<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van élet az orosz gázon és olajon túl? Tényleg lehetetlen teljesen elszakadni Moszkvától? Elzárhatja Putyin a gázcsapot?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Holoda Attila energetikai szakértővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. május 26. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

KKV
A vártnál nagyobb mértékben esett a McDonald's nyeresége az első negyedévben, míg az árbevétel megfelelt a várakozásoknak. A Coca-Cola is ma jelentett: első negyedévi profitja és forgalma nagyobb lett a szakértők által vártnál, annak ellenére, hogy gyengítette eredményét a dollár erősödése.

A McDonald's  közölte, hogy nettó nyeresége 811,5 millió dollár volt az év első három hónapjában, 32,6 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban. Az egy részvényre jutó eredmény 1,21 dollárról 84 centre csökkent az elemzők által prognosztizált 1,06 dollárral szemben.

Az árbevétel az elemzői várakozásokkal egybevágóan 11 százalékkal 5,96 milliárd dollárra esett. A cég árfolyamhatásokkal és az átszervezési költségekkel magyarázza a nyereség csökkenését. A McDonald's évek óta teret veszít versenytársaival szemben, és hírnevét Kínában és Japánban alaposan megtépázta néhány élelmiszer-egészségügyi botrány. 

Új burgerek jönnek?

A vállalat három hónapja hivatalban lévő új vezérigazgatója, Steve Easterbrook május elején jelenti be a vállalat átalakításának részletes programját, amelynek rész lesz többek közt béremelés, az antibiotikumok visszaszorítása a felhasznált szárnyashúsban és a termékkínálat korszerűsítése. 

A program végrehajtása nem lesz zökkenőmentes. A McDonald's hálózat túlnyomó részt franchise alapon működik, és sok üzlettulajdonos várhatóan nem tudja vállalni a tervek végrehajtásával kapcsolatos anyagi terheket.

A Coca-Cola bevétele nőtt

A cég bevétele az április 3-áig tartó három hónapban 1,3 százalékkal 10,71 milliárd dollárra nőtt, először bővült kilenc negyedéven belül. Szakértők kisebb, 10,66 milliárd dolláros forgalmat vártak. A forgalom elsősorban annak hatására nőtt, hogy legnagyobb piacán, az Egyesült Államokban a cég értékesítése 6 százalékkal bővült. 

Az adózott eredmény 1,56 milliárd dollárra, részvényenként 35 centre csökkent az egy évvel korábbi 1,62 milliárd dollárról, részvényarányosan 36 centről. Az egyszeri tételek nélküli részvényarányos eredmény 48 cent lett, ennek alapján az elemzők kisebb, részvényenként 42 cent profitra számítottak.

A Coca-Cola organikus - a devizaárfolyamok mozgásától megtisztított - árbevétele 8 százalékkal nőtt éves szinten a negyedévben.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

KKV Akik sokra vitték – cégvezetés és Cégépítők
Privátbankár.hu | 2022. május 18. 12:01
Interjúsorozatunk harmadik, befejező részében Egerszegi Krisztiánnal, a MiniCRM cégvezetőjével a MiniCRM rendszerének használatáról és a Cégépítők podcast legnagyobb tapasztalatairól beszélgettünk.
KKV A kolléga a belső ügyfél – világklasszis HR-részleg egy jó rendszerrel
Privátbankár.hu | 2022. május 3. 14:05
Egyedül nem megy – hogyan segíthet egy jó rendszermegoldás abban, hogy a cégem megtartsa a kollégákat? Interjúsorozatunk második részében erről beszélgettünk Egerszegi Krisztiánnal, a MiniCRM cégvezetőjével.
KKV Több százmilliós adócsalást buktatott le a NAV
Privátbankár.hu | 2022. április 26. 08:42
Gumiabroncs-kereskedelemmel foglalkozó, a költségvetésnek mintegy 400 milliós kárt okozó bűnbandát iktatott ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.
KKV Hogyan kezelhető az infláció a cégben?
Privátbankár.hu | 2022. április 19. 14:06
Interjúsorozatunk első részében arról beszélgettünk Egerszegi Krisztiánnal, a MiniCRM cégvezetőjével, hogy mihez kezdjenek azok a cégek, amelyek sikeresen akarják kezelni  az inflációs nyomást. 
KKV Varga Mihály milliárdos támogatásokra figyelmeztette a cégeket
Privátbankár.hu | 2022. április 8. 10:11
A tárcavezető közösségi oldalára posztolt az energiahatékonysági támogatásokról.
KKV Egy nap van már csak a kamarai tagdíj határidejéből
Privátbankár.hu | 2022. március 30. 10:40
Március 31-ig kell megfizetni a tagdíjat. Nagy változás a korábbi évekhez képest, hogy ezúttal a Tiborcz István érdekeltségébe tartozó banknál vezetett számlára kell küldeni a pénzt.
KKV Mit tegyenek azok, akiket kihagytak a kamatstopból?
Csabai Károly | 2022. március 15. 12:16
A gyorsuló infláció miatt tavaly november óta drasztikusan emelkednek a kamatok. Utánajártunk, hogy ebben a helyzetben milyen ajánlatokkal várják a cégeket a bankok, milyen kedvezményes és milyen piaci kamatozású forrásokat kínálnak, milyen célra és kinek. S megnéztük azt is, mit tehet az a kis- és középvállalkozás (kkv), amely a kamatemelkedések miatt nehéz helyzetbe került, illetve kerülhet.
KKV Megnyitották a pénzcsapot: közel 100 milliárd forintot akasztottak le a magyar cégek
Privátbankár.hu | 2022. február 14. 10:02
Lassan már 98 milliárd forintnyi gyorskölcsön jutott a cégeknek.
KKV Holnap lejár egy fontos határidő – több céget is érinthet
Privátbankár.hu | 2022. január 30. 17:53
Ha az érintettek nem kapnak észbe, akkor könnyen bírság lehet a történet vége.
KKV A vállalatokat is elérte az infláció
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 10:19
Bár a nagyvállalatok jellemzően már beépítették áraikba a pénzromlás hatását, a cégek több mint felének okoz nehézséget a magas infláció. A K&H nagyvállalati növekedési index szerint a szektorok közül magasan a mezőgazdasági cégeknek jelenti a legnagyobb kihívást az áremelkedés.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG