<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Van élet az orosz gázon és olajon túl? Tényleg lehetetlen teljesen elszakadni Moszkvától? Elzárhatja Putyin a gázcsapot?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Holoda Attila energetikai szakértővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. május 26. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

KKV
Úgy gyártósort épít Székesfehérváron a Mondelez Intarnational Kft. Külföldre gyártanak csokis kekszet. A beruházás 200 új munkahelyet hoz létre a városban.

Tizenkilencmillió dollárt, közel négy és félmilliárd forintot fektet be a világ legnagyobb snack-termékeket gyártó vállalata, a Mondelez International európai régiós központja a Győri Keksz székesfehérvári üzemében - jelentette be Iryna Shandaryvska, a Mondelez Hungária Kft. ügyvezető igazgatója.  

Az ügyvezető igazgató, aki egyben a Mondelez International dél- és közép-európai térségéért felelős ügyvezetője is, elmondta: a vállalat új gyártósort telepít a Milka csokoládé-keksz szendvicstermékeinek gyártására.

Év végén már indulhat a termelés

A beruházás harminc százalékkal növeli a gyár kapacitását, az új csarnokban készítendő termékeket nyugat-európai exportra állítják elő, a termék egyelőre Magyarországon nem kerül az üzletekbe. A fejlesztések után az év végéig kétszáz új munkahelyet hoznak létre a székesfehérvári üzemben.

Az építkezési munkákat már megkezdték, az új gyártósort várhatóan decemberben adják át. Nem ez az első jelentős fejlesztés a székesfehérvári üzemben; a gyár tulajdonosa (korábban Kraft Foods néven) az elmúlt években közel hárommilliárd forintos gyártókapacitás-fejlesztést hajtott végre.

Tízből négy dollárt Európában keresnek meg

A sajtótájékoztatón jelen volt Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere, aki szerint a Mondelez International beruházása a városban azt bizonyítja, hogy Székesfehérvár és környéke nemcsak Magyarországon, hanem európai viszonylatban is vonzó befektetési célpont.

Újságírói kérdésre válaszolva az ügyvezető igazgató nem közölt adatokat a Mondelez Hungária Kft. gazdasági tevékenységéről, mondván, ezt nem teheti meg. Jelezte azonban, hogy a cég az első negyedéves adatok alapján növekedésre számít az idén.

A Mondelez International anyavállalat éves árbevétele 35 milliárd dollár, míg a Mondelez Europe éves árbevétele 14 milliárd dollár körül mozog. A cég az idén áprilisban jelentette be, hogy Mondelez Hungária Kft. lesz a Kraft Foods Hungária új neve, mivel a magyar leányvállalat csatlakozik a Mondelez Europe-hoz. A névváltás a csoportba tartozó székesfehérvári és győri gyárakat nem érinti, azok változatlanul Győri Keksz Kft. néven integrálódnak az európai egységbe.

A cégek korábban közzétett beszámolói szerint a Kraft Foods Hungária Kft. adózott eredménye 2011-ben 160,68 millió forint volt, szemben a 2010-es 451,3 millió forinttal. Ugyanakkor árbevétele 2011-ben 34,6 milliárd forintra nőtt az egy évvel korábbi 33,76 milliárdról.

A Győri Keksz Kft. adózott eredménye 2011-ben 743,6 millió forintot tett ki az előző évi 279,47 millió után. Az értékesítés nettó árbevétele 11,32 milliárd forint volt 2011-ben szemben a 2010-es 7,98 milliárddal.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

KKV Akik sokra vitték – cégvezetés és Cégépítők
Privátbankár.hu | 2022. május 18. 12:01
Interjúsorozatunk harmadik, befejező részében Egerszegi Krisztiánnal, a MiniCRM cégvezetőjével a MiniCRM rendszerének használatáról és a Cégépítők podcast legnagyobb tapasztalatairól beszélgettünk.
KKV A kolléga a belső ügyfél – világklasszis HR-részleg egy jó rendszerrel
Privátbankár.hu | 2022. május 3. 14:05
Egyedül nem megy – hogyan segíthet egy jó rendszermegoldás abban, hogy a cégem megtartsa a kollégákat? Interjúsorozatunk második részében erről beszélgettünk Egerszegi Krisztiánnal, a MiniCRM cégvezetőjével.
KKV Több százmilliós adócsalást buktatott le a NAV
Privátbankár.hu | 2022. április 26. 08:42
Gumiabroncs-kereskedelemmel foglalkozó, a költségvetésnek mintegy 400 milliós kárt okozó bűnbandát iktatott ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.
KKV Hogyan kezelhető az infláció a cégben?
Privátbankár.hu | 2022. április 19. 14:06
Interjúsorozatunk első részében arról beszélgettünk Egerszegi Krisztiánnal, a MiniCRM cégvezetőjével, hogy mihez kezdjenek azok a cégek, amelyek sikeresen akarják kezelni  az inflációs nyomást. 
KKV Varga Mihály milliárdos támogatásokra figyelmeztette a cégeket
Privátbankár.hu | 2022. április 8. 10:11
A tárcavezető közösségi oldalára posztolt az energiahatékonysági támogatásokról.
KKV Egy nap van már csak a kamarai tagdíj határidejéből
Privátbankár.hu | 2022. március 30. 10:40
Március 31-ig kell megfizetni a tagdíjat. Nagy változás a korábbi évekhez képest, hogy ezúttal a Tiborcz István érdekeltségébe tartozó banknál vezetett számlára kell küldeni a pénzt.
KKV Mit tegyenek azok, akiket kihagytak a kamatstopból?
Csabai Károly | 2022. március 15. 12:16
A gyorsuló infláció miatt tavaly november óta drasztikusan emelkednek a kamatok. Utánajártunk, hogy ebben a helyzetben milyen ajánlatokkal várják a cégeket a bankok, milyen kedvezményes és milyen piaci kamatozású forrásokat kínálnak, milyen célra és kinek. S megnéztük azt is, mit tehet az a kis- és középvállalkozás (kkv), amely a kamatemelkedések miatt nehéz helyzetbe került, illetve kerülhet.
KKV Megnyitották a pénzcsapot: közel 100 milliárd forintot akasztottak le a magyar cégek
Privátbankár.hu | 2022. február 14. 10:02
Lassan már 98 milliárd forintnyi gyorskölcsön jutott a cégeknek.
KKV Holnap lejár egy fontos határidő – több céget is érinthet
Privátbankár.hu | 2022. január 30. 17:53
Ha az érintettek nem kapnak észbe, akkor könnyen bírság lehet a történet vége.
KKV A vállalatokat is elérte az infláció
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 10:19
Bár a nagyvállalatok jellemzően már beépítették áraikba a pénzromlás hatását, a cégek több mint felének okoz nehézséget a magas infláció. A K&H nagyvállalati növekedési index szerint a szektorok közül magasan a mezőgazdasági cégeknek jelenti a legnagyobb kihívást az áremelkedés.
hírlevél
Ingatlantájoló