<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
KKV
Meredeken növekedtek a nagyvállalatok pénzügyi várakozásai. A K&H nagyvállalati növekedési index kutatásának legutóbbi eredményeiből kiderült, a cégek inflációt meghaladó árbevétel és nyereségnövekedéssel számolnak.

"A hazai vállalatok átlagosan 3,8 százalékos árbevétel növekedésre számítanak a közeljövőben, ami jelentős előrelépés az előző negyedévi 3,2 százalékos várakozásokhoz képest. A belföldi és az exportértékesítésből származó árbevétel várt nagyságáról azonban eltérően vélekednek a cégek – részletezte az eredményeket Peter Roebben, a K&H Vállalati üzletág vezetője.

Sokkal szebbnek látják a jövőt

Míg a belföldi piacon átlagosan 3,3 százalékos árbevétel növekedésre számítanak a közeljövőben, ami komoly ugrás az előző negyedévben becsült 2,6 százalékhoz képest, addig a külföldi árbevétellel rendelkező cégek árbevétel várakozásai 3,3 százalékról 3,9 százalékra nőttek.

Forrás: K&H nagyvállalati növekedési index

A külföldi és a belföldi árbevétel várakozások összességében pedig azt mutatják, hogy közel azonos arányban számolnak a nagyvállalatok árbevétel növekedéssel (46%) és stagnálással (48%) a következő 12 hónapban, míg az árbevétel csökkenéssel kalkuláló cégek aránya (5%) közel felére esett vissza az ez előző negyedévhez viszonyítva.

A hazai nagyvállalatok eredményüket tekintve is derűlátóbbak lettek az év eleji várakozásokhoz képest. Többségük (56%) ugyan továbbra is stagnáló nyereség szinttel kalkulál, de 29-ről 37 százalékra ugrott azon vállalatok aránya, amelyek adózás előtti nyereségük emelkedésére számítanak.

 

 

Az átlagos elvárás 3,3 százalékos eredménynövekedés, ami közel 1 százalékponttal több az előző negyedévhez képest, és kis mértékben meghaladja az MNB jövő évre prognosztizált 3 százalékos inflációs várakozásait is.

A következő egy év eredményét tekintve jelentős eltérés mutatkozik a különböző méretű cégek között. A legnagyobb, 10 milliárd forintot meghaladó éves árbevételű vállalatok a legbizakodóbbak, ők 4,5 százalékos profitnövekedéssel számolnak. A középvállalatok ezzel szemben az előbbinek csupán a felére, 2,3 százalékos nyereségnövekedésre számítanak, míg a legkisebb vállalatok az átlaggal közel azonos, 3,4 százalékos eredménynövekedést várnak.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

KKV 45 ezer vállalkozás hitelét biztosították a válságban
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 30. 10:39
Töretlen az igény a hazai kkv-szektor részéről az állami hátterű, kedvező feltételekkel igénybe vehető intézményi kezességvállalásra, derült ki a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. sajtóbeszélgetésén. Ma már minden harmadik kkv hitele mögött ott állnak.
KKV A kormány készen áll további adócsökkentésekre
Privátbankár.hu / MTI | 2021. szeptember 29. 12:34
Ezt Bodó Sándor mondta egy sajtótájékoztatón.
KKV IPOSZ-vezető: segítség a hitelmoratórium a kkv-knak
MTI | 2021. szeptember 16. 18:18
Nagy segítség a rászoruló családi, mikro- és kisvállalkozásoknak, hogy a kormány meghosszabbította a hitelmoratóriumot a vállalatok számára is - mondta Németh László, az Ipartestületek Országos Szövetsége (Iposz) elnöke az MTI-nek.
KKV Nehéz helyzetben az éttermek: itt a válasz, miért drágultak meg a vártnál jobban a vacsorák
Kollár Dóra | 2021. szeptember 8. 05:12
Több mint egy hónapja megszűnt az ételkiszállítás és –elvitel kedvezményes áfakulcsa, amely a vártnak megfelelően drágulást hozott az éttermekben, azonban a hízó számlák mögött a vendéglátóipar szereplői más tényezőket is látnak.
KKV K&H: megjött a kisebb és közepes cégek beruházási kedve
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 2. 11:23
Majdnem két éve nem állt ilyen magasan a beruházási hajlandóság a kis- és középvállalkozások körében, derül ki a K&H bizalmi index kutatás legutóbbi eredményeiből.  
KKV Vállalkozói hitelek: milyen lehetőségei vannak most egy kisvállalkozásnak?
Privátbankár.hu | 2021. augusztus 31. 15:51
A koronavírus-járvány okozta gazdasági válság enyhítésére több kamattámogatott kölcsön is elérhetővé vált. Ezek közül az NHP Hajrá hitelkerete július elején kimerült, más konstrukciók azonban továbbra is elérhetők a kisvállalati ügyfelek számára. Cikkünkben a támogatott kölcsönök feltételeit hasonlították össze a Bank360 szakértői. 
KKV Milyen veszélyeket rejtenek a közösségi oldalak a kkv-knak – hová fordulhatnak a cégek?
Natív tartalom | 2021. augusztus 26. 13:59
A közösségi média oldalak elsőre a legegyszerűbb megoldásnak tűnhetnek a hirdetni tervező kis- és középvállalkozások számára, ám a szakértők több kockázatra is figyelmeztetnek.
KKV Hogyan dolgozzunk együtt a folyamatosan kötekedő kollégákkal?
Privátbankár.hu | 2021. augusztus 21. 17:06
A munkahelyi konfliktusok senki számára sem ismeretlenek, azonban míg egyes viták előre visznek és fejlődéshez vezetnek, mások csak kárt okoznak, és mérgezővé teszik a munkahelyi légkört. Mit tehetünk azért, hogy a kötekedő kollégákkal együtt tudjunk dolgozni? A Harvard Business Review kutatói ezt járták körbe.
KKV Örülhetnek a lottóárusok ennek a hírnek
Privátbankár.hu / MTI | 2021. augusztus 2. 15:32
A Szerencsejáték Zrt. fél évvel meghosszabbítja a februárban indított, kis- és közepes vállalkozásokat célzó ösztönző programját, ezzel a lépéssel további 1,5-2 milliárd forint jutalékot juttathat partnerértékesítőinek.
KKV Varga Mihály: ezekkel a javaslatokkal erősítenék a digitalizációt
Privátbankár.hu / MTI | 2021. július 29. 17:28
A digitalizáció erősítéséről tárgyalt a Nemzeti Versenyképességi Tanács, a testület négy területen javasol intézkedéseket a kormánynak - közölte a pénzügyminiszter.
hírlevél
depositphotos