<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

KKV
A miniszterelnök szerint újjá kellett építeni Magyarországot 2010 után, amit a Lego mintájára, különböző elemekből csináltak. Szerinte egy külön világot épített Magyarország.
Lájkold a Privátbankárt, mi adunk 10 forintot - fogjunk össze együtt a gyerekekért! >>
A Lego Manufacturing Kft. hétfőn kötött stratégiai együttműködési megállapodást a magyar kormánnyal. Részletek >>

A miniszterelnök szerint Magyarország bizonyos értelemben a társasághoz hasonló vállalkozásba kezdett 2010-ben. "Ez ugyan egyáltalán nem játék, de legalább annyi ötletesség és fantázia kell hozzá, mint ahhoz, hogy Lego-elemekből teljesen felépítsünk egy külön világot - fogalmazott a miniszterelnök az ünnepségen.

Hozzátette: a magyaroknak arra kellett vállalkozniuk, hogy a rendelkezésre álló 21. századi elemekből gyakorlatilag újjáépítsék Magyarországot, amelyet különböző belső és külső, történelmi, politikai és gazdasági okok a csőd szélére sodortak.

"Mi a Lego szellemét követjük, nem azt az utat választottuk, hogy követjük a közismert sablonokat, hanem saját úton indulunk el mind a romok eltakarításában, mind az európai válságkezelésben" - mondta Orbán Viktor.

Újabb munkahelyek lesznek

A miniszterelnök szerint az elmúlt években az is bizonyossá vált, hogy a magyar emberek képesek olyan színvonalon dolgozni, ami a Lego minőségi követelményeinek megfelel.

Orbán Viktor szerint, amikor egy új beruházás vagy annak egy újabb üteme kezdődik el, akkor a befektetők, a tulajdonosok és a mérnökök mellett a munkásokra is gondolni kell. Hangsúlyozta, egy nyíregyháziak is képesek ugyanolyan világszínvonalon és versenyképesen dolgozni, mint a nálunk szerencsésebb történelemmel rendelkező országok munkásai, ez pedig önbizalmat ad a dolgozóknak.

Ezért nem véletlen - folytatta a miniszterelnök - hogy Nyíregyházán tesszük le egy 60 milliárd forintos beruházás időkapszuláját. Az eddig 1200 dolgozót foglalkoztató gyárban további 250 ember számára jön létre munkalehetőség.

Új gyártóbázist építenek

Az új gyárkomplexum mintegy 100 hektáron helyezkedik el, a gyártórészleg területe 122 ezer négyzetméter. A beruházás után a már említett új munkahelyekkel együtt csaknem 1500, döntően a régióból érkező dolgozója lesz a társaságnak.

A tereprendezést már februárban elkezdték, a gyártás pedig a tervek szerint 2014 első negyedévében indul el. A jelenleginél háromszor nagyobb gyárat azért építik meg, mert az ipari parkban lévő gyárterület bérleti szerződése 2015-ben lejár. Az új gyártótelepen 768 fröccsöntő gép biztosítja majd a megfelelő kapacitást, a logisztikai műveletekhez pedig 80 ezer raklapnyi összterületű raktár készül el.

Környezetkímélő üzemet építenek

Bali Padda, a Lego Csoport ügyvezető alelnöke elmondta, hogy a társaság hosszú távon épít magyarországi gyártókapacitására. Az új létesítmény mindenben megfelel a környezetvédelmi előírásoknak: a gyárban alkalmazott rendszer évi 60 ezer köbméterrel csökkenti a vízfogyasztást és 7 ezer tonnával a szén-dioxid kibocsátást - jelentette ki az alelnök.

Tom Norring, dán nagykövet szerint a dán vállalatok már több mint egymilliárd eurót fektettek be Magyarországon, amivel 13-14 ezer munkahelyet hoztak létre.

Megduplázzák a termelést

Jesper Hassellund Mikkelsen, a Lego Manufacturing Kft. igazgatója újságírói kérdésre elmondta: a nyíregyházi gyárban jelenleg 20 millió doboz játékot készítenek, a termelési kapacitás az új gyár beindításával évi 30-40 millió dobozra nő majd. A legyártott kockák száma megközelítőleg 15-20 milliárdra emelkedik, most ennek felét gyártja a nyíregyházi gyár - tette hozzá.

A rovat támogatója a 4iG

KKV Vigye sikerre vállalkozását, alkalmazzon business mentort!
Natív tartalom | 2023. június 8. 10:01
A business mentor nem varázsló, ám mégis rendkívül fontos szerepet játszhat több, a hazai kkv-szektort rendkívüli mértékben érintő konfliktushelyzet kezelésében. Közreműködésével a vállalatok tulajdonosai és vezetői olyan külső támogatást kaphatnak, amely segíti őket a tudatosabb vállalatvezetésben és előmozdítja üzleti és személyes fejlődésüket. A Budapesti Gazdasági Egyetem rendhagyó szakirányú továbbképzéséről annak vezetőjével és egyik hallgatójával beszélgettünk.
KKV A K&H szerint az uniós pályázatok körüli zűrzavar nem ártott
Privátbankár.hu | 2023. május 24. 14:14
Az uniós pályázatok körüli bizonytalanság csak kismértékben vetette vissza a cégek bizakodását, mintegy felük továbbra is reálisnak tartja, hogy ilyen forráshoz juthat - közölte a K&H magyarországi mikro, kis- és középvállalkozások (kkv) bizalmi indexe első negyedévi eredménye alapján.
KKV Megnyitják a pénzcsapot a magyar cégeknek: milliárdokat érő bejelentést tett egy bank
Privátbankár.hu | 2023. május 10. 17:14
Jelentős beruházási hitelkeretről állapodott meg az UniCredit.
KKV Jó szakemberből gyenge vállalkozó lesz? – interjú
Natív tartalom | 2023. április 4. 12:02
Egerszegi Krisztián Jövőkép című könyvének megjelenése kapcsán készült interjúnk második részében beszélgetünk a vállalkozók 90 százalékáról, a magukat halálra hajszoló emberekről, és arról is, mit tanácsol a bölcs varázsló a gonosz sárkány legyőzéséhez.
KKV Jövőkép nélkül csak szenvedés lesz, nem sikercég – interjú
Natív tartalom | 2023. március 22. 10:07
Ami tíz évvel ezelőtt még működött a magyar cégek számára, az tíz év múlva egyáltalán nem lesz elegendő, avagy hamarosan megérkezik az üzleti regény arról, hogy miért kulcsfontosságú a hazai vállalkozók számára egy jól megformált jövőkép. Egerszegi Krisztiánnal, a MiniCRM cégvezetőjével és a Cégépítők alapítójával beszélgettünk Jövőkép című könyve megjelenése előtt.
KKV Csak a bizonytalanság biztos a kisvállalkozásoknál
Privátbankár.hu | 2023. február 3. 16:24
A kormány új hitelprogramról döntött a Baross Gábor újraiparosítási program keretében. Az elszálló kamatok mellett ez komoly segítséget jelenthet a kisvállalkozások számára, amelyek helyzete meglehetősen bizonytalan lett az utóbbi időben. Az ATV Start vendégeként Perlusz László, a VOSZ főtitkára és kollégánk, Király Béla beszélt a hazai vállalkozások helyzetéről.
KKV Egyre több kkv fedezi fel a TikTok előnyeit
PR | 2023. január 5. 11:19
A 2011-ben alapított TikTok töretlen népszerűségnek örvend elsősorban a fiatalok és a pályakezdők körében, amit egyre több cég ismer fel és fordít a maga javára. A felhasználók elsősorban a szórakozás miatt nyitják meg naponta többször is a TikTokot, de nyitottak a minőségi, márkaépítő jellegű tartalmakra is, ezért a kis- és középvállalkozások, valamint a multinacionális cégek egyaránt profitálhatnak a friss, reklámzajmentes felület aktív használatából. Szakértővel elemeztük a különböző kommunikációs trendeket.
KKV Elmentek a magyar cégek kedve az innovációtól?
Privátbankár.hu | 2022. december 19. 16:22
A magyar vállalatok az utóbbi hónapokban alaposan visszafogták innovációs elképzeléseiket. A K&H innovációs index enyhe visszaesést mutat.
KKV K&H-felmérés: az árfolyamingadozás a kkv-szektor harmadát hátráltatja
Privátbankár.hu | 2022. december 9. 12:13
A K&H mikro-, kis- és középvállalkozásokat körében végzett kutatása igazolja, az árfolyamok ingadozása, a szakemberhiány, az infláció és az anyaghiány nagyobb kihívást jelent, mint a koronavírus-járvány.
KKV Be vannak rezelve a vállalkozások attól, hogy a kormány újabb megszorító intézkedéseket hoz
Privátbankár.hu | 2022. november 21. 06:34
Ez is kiderül a több mint 160 ezres vállalkozói felhasználó bázissal rendelkező Billingo online számlázó kutatásából. 
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG