6p
KKV
Az egész országot járják a NAV emberei ezen a héten is, de most kapsz egy kis segítséget, hogy ne legyen baj.

A NAV Adótraffipax információi alapján az alábbi területeken számíthatunk ellenőrzésre:

Észak-Budapest

A revizorok 2017. március 29-31. között a bizonylatkiadási kötelezettség teljesítését, valamint az áruk eredetének igazolására irányuló helyszíni ellenőrzéseket végeznek a kertészetekben, díszfaiskolákban, dísznövénylerakatokban.

Bács-Kiskun megye
A mai naptól március 31-ig foglalkoztatottak bejelentési kötelezettségének ellenőrzését végzi Kecskemét, Bócsa, Kiskőrös településeken, különös tekintettel a korábban teljes, jelenleg részmunkaidőben történő alkalmazásra.
Baranya megye

A hónap végéig az ellenőrök kiváltképpen a NAV nyilvántartásai alapján pénztárgépükkel kapcsolatos szervizelési kötelezettségüket elmulasztók körében folytatnak le vizsgálatokat, de az online berendezéseiket kirívóan keveset használó adózók számíthatnak forgalomszámlálással végrehajtott ellenőrzésre is.
Békés megye

Március 28-31. között a NAV Orosházán, Gyulán, Csorváson és a Mezőkovácsházi járás területén végez ellenőrzéseket, melyek során a személyszállítói szolgáltatást, illetve a vendéglátó tevékenységet végző adózók üzleteiben, illetve azok kitelepült egységeiben végeznek helyszíni ellenőrzéseket. A piacokon, üzletekben a nyugtaadási kötelezettséget, valamint a pénztárgépek működtetésével kapcsolatos kötelezettségeket vizsgálják. E mellett számítani lehet a foglalkoztatottak bejelentési kötelezettségének és az áruk eredetének ellenőrzéseire is.
Borsod-Abaúj-Zemplén megye

A revizorok március 27-től április közepéig kiemelten ellenőrzik a kondi- és fitnesztermeket, masszás szalonokat és szoláriumokat. Az ellenőrzések célja az online pénztárgép használatára újonnan kötelezett szolgáltatók működésének, a pénztárgéppel kapcsolatos előírások betartásának vizsgálata. Az érintett szolgáltatóknál a foglalkoztatás szabályszerűségét is ellenőrzik a revizorok. Ezzel egyidejűleg ellenőrzésre számíthatnak a korábban már online pénztárgép használatára kötelezettek is, akik elsősorban a pénztárgép éves kötelező felülvizsgálatának kontrolljára számíthatnak.
Fejér megye

Fejér megye területén a piacok, vásárcsarnokok és útszéli kitelepülő árusok fokozott ellenőrzése várható. Az ellenőrök a bizonylatadási kötelezettség teljesítését és árueredet ellenőrzést végeznek.
Hajdú-Bihar megye

A NAV szakemberei az operatív ellenőrzésekkor elsősorban azt vizsgálják, hogy a kereskedők, szolgáltatók adnak-e szabályos bizonylatot, online pénztárgépeiket megfelelően használják-e, a vállalkozások bejelentik-e alkalmazottaikat. Az operatív ellenőrzések tervezett helyszínei:

  • március 27. hétfő:                  Nyíradony
  • március 28. kedd:                  Nádudvar
  • március 29. szerda:               Berettyóújfalu
  • március 30. csütörtök:           Polgár
  • március 31. péntek:               Debrecen

A közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek NAV ellenőrzések.

Heves megye

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága operatív adóellenőrei 2017. 13. hetében az alábbi településeken tervezik helyszíni ellenőrzések lefolytatását:

március 27. (hétfő): Recsk 
március 28. (kedd): Tiszanána
március 29. (szerda): Eger
március 30. (csütörtök): Visonta
március 31. (péntek): Ostoros

A vizsgálatok kiemelten az online pénztárgépekkel kapcsolatos szabályok betartásának, a nyugtaadási kötelezettség teljesítésének és a foglalkoztatás szabályszerűségének ellenőrzésére irányulnak.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

Az ellenőrzések kiemelt helyszínei:
  • március 27. (hétfő) : Szolnok
  • március 28. (kedd) : Nagykörű
  • március 29. (szerda) : Mezőtúr
  • március 30. (csütörtök) : Jászberény
  • március 31. (péntek) : Törökszentmiklós
Nógrád megye

Kiemelt helyszínek:
  • március 27. (hétfő) : Pásztó
  • március 28. (kedd) : Szécsény
  • március 29. (szerda) : Balassagyarmat
  • március 30. (csütörtök) : Salgótarján
  • március 31. (péntek) : Salgótarján

Elsősorban a fizikai közérzetjavító szolgáltatást, illetőleg a testedzési szolgáltatást nyújtó adózók vonatkozásában vizsgálják a számla/nyugtaadási kötelezettség teljesítését, az online pénztárgép használatának jogszerűségét, valamint az alkalmazottak foglalkoztatásához kapcsolódó bejelentések szabályszerűségét.

A fentieken túlmenően a revizorok a hét valamennyi napján a megye egyéb településein is ellenőrizhetik a számla/nyugtaadási kötelezettség teljesítését, az online pénztárgépek jogszerű használatát, valamint a foglalkoztatáshoz fűződő bejelentések meglétét, főként kereskedelmi, vagy vendéglátó tevékenységet folytató adózóknál.

Somogy megye

Szintén hétfőn kezdi meg három hetes akció-sorozatát a NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága. Az ellenőrzések kiterjednek az állandó és hétvégi piacokra, vásárokra, és az alkalmi kitelepülésekre is, valamint a rendezvényeket is felkeresik az ellenőrök. A nyugtaadási fegyelmet, a foglalkoztatottak bejelentését és a forgalmazott áruk eredetét vizsgálja a hatóság.

Emellett kiemelt figyelmet kapnak az alábbi termékkörök:

  • Füstölt- és húsárúk
  • Tojás
  • Édesség
  • Primőr zöldségek
  • Pékségek

Az akció keretében a környező megyék revizorai is végeznek ellenőrzéseket a megye területén.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Helyszínek a megyében:

  • március 27. (hétfő): Nyíregyháza,
  • március 28. (kedd): Nyírbátor, Nyírvasvári
  • március 29. (szerda): Fehérgyarmat, Penyige
  • március 23. (csütörtök): Kisvárda, Anarcs
  • március 24. (péntek): Kemecse

A NAV ellenőrei máshol is fognak ellenőrzést tartani, azonban a megjelölt településeken teljes bizonyossággal jelen lesznek.

Veszprém megye

Az adóellenőrök március 27-tól 31-ig tartó időszakban Veszprém megye egész területén tovább folytatják az online pénztárgép használatára kötelezett új adózói kör kiemelt ellenőrzését. Az online pénztárgép  jogszerű használatával kapcsolatos  és a számla/nyugtaadási kötelezettség teljesítésének vizsgálatán túl a revizorok ellenőrizhetik  az alkalmazottak adóhatósághoz történő bejelentésének szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét is.

Az érintett adózói kör: gépjármű- javítás, karbantartás, gépjárműalkatrész-kiskereskedelem, motorkerékpár,-alkatrész kereskedelem, javítás, taxis személyszállítás, fizikai közérzetet javító szolgáltatás és testedzési szolgáltatás.

Címkék: KKV Adótraffipax NAV
A rovat támogatója a 4iG

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

KKV Hogyan lett kis garázscégből milliárdos vállalkozás?
Privátbankár.hu | 2023. december 19. 11:41
Állócsillagok és újhullámos trónkövetelők.
KKV Itt a Cégépítők társasjáték: most eldől, ki kaszál az üzleti évben!
Natív tartalom | 2023. december 4. 10:26
Piaci rést betöltő társasjáték jelent meg október 25-én: a Cégépítők társasjáték megszületéséről és játékmenetéről Egerszegi Krisztiánnal, a MiniCRM tulajdonosával, a Cégépítők alapítójával beszélgettünk.
KKV Széchenyi Kártya Program: megduplázták a hitelkereteket
Privátbankár.hu | 2023. augusztus 1. 11:18
Sokkal nagyobb hitelkeretet kapnak a kkv-k a Széchenyi Kártya Program keretében. A kamat a futamidő végéig 5 százalék. 
KKV Kezdj újult erővel a nyári szabadság után!
Márkázott tartalom | 2023. június 27. 11:32
  Ha még most vagy csak a hosszabb lélegzetvételű nyaralás előtt, akkor minden bizonnyal minden munkával kapcsolatos témától a falnak mennél. Teljesen érthető módon érzed azt, hogy telítődtél, hiszen már javában az év második felében járunk, és a megfeszített munkatempóból még nem is igazán tudtál alább engedni.
KKV Vigye sikerre vállalkozását, alkalmazzon business mentort!
Natív tartalom | 2023. június 8. 10:01
A business mentor nem varázsló, ám mégis rendkívül fontos szerepet játszhat több, a hazai kkv-szektort rendkívüli mértékben érintő konfliktushelyzet kezelésében. Közreműködésével a vállalatok tulajdonosai és vezetői olyan külső támogatást kaphatnak, amely segíti őket a tudatosabb vállalatvezetésben és előmozdítja üzleti és személyes fejlődésüket. A Budapesti Gazdasági Egyetem rendhagyó szakirányú továbbképzéséről annak vezetőjével és egyik hallgatójával beszélgettünk.
KKV A K&H szerint az uniós pályázatok körüli zűrzavar nem ártott
Privátbankár.hu | 2023. május 24. 14:14
Az uniós pályázatok körüli bizonytalanság csak kismértékben vetette vissza a cégek bizakodását, mintegy felük továbbra is reálisnak tartja, hogy ilyen forráshoz juthat - közölte a K&H magyarországi mikro, kis- és középvállalkozások (kkv) bizalmi indexe első negyedévi eredménye alapján.
KKV Megnyitják a pénzcsapot a magyar cégeknek: milliárdokat érő bejelentést tett egy bank
Privátbankár.hu | 2023. május 10. 17:14
Jelentős beruházási hitelkeretről állapodott meg az UniCredit.
KKV Jó szakemberből gyenge vállalkozó lesz? – interjú
Natív tartalom | 2023. április 4. 12:02
Egerszegi Krisztián Jövőkép című könyvének megjelenése kapcsán készült interjúnk második részében beszélgetünk a vállalkozók 90 százalékáról, a magukat halálra hajszoló emberekről, és arról is, mit tanácsol a bölcs varázsló a gonosz sárkány legyőzéséhez.
KKV Jövőkép nélkül csak szenvedés lesz, nem sikercég – interjú
Natív tartalom | 2023. március 22. 10:07
Ami tíz évvel ezelőtt még működött a magyar cégek számára, az tíz év múlva egyáltalán nem lesz elegendő, avagy hamarosan megérkezik az üzleti regény arról, hogy miért kulcsfontosságú a hazai vállalkozók számára egy jól megformált jövőkép. Egerszegi Krisztiánnal, a MiniCRM cégvezetőjével és a Cégépítők alapítójával beszélgettünk Jövőkép című könyve megjelenése előtt.
KKV Csak a bizonytalanság biztos a kisvállalkozásoknál
Privátbankár.hu | 2023. február 3. 16:24
A kormány új hitelprogramról döntött a Baross Gábor újraiparosítási program keretében. Az elszálló kamatok mellett ez komoly segítséget jelenthet a kisvállalkozások számára, amelyek helyzete meglehetősen bizonytalan lett az utóbbi időben. Az ATV Start vendégeként Perlusz László, a VOSZ főtitkára és kollégánk, Király Béla beszélt a hazai vállalkozások helyzetéről.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG