BUX
33 134.87
+3.59%
+1 149.00
OTP
9 500.00
+1.77%
+165.00
MOL
1 930.00
+4.38%
+81.00
RICHTER
6 175.00
+5.29%
+310.00
MTELEKOM
365.00
+1.95%
+7.00
 
KKV
2019. december 9. 11:16

Túlméretezett gázkazán, rosszul kiválasztott módszer a melegvíz előállítására – történetek, ahol a tulajdonosok a modern technológia segítségével szerettek volna megtakarítást elérni, de nem sikerült. És egy sikersztori, ahol úgy döntöttek, inkább mindenki foglalkozzon azzal, amihez a legjobban ért.

„A régi, 25 éves kazánhoz szinte hetente kell szerelőt hívni, ha egyáltalán találnak hozzá szakembert. Végül a csere mellett döntenek, még örülnek is, hogy az új készülékkel spórolni is fognak. Csak arra nem gondolnak, hogy előbb az épületet kellene szigetelni” – mesél egy tipikus hibáról az E.ON energetikai szakértője. Pedig érdemes betartani a sorrendet. Egy jól szigetelt épületben a fűtéshez már nem kell annyi energia, egy kisebb kazán is elegendő. Egy túlméretezett rendszer viszont rossz hatásfokkal üzemel, lehet, hogy ugyanannyit fogunk fizetni, mint korábban, hiába az új készülék és hiába a szigetelés.

Egy másik gyakran előforduló esetről így mesél az energetikai szakértő: „a nyári szezonban üzemelő vendéglátóegység, például egy kemping hiába szereltet be akár csúcstechnológiás rendszert, ha csak melegvíz-előállításra van szüksége, fűtésre nem. Ilyenkor jobban járna egy napelemes, napkollektoros rendszerrel. Ezzel ugyanis a legnaposabb hónapokban gazdaságosan oldhatná meg a melegvíz-ellátást.” Egy átfogó energetikai korszerűsítés komoly beruházás és felelős döntés, mégis könnyű beleesni abba a hibába, hogy az előzetes felmérésre, tervezésre, energetikai szakember bevonására nem gondolunk.

Más módszert követett a patinás Anna-bálok házigazdája, a balatonfüredi Anna Grand Hotel tulajdonosa, amikor az energetikai rendszer átalakításába kezdtek a kétszáz éves épületben. „Nekem még vannak fényképeim arról, ahogy hatméteres csillárokon gyertyát gyújtogattak” – meséli nosztalgiával a tulajdonos-ügyvezető. A hagyományokat azonban nem ebben szerették volna folytatni, hanem abban, amihez a legjobban értenek: a vendéglátásban. Ezért bízták az energetikai rendszer korszerűsítését, üzemeltetését az E.ON-ra.

Az energiavállalat szakértői első lépésben alaposan feltérképezték a már üzemelő berendezéseket, a helyi adottságokat, de az egyedi igényeket is figyelembe vették, és így szabták az Anna Grand Hotelre az E.ON energetikai megoldásait. Átvették a szálloda komplex energetikai ellátását, sőt energiát is termelnek helyben, és ezt még tovább is adják, amikor a hotelnek arra nincs szüksége. A szálloda menedzsmentjének arra sincs gondja, hogy ki tartja karban az eszközöket, hiszen az energiaszolgáltató folyamatos rendelkezésre állást, ezzel együtt pedig biztonságos ellátást biztosít. Mindezt az eddiginél olcsóbban.

Az E.ON a cégek energetikai tényezőit teljeskörűen vizsgálja meg: előzetes felmérést követően vállalják a cég energetikai rendszereinek korszerűsítését, teljes körű műszaki üzemeltetését, valamint a működéshez nélkülözhetetlen műszaki háttérszolgáltatások ellátását is, mindezt modern technológiák használatával, egyedi igényekre szabják. A tervezéstől, a fizikai megvalósításon át az üzemeltetésig számíthat szakértelmükre.

További információk >>

(x)

Címkék: KKV

KKV Pénzügyi intézkedéscsomagot javasol a BKIK elnöke
Privátbankár.hu | 2020. március 25. 10:37
Nagy Elek, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) elnöke egy 100 százalékban állami tulajdonban lévő Nemzeti Válságkezelő Holding Zrt. létrehozását javasolta a Kormánynak a kamara szakértőkből álló munkacsoportja által készített anyaga alapján. A koronavírus-járvány negatív pénzügyi és gazdasági hatásait ellensúlyozó, 6 pontból álló pénzügyi intézkedéscsomagot a kis- és középvállalkozók közvetlen visszajelzései alapján állították össze.
KKV Most lesz vége a tisztességtelen cégeknek – lehet gázszerelőt találni?
Szarvas György | 2020. március 25. 06:04
A katás vállalkozásoknak mindösszesen az egyötödét érintik a kormány gazdaságvédelmi intézkedései, az Iposz azonban tovább bővítené a listát, kiterjesztené az egyéni vállalkozókra is. Mivel a válság az egész szolgáltató szektorra hat, megnéztük, mennyire nehéz víz- vagy gázszerelőt hívni.
KKV Újabb ágazat került bajba a koronavírus miatt
Privátbankár.hu | 2020. március 24. 15:38
Nyílt levelet írt a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete a miniszterelnöknek.
KKV Megrogyaszthatja a home office az irodatakarító cégeket
Privátbankár.hu | 2020. március 23. 19:10
Bajban vannak a takarítócégek, a home office terjedése komoly kihívást jelent a számukra. Egyre több irodaház mondja vissza a szolgáltatást, a megmaradt megrendelők pedig gyakoribb fertőtlenítést kérnek. Közben a nagykereskedések kifogytak a fertőtlenítőszerekből és ami van, azt néha csillagászati áron kínálják.
KKV Az adók és járulékok azonnali csökkentése menthetné meg a vállalkozásokat
Privátbankár.hu | 2020. március 17. 14:04
A koronavírus-járvány gazdasági hatásai ma még nem felmérhetők, de már tisztán látszik, hogy majd minden iparágban jelentős visszaesés várható. Erre az elsődleges vállalatvezetői reakció a gyors költségcsökkentés, amelynek hatására nem csupán külföldön, de immár Magyarországon is jelentős elbocsátási hullám vette kezdetét.
KKV Egy 5000 forintos befizetéstől már megmenekülhetnek a vállalkozások
Privátbankár.hu | 2020. március 17. 13:39
Legalábbis egy időre. Ha a március végi határidőt nem is tolták ki, de a BKIK nem kezdeményez behajtási eljárást, ha valaki nem fizeti meg a hó végéig a kötelező kamarai hozzájárulást.
KKV A kkv-k adózási terhein könnyítene az Adótanácsadók Egyesülete
Privátbankár.hu | 2020. március 17. 09:19
A mostani helyzet miatt egyes adózási, bevallási, adatszolgáltatási jogszabályok átmeneti könnyítését javasolják.
KKV Sikeres az új csoportos társasági adómegtakarítási lehetőség
Privátbankár.hu | 2020. február 20. 13:10
A csoportos társaságiadó-alany a cégcsoportok számára nagy mértékű adómegtakarítási lehetőségeket jelenthet és az adminisztrációs terhek csökkenését eredményezheti.
KKV Segítő kéz a kkv-knak: új időszámítás kezdődött
Kollár Dóra | 2020. február 16. 13:33
2019 novemberében új időszámítás kezdődött a vállalkozásfejlesztésben: megjelent az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által készített és a kormány által a közelmúltban elfogadott kkv-stratégia, amely a 2030-ig tartó időszakra meghatározza a hazai kis- és közepes vállalkozások megerősítésének intézményrendszerét és irányait. Ezzel kapcsolatban dr. György László, az ITM gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára válaszolt kérdéseinkre.
KKV Akármilyen kicsi vagy, a hackerek rád találnak
Privátbankár.hu | 2020. február 11. 15:31
Már csak néhány nap, és belelapozhat a Piac és Profit magazin legfrissebb számába!
hírlevél