<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p
KKV
Megnyílt az első magyar kereskedőházi képviselet az Egyesült Államokban, több különböző termékekkel foglalkozó cég kap megjelenési lehetőséget majd.
Az eddig megnyílt kereskedőházak.

A magyar kormány a 2020-ig tartó EU-fejlesztési ciklusban minden korábbinál nagyobb hangsúlyt fektet arra, hogy megerősítse a vállalkozói szektort, amely számára a New York-i kereskedelmi iroda újabb kaput nyit az Egyesült Államokban – mondta Észak-Amerika első magyar kereskedőházának ünnepi megnyitóján Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter a New York-i magyar főkonzulátuson.

A tárcavezető elmondta, hogy a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) márciusban kötött szerződést a Magyar-Amerikai Kereskedőházzal, amely egyebek között piaci képviselettel, partnerkeresési támogatással és piackutatással segíti majd a magyar kis- és középvállalkozásoknak az Egyesült Államok piacára való bejutását. Rámutatott, hogy a képviselet megnyitása új fejezetet nyit a magyar-amerikai gazdasági kapcsolatok történetében, és tovább erősíti a két ország szövetségét. Kiemelten fontos Magyarország számára az a gazdasági szövetség, amely a két országot összeköti - hangsúlyozta Seszták Miklós.

A miniszter elmondta, hogy ma mintegy 1700 amerikai érdekeltségű vállalat működik Magyarországon, több mint 80 ezer magyar embernek adva ezáltal megélhetést.

Ezeknek a vállalkozásoknak a magyarországi befektetései meghaladták a 9 milliárd dollárt, ami jelentős hozzájárulásnak számít a magyar nemzetgazdaság teljesítményéhez.

Közölte, hogy 2012 óta a magyar kormány az említett cégek közül immár tízzel kötött stratégiai partnerségi megállapodást.

Szemerkényi Réka washingtoni magyar nagykövet beszédében kiemelte, hogy az Európai Unió és az Egyesült Államok kidolgozás alatt álló szabadkereskedelmi megállapodása, a TTIP kulcsfontosságú a transzatlanti szövetségesek versenyképességének előmozdításában, valamint a hagyományos európai-amerikai stratégiai szövetség megerősítésében.

Ezt adják a magyar cégek Amerikának

Az MNKH közleménye szerint az Amerikai Egyesült Államok Magyarország legjelentősebb Európán kívüli kereskedelmi partnere, az exportmutatók az elmúlt években 8,1 százalékkal emelkedtek.

New York a világ egyik legfontosabb kereskedelmi és gazdasági központja, az informatika, a fejlett ipari technológiák, valamint az egészségipar élen járó globális nagyvállalatainak ad otthont, és sok fejlett technológiát képviselő magyar vállalat elsőszámú piacát jelenti.

Emellett kiemelt szerephez juthatnak a minőségi magyar agrártermékek, a feldolgozott élelmiszerek, a borok, illetve az egészségiparhoz kapcsolódó termékek is.

Az MNKH tájékoztatása szerint a magyar vállalatok részéről élénk érdeklődés mutatkozik az amerikai piac iránt, így a kereskedőház megnyitásával számukra elérhetőbbé válik az ottani piacra lépés, legyen szó akár az informatikai, az agrár- és élelmiszeripari, a divat-design cégekről és termékekről, az orvosi eszközökről, az építőiparról, illetve az egyéb iparágakhoz kapcsolódó prémium kategóriás termékekről. Az MNKH közvetítésével már márciusban megindult a hazai gyógyiszap értékesítése az amerikai piacon.

A rovat támogatója a 4iG

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

KKV Lassan elfogy a kkv-szektor optimizmusa
Privátbankár.hu | 2022. július 4. 09:42
Bizonytalannak látják a következő egy évet.
KKV Folytatódik a Széchenyi Hitelkártya Program
Tiszóczi Roland | 2022. június 20. 11:51
Július elsejétől december 31-ig meghosszabbították a Széchenyi Hitelkártya Programot, a hazai kkv-szektor számára kedvezményes finanszírozási források elérhetőségét biztosító feltételekkel.
KKV Gulyás Gergely újabb részletek árult el a kata átalakításáról
Privátbankár.hu | 2022. június 17. 10:31
Január 1-jéig marad a kata, csak utána változik - megemelik a keretösszeget.
KKV A családi vállalkozások is elég sötéten látják a jövőt, de hosszú távra terveznek
Privátbankár.hu | 2022. június 9. 10:58
Sújtja őket az infláció és az anyaghiány, de igyekeznek hosszú távra tervezni a családi vállalkozások.
KKV Akik sokra vitték – cégvezetés és Cégépítők
Privátbankár.hu | 2022. május 18. 12:01
Interjúsorozatunk harmadik, befejező részében Egerszegi Krisztiánnal, a MiniCRM cégvezetőjével a MiniCRM rendszerének használatáról és a Cégépítők podcast legnagyobb tapasztalatairól beszélgettünk.
KKV A kolléga a belső ügyfél – világklasszis HR-részleg egy jó rendszerrel
Privátbankár.hu | 2022. május 3. 14:05
Egyedül nem megy – hogyan segíthet egy jó rendszermegoldás abban, hogy a cégem megtartsa a kollégákat? Interjúsorozatunk második részében erről beszélgettünk Egerszegi Krisztiánnal, a MiniCRM cégvezetőjével.
KKV Több százmilliós adócsalást buktatott le a NAV
Privátbankár.hu | 2022. április 26. 08:42
Gumiabroncs-kereskedelemmel foglalkozó, a költségvetésnek mintegy 400 milliós kárt okozó bűnbandát iktatott ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.
KKV Hogyan kezelhető az infláció a cégben?
Privátbankár.hu | 2022. április 19. 14:06
Interjúsorozatunk első részében arról beszélgettünk Egerszegi Krisztiánnal, a MiniCRM cégvezetőjével, hogy mihez kezdjenek azok a cégek, amelyek sikeresen akarják kezelni  az inflációs nyomást. 
KKV Varga Mihály milliárdos támogatásokra figyelmeztette a cégeket
Privátbankár.hu | 2022. április 8. 10:11
A tárcavezető közösségi oldalára posztolt az energiahatékonysági támogatásokról.
KKV Egy nap van már csak a kamarai tagdíj határidejéből
Privátbankár.hu | 2022. március 30. 10:40
Március 31-ig kell megfizetni a tagdíjat. Nagy változás a korábbi évekhez képest, hogy ezúttal a Tiborcz István érdekeltségébe tartozó banknál vezetett számlára kell küldeni a pénzt.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG