<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Meddig tart még a háború, és mi vár Magyarországra? Jól helyezkedik a kormány? Meddig bírja anyagilag Oroszország? Hogyan és miből lehet majd újjáépíteni Ukrajnát?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Káncz Csabával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. december 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

KKV
A Tesco akciót hirdetett meg munkanélküli, nemrég végzett diákok foglalkoztatására. Épp pár napja viszont éppen kritika érte, hogy nem foglalkoztat annyi munkavállalót, mint amennyit vállalt. A nemzetközi áruházlánc nagy gondokkal küzd, itthon is súlyosan veszteséges volt tavaly.

Ideiglenes, majd tartós munkahelyhez juthatnak a fiatalok a Tesco, a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetsége (DiákÉSZ) és az Iskolaszövetkezetek Országos Szövetsége (ISZOSZ) együttműködésével, a közös akciót a munkanélküli, ez év nyarán végzett fiatalok számára hirdették meg – közölte az áruházlánc az MTI-vel. A jogi szabályozás szerint azok a fiatalok, akik az idén végeztek, még október végéig - ameddig érvényes a diákigazolványuk - diáknak minősülnek.

A Tesco nekik – a pénzkereset mellett – munkatapasztalatot kínál – írják.  Az áruházlánc országosan 500 munkahelyet kínál fel a programba bekapcsolódóknak, akik közül a legjobbakra főállású munkavállalóként is számítanak. Az iskolaszövetkezetek október 31-ig várják a még munkát kereső, végzett diákok jelentkezését. „A Tescónál évente több tízezer diák végez munkát, akik legtöbbször a kereskedelmi egységekben pénztáros és árufeltöltő pozíciót töltenek be” – teszik hozzá.

Az iskolaszövetkezetek pedig évente mintegy 130 ezer nappali tagozatos tanulónak, hallgatónak biztosítanak - a tanulmányi időbeosztásukhoz alkalmazkodó - gyakorlati munkatapasztalat-szerzési, kapcsolatteremtési, valamint legális pénzkereseti lehetőséget.

Mindez szép és jó, tehetjük hozzá, de az amúgy is foglalkoztatott „több tízezer diák” mellett még 500, és csak október végéig, inkább csak jelképes gesztusnak látszik. Annál is inkább, mert egy szakszervezet épp egy-két napja kifogásolta, hogy a Tesco nem bővítette dolgozói létszámát, pedig erről a kormánnyal megállapodott.

A Tesconak nemzetközi szinten és itthon is vannak problémái. Nemrég írtunk arról is, hogy a multinál vezetőket küldenek el a veszteségek, illetve téves eredmény-előrejelzések miatt. Ha pedig belenézünk az Igazságügyminisztérium (KIM) adatbázisába, azt látjuk, hogy a Tesco Globál Áruházak Zrt. itthon a február végén zárult legutóbbi üzleti évében hatalmas, 43 milliárd forintos veszteséget ért el. Szemben az egy évvel korábbi, mintegy egymilliárdos nyereséggel.

Eközben külföldön zuhannak az áruházlánc részvényei. Olyannyira, hogy a világ egyik legsikeresebb befektetője, Warren Buffett is azt mondja, hatalmas hiba volt korábban Tesco-részvényekbe fektetnie. A világsajtó, külföldi tőzsdei oldalak ezen csámcsogtak a napokban, és példálóztak vele, hogy lám-lám, a nagy guru is mekkorát tévedhet. A Tesco részvényei idén közel 50 százalékot estek már, miközben az európai részvénypiacok alapvetően felfelé tartottak.

Címkék: KKV
A rovat támogatója a 4iG

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

KKV K&H-felmérés: az árfolyamingadozás a kkv-szektor harmadát hátráltatja
Privátbankár.hu | 2022. december 9. 12:13
A K&H mikro-, kis- és középvállalkozásokat körében végzett kutatása igazolja, az árfolyamok ingadozása, a szakemberhiány, az infláció és az anyaghiány nagyobb kihívást jelent, mint a koronavírus-járvány.
KKV Be vannak rezelve a vállalkozások attól, hogy a kormány újabb megszorító intézkedéseket hoz
Privátbankár.hu | 2022. november 21. 06:34
Ez is kiderül a több mint 160 ezres vállalkozói felhasználó bázissal rendelkező Billingo online számlázó kutatásából. 
KKV Egyre jobban látszik, mennyire aggasztja a cégeket a dráguló energia
Privátbankár.hu | 2022. október 12. 15:20
Romlik a német cégek hangulata, elég egyértelműen.
KKV Még idén véget ér a háború? A magyar családi cégek erre számítanak
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 15. 11:38
Úgy tűnik, a hazai családi vállalatok ellenállóbbak az orosz-ukrán háborúval szemben, mint a hagyományos cégek, ugyanis jelentős részük számol árbevétel-növekedéssel.
KKV A szakemberek hiánya és az árfolyamok ingadozása a kkv-k egyre nagyobb problémája
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 14. 12:26
Egyre nagyobb problémát okoz az árfolyamváltozás a hazai vállalkozásoknak – derül ki a K&H kkv bizalmi index második negyedéves eredményéből. A szakemberhiány után a gyengülő forint akadályozza leginkább a cégeket, de az alapanyaghiány és a költségek növekedése is komoly kihívás elé állítja őket.
KKV Egyre több magyar cégnek okoz nehézséget az, hogy időben fizessen
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 29. 17:08
Romlik a fizetési fegyelem Magyarországon.
KKV Még van a piacon egy százalékos kamatra is igényelhető hitel
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 29. 10:14
Az állam által támogatott konstrukcióért a mai naptól folyamodhatnak hazai mikro- és kisvállalkozások.
KKV Nyugtalanok a cégek: jön a végrehajtási hullám a válság miatt?
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 25. 14:42
A gazdasági válság miatt egyre több vállalat tart attól, hogy a késő fizetések miatt veszélybe kerül a működésük. Európában a legtöbb cég jogi végrehajtásokkal küzdene a kintlévőségek ellen, ám az ilyen eljárások költségesek, hosszadalmasok és az eredményük is bizonytalan.
KKV Komoly változtatásokat jelentett be a kormány: csökken az ekho, fellélegezhetnek a katás cégek
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 9. 20:16
Komoly változásokról számolt be a Pénzügyminisztérium legújabb közleménye.   
KKV Itt a figyelmeztetés: új zsarolóvírus támadja a magyar cégeket
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 9. 17:39
Újfajta zsarolóvírus jelent meg a magyar vállalatok rendszereiben.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG