<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
KKV
A vártnál nagyobb mértékben esett a McDonald's nyeresége az első negyedévben, míg az árbevétel megfelelt a várakozásoknak. A Coca-Cola is ma jelentett: első negyedévi profitja és forgalma nagyobb lett a szakértők által vártnál, annak ellenére, hogy gyengítette eredményét a dollár erősödése.

A McDonald's  közölte, hogy nettó nyeresége 811,5 millió dollár volt az év első három hónapjában, 32,6 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban. Az egy részvényre jutó eredmény 1,21 dollárról 84 centre csökkent az elemzők által prognosztizált 1,06 dollárral szemben.

Az árbevétel az elemzői várakozásokkal egybevágóan 11 százalékkal 5,96 milliárd dollárra esett. A cég árfolyamhatásokkal és az átszervezési költségekkel magyarázza a nyereség csökkenését. A McDonald's évek óta teret veszít versenytársaival szemben, és hírnevét Kínában és Japánban alaposan megtépázta néhány élelmiszer-egészségügyi botrány. 

Új burgerek jönnek?

A vállalat három hónapja hivatalban lévő új vezérigazgatója, Steve Easterbrook május elején jelenti be a vállalat átalakításának részletes programját, amelynek rész lesz többek közt béremelés, az antibiotikumok visszaszorítása a felhasznált szárnyashúsban és a termékkínálat korszerűsítése. 

A program végrehajtása nem lesz zökkenőmentes. A McDonald's hálózat túlnyomó részt franchise alapon működik, és sok üzlettulajdonos várhatóan nem tudja vállalni a tervek végrehajtásával kapcsolatos anyagi terheket.

A Coca-Cola bevétele nőtt

A cég bevétele az április 3-áig tartó három hónapban 1,3 százalékkal 10,71 milliárd dollárra nőtt, először bővült kilenc negyedéven belül. Szakértők kisebb, 10,66 milliárd dolláros forgalmat vártak. A forgalom elsősorban annak hatására nőtt, hogy legnagyobb piacán, az Egyesült Államokban a cég értékesítése 6 százalékkal bővült. 

Az adózott eredmény 1,56 milliárd dollárra, részvényenként 35 centre csökkent az egy évvel korábbi 1,62 milliárd dollárról, részvényarányosan 36 centről. Az egyszeri tételek nélküli részvényarányos eredmény 48 cent lett, ennek alapján az elemzők kisebb, részvényenként 42 cent profitra számítottak.

A Coca-Cola organikus - a devizaárfolyamok mozgásától megtisztított - árbevétele 8 százalékkal nőtt éves szinten a negyedévben.

A rovat támogatója a 4iG

KKV Csak a bizonytalanság biztos a kisvállalkozásoknál
Privátbankár.hu | 2023. február 3. 16:24
A kormány új hitelprogramról döntött a Baross Gábor újraiparosítási program keretében. Az elszálló kamatok mellett ez komoly segítséget jelenthet a kisvállalkozások számára, amelyek helyzete meglehetősen bizonytalan lett az utóbbi időben. Az ATV Start vendégeként Perlusz László, a VOSZ főtitkára és kollégánk, Király Béla beszélt a hazai vállalkozások helyzetéről.
KKV Egyre több kkv fedezi fel a TikTok előnyeit
PR | 2023. január 5. 11:19
A 2011-ben alapított TikTok töretlen népszerűségnek örvend elsősorban a fiatalok és a pályakezdők körében, amit egyre több cég ismer fel és fordít a maga javára. A felhasználók elsősorban a szórakozás miatt nyitják meg naponta többször is a TikTokot, de nyitottak a minőségi, márkaépítő jellegű tartalmakra is, ezért a kis- és középvállalkozások, valamint a multinacionális cégek egyaránt profitálhatnak a friss, reklámzajmentes felület aktív használatából. Szakértővel elemeztük a különböző kommunikációs trendeket.
KKV Elmentek a magyar cégek kedve az innovációtól?
Privátbankár.hu | 2022. december 19. 16:22
A magyar vállalatok az utóbbi hónapokban alaposan visszafogták innovációs elképzeléseiket. A K&H innovációs index enyhe visszaesést mutat.
KKV K&H-felmérés: az árfolyamingadozás a kkv-szektor harmadát hátráltatja
Privátbankár.hu | 2022. december 9. 12:13
A K&H mikro-, kis- és középvállalkozásokat körében végzett kutatása igazolja, az árfolyamok ingadozása, a szakemberhiány, az infláció és az anyaghiány nagyobb kihívást jelent, mint a koronavírus-járvány.
KKV Be vannak rezelve a vállalkozások attól, hogy a kormány újabb megszorító intézkedéseket hoz
Privátbankár.hu | 2022. november 21. 06:34
Ez is kiderül a több mint 160 ezres vállalkozói felhasználó bázissal rendelkező Billingo online számlázó kutatásából. 
KKV Egyre jobban látszik, mennyire aggasztja a cégeket a dráguló energia
Privátbankár.hu | 2022. október 12. 15:20
Romlik a német cégek hangulata, elég egyértelműen.
KKV Még idén véget ér a háború? A magyar családi cégek erre számítanak
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 15. 11:38
Úgy tűnik, a hazai családi vállalatok ellenállóbbak az orosz-ukrán háborúval szemben, mint a hagyományos cégek, ugyanis jelentős részük számol árbevétel-növekedéssel.
KKV A szakemberek hiánya és az árfolyamok ingadozása a kkv-k egyre nagyobb problémája
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 14. 12:26
Egyre nagyobb problémát okoz az árfolyamváltozás a hazai vállalkozásoknak – derül ki a K&H kkv bizalmi index második negyedéves eredményéből. A szakemberhiány után a gyengülő forint akadályozza leginkább a cégeket, de az alapanyaghiány és a költségek növekedése is komoly kihívás elé állítja őket.
KKV Egyre több magyar cégnek okoz nehézséget az, hogy időben fizessen
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 29. 17:08
Romlik a fizetési fegyelem Magyarországon.
KKV Még van a piacon egy százalékos kamatra is igényelhető hitel
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 29. 10:14
Az állam által támogatott konstrukcióért a mai naptól folyamodhatnak hazai mikro- és kisvállalkozások.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG