<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p
KKV
Két nagy kávékonszern, a Mondelēz International és a D.E Master Blenders 1753 létrehozza a világ legnagyobb pure-play kávévállalatát – jelentették be. Az új cég Jacobs Douwe Egberts néven, hollandiai központtal működik majd, és a Jacobs, a Tassimo, illetve a Douwe Egberts és a Senseó márkákat is magában foglalja majd.

A Mondelēz International, Inc., amely a NASDAQ amerikai tőzsdén is forog (MDLZ) és a D.E Master Blenders 1753 B.V. bejelentették szándékukat, hogy egyesítik kávéüzletágaikat, és létrehozzák a világ legnagyobb, várhatóan évi több mint ötmilliárd font (hétmilliárd dollár) árbevételt és alig valamivel 20 százalék EBITDA-rátát elérő pure-play kávévállalatát. (Pure play-nek az egy termékcsoportra koncentrál tőzsdei cégeket nevezik.)

Ezek a márkák érintettek

A Jacobs Douwe Egberts (JDE) néven, hollandiai központtal működő új vállalat a világ több mint két tucat országának piacán fog vezető szerepet betölteni, és a feltörekvő piacokon is erős jelenléttel rendelkezik majd, ami jelentős árbevétel-növelési lehetőséget teremt számára a kávé termékkategória 81 milliárd dollár éves forgalmú globális piacán – írja a cégek közleménye.

A világ legjelentősebb kávémárkái közül jó néhány a két vállalat valamelyikének tulajdonában van: a Jacobs, a Carte Noire, a Gevalia, a Kenco, a Tassimo és a Millicano ugyanis a Mondelēz International, a Douwe Egberts, a L’OR, a Pilão és a Senseo pedig a D.E Master Blenders 1753 portfólióját gazdagítják.

Ötmilliárd dollár készpénzben

Pierre Laubies, a D.E Master Blenders 1753 jelenlegi vezetője lesz az egyesített vállalat leendő vezérigazgatója. Az Acorn Holdings B.V., a D.E Master Blenders 1753 tulajdonosa kötelező érvényű ajánlatot tett a Mondelēz International franciaországi kávé üzletágának megvásárlására.

2013-ban a Mondelēz International kizárólagos tulajdonban álló kávé üzletága megközelítőleg 3,9 milliárd dollár (2,9 milliárd font), a D.E Master Blenders 1753 pedig 3,4 milliárd dollár (2,5 milliárd font) árbevételt ért el. A Mondelēz International a tranzakciók lezárultával 49 százalékos tőkerészesedést fog kapni a Jacobs Douwe Egbertsből és megközelítőleg ötmilliárd dollárt készpénzben. Az egyesített vállalat részvényeinek többségét az AHBV birtokolja majd.

A tranzakcióra a meghatározott lezárási feltételek teljesítését, többek között a hatósági jóváhagyások megszerzését követően, várhatóan valamikor 2015 folyamán kerül majd sor.

A rovat támogatója a 4iG

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

KKV Be vannak rezelve a vállalkozások attól, hogy a kormány újabb megszorító intézkedéseket hoz
Privátbankár.hu | 2022. november 21. 06:34
Ez is kiderül a több mint 160 ezres vállalkozói felhasználó bázissal rendelkező Billingo online számlázó kutatásából. 
KKV Egyre jobban látszik, mennyire aggasztja a cégeket a dráguló energia
Privátbankár.hu | 2022. október 12. 15:20
Romlik a német cégek hangulata, elég egyértelműen.
KKV Még idén véget ér a háború? A magyar családi cégek erre számítanak
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 15. 11:38
Úgy tűnik, a hazai családi vállalatok ellenállóbbak az orosz-ukrán háborúval szemben, mint a hagyományos cégek, ugyanis jelentős részük számol árbevétel-növekedéssel.
KKV A szakemberek hiánya és az árfolyamok ingadozása a kkv-k egyre nagyobb problémája
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 14. 12:26
Egyre nagyobb problémát okoz az árfolyamváltozás a hazai vállalkozásoknak – derül ki a K&H kkv bizalmi index második negyedéves eredményéből. A szakemberhiány után a gyengülő forint akadályozza leginkább a cégeket, de az alapanyaghiány és a költségek növekedése is komoly kihívás elé állítja őket.
KKV Egyre több magyar cégnek okoz nehézséget az, hogy időben fizessen
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 29. 17:08
Romlik a fizetési fegyelem Magyarországon.
KKV Még van a piacon egy százalékos kamatra is igényelhető hitel
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 29. 10:14
Az állam által támogatott konstrukcióért a mai naptól folyamodhatnak hazai mikro- és kisvállalkozások.
KKV Nyugtalanok a cégek: jön a végrehajtási hullám a válság miatt?
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 25. 14:42
A gazdasági válság miatt egyre több vállalat tart attól, hogy a késő fizetések miatt veszélybe kerül a működésük. Európában a legtöbb cég jogi végrehajtásokkal küzdene a kintlévőségek ellen, ám az ilyen eljárások költségesek, hosszadalmasok és az eredményük is bizonytalan.
KKV Komoly változtatásokat jelentett be a kormány: csökken az ekho, fellélegezhetnek a katás cégek
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 9. 20:16
Komoly változásokról számolt be a Pénzügyminisztérium legújabb közleménye.   
KKV Itt a figyelmeztetés: új zsarolóvírus támadja a magyar cégeket
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 9. 17:39
Újfajta zsarolóvírus jelent meg a magyar vállalatok rendszereiben.
KKV Egy alacsony, fix kamatozású hitel most kincset ér
Natív tartalom | 2022. augusztus 2. 13:05
Jelentős hitelfelvételi kedvet tapasztaltak a cégek részéről a Magyar Bankholding tagbankjai a támogatott Széchenyi Go-program kifutása miatt, de mi lesz ezután? Melyik szektor szorul most leginkább finanszírozásra? Interjú Kollega-Tarsoly Dániellel, a Magyar Bankholding egyedi üzletfejlesztésért felelős ügyvezető igazgatójával.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG