4p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

KKV
Az anyacég szerint új korszakot nyitottak a kecskeméti gyárral.

A Mercedes-Benz kompakt gépjárművek új generációjának gyártása gőzerővel folyik a rastatti és a kecskeméti gyár közös termelési hálózatában - közölte a társaság a Privátbankárral. A két gyárban az A-osztályt, a B-osztályt és a CLA-osztályt gyártják. A termelési hálózatban fontos szerepet játszik a 2012 márciusában megnyitott kecskeméti gyár, amely a rastatti gyárral közösen állítja elő a B-osztályt, valamint kizárólagos gyártója a kompakt négyajtós kupénak, a CLA-nak.

Andreas Renschler, a Daimler vezérigazgatóságának a Mercedes-Benz Cars, valamint a Mercedes-Benz Vans termelésért és értékesítésért felelős tagja, - miután ellátogatott a kecskeméti gyárba - azt mondta, hogy új korszakot nyitottak a gyárral, mert ez az első Németországon kívül létesített európai Mercedes-Benz gyár. Szerinte remekül oldották meg a feladatot, melynek során egy új országban egy új gyárat egy új csapattal sikeresen indítottak be - az a 800 millió euró, amit itt Magyarországon fektettek be, minden szempontból a Daimler és a Mercedes-Benz márka egy újabb sikertörténete.

Gőzerővel dolgoznak tovább

Andreas Renschler szerint az új kompakt gépjárművek további piaci sikerei szempontjából nagy jelentősége van kecskeméti gyárnak.

„A CLA, amelyet a világon kizárólag itt gyártunk, kitűnő példája annak, hogy a kecskeméti gyár döntően hozzájárul a „Mercedes-Benz 2020” stratégiájában lefektetett növekedési célok eléréséhez, hiszen ezzel az új modellel  új vevőket és új piacokat hódítunk meg."

Andreas Renschler szerint azzal, hogy a dolgozók a gyártás minden területén készek tanulni, és a legnagyobb erőbedobással végzik munkájukat, azzal a kecskeméti már egy szinten áll más Mercedes-Benz gyárakkal, és a globális termelési hálózat szerves része lett.

Frank Klein, gyárigazgató szerint továbbra is teljes gőzzel dolgoznak. A fő feladat, hogy továbbra is - ahogy mondta - csúcsminőségű B- és CLA-osztályokat vigyenek ki az utakra.

Fiatalabbak veszik az új modelleket

A Mercedes-Benz a prémium kompakt gépjárművek szegmensében szeretné növelni részesedését. A frankfurti autókiállításon (IAA) szeptemberben bemutatott GLA-val, amely 2014 tavaszán kerül ki a piacra, az összesen öt új kompakt modell közül már a negyediket mutatta be a cég.

A társaság közleménye szerint az új A-osztály növekedési rátája Európában közel 50%-ot tesz ki, a vevők átlagéletkora pedig 10 évvel alacsonyabb, mint az elődmodell esetében. Már az új B-osztály, az új A-osztály és a négyajtós kompakt kupé, a CLA is az utakon van. Az új kompakt gépjárművek ez év első három negyedévében kifejezetten  nagy sikernek örvendenek: a világon 267 ezer 467 vevő döntött úgy, hogy A-, B- vagy CLA-osztályt vásárol (+68,3%).  További pozitív hatás várható a növekedésre az említett modellek folyamatosan növekvő piaci elérhetősége révén.

A kormány barátja

A kecskeméti gyár a rastatti partnergyárral közösen alkotja a Mercedes-Benz kompakt gépjárművek új generációjának termelési hálózatát. Ez a hálózat döntő mértékben járul hozzá a kompakt gépjárművek gyártásának gazdaságosságához, és lehetővé teszi a két gyár kihasználtságának rugalmas és optimális vezérlését - közölte a társaság. A kecskeméti gyárat 2012 márciusában, 4 évvel azután nyitották meg, hogy 2008 nyarán döntés született az új gyár felépítéséről. Azóta a legmodernebb és környezetbarát technológiával készül itt a B-osztály, amelyet Kecskeméten és Rastattban is gyártanak.

2013 januárja óta a kecskeméti gyárban elindult a második modell, a négyajtós kupé, a CLA gyártása is, amely kizárólag itt készül, és világszerte értékesítik. Az időközben több mint 3 ezerre növekedett a munkatársi létszám. Nagy hangsúlyt fektetnek a munkatársak képzésére. Ezen felül a cég magyar partnerekkel közösen Magyarországon elsőként beindította a német mintájú duális szak- és főiskolai képzést. A Daimler AG és a magyar kormány között 2012-ben megkötött stratégiai megállapodás célja, hogy a kecskeméti régiót, mint a magyar autógyártás egyik központját hosszú távon fejlessze és erősítse.

A rovat támogatója a 4iG

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

KKV Hogyan lett kis garázscégből milliárdos vállalkozás?
Privátbankár.hu | 2023. december 19. 11:41
Állócsillagok és újhullámos trónkövetelők.
KKV Itt a Cégépítők társasjáték: most eldől, ki kaszál az üzleti évben!
Natív tartalom | 2023. december 4. 10:26
Piaci rést betöltő társasjáték jelent meg október 25-én: a Cégépítők társasjáték megszületéséről és játékmenetéről Egerszegi Krisztiánnal, a MiniCRM tulajdonosával, a Cégépítők alapítójával beszélgettünk.
KKV Széchenyi Kártya Program: megduplázták a hitelkereteket
Privátbankár.hu | 2023. augusztus 1. 11:18
Sokkal nagyobb hitelkeretet kapnak a kkv-k a Széchenyi Kártya Program keretében. A kamat a futamidő végéig 5 százalék. 
KKV Kezdj újult erővel a nyári szabadság után!
Márkázott tartalom | 2023. június 27. 11:32
  Ha még most vagy csak a hosszabb lélegzetvételű nyaralás előtt, akkor minden bizonnyal minden munkával kapcsolatos témától a falnak mennél. Teljesen érthető módon érzed azt, hogy telítődtél, hiszen már javában az év második felében járunk, és a megfeszített munkatempóból még nem is igazán tudtál alább engedni.
KKV Vigye sikerre vállalkozását, alkalmazzon business mentort!
Natív tartalom | 2023. június 8. 10:01
A business mentor nem varázsló, ám mégis rendkívül fontos szerepet játszhat több, a hazai kkv-szektort rendkívüli mértékben érintő konfliktushelyzet kezelésében. Közreműködésével a vállalatok tulajdonosai és vezetői olyan külső támogatást kaphatnak, amely segíti őket a tudatosabb vállalatvezetésben és előmozdítja üzleti és személyes fejlődésüket. A Budapesti Gazdasági Egyetem rendhagyó szakirányú továbbképzéséről annak vezetőjével és egyik hallgatójával beszélgettünk.
KKV A K&H szerint az uniós pályázatok körüli zűrzavar nem ártott
Privátbankár.hu | 2023. május 24. 14:14
Az uniós pályázatok körüli bizonytalanság csak kismértékben vetette vissza a cégek bizakodását, mintegy felük továbbra is reálisnak tartja, hogy ilyen forráshoz juthat - közölte a K&H magyarországi mikro, kis- és középvállalkozások (kkv) bizalmi indexe első negyedévi eredménye alapján.
KKV Megnyitják a pénzcsapot a magyar cégeknek: milliárdokat érő bejelentést tett egy bank
Privátbankár.hu | 2023. május 10. 17:14
Jelentős beruházási hitelkeretről állapodott meg az UniCredit.
KKV Jó szakemberből gyenge vállalkozó lesz? – interjú
Natív tartalom | 2023. április 4. 12:02
Egerszegi Krisztián Jövőkép című könyvének megjelenése kapcsán készült interjúnk második részében beszélgetünk a vállalkozók 90 százalékáról, a magukat halálra hajszoló emberekről, és arról is, mit tanácsol a bölcs varázsló a gonosz sárkány legyőzéséhez.
KKV Jövőkép nélkül csak szenvedés lesz, nem sikercég – interjú
Natív tartalom | 2023. március 22. 10:07
Ami tíz évvel ezelőtt még működött a magyar cégek számára, az tíz év múlva egyáltalán nem lesz elegendő, avagy hamarosan megérkezik az üzleti regény arról, hogy miért kulcsfontosságú a hazai vállalkozók számára egy jól megformált jövőkép. Egerszegi Krisztiánnal, a MiniCRM cégvezetőjével és a Cégépítők alapítójával beszélgettünk Jövőkép című könyve megjelenése előtt.
KKV Csak a bizonytalanság biztos a kisvállalkozásoknál
Privátbankár.hu | 2023. február 3. 16:24
A kormány új hitelprogramról döntött a Baross Gábor újraiparosítási program keretében. Az elszálló kamatok mellett ez komoly segítséget jelenthet a kisvállalkozások számára, amelyek helyzete meglehetősen bizonytalan lett az utóbbi időben. Az ATV Start vendégeként Perlusz László, a VOSZ főtitkára és kollégánk, Király Béla beszélt a hazai vállalkozások helyzetéről.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG