<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p
KKV
Több mint 1,3 milliárd forint (4,3 millió euró) értékű, nagy teljesítményű gyártósort helyezett üzembe a norvégiai Drammenben a Vajda Papír Kft. A beruházással a higiéniaipapír-gyártó és exportőr vállalatcsoport megduplázta az üzem éves készáru-kapacitását.

Ezzel nemcsak a skandináv piaci jelenlétük, hanem a korábbi budapesti gyártókapacitás-bővítéssel együtt a közép-európai értékesítési pozícióik megerősítésére is lehetőség nyílik. A 2014-es magyar és norvég beruházásoknak köszönhetően a Vajda Papír készáru-gyártó kapacitása 15 százalékkal, évi 120 ezer tonnára nő.

A norvégiai gyáregységet a cég tavaly nyáron vásárolta meg, a most üzembe helyezett, prémium termékek előállítására alkalmas gépsor a gyár készáru-kapacitását az eddigi 16-17 ezer tonnáról évi 35 ezer tonna fölé emeli.

Több papírtörlőt használnak a norvégok

A skandináv piac fontos a cégnek, mert bizonyos termékkategóriákban, így például a konyhai papírtörlők esetében itt magasabb az egy főre jutó fogyasztás, mint Európa más országaiban. A skandináv fogyasztók leginkább az újrahasznosított papírból, vagy a felelős erdőgazdálkodásból származó környezetkímélő technológiával előállított higiéniai papírtermékeket keresik, ezért a Vajda Papír Norvégiában és Magyarországon előállított termékei is jelentős mértékben így készülnek.

Idehaza is fejlesztenek

A cég csoportszintű árbevétele 2013-ban mintegy 22 milliárd forint volt, idén a tervek szerint meghaladja majd a 30 milliárd forintot. A cég fennállása óta mintegy 10 milliárd forintot fordított fejlesztésekre.

Idén Magyarországon is jelentős fejlesztést hajtottak végre: júniustól már összesen 22 gépsoron folyik a termelés a vállalatcsoport Ócsai úti telephelyén, ahol két új nagykapacitású gyártógépsort állítottak munkába. A fejlesztéssel mintegy 10 százalékkal, 80 ezer tonna fölé emelkedett a cég éves hazai készárugyártó kapacitása. Az 1,8 milliárd forint összértékű beruházással közel 20 új munkahely jött létre a Soroksáron jelenleg 410 főt foglalkoztató vállalatnál. 

Az Európa-szerte - Magyarországon, Romániában, Finnországban, Lengyelországban és Norvégiában - több mint 500 főt foglalkoztató, 100 százalékban magyar tulajdonú kft. kis családi vállalkozásból vált a hazai higiéniaipapír-gyártás meghatározó szereplőjévé, illetve régiós multinacionális vállalattá. A cég a teljes magyar kivitel majdnem háromnegyedével jelenleg a higiéniai papíráruk legjelentősebb hazai exportőrének számít. 

A rovat támogatója a 4iG

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

KKV Be vannak rezelve a vállalkozások attól, hogy a kormány újabb megszorító intézkedéseket hoz
Privátbankár.hu | 2022. november 21. 06:34
Ez is kiderül a több mint 160 ezres vállalkozói felhasználó bázissal rendelkező Billingo online számlázó kutatásából. 
KKV Egyre jobban látszik, mennyire aggasztja a cégeket a dráguló energia
Privátbankár.hu | 2022. október 12. 15:20
Romlik a német cégek hangulata, elég egyértelműen.
KKV Még idén véget ér a háború? A magyar családi cégek erre számítanak
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 15. 11:38
Úgy tűnik, a hazai családi vállalatok ellenállóbbak az orosz-ukrán háborúval szemben, mint a hagyományos cégek, ugyanis jelentős részük számol árbevétel-növekedéssel.
KKV A szakemberek hiánya és az árfolyamok ingadozása a kkv-k egyre nagyobb problémája
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 14. 12:26
Egyre nagyobb problémát okoz az árfolyamváltozás a hazai vállalkozásoknak – derül ki a K&H kkv bizalmi index második negyedéves eredményéből. A szakemberhiány után a gyengülő forint akadályozza leginkább a cégeket, de az alapanyaghiány és a költségek növekedése is komoly kihívás elé állítja őket.
KKV Egyre több magyar cégnek okoz nehézséget az, hogy időben fizessen
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 29. 17:08
Romlik a fizetési fegyelem Magyarországon.
KKV Még van a piacon egy százalékos kamatra is igényelhető hitel
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 29. 10:14
Az állam által támogatott konstrukcióért a mai naptól folyamodhatnak hazai mikro- és kisvállalkozások.
KKV Nyugtalanok a cégek: jön a végrehajtási hullám a válság miatt?
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 25. 14:42
A gazdasági válság miatt egyre több vállalat tart attól, hogy a késő fizetések miatt veszélybe kerül a működésük. Európában a legtöbb cég jogi végrehajtásokkal küzdene a kintlévőségek ellen, ám az ilyen eljárások költségesek, hosszadalmasok és az eredményük is bizonytalan.
KKV Komoly változtatásokat jelentett be a kormány: csökken az ekho, fellélegezhetnek a katás cégek
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 9. 20:16
Komoly változásokról számolt be a Pénzügyminisztérium legújabb közleménye.   
KKV Itt a figyelmeztetés: új zsarolóvírus támadja a magyar cégeket
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 9. 17:39
Újfajta zsarolóvírus jelent meg a magyar vállalatok rendszereiben.
KKV Egy alacsony, fix kamatozású hitel most kincset ér
Natív tartalom | 2022. augusztus 2. 13:05
Jelentős hitelfelvételi kedvet tapasztaltak a cégek részéről a Magyar Bankholding tagbankjai a támogatott Széchenyi Go-program kifutása miatt, de mi lesz ezután? Melyik szektor szorul most leginkább finanszírozásra? Interjú Kollega-Tarsoly Dániellel, a Magyar Bankholding egyedi üzletfejlesztésért felelős ügyvezető igazgatójával.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG