretében úgy vélem, még nagyobb felelősséggel és alázattal kell végezni a munkánkat.

Az ARARAT brandy-család értékesítési adatai hónapról-hónapra növekednek, a kereskedelmi hálózat folyamatosan bővül, így a legnagyobb kihívás 2010-ben az lesz számunkra, hogy folyamatos ellátást tudjuk biztosítani az egyre növekvő kereskedelmi igények kiszolgálása terén. Hatalmas sikerként könyveljük el azt is, hogy nemrégiben vendégül láthattuk Magyarországon a Yerevan Brandy Company főigazgatóját, Mr. Ara Grigoryan urat és a gyár kereskedelmi igazgatóját, Mr. Narek Melkonyan urat is, akik látogatásuk során megerősítették, elismerve társaságunk eddigi sikereit, hogy 2010 januárjától nemcsak hazánkban, hanem - Németország és Csehország kivételével – az Európai Unió valamennyi tagállama tekintetében az ARARAT brandy-család értékesítésére hatalmazzák fel a WellKomm Kft-t. Úgy vélem, ez új távlatokat nyithat e remek ital újkori történetében. November elején, állami látogatáson Magyarországon járt Szerzs Szargszjan úr, az Örmény Köztársaság elnöke, mely esemény új lendületet adott a Magyarország és Örményország közötti kereskedelmi kapcsolatok fejlődésének is.

Végezetül kérem engedjék meg, hogy a Privátbankár.hu valamennyi munkatársának és olvasójának, békés, áldott Karácsonyt és egészségben, sikerekben, örömteli pillanatokban gazdag Boldog Új Esztendőt kívánjak.  

(x)
Címkék: KKV
A rovat támogatója a 4iG

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

KKV Komoly változtatásokat jelentett be a kormány: csökken az ekho, fellélegezhetnek a katás cégek
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 9. 20:16
Komoly változásokról számolt be a Pénzügyminisztérium legújabb közleménye.   
KKV Itt a figyelmeztetés: új zsarolóvírus támadja a magyar cégeket
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 9. 17:39
Újfajta zsarolóvírus jelent meg a magyar vállalatok rendszereiben.
KKV Egy alacsony, fix kamatozású hitel most kincset ér
Natív tartalom | 2022. augusztus 2. 13:05
Jelentős hitelfelvételi kedvet tapasztaltak a cégek részéről a Magyar Bankholding tagbankjai a támogatott Széchenyi Go-program kifutása miatt, de mi lesz ezután? Melyik szektor szorul most leginkább finanszírozásra? Interjú Kollega-Tarsoly Dániellel, a Magyar Bankholding egyedi üzletfejlesztésért felelős ügyvezető igazgatójával.
KKV Nincs hova halogatni a generációváltást: zajlik a forradalom a magyar családi cégeknél
Privátbankár.hu | 2022. július 11. 10:48
Egyre több családi cégnél történik meg a generációváltás, és ez felgyorsíthatja a digitalizációt –  derült ki a K&H családi vállalatok indexből. Mivel az infláció és az orosz-ukrán konfliktus az ő gazdálkodásuk elé is jelentős akadályokat görget, most mindennél időszerűbb lehet, hogy innovatív fejlesztésekkel növeljék hatékonyságukat.
KKV Hirdetés a Facebookon: ezért nem elég az organikus elérés
Márkázott tartalom | 2022. július 7. 16:48
Rengeteg bejegyzés jön szembe a Facebookon nap mint nap és ezek nagyrésze ma már bizony hirdetés. Annak idején a legtöbb üzleti oldalnak még organikus posztokkal is sikerült elegendő potenciális ügyfelet, vásárlót behúznia. Ma azonban már akkora a verseny, hogy fizetett hirdetés nélkül szinte esélyük sincs a vállalkozásoknak.
KKV Lassan elfogy a kkv-szektor optimizmusa
Privátbankár.hu | 2022. július 4. 09:42
Bizonytalannak látják a következő egy évet.
KKV Folytatódik a Széchenyi Hitelkártya Program
Tiszóczi Roland | 2022. június 20. 11:51
Július elsejétől december 31-ig meghosszabbították a Széchenyi Hitelkártya Programot, a hazai kkv-szektor számára kedvezményes finanszírozási források elérhetőségét biztosító feltételekkel.
KKV Gulyás Gergely újabb részletek árult el a kata átalakításáról
Privátbankár.hu | 2022. június 17. 10:31
Január 1-jéig marad a kata, csak utána változik - megemelik a keretösszeget.
KKV A családi vállalkozások is elég sötéten látják a jövőt, de hosszú távra terveznek
Privátbankár.hu | 2022. június 9. 10:58
Sújtja őket az infláció és az anyaghiány, de igyekeznek hosszú távra tervezni a családi vállalkozások.
KKV Akik sokra vitték – cégvezetés és Cégépítők
Privátbankár.hu | 2022. május 18. 12:01
Interjúsorozatunk harmadik, befejező részében Egerszegi Krisztiánnal, a MiniCRM cégvezetőjével a MiniCRM rendszerének használatáról és a Cégépítők podcast legnagyobb tapasztalatairól beszélgettünk.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG