BUX
35 589.60
-0.53%
-191.00
OTP
10 760.00
-0.46%
-50.00
MOL
1 834.00
-1.66%
-31.00
RICHTER
6 700.00
+0.37%
+25.00
MTELEKOM
381.00
-0.78%
-3.00
 
KKV
2019. december 9. 11:16

Túlméretezett gázkazán, rosszul kiválasztott módszer a melegvíz előállítására – történetek, ahol a tulajdonosok a modern technológia segítségével szerettek volna megtakarítást elérni, de nem sikerült. És egy sikersztori, ahol úgy döntöttek, inkább mindenki foglalkozzon azzal, amihez a legjobban ért.

„A régi, 25 éves kazánhoz szinte hetente kell szerelőt hívni, ha egyáltalán találnak hozzá szakembert. Végül a csere mellett döntenek, még örülnek is, hogy az új készülékkel spórolni is fognak. Csak arra nem gondolnak, hogy előbb az épületet kellene szigetelni” – mesél egy tipikus hibáról az E.ON energetikai szakértője. Pedig érdemes betartani a sorrendet. Egy jól szigetelt épületben a fűtéshez már nem kell annyi energia, egy kisebb kazán is elegendő. Egy túlméretezett rendszer viszont rossz hatásfokkal üzemel, lehet, hogy ugyanannyit fogunk fizetni, mint korábban, hiába az új készülék és hiába a szigetelés.

Egy másik gyakran előforduló esetről így mesél az energetikai szakértő: „a nyári szezonban üzemelő vendéglátóegység, például egy kemping hiába szereltet be akár csúcstechnológiás rendszert, ha csak melegvíz-előállításra van szüksége, fűtésre nem. Ilyenkor jobban járna egy napelemes, napkollektoros rendszerrel. Ezzel ugyanis a legnaposabb hónapokban gazdaságosan oldhatná meg a melegvíz-ellátást.” Egy átfogó energetikai korszerűsítés komoly beruházás és felelős döntés, mégis könnyű beleesni abba a hibába, hogy az előzetes felmérésre, tervezésre, energetikai szakember bevonására nem gondolunk.

Más módszert követett a patinás Anna-bálok házigazdája, a balatonfüredi Anna Grand Hotel tulajdonosa, amikor az energetikai rendszer átalakításába kezdtek a kétszáz éves épületben. „Nekem még vannak fényképeim arról, ahogy hatméteres csillárokon gyertyát gyújtogattak” – meséli nosztalgiával a tulajdonos-ügyvezető. A hagyományokat azonban nem ebben szerették volna folytatni, hanem abban, amihez a legjobban értenek: a vendéglátásban. Ezért bízták az energetikai rendszer korszerűsítését, üzemeltetését az E.ON-ra.

Az energiavállalat szakértői első lépésben alaposan feltérképezték a már üzemelő berendezéseket, a helyi adottságokat, de az egyedi igényeket is figyelembe vették, és így szabták az Anna Grand Hotelre az E.ON energetikai megoldásait. Átvették a szálloda komplex energetikai ellátását, sőt energiát is termelnek helyben, és ezt még tovább is adják, amikor a hotelnek arra nincs szüksége. A szálloda menedzsmentjének arra sincs gondja, hogy ki tartja karban az eszközöket, hiszen az energiaszolgáltató folyamatos rendelkezésre állást, ezzel együtt pedig biztonságos ellátást biztosít. Mindezt az eddiginél olcsóbban.

Az E.ON a cégek energetikai tényezőit teljeskörűen vizsgálja meg: előzetes felmérést követően vállalják a cég energetikai rendszereinek korszerűsítését, teljes körű műszaki üzemeltetését, valamint a működéshez nélkülözhetetlen műszaki háttérszolgáltatások ellátását is, mindezt modern technológiák használatával, egyedi igényekre szabják. A tervezéstől, a fizikai megvalósításon át az üzemeltetésig számíthat szakértelmükre.

További információk >>

(x)

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Címkék: KKV

KKV Az online jelenlét fontossága minden vállalati szektorban
Márkázott tartalom | 2020. július 5. 19:26
20 évvel ezelőtt, ha valaki nem szerepelt a telefonkönyvben, akkor őt nem lehetett megkeresni, elérhetetlennek számított. Ahogy a 21. század telefonkönyve egyre inkább az internet lett, úgy tolódott át a fókusz a telefonkönyvről (és úgy általánosságban véve a nyomtatott megjelenésről) az online jelenlét felé.  
KKV Adószám keresés egyszerűen!
Márkázott tartalom | 2020. június 26. 10:09
Nem tudja a partnere adószámát? Az alábbiakban 3+1 lehetőséget ismertetünk, amellyel gyorsan és egyszerűen hozzájuthat a megfelelő információkhoz.
KKV Nincs mese, a kkv-knak fel kell gyorsítaniuk a digitális átállást
Csabai Károly | 2020. június 18. 19:31
A március közepe előtt digitális eszközöket nem használt, vagy ilyen irányú fejlesztésekbe nem fogott kis- és középvállalkozások 40 százaléka szüneteltette vagy korlátozta jelentősen a tevékenységét. Ez is kiderült a Magyar Telekom megbízásából az eNET által végzett felmérésből.
KKV A koronavírus felforgatta a cégek életét
Kollár Dóra | 2020. június 11. 17:48
Szepesi Balázs, az Innovációs és Technológia Minisztérium gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkára a Piac & Profit „Pénz a túléléshez” videókonferenciáján beszélt arról, hogy a koronavírus-járvány után mire készülhetnek a magyar cégek. 
KKV Szuperkedvezményes reklámfelületekkel támogatják a kkv-kat
PR | 2020. június 11. 10:18
Közösen, egymást segítve törhetnek ki a járvány-krízisből a vállalkozások a Ringier Axel Springer Magyarország kiadó üzletélénkítő akciójával. A koncepció társadalmi és iparági összefogáson alapszik: segíts magadon vállalkozóként és tedd ugyanezt egy másik vállalkozással is! Ehhez a kiadó óriási elérésű reklámfelületekkel járul hozzá.
KKV 500 milliárd forintot fordítanának beruházásra a versenyszférában
Privátbankár.hu / MTI | 2020. június 5. 07:51
Átlag feletti az aktivitás az autóiparban.
KKV Jócskán több hitelt adott a CIB a kkv-knak
Privátbankár.hu | 2020. június 3. 15:43
Húsz százalékkal növelte a kis- és közepes vállalkozások részére folyósított hiteleinek összegét a CIB Bank 2019 és 2020 márciusa között. A pénzintézet adatai szerint az első negyedév végén közel 13 százalékkal több kkv-t finanszírozott, mint az előző év azonos időszakában. 
KKV Ennek az iparűzési adót fizetők is örülni fognak
Privátbankár.hu | 2020. június 3. 11:31
Több olyan intézkedés is formálódik, amely megkönnyíti a vállalkozók és a cégek életét is.  
KKV Csak az üzletek fele nyitott ki a fővárosi bevásárlóutcákban
Privátbankár.hu | 2020. május 27. 09:34
Sokan nem tudtak azonnal reagálni a korlátozások feloldására, mások úgy látták, hogy a nyitással csak a meglévő veszteségeiket növelnék. Kevés vendéggel, 20-30 százalékos bevétellel zajlott a kijárási korlátozások utáni első hét, bértámogatásra, áfacsökkentésre és vissza nem térítendő támogatásokra volna szükség a túléléshez.
KKV Újabb magyar cégek vállalták, hogy megtartják a munkahelyeket
Privátbankár.hu / MTI | 2020. május 25. 21:33
A mai napon a Nanushka, a Filati Maclodio KFT és a thyssenkrupp is átvehette a versenyképességi program keretében osztott támogatási okiratokat.
Friss
hírlevél