BUX
34 593.48
-0.28%
-98.00
OTP
10 170.00
-2.12%
-220.00
MOL
1 733.00
+0.93%
+16.00
RICHTER
6 840.00
+0.96%
+65.00
MTELEKOM
372.00
+1.09%
+4.00
 
TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
KKV
2019. szeptember 15. 11:27

Minden bizonnyal párhuzamot vonhatunk a 21. században zajló technológiai fejlődés és az elmúlt korok ipari forradalmai között. Nemcsak a történelemkönyvek lapjain hagyták lenyomatukat, hanem a való életben elevenedtek meg a zseniális feltalálók vívmányai.

Az első korszakalkotó robbanás Nagy–Britanniából indult a 18. század közepén, ezt az időszakot a nagy találmányok korának is emlegetik. A gépiesítés a szénfűtésű gőzgépek elterjedésével kezdődhetett meg, mely leginkább a textiliparban bontakozott ki.

Majd a 19. század második felében újabb fellendülés vette kezdetét, amikor a tömeggyártás került a középpontba. Henry Ford megkezdte a futószalagos termelést, amely hatékonyabbá tette az autógyártást, s ezzel együtt robbanásszerűen nőtt meg az autótulajdonosok száma.

Az 1950-es évektől kezdve, a digitális forradalomnak köszönhetően ismét új világba csöppent az emberiség. Az elektronikai ipar fejlődése, a számítástechnika térhódítása, az internet széleskörű elterjedése megalapozta a 21. század technológiáját.

De vajon hova tovább a negyedik ipari forradalom kapujából?

A digitalizáció életünk minden szegletében jelen van, igencsak megkönnyítve azt. Az okoskészülékek széles körű elterjedésével könnyedén intézhetjük hivatalos- és magánügyeinket is. De vajon az ipar fejlődésére milyen hatással van eme látványos technológiai fejlődés? A tudomány mai állása szerint egy új korszak nyílik meg az emberiség előtt, ahol egyre inkább a gépek és robotok lesznek a munkatársaink.

Ipari robotok

Az ipari robotok olyan elektromechanikai szerkezetek, melyek a gyártás során végzik feladatukat, képesek hegesztésre, festésre, alkatrészek behelyezésére is, automatikus irányításúak és újra programozhatók. Alapvetően a humán munkaerő támogatására alkották meg őket.

Korunk fő problémája az öregedő félben lévő társadalom, valamint a szakképzett munkaerő hiánya, ezekre a problémákra kiváló megoldást nyújthat az automatizálás, az ipari robotok alkalmazása.

Tökéletes válasz a munkaerőhiányra

Hazánkban komoly problémát okoz a munkaerőhiány, a gyárakban dolgozók száma jelentősen csökkenő tendenciát mutat, utal erre a Promatech Célgépgyártó Kft, és kihangsúlyozza, hogy a termelés fenntartásának érdekében a gyártócégeknek érdemes elgondolkodnia a további fejlesztéseken.

Egy-egy feladatra specializált robotcella számos előnyt kínál, mindamellett, hogy idő- és költséghatékony, jobb és egyenletesebb minőség érhető el vele. Helyzetkihasználás szempontjából is tökéletes választás, hiszen gyorsan reagál az új termékek bevezetésére, valamint a piaci folyamatokra is.

Ha céged fejlesztés előtt áll, látogass el a cég honlapjára, és kérd szakembereink segítségét!

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Címkék: KKV

KKV Zöld kkv-k figyelem: 7,3 milliárd forintnyi pályázati pénz vált elérhetővé
MTI | 2020. augusztus 3. 09:21
Vállalkozásonként 20 és 400 millió forint közötti összeget lehet elnyerni.
KKV Optimistábbak a cégvezetők, mint amire bárki számított
Privátbankár.hu | 2020. július 22. 12:24
A vírusjárvány meglepő módon mérsékelten hatott a cégvezetők várakozásaira: nem sokkal maradnak el a hazai kkv-k következő egy évre vonatkozó árbevétel- és nyereségvárakozásai az előző év azonos időszakához képest – derült ki a K&H kkv bizalmi index legfrissebb kutatásából.  
KKV Hány milliárdot hagy a cégeknél a kormány?
Privátbankár.hu | 2020. július 19. 17:01
A hangzatosan csak a gazdaságvédelem költségvetésének keresztelt jövő évi tervben a kormány egyebek mellett arról is bemutatta egy mellékletben, hogy 2021-ben mennyi pénzt hagynak a vállalkozásoknál a társasági adónál érvényesíthető kedvezmények formájában.
KKV Az online jelenlét fontossága minden vállalati szektorban
Márkázott tartalom | 2020. július 5. 19:26
20 évvel ezelőtt, ha valaki nem szerepelt a telefonkönyvben, akkor őt nem lehetett megkeresni, elérhetetlennek számított. Ahogy a 21. század telefonkönyve egyre inkább az internet lett, úgy tolódott át a fókusz a telefonkönyvről (és úgy általánosságban véve a nyomtatott megjelenésről) az online jelenlét felé.  
KKV Adószám keresés egyszerűen!
Márkázott tartalom | 2020. június 26. 10:09
Nem tudja a partnere adószámát? Az alábbiakban 3+1 lehetőséget ismertetünk, amellyel gyorsan és egyszerűen hozzájuthat a megfelelő információkhoz.
KKV Nincs mese, a kkv-knak fel kell gyorsítaniuk a digitális átállást
Csabai Károly | 2020. június 18. 19:31
A március közepe előtt digitális eszközöket nem használt, vagy ilyen irányú fejlesztésekbe nem fogott kis- és középvállalkozások 40 százaléka szüneteltette vagy korlátozta jelentősen a tevékenységét. Ez is kiderült a Magyar Telekom megbízásából az eNET által végzett felmérésből.
KKV A koronavírus felforgatta a cégek életét
Kollár Dóra | 2020. június 11. 17:48
Szepesi Balázs, az Innovációs és Technológia Minisztérium gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkára a Piac & Profit „Pénz a túléléshez” videókonferenciáján beszélt arról, hogy a koronavírus-járvány után mire készülhetnek a magyar cégek. 
KKV Szuperkedvezményes reklámfelületekkel támogatják a kkv-kat
PR | 2020. június 11. 10:18
Közösen, egymást segítve törhetnek ki a járvány-krízisből a vállalkozások a Ringier Axel Springer Magyarország kiadó üzletélénkítő akciójával. A koncepció társadalmi és iparági összefogáson alapszik: segíts magadon vállalkozóként és tedd ugyanezt egy másik vállalkozással is! Ehhez a kiadó óriási elérésű reklámfelületekkel járul hozzá.
KKV 500 milliárd forintot fordítanának beruházásra a versenyszférában
Privátbankár.hu / MTI | 2020. június 5. 07:51
Átlag feletti az aktivitás az autóiparban.
KKV Jócskán több hitelt adott a CIB a kkv-knak
Privátbankár.hu | 2020. június 3. 15:43
Húsz százalékkal növelte a kis- és közepes vállalkozások részére folyósított hiteleinek összegét a CIB Bank 2019 és 2020 márciusa között. A pénzintézet adatai szerint az első negyedév végén közel 13 százalékkal több kkv-t finanszírozott, mint az előző év azonos időszakában. 
hírlevél