BUX
36 591.83
-0.45%
-165.00
OTP
11 070.00
-0.27%
-30.00
MOL
1 770.00
-0.84%
-15.00
RICHTER
7 200.00
-0.41%
-30.00
MTELEKOM
383.00
-0.26%
-1.00
 
TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
KKV
2019. március 25. 08:52

Ez év elejétől a Raiffeisen Banknál is elérhető az új, MNB által refinanszírozott beruházási hitel, közismertebb nevén az NHP FIX. Jakab Ákossal, a Raiffeisen Bank Vállalati és Befektetési Banki Üzletágának ügyvezető igazgatójával az igénylés folyamatáról és a KKV szektor aktuális finanszírozási lehetőségeiről beszélgettünk.

Mikor érdemes egy KKV-nak az NHP FIX-et választania?

A Raiffeisen Banknál KKV ügyfeleinknek olyan megoldásokat kínálunk, amelyek a növekedést segítik elő. Az NHP FIX azoknak a vállalkozásoknak ideális, ahol fix, kiszámítható, alacsony kamatozású hitelt keresnek a beruházásokhoz. Az eszközpark bővítéséhez, új, vagy használt tárgyi eszközök beszerzéséhez is felhasználható az ajánlat. De igénybe vehető akkor is a konstrukció, ha a cég a meglévő, bérelt vagy lízingelt eszközének finanszírozását alakítaná át, magát az eszközt korszerűsítené, vagy annak kapacitását bővítené. Az NHP FIX-et belföldi székhelyű KKV-k, mikro és egyéni vállalkozók, a jogszabályban meghatározott kritériumoknak megfelelő őstermelők és családi gazdálkodók igényelhetik. Maximum 2.5%-os kamatszinttel lehet a teljes futamidő alatt kalkulálni, a visszafizetés pedig tervezhető, havonta vagy negyedévente történhet. A futamidő igen rugalmas, 3 és 10 év között váltakozhat.

Hogyan tudják segíteni a KKV-kat ebben a döntésben? Miért Önöket érdemes választani?

Mi nem csak az adminisztrációt végezzük el, a puszta hiteligénylésen és folyósításon túl is lényegesen többet nyújtunk. Szakértő referenseink nemcsak egyszerű ügyintézők, hanem tanácsadóként és partnerként is segítik a KKV-k munkáját, az ügyféllel közösen gondolkodva alakítják ki a legelőnyösebb megoldást. Ezt persze könnyű mondani, ám mögöttünk áll a Raiffeisen Bank több, mint 30 éves hazai tapasztalata, nemzetközi háttere együtt a teljes körű szolgáltatás- és termékportfolióval, valamint országos fiók és tanácsadói hálózatunk.

Milyen szempontok alapján dől el a felvethető hitelösszeg nagysága?

Fontos, hogy olyan hitelösszeget állapítsunk meg ügyfeleinkkel közösen, amely hosszú távon is segíti a növekedést. Első körben mindig felmérjük az adott cég pénzügyi helyzetét, és ehhez ajánlunk megoldásokat. Termékeinket is ügyfeleink igényeihez igazítjuk. Jó példa erre az NHP FIX, amely nálunk lízing konstrukcióban is elérhető, így a termékelőnyök igénybevétele mellett a fedezet is könnyebben megoldható.

 

Hogyan látja a vállalkozói szektor aktuális igényeit, mennyire követi ezt a Raiffeisen kínálata?

Az MNB által támogatott beruházási hitelek mellett számos, nagyon népszerű finanszírozási ajánlatunk is van. Univerzális bankként szinte minden, Magyarországon alkalmazott megoldással az ügyfeleink rendelkezésére tudunk állni, legyen az területalapú támogatás, lízing vagy faktoring. Népszerűek számlavezetési ajánlataink is, tanácsadó kollégáink nagyon kedvező, a vállalkozás méretéhez igazodó, testreszabott számlacsomagokat kínálnak, akár korlátlan ideig ingyenes számlavezetéssel, vagy éppen kedvezményes átutalások lehetőségével.


A tájékoztatás nem teljes körű. A hitelbírálat jogát fenntartjuk. Részletek: raiffeisen.hu/vallalkozas.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Címkék: KKV

KKV Dobogós helyen a magyar hitelgarancia piac
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 14. 11:30
Európai szinten is kiemelkedő kereslet van Magyarországon a garanciakonstrukciók iránt, amelyek segítségével a vállalkozások hitelforráshoz juthatnak. A Garanciaszervezetek Európai Szövetsége (AECM) tavalyi adatai szerint a GDP-hez mért garanciaportfolió Magyarországon 2,1 százalékot tett ki, ez a második legjobb eredmény a kontinensen. Az idei évben megváltozott az eddigi helyzet, a koronavírus-válság átírta a menetrendet és kihívás elé állítja mind a garanciaszervezeteket, mind a vállalkozásokat.
KKV K&H: A katások 15 százaléka milliós nagyságrendet bukhat a szigorításokon
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 13. 12:51
Szigorodnak a kata szabályai, így 2021. január 1-jétől 40 százalékos adót kell fizetnie a megbízó cégnek, ha egy kisadózó számára 3 millió forintnál több pénzt fizet ki. A törvénymódosítás miatt kérdésessé válhat, hogy a kata szerint adózóknak mennyire lesz érdemes továbbra is ezt a formát választani. A K&H szakértői szerint a katások harmada lehet érintett, aki pedig adózási forma váltáson gondolkodik, annak az elszámolható költségeket, illetve a vállalkozókat érintő kedvezményeket is érdemes figyelembe vennie.
KKV Felállva a válságból: aki időben észbe kap, akár nyertesként kerülhet ki
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 9. 13:24
Számos olyan iparág volt, amelyet a koronavírus-járvány nem érintett közvetlenül, ám ezek is szembesültek kihívásokkal: a megváltozott helyzet mindenki számára új lehetőségeket kínál. Aki most képes megragadni ezeket, az nyertesként kerülhet ki a küzdelemből.  
KKV Zöld kkv-k figyelem: 7,3 milliárd forintnyi pályázati pénz vált elérhetővé
MTI | 2020. augusztus 3. 09:21
Vállalkozásonként 20 és 400 millió forint közötti összeget lehet elnyerni.
KKV Optimistábbak a cégvezetők, mint amire bárki számított
Privátbankár.hu | 2020. július 22. 12:24
A vírusjárvány meglepő módon mérsékelten hatott a cégvezetők várakozásaira: nem sokkal maradnak el a hazai kkv-k következő egy évre vonatkozó árbevétel- és nyereségvárakozásai az előző év azonos időszakához képest – derült ki a K&H kkv bizalmi index legfrissebb kutatásából.  
KKV Hány milliárdot hagy a cégeknél a kormány?
Privátbankár.hu | 2020. július 19. 17:01
A hangzatosan csak a gazdaságvédelem költségvetésének keresztelt jövő évi tervben a kormány egyebek mellett arról is bemutatta egy mellékletben, hogy 2021-ben mennyi pénzt hagynak a vállalkozásoknál a társasági adónál érvényesíthető kedvezmények formájában.
KKV Az online jelenlét fontossága minden vállalati szektorban
Márkázott tartalom | 2020. július 5. 19:26
20 évvel ezelőtt, ha valaki nem szerepelt a telefonkönyvben, akkor őt nem lehetett megkeresni, elérhetetlennek számított. Ahogy a 21. század telefonkönyve egyre inkább az internet lett, úgy tolódott át a fókusz a telefonkönyvről (és úgy általánosságban véve a nyomtatott megjelenésről) az online jelenlét felé.  
KKV Adószám keresés egyszerűen!
Márkázott tartalom | 2020. június 26. 10:09
Nem tudja a partnere adószámát? Az alábbiakban 3+1 lehetőséget ismertetünk, amellyel gyorsan és egyszerűen hozzájuthat a megfelelő információkhoz.
KKV Nincs mese, a kkv-knak fel kell gyorsítaniuk a digitális átállást
Csabai Károly | 2020. június 18. 19:31
A március közepe előtt digitális eszközöket nem használt, vagy ilyen irányú fejlesztésekbe nem fogott kis- és középvállalkozások 40 százaléka szüneteltette vagy korlátozta jelentősen a tevékenységét. Ez is kiderült a Magyar Telekom megbízásából az eNET által végzett felmérésből.
KKV A koronavírus felforgatta a cégek életét
Kollár Dóra | 2020. június 11. 17:48
Szepesi Balázs, az Innovációs és Technológia Minisztérium gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkára a Piac & Profit „Pénz a túléléshez” videókonferenciáján beszélt arról, hogy a koronavírus-járvány után mire készülhetnek a magyar cégek. 
Friss
hírlevél