4p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

KKV
Civil és katonai feladatokra egyaránt alkalmas gépeket is gyártanak.

Az Eurocopter, a világ vezető helikoptergyártójaként az egyes típusok kompatibilitásának köszönhetően előnyös ajánlatot tud tenni a magyar légi mentési és katonai igényekre - hangzott el azon a gyárlátogatáson, amelyet a vállalat németországi gyártóbázisán, Donauwörth-ben tartottak magyar újságíróknak.

A Eurocopter csoport 1992-ben a francia Aerospatiale-matra és a német DaimlerChrysler Aerospace helikopter divízióiból jött létre. Jelenlegi tulajdonosa az EADS (European Aeronautic Defence and Space Company), amely jövő évtől az Airbus Group nevet viseli. Akkortól a helikoptereket előállító csoport neve Airbus Helicopters lesz.

Olcsó üzemeltetést ígérnek

Az aktuális magyarországi helikopter-beszerzési tenderrel kapcsolatban, újságírói kérdésre Thomas Hein, az Eurocopter Európáért felelős kereskedelmi és ügyfélkapcsolati alelnöke elmondta: "tudunk arról, hogy mind a Magyar Honvédség, mind a magyarországi légi-mentőszolgálat helikopter flottájának teljes cseréjére készül. Az Eurocopter előnyös ajánlatot tud adni mindkét géptípusra, így a magyarországi igényeknek megfelelő (katonai és civil mentési) feladatok végrehajtására alkalmas vegyes flotta állhatna fel".

Hozzátette: a különböző típusú feladatokra képes gépek alkatrészei jórészt közösek, ezért a flotta üzemeltetése olcsó, a hasonló repülési jellemzők pedig a pilóták kiképzését könnyíti meg. Mivel a Eurocopter teljes körű szolgáltatást nyújt, így a gépek üzemeltetéséhez, javításához, a személyzet kiképzéséhez is támogatást tud nyújtani, amely növeli a gépek üzembiztonságát és folyamatos rendelkezésre állást is biztosít.

Forrás: eurocopter.com

Harci gépet is gyártanak

A jelentős németországi érdekeltségekkel rendelkező Eurocopter gyártja többek között az EC135-ös és EC145 könnyű kétmotoros helikoptereket, amelyek a világ legnépszerűbb rendőrségi és a mentőhelikopterei. Európában minden második mentőhelikopter EC135-ös, a magyar légi-mentők is ezt a típust használják.

A vállalat a NATO egyik fő beszállítója, így az Eurocopter gépei jelentős harci tapasztalattal rendelkeznek, továbbá rendszeresen hajtanak végre kutató-mentő és szállítási feladatokat harci körülmények között.

A legmodernebb helikopterek és helikopter-alkatrészek - beleértve az Airbus ajtókat - a németországi Donauwörth-ben fejlesztik, tesztelik, gyártják és javítják. A kétmotoros EC135, EC145 és Cougar gépeken kívül a Tiger harci helikoptert és az NH90 szállító helikoptert is itt állítják elő.

Minden második gépet civil célokra használnak

A világ 148 országában jelenleg közel 12 ezer Eurocopter helikopter áll szolgálatban, a vállalat a globális helikopterpiac legnagyobb szereplője. A cég fő gyártóhelyei a franciaországi Marignane-ben, a németországi Donauwörth-ben (Eurocopter Deutschland GmbH), és a spanyolországi Albacete-ben (Eurocopter Espana) vannak. Ezek mellett a vállalat leányvállalatain és képviseletein keresztül több mint 20 országban van jelen, Ausztráliában, Brazíliában, és az Egyesület Államokban gyárai is vannak. A vállalatcsoport több mint 100 javítóhelyből álló globális szervizhálózatot tart fenn, amely a helikopterek fenntartását, nagyjavításait és korszerűsítését végzi.

Az Eurocopter forgalma 2012-ben 6,3 milliárd euró volt, amely 16 százalékkal haladta meg az előző évi árbevételt. A bevétel hozzávetőleg felét adják a civil légi járművek. A forgalom 72 százaléka származott exportból, úgy hogy 28 százaléka Franciaországból, Németországból, és Spanyolországból került ki. A bevétel 49 százaléka az új járművek ellenértéke, 42 százaléka a javítás-felújításból, míg a maradék 9 százalék az egyéb tevékenységekből származik.

A rovat támogatója a 4iG

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

KKV Hogyan lett kis garázscégből milliárdos vállalkozás?
Privátbankár.hu | 2023. december 19. 11:41
Állócsillagok és újhullámos trónkövetelők.
KKV Itt a Cégépítők társasjáték: most eldől, ki kaszál az üzleti évben!
Natív tartalom | 2023. december 4. 10:26
Piaci rést betöltő társasjáték jelent meg október 25-én: a Cégépítők társasjáték megszületéséről és játékmenetéről Egerszegi Krisztiánnal, a MiniCRM tulajdonosával, a Cégépítők alapítójával beszélgettünk.
KKV Széchenyi Kártya Program: megduplázták a hitelkereteket
Privátbankár.hu | 2023. augusztus 1. 11:18
Sokkal nagyobb hitelkeretet kapnak a kkv-k a Széchenyi Kártya Program keretében. A kamat a futamidő végéig 5 százalék. 
KKV Kezdj újult erővel a nyári szabadság után!
Márkázott tartalom | 2023. június 27. 11:32
  Ha még most vagy csak a hosszabb lélegzetvételű nyaralás előtt, akkor minden bizonnyal minden munkával kapcsolatos témától a falnak mennél. Teljesen érthető módon érzed azt, hogy telítődtél, hiszen már javában az év második felében járunk, és a megfeszített munkatempóból még nem is igazán tudtál alább engedni.
KKV Vigye sikerre vállalkozását, alkalmazzon business mentort!
Natív tartalom | 2023. június 8. 10:01
A business mentor nem varázsló, ám mégis rendkívül fontos szerepet játszhat több, a hazai kkv-szektort rendkívüli mértékben érintő konfliktushelyzet kezelésében. Közreműködésével a vállalatok tulajdonosai és vezetői olyan külső támogatást kaphatnak, amely segíti őket a tudatosabb vállalatvezetésben és előmozdítja üzleti és személyes fejlődésüket. A Budapesti Gazdasági Egyetem rendhagyó szakirányú továbbképzéséről annak vezetőjével és egyik hallgatójával beszélgettünk.
KKV A K&H szerint az uniós pályázatok körüli zűrzavar nem ártott
Privátbankár.hu | 2023. május 24. 14:14
Az uniós pályázatok körüli bizonytalanság csak kismértékben vetette vissza a cégek bizakodását, mintegy felük továbbra is reálisnak tartja, hogy ilyen forráshoz juthat - közölte a K&H magyarországi mikro, kis- és középvállalkozások (kkv) bizalmi indexe első negyedévi eredménye alapján.
KKV Megnyitják a pénzcsapot a magyar cégeknek: milliárdokat érő bejelentést tett egy bank
Privátbankár.hu | 2023. május 10. 17:14
Jelentős beruházási hitelkeretről állapodott meg az UniCredit.
KKV Jó szakemberből gyenge vállalkozó lesz? – interjú
Natív tartalom | 2023. április 4. 12:02
Egerszegi Krisztián Jövőkép című könyvének megjelenése kapcsán készült interjúnk második részében beszélgetünk a vállalkozók 90 százalékáról, a magukat halálra hajszoló emberekről, és arról is, mit tanácsol a bölcs varázsló a gonosz sárkány legyőzéséhez.
KKV Jövőkép nélkül csak szenvedés lesz, nem sikercég – interjú
Natív tartalom | 2023. március 22. 10:07
Ami tíz évvel ezelőtt még működött a magyar cégek számára, az tíz év múlva egyáltalán nem lesz elegendő, avagy hamarosan megérkezik az üzleti regény arról, hogy miért kulcsfontosságú a hazai vállalkozók számára egy jól megformált jövőkép. Egerszegi Krisztiánnal, a MiniCRM cégvezetőjével és a Cégépítők alapítójával beszélgettünk Jövőkép című könyve megjelenése előtt.
KKV Csak a bizonytalanság biztos a kisvállalkozásoknál
Privátbankár.hu | 2023. február 3. 16:24
A kormány új hitelprogramról döntött a Baross Gábor újraiparosítási program keretében. Az elszálló kamatok mellett ez komoly segítséget jelenthet a kisvállalkozások számára, amelyek helyzete meglehetősen bizonytalan lett az utóbbi időben. Az ATV Start vendégeként Perlusz László, a VOSZ főtitkára és kollégánk, Király Béla beszélt a hazai vállalkozások helyzetéről.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG